[NL5] AQs BvB OOP vs unknown

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

[NL5] AQs BvB OOP vs unknown

Odoslaťod matiapag 08 Jan 2011 00:18

Tato ruka sa objavila v situacii, ked som sa velmi tesil z toho, ako runujem a myslel som si, ze vsetko trafim :) Nastastie to malo efekt iba na tuto jednu ruku, potom som sa spamatal a hral normal game. Otazkou vsak je, ci som bol az tak negativne ovplyvneny tou situaciou, alebo moje zmyslanie ma aspon nejaku hlavu a patu, posudte sami :)

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
Hero ($6.31)
BB ($5)
UTG ($6.67)
CO ($1.52)
BTN ($3.81)

Dealt to Hero A :spade: Q :spade:

fold, fold, fold, Hero raises to $0.15, BB raises to $0.45, Hero calls $0.30

Nasiel som na SB AQs, vsetci fold, cize standard open. Na supera som v tej dobe nemal ziadne staty a ked som si chcel pozriet, kolko stolov hra, tak mal on vypnutu tuto moznost, cize som usudil, ze je dobra sanca, ze je to rozumnejsi hrac a teda vie, ze na SB tu budem otvarat wide. Nemyslel som si vsak, ze tam bude mat polarizovanu range, po 4 handach hral 0/0. Odhadoval som, ze tam moze mat 99+, AJs+, KQ, AQo+ popripade trosku sirsie/uzsie, v tej chvili som nevedel. Zhodnotil som, ze namiesto 4betu som iba calloval s tym, ze nechcem vyfoldovat z jeho range ruky ako KQ,AJ, mozno KJ, proti ktorym som way ahead a na dobrom flope z nich viem vytiahnut value.

FLOP ($0.90) T :diamond: T :spade: 4 :spade:

Hero checks, BB bets $0.64, Hero raises to $5.86 (AI), BB calls $3.91 (AI)

Na flope ale nastala situacia, ked tento chalan instabetol 2/3 a ja som zacal uvazovat. Ak neprisla chyba v tom calle PF, tak prisla asi tu a teraz sa mi to skor vidi na ch/c. Ta rychlost betu mi ale naznacila, ze nie je uplne stotozneny so silou svojej handy a nebude proti, ked zlozim. Preto som sa rozhodol, ze ch/r tu bude fajn s tym, ze mam slusnu equity v mojej ruke (keby callne) a som schopny vyfoldovat vsetok nehitnuty trash (ale vratane AK), mozno niekedy foldne JJ/QQ s tym, ze repujem Tx ako velku cast mojej value range a lepsie FD (KQs,AQs+, aj ked KQs by som tu asi necalloval PF). Shovujem tu preto, lebo chcem maximalizovat svoju fold equity stale neviem vela o superovi a budem rad, ak mi tu zahodi a keby to raisnem standardne 2,5-3x, tak pot nafuknem tak, ze na turne nebude velmi cesty spat, aj ked netrafim flush. Miesanec pokakany (aka bast**d posr**y) mi ukazal top cast jeho range, co mi umoznilo lepsie zamysliet sa nad touto rukou, aj ked som planoval sem postnut to tak ci tak. Any ideas? Na flope mam podla pokerstove 40.000% ;)

TURN ($10) T :heart:

RIVER ($10) 8 :heart:

Spoiler:
Hero shows A :spade: Q :spade:
(Pre 32%, Flop 40.0%, Turn 9.1%)

BB shows K :club: K :diamond:
(Pre 68%, Flop 60.0%, Turn 90.9%)

BB wins $9.51
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Re: [NL5] AQs BvB OOP vs unknown

Odoslaťod Riddlah 08 Jan 2011 11:46

ake ruky by si mu dal do jeho 3bet range ? lebo ja osobne ked vidim ze sa ma pokusa stealovat nejaky rozumenjsi hrac, myslim tym ze necaluje 100% 3betov, tak rad 3betujem s trash rukami ako K7s kde mam ked mi to nezlozi moznost flash spravit a mam nejaky card removal alebo nejake handy T9s,JTs,samozreme ze 3betnem aj AA,KK,
Obrázok používateľa
Riddlah

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 67 krát/9 krát

Odoslaťod matiapag 08 Jan 2011 12:04

matiapag napísal:Nemyslel som si vsak, ze tam bude mat polarizovanu range, po 4 handach hral 0/0. Odhadoval som, ze tam moze mat 99+, AJs+, KQ, AQo+ popripade trosku sirsie/uzsie, v tej chvili som nevedel.

Ano, aj ja by som tam 3betoval take ruky, ako vravis ty - bud jednoznacne for value, alebo take, ktore sa mi budu hrat dobre postflop - urcite Axs, nejake vyssie SC a tie s card removal faktorom. Zatial som vsak nenarazil tu na NL5 na vela rozumnejsich regov a preto som predpokladal, ze aj ked rozsiri svoju 3bet range, tak iba natolko (alebo o cosi viac), ako som napisal vyssie. A co potom navrhujes pf? Je call OK? A co na flope? Aj tu by som mal ch/c ?
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Riddlah 08 Jan 2011 12:38

myslim ze preflop je to OK, postflop by som pushoval podla mna s rukami ktore by dorovnal tvoj push mas 35% equity, predpokladam zeby dorovnaval push s TT+,44,ATs,JTs ine Tecka asi nebude mat v range ked tvrdis ze jeho range tam na 3bet nebude velmi wide, a neviem ci 35% + nejaka ta fold equity bude dost na to aby bol push lepsi ako call, priamo v hre by som si to asi takto neuvedomil a pushol by som, ale po tom co je tu napisane mi sa krajsi pozdava call na flope, ale niesom si tym vobec isty, my humble opinion
Obrázok používateľa
Riddlah

Odoslaťod matiapag 08 Jan 2011 12:56

nj, vdaka za koment. Asi som bol prilis ovplyvneny tym instacbetom na flope, inokedy by som tomu taku dolezitost neprikladal, ale v tom momente som hral ozaj trosku spewy. ch/c sa paci aj mne, ak by prisla dobra karta na turn, tak to viem ch/r-ovat s tym, ze on uz bude comitted. Co by som ale spravil v situacii, ze na turn pride total blank, 3 :club: napriklad, a on mi tam cbetne opat (pot je 2,18$ po mojom callnuti na flope, na turne cbetuje dajme tomu 1,30$)? Tu uz overkarty mat asi nebude vo svojej range a robi to cisto 4 value - JJ+, 44, mozno niekedy ma KJss. Tu uz to zacina tiez smrdiet comitnutim a asi sa ziada fold odomna, ci?
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Chlpo1989 08 Jan 2011 13:06

No toto je dost tazky spot, s ktorym sa casto stretavam aj ja. Ono proti unknown hracovi je to tazko. Ak vidime, ze cakal na BB a ma plny stack, tak to vyzera na regish villaina. Ak nie, tak naopak.

Mnoho ludi byva zo zaciatku agresivnych, aby v podstate "zistili" ako ludia reaguju. Preto by som mu dal do PF rangei aj nejake trash ruky a aj nejake value 3bety. Potom je to uz len praca z pokerstove, ked je to reg, tak foldne vsetky nesparovane ruky, nizsie pary (mozno) a callne vsetko lepsie a mozno nizsiu FD.

V kazdom pripade ja by som asi ch/raisoval, pretoze ked callnes tak sa ti to na hocijakom non Q,A, :spade: turne bude hrat tazko a podla mna na flope mas dost equity z FD a high card.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod matiapag 08 Jan 2011 13:31

Chlpo1989 napísal:V kazdom pripade ja by som asi ch/raisoval, pretoze ked callnes tak sa ti to na hocijakom non Q,A, turne bude hrat tazko a podla mna na flope mas dost equity z FD a high card.

OK, a standard ch/r size 2,5-3x jeho bet, hej? Dajme tomu 1,35$, to znamena, ze po flope je tam 3,60$ a mame efektivne stacky 3,30$. Alebo mensi raise, aby nam zostalo viac, ako je v pote? A potom na blank turne mozem ch/f a ak trafim bingo, tak zasa mozem betnut pomenej a s istotou to tam dotlacit na riveri, ak neshovne na turne?
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Riddlah 08 Jan 2011 13:44

ak by som check/c tak na druhy barrel asi foldujem zle turn karty, myslim
Obrázok používateľa
Riddlah

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 23 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!