moving up - lolofonov blog
Re: lolofonov blog
No doteraz som z EP vacsinou raisoval 77+ a nizsie limpoval, ale asi to budem foldovat teda. Bez iniciativy sa tazko ziskava value a ani mi sami od seba do AI neskacu, aj ked je to NL5. Budem sa teda pozerat skor do buducnosti a foldovat to
Staty - ja hravam v poslednom case cca 15/12 a celkom mi to vyhovuje, akurat sa snazim hrat middle aces dost tight zo skorsich a strednych pozicii, lebo sa mi velmi zle hra OOP proti vacsim rybam ako som ja, vobec neviem, na com som.
Staty - ja hravam v poslednom case cca 15/12 a celkom mi to vyhovuje, akurat sa snazim hrat middle aces dost tight zo skorsich a strednych pozicii, lebo sa mi velmi zle hra OOP proti vacsim rybam ako som ja, vobec neviem, na com som.
- lolofon
- Založený: Jún 2009
- Poďakoval/li: 35 krát/14 krát
Vcera vecer som si dal taku relaxacnu 500-rukovu session, kedze som si musel oddychnut. Skoncil som par bb v pluse, nic moc.
Snazil som sa viac 2ndbarrelovat, kedze sam som mal pocit, ze by to mohlo byt ucinne a aj tu to niekto spominal. Celkom to slo.
Mam vsak kua problemy s disciplinou, tazko foldujem medium made hands a niekedy to uz v jednoznacnom easy-fold spote nevydrzim a nefoldnem, vacsinou zo zvedavosti. Co by ste na to odporucili? Dat si nejake 1- alebo 2-table-ove sessions na trening trpezlivosti?
Takisto si malokedy planujem handu dopredu, na tom musim vyrazne popracovat. Na druhej strane akurat vcera sa mi podarila jedna pekna ruka s pre mna vydarenym bluffcatchom, kde som trosku planoval.
Snazil som sa viac 2ndbarrelovat, kedze sam som mal pocit, ze by to mohlo byt ucinne a aj tu to niekto spominal. Celkom to slo.
Mam vsak kua problemy s disciplinou, tazko foldujem medium made hands a niekedy to uz v jednoznacnom easy-fold spote nevydrzim a nefoldnem, vacsinou zo zvedavosti. Co by ste na to odporucili? Dat si nejake 1- alebo 2-table-ove sessions na trening trpezlivosti?
Takisto si malokedy planujem handu dopredu, na tom musim vyrazne popracovat. Na druhej strane akurat vcera sa mi podarila jedna pekna ruka s pre mna vydarenym bluffcatchom, kde som trosku planoval.
- lolofon
lolofon napísal:Co by ste na to odporucili? Dat si nejake 1- alebo 2-table-ove sessions na trening trpezlivosti?
Uvedomit si, o co tu ide a foldnut
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
tucniak napísal:nie, ale v tom pripade som z early za FOLD.
FUCK off limping:)
Tucniak hovoris mi z duse vacsinou moje vpip=pfr Naozaj neznasam limpovanie Limpujem asi len zo SB ked mam vyssi SC a chcem si zahrat multiway pot ...
- AjoPP1
- Založený: Mar 2010
- Poďakoval/li: 4 krát/1 krát
Tak na PS som znova precital silver clanky venujuce sa postflop hre a mal by som dotazy na 2 konkretne ruky:
1.
Stacks & Stats
UTG ($25)
UTG+1 ($25) (40/5/0.3/35/432) [VPIP/PFR/AF/WTS/Hands]
UTG+2 ($25)
MP1 ($25)
MP2 ($25)
Hero ($25)
CO ($25) (8/5/1.8/18/371) [VPIP/PFR/AF/WTS/Hands]
BU ($25) (15/12/2.1/23/800) [VPIP/PFR/AF/WTS/Hands]
SB ($25)
BB ($25) (12/9/2.6/21/333) [VPIP/PFR/AF/WTS/Hands]
Pre-flop: Hero is MP3 with A , J
1 fold, UTG+1 calls $0.25, 3 folds, Hero raises to $1.25, 4 folds, UTG+1 calls $1.25
Flop: ($2.85) A , 7 , 2 (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $2.00, UTG+1 calls $2.00
Turn: ($6.85) 7 (2 players)
UTG+1 bets $3.00, Hero...
Vraj by som to mal callovat, no mne sa to skor zda na fold, keby hentaka CS do mna z nicoho nic donkne, asi by som mu tu 7 uveril. ?
2.
Stacks & Stats
MP ($25)
CO ($25)
UTG ($25)
BB ($25) (aggressive type, “Bluffer”)
SB ($25)
Hero ($25)
Pre-flop: Hero is Button with 9 , 9
3 folds, Hero raises to $1.00, 1 fold, BB calls $1.00
Flop: ($2.35) 4 , 4 , 7 (2 players)
BB checks, Hero bets $1.60, BB calls $1.60
Turn: ($5.55) K (2 players)
BB checks, Hero checks
Ja by som tu na turne skor betol, flop mohol kludne volat s overcards a proti tomu by som sa mal branit, nie?
Je tam este dost clankov, ktore som necital znova, uz som ich cital v lete a su to skor take zakladnejsie veci, takze radsej vyuzivam cas na obzeranie nejakych rozborov ruk na fore PS...
1.
Stacks & Stats
UTG ($25)
UTG+1 ($25) (40/5/0.3/35/432) [VPIP/PFR/AF/WTS/Hands]
UTG+2 ($25)
MP1 ($25)
MP2 ($25)
Hero ($25)
CO ($25) (8/5/1.8/18/371) [VPIP/PFR/AF/WTS/Hands]
BU ($25) (15/12/2.1/23/800) [VPIP/PFR/AF/WTS/Hands]
SB ($25)
BB ($25) (12/9/2.6/21/333) [VPIP/PFR/AF/WTS/Hands]
Pre-flop: Hero is MP3 with A , J
1 fold, UTG+1 calls $0.25, 3 folds, Hero raises to $1.25, 4 folds, UTG+1 calls $1.25
Flop: ($2.85) A , 7 , 2 (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $2.00, UTG+1 calls $2.00
Turn: ($6.85) 7 (2 players)
UTG+1 bets $3.00, Hero...
Vraj by som to mal callovat, no mne sa to skor zda na fold, keby hentaka CS do mna z nicoho nic donkne, asi by som mu tu 7 uveril. ?
2.
Stacks & Stats
MP ($25)
CO ($25)
UTG ($25)
BB ($25) (aggressive type, “Bluffer”)
SB ($25)
Hero ($25)
Pre-flop: Hero is Button with 9 , 9
3 folds, Hero raises to $1.00, 1 fold, BB calls $1.00
Flop: ($2.35) 4 , 4 , 7 (2 players)
BB checks, Hero bets $1.60, BB calls $1.60
Turn: ($5.55) K (2 players)
BB checks, Hero checks
Ja by som tu na turne skor betol, flop mohol kludne volat s overcards a proti tomu by som sa mal branit, nie?
Je tam este dost clankov, ktore som necital znova, uz som ich cital v lete a su to skor take zakladnejsie veci, takze radsej vyuzivam cas na obzeranie nejakych rozborov ruk na fore PS...
- lolofon
Hola,
nejsem cashovkář, ale tak zkusím...1.Handa: Tu sedmičku je dost těžké mu uvěřit, kdyby ji měl, tak imo checkne, donkbet může znamenat blocking bet na flush draw, slabé eso nebo úplnou kravinu, myslím si, že máš lepší handu, takže call určitě a uvidíš co předvede na riveru...
2.Handa: Tady je to těžko říct možná je ten check lepší s tím, že když je to agresivní hráč, tak tě na toho kinga na turnu může checkraisnout, ale jako fakt těžko říct...
nejsem cashovkář, ale tak zkusím...1.Handa: Tu sedmičku je dost těžké mu uvěřit, kdyby ji měl, tak imo checkne, donkbet může znamenat blocking bet na flush draw, slabé eso nebo úplnou kravinu, myslím si, že máš lepší handu, takže call určitě a uvidíš co předvede na riveru...
2.Handa: Tady je to těžko říct možná je ten check lepší s tím, že když je to agresivní hráč, tak tě na toho kinga na turnu může checkraisnout, ale jako fakt těžko říct...
- ShotShot
- Založený: Feb 2010
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Tak jedna ruka... Hral som bez statov, takze neviem, co to je, ale dobry hrac nie, uz len kvoli tomu limp/callu z MP2. Na flope cbet, asi mohol byt aj vacsi, kedze do jeho l/c range patri asi dost spekulativnych ruk. Po jeho minraise vaham, rozhodol som sa skusit 3bet/fold. Fold by bol imo prilis weak vzhladom na odds a pri calle by som mu musel cheknut turn a mohol by tak mat 2 freecards. Takze som to 3betol tak, aby som sa necommitol, teraz by som dal ten bet este o kusok vacsi... Na turne pokracujem aggro, nemam na vyber imo a river detto. Ako by ste hrali? Najviac ma zajima asi ten flop... Dakujem :-)
Party Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (9 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com
UTG ($5.06)
MP2 ($4.62)
MP1 ($5)
CO ($4.71)
MP3 ($5.24)
BB ($4.84)
Hero (SB) ($5.65)
UTG+1 ($4.80)
Button ($6.40)
Preflop: Hero is SB with K, K
3 folds, MP2 calls $0.04, 3 folds, Hero bets $0.18, 1 fold, MP2 calls $0.16
Flop: ($0.44) 5, 7, 8 (2 players)
Hero bets $0.32, MP2 raises to $0.64, Hero raises to $1.28, MP2 calls $0.64
Turn: ($3) 3 (2 players)
Hero bets $1.80, MP2 calls $1.80
River: ($6.60) 2 (2 players)
Hero raises to $2.37 (All-In), 1 fold
Total pot: $6.60
Party Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (9 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com
UTG ($5.06)
MP2 ($4.62)
MP1 ($5)
CO ($4.71)
MP3 ($5.24)
BB ($4.84)
Hero (SB) ($5.65)
UTG+1 ($4.80)
Button ($6.40)
Preflop: Hero is SB with K, K
3 folds, MP2 calls $0.04, 3 folds, Hero bets $0.18, 1 fold, MP2 calls $0.16
Flop: ($0.44) 5, 7, 8 (2 players)
Hero bets $0.32, MP2 raises to $0.64, Hero raises to $1.28, MP2 calls $0.64
Turn: ($3) 3 (2 players)
Hero bets $1.80, MP2 calls $1.80
River: ($6.60) 2 (2 players)
Hero raises to $2.37 (All-In), 1 fold
Total pot: $6.60
- lolofon
Cez vikend cca 3k hands, 2 bi v pluse, konecne. Celkovo som nehral dobre, hlavne v nedelu to a-game isto nebola, ale mal som vyborne fishky hned po pravej ruke, takze som ostal hrat. Konecne som nahral 1000 sp, takze mam full elephanta a slusny hud na zaciatok. Troska som sa zlepsil v sebaovladani, vacsinou som sa vo fps alebo inej fishy situacii zobudil a foldol, parkrat sa mi to vsak nepodarilo, budem na tom makat. Vcera som sa potreboval aj trosku zabavit a schuti si zahrat a na jednom stole som ostal sam s dvoma fishkami, kazda mala na stole 3 bi, takze why not? Po chvili ta vacsia rybka zial odisla, takze sme ostali hu. Viem, ake moze byt hu swingy, takze som bol pripraveny po prehrati jedneho bi to hned zatvorit. Bol som vtedy asi 2,5 bi down, no po 15 minutach som mal vdaka two pair vs tpgk AI, coinflipe pf ai a par mensim potom na konte +0,5 bi a spokojny som siel spat.
Objavil som dalsi major leak, a to konkretne hru na turne a rivri so slabsou rukou, ktora ale moze mat na nl5 nejaku showdown value, napr. 2PTK alebo nice PP s 1 overcard na boarde. Flop sa vacsinou uz viem rozhodnut spravne, ci betovat alebo nie, ale dalej mam fakt problem. Na bet/fold je ta ruka v niektorych situaciach imho prilis slaba, na check/fold prilis silna a c/c nemam rad, neviem na com som. Uz som sa ciastocne naucil pouzivat b/f namiesto c/c na turne vo vacsine takychto situacii, ale to so silnejsou rukou, napriklad tpgk. S tymto fakt neviem co robit...
Dalej nechapem, ako moze byt qq/kk pf ai ev+, samozrejme ak super nie je maniakalneho typu. Ak hram proti rozumnejsiemu superovi, tak vacsinou naburam do aa. Som presvedceny, ze som celkovo zatial z tychto situacii v minuse, ale myslim, ze z elephanta sa to vytiahnut neda, cize to neviem dokazat.
Tiez sa mi prestava pacit limpovanie behind so spekulativnymi handami, hoci aj na btn. Velmi tazko ma niekto vyplati. Ovela radsej to hram, ked mam ja, alebo aj super iniciativu.
Privitam kazdy nazor
Objavil som dalsi major leak, a to konkretne hru na turne a rivri so slabsou rukou, ktora ale moze mat na nl5 nejaku showdown value, napr. 2PTK alebo nice PP s 1 overcard na boarde. Flop sa vacsinou uz viem rozhodnut spravne, ci betovat alebo nie, ale dalej mam fakt problem. Na bet/fold je ta ruka v niektorych situaciach imho prilis slaba, na check/fold prilis silna a c/c nemam rad, neviem na com som. Uz som sa ciastocne naucil pouzivat b/f namiesto c/c na turne vo vacsine takychto situacii, ale to so silnejsou rukou, napriklad tpgk. S tymto fakt neviem co robit...
Dalej nechapem, ako moze byt qq/kk pf ai ev+, samozrejme ak super nie je maniakalneho typu. Ak hram proti rozumnejsiemu superovi, tak vacsinou naburam do aa. Som presvedceny, ze som celkovo zatial z tychto situacii v minuse, ale myslim, ze z elephanta sa to vytiahnut neda, cize to neviem dokazat.
Tiez sa mi prestava pacit limpovanie behind so spekulativnymi handami, hoci aj na btn. Velmi tazko ma niekto vyplati. Ovela radsej to hram, ked mam ja, alebo aj super iniciativu.
Privitam kazdy nazor
- lolofon
Som v nehoraznom tilte a ani nemusim hrat. Uz dva dni sa snazim opravit elephanta, stale to strajkuje, nekonecne ma to vytaca. Nemozem si ani ist zabehat alebo zahrat futbal, lebo mam mierne natiahnute trieslo a do zajtra sa musim dat dokopy + ma vytocila este aj jedna zabugovana hra, vsetci su proti mne
- lolofon
Lolofonove studium pokracuje, musel som si kvoli motivacii urobit nejaky system, tak som prebral jeden z PS.com, ktory vymyslel jeden Cech vo svojom blogu. Ide o VOI (value of improvement) No ale to je jedno, princip je ten, ze za kazdu vec, ktoru v ramci studia urobim, mam nejake body a davam si urcite bodove ciele. Rozhodol som sa, ze cielom bude 70 bodov/tyzden.
Boodovanie:
video/coaching - 5 bodov
self-coaching session (cca 1hod) - 5 bodov
clanok - 1 az 3 body (podla dlzky, narocnosti a hlavne toho, co mi to dalo)
analyza vlastnej hry - cca 1 bod/5 min.
postnutie a prediskutovanie vlastnej ruky na PS - 1 bod
analyza cudzej ruky na PS - 0,25 az 0,5 bodu
Je to dost subjektivne, avsak je to potrebne, aby to bolo co najspravodlivejsie. Ak mate nejake navrhy, co by sa dalo pozmenit, pocuvam
Dnes som mal 4-table self-coaching session + na konci, ked sa mi uz nechcelo, tak som zavrel 3 stoly a poloval na jednu hyperfish so statmi cca 80/7(z toho 6 minraise). BR je momentalne 142 $, pomalicky sa zotavujem z toho bleskoveho downu. Robil som si dost poznamok na hracov, kedze kvoli problemom s elephantom hravam aj tie chvilky, ktore hravam, vacsinou bez statov, takze potrebujem ziskat nejake info.
Btw pomer studium:hra mam cca 1,5:1. Este keby som tak mal celkovo viac casu
Boodovanie:
video/coaching - 5 bodov
self-coaching session (cca 1hod) - 5 bodov
clanok - 1 az 3 body (podla dlzky, narocnosti a hlavne toho, co mi to dalo)
analyza vlastnej hry - cca 1 bod/5 min.
postnutie a prediskutovanie vlastnej ruky na PS - 1 bod
analyza cudzej ruky na PS - 0,25 az 0,5 bodu
Je to dost subjektivne, avsak je to potrebne, aby to bolo co najspravodlivejsie. Ak mate nejake navrhy, co by sa dalo pozmenit, pocuvam
Dnes som mal 4-table self-coaching session + na konci, ked sa mi uz nechcelo, tak som zavrel 3 stoly a poloval na jednu hyperfish so statmi cca 80/7(z toho 6 minraise). BR je momentalne 142 $, pomalicky sa zotavujem z toho bleskoveho downu. Robil som si dost poznamok na hracov, kedze kvoli problemom s elephantom hravam aj tie chvilky, ktore hravam, vacsinou bez statov, takze potrebujem ziskat nejake info.
Btw pomer studium:hra mam cca 1,5:1. Este keby som tak mal celkovo viac casu
- lolofon
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 14 hostí.