[CG] - NL200 - AK pf

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Re: [CG] - NL200 - AK pf

Odoslaťod buschle 15 Dec 2010 13:17

yegon napísal:buschle ten typek na BB 3betuje 3% vs UTG a squeezuje 4% overall

vies zhruba co su to 3% ruk? JJ+,AKs,AKo

ak tam ma nieco horsie nez my tak len vynimocne a ked s tym dorovna 4bet shove od CO tak asi tazko to moze byt to 89s

chces mi akoze povedat ze sa s AK stacknes pf vzdy aj UTG proti nitovi, ktory ta 3betuje prvy krat?

neviem ze nema 89s po 3bete
viem ze nema 89s po calle Allinu, vsetky shitruky sa zrazu z range vytratili

proti tomuto sa stacknem BB: $202.00 reg 21/16 3bet 5% (1.6k hands) ak ide o squeeze a je to 3way.
Samozrejme ze su aj hraci ktorym len calnem 3bet s AK a flop insta foldnem. Parkrat sa mi stalo ze som precenil ich range zlozil s AK a oni mali obaja QQ alebo QQ/JJ a bol by som 3ple up a podobne. Proste ta vzorka ruk nie je az tak ohromne velka aby si vedel povedat ze hrac 21/15/3bet 5 ti to tam neposle s QQ a co mu ine ostava , pre neho je QQ squeeze + stackoff najrozmumnejsia moznost aj ked je tight. Nevies proste povedat kolko krat mal vilain za 1,6k ruk AK/JJ/QQ na UTG.

A urcite to bolo malo kedze dajme tomu ze open UTG hraca je v priemere tak 15% to je 240ruk z tych 1600 na kazdu jednu poziciu v ktorej moze squeezovat (BTN,SB,BB). To je necelych 750 ruk a ked este vylucis z toho ruky kde bol pred jeho akciou raise-call ti ich vide tak max 250. V kolkatich z tych pripadov mohol mat villain JJ+,AQs+, (plus ake ma squeezovacie tendecie v takychto spotoch, Priklad v spote ty SB (mas JJ) villain MP raisne 3bb a povies si ,ze niesi si isty ze to tam chces proti nemu vyslat ak ta 4betne a tak len callnes , ale ak callne loose Button tak uz sa ti zrazu call nezda ako najlepsia moznost a radsej zvolis 3bet/shove , lebo callom vyhrajes OOP s JJ len malokedy a vies ze obcas sa pri tejto situacii stane ze original raiser foldne a caller shipne AI s 99-TT)
este zalezi aj na tvojej UTG range. Je rozdiel ci mas UTG PFR 10 alebo 20... toto sposobi obrovsky rozdiel medzi tym ako ta budu regovia 3betovat squeezovat.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod yegon 15 Dec 2010 13:32

no ved ale ja necallujem ten 3bet pf preto lebo sa bojim :) nemyslim ze 4bet je povinny v tejto situacii skor by som povedal ze tak 70% callnem a 30% 4betnem

to ze ma v range QQ nie je rozhodujuce, ak ma range JJ+,AKs,AKo tam s AKs mame 42% equity cize dostat sa allin proti tejto range nie je +EV, ak si myslis ze jeho range je AK/JJ+ tak potrebujes s tym dead money co je v pote 48% equity a to nemame. Teda potrebujeme bud aby sa stackol so sirsou range alebo aby nieco aj foldol na nas 4bet. Nemyslim ze sa stackne s AQ alebo 99 a ake bude jeho fold % tazko posudit ale ak dobre ratam potrebujeme aby foldol 60% na to aby sme boli break even a to je imo nerealne u takto tight hraca
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod buschle 15 Dec 2010 14:01

yegon napísal:no ved ale ja necallujem ten 3bet pf preto lebo sa bojim :) nemyslim ze 4bet je povinny v tejto situacii skor by som povedal ze tak 70% callnem a 30% 4betnem

to ze ma v range QQ nie je rozhodujuce, ak ma range JJ+,AKs,AKo tam s AKs mame 42% equity cize dostat sa allin proti tejto range nie je +EV, ak si myslis ze jeho range je AK/JJ+ tak potrebujes s tym dead money co je v pote 48% equity a to nemame. Teda potrebujeme bud aby sa stackol so sirsou range alebo aby nieco aj foldol na nas 4bet. Nemyslim ze sa stackne s AQ alebo 99 a ake bude jeho fold % tazko posudit ale ak dobre ratam potrebujeme aby foldol 60% na to aby sme boli break even a to je imo nerealne u takto tight hraca

ja som teda nebol nikdy nejak matematicky zalozeny ,lebo to ani nejde pri multiablingu , ale ked mame 42% equity proti JJ+,AK,AKs, 1v1 , tak nechapem ako nemozeme mat dost equity v 3way pote (ak dam range pre CO TT+ ,AQs+,AKo) ak mame odds 170 do 400
ak to tak nieje ako som napisal tak som prave odhlalil svoj dalsi leak :)
Obrázok používateľa
buschle

Odoslaťod dzejkej 15 Dec 2010 14:06

buschle napísal:ja som teda nebol nikdy nejak matematicky zalozeny ,lebo to ani nejde pri multiablingu , ale ked mame 42% equity proti JJ+,AK,AKs, 1v1 , tak nechapem ako nemozeme mat dost equity v 3way pote (ak dam range pre CO TT+ ,AQs+,AKo) ak mame odds 170 do 400

No proti tomu range mame 25.8% (Monte Carlo na vzorke 1M CardrunnersEV) a potrebujeme viac.

EDIT: Equilator dava este menej (24.5% cca) na vzorke desiatok milionov, hm.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod buschle 15 Dec 2010 14:19

dzejkej napísal:No proti tomu range mame 25.8% (Monte Carlo na vzorke 1M CardrunnersEV) a potrebujeme viac.
EDIT: Equilator dava este menej (24.5% cca) na vzorke desiatok milionov, hm.

a potrebujeme kolko 29-30% ?
Obrázok používateľa
buschle

Odoslaťod dzejkej 15 Dec 2010 14:24

buschle napísal:a potrebujeme kolko 29-30% ?

cca 29%
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 22 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!