matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho blog do buducnosti...

Odoslaťod Chlpo1989 18 Apr 2010 09:20

matiapag napísal: Totiz v tomto pripade som nebetol

Ale ty PF nebetujes ale raisujes :)

matiapag napísal: a potom ma dorovnaju s nejakym junkom, flop potom check-raisnu

To chceme aby nas dorovnavali so smetami nie? Ako casto ta na flope ch/r ked ty si na BTN PF raiser?

matiapag napísal: V tomto pripade sa naozaj mozno javilo lepsie betnut

Okej, lenze pot bol 46c a ty si betol 14c. Co si tym chcel povedat superovi?

matiapag napísal: nemohli vediet, ako casto cbetujem

My cbetujeme? Odkial? Boli sme PF raiser? Betovali sme na flope?
Pokial si pamätam, tak PF sme l/c, flop len call a na turne sme betli. To sa vola cbet?

Treba si poriadne nastudovat terminologiu ;)

Za tento príspevok od Chlpo1989 poďakovali - 2:
josipjs, matiapag
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod matiapag 18 Apr 2010 10:18

uz je z toho mish-mash. v tom poslednom prispevku som to mal na mysli tak ze: KEDZE som len PF limpol a NERAISOL, tak to z toho dovodu, ze keby pf RAISNEM, tak potom moze prist od nich na flope CHECK-RAISE, s ktorym sa velmi casto stretavam...

Chlpo1989 napísal:matiapag napísal:
V tomto pripade sa naozaj mozno javilo lepsie betnut

Okej, lenze pot bol 46c a ty si betol 14c. Co si tym chcel povedat superovi?
=> chyba v mojej terminologii (sry), mal som na mysli PF raise, co som vsak nespravil, ale ocivdne som to mal spravit...

matiapag napísal:matiapag napísal:
nemohli vediet, ako casto cbetujem

My cbetujeme? Odkial? Boli sme PF raiser? Betovali sme na flope?
Pokial si pamätam, tak PF sme l/c, flop len call a na turne sme betli. To sa vola cbet?

Ano, PF som limpol a ten moj vyrok sa vztahuje iba na moznu situaciu, ktora by nastala, keby, ako radis (ci neradis? :D), by som PF raisol :)

Moja chyba - myslel som, ze PF je to bet a nie raise, v ostatnych pripadoch mi je ta terminologia jasna :) Zrejme som teda tento hand mal PF raisnut a cbetovat na flope, je tak? Potom by som sa mozno nedostal do takej situacie na riveri a lepsie by sa superovi tie esa zahadzovali, ano? :)

A co sa tyka toho betu na turne, tak mi to prislo ako value pre moju skompletovanu silnu farbu na turne ked davam najavo, ze mi dalsia karta neprekaza a chcem, aby dorovnal. Keby nema A-A ale napriklad T-T, J-J, tak by pravdepodobne zlozil, nie? :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Chlpo1989 18 Apr 2010 11:38

matiapag napísal:chyba v mojej terminologii (sry)

To je v pohode, ved sa ucime :) Ja som z toho mal volakedy tiez poriadny zmätok :D

matiapag napísal:myslel som, ze PF je to bet a nie raise

Za prvy bet sa povazuje big blind a my ho nasledne raisujeme.

matiapag napísal:Zrejme som teda tento hand mal PF raisnut a cbetovat na flope, je tak?

Urcite ano. KTs IP je podla mna vs. random fish urcite velmi dobra ruka. Samozrejme, ze musime vediet proti komu hrame a tak isto co si na akom boarde mozme dovolit.

matiapag napísal:Potom by som sa mozno nedostal do takej situacie na riveri a lepsie by sa superovi tie esa zahadzovali, ano?

Pokial je to hrac aspon semi rozumny a ty by si rozumne betoval, asi by mu to bolo podozrive. Mozno by si sa dockal aj toho foldu, ale videl by som to na 3 barrely. U fishky neexistuje na ziadnom boarde, ze by foldla AA.

matiapag napísal:A co sa tyka toho betu na turne, tak mi to prislo ako value pre moju skompletovanu silnu farbu na turne ked davam najavo, ze mi dalsia karta neprekaza a chcem, aby dorovnal.

Betom 1/3 potu nedavas najavo nic imo. Po takomto slabom bete sa superovi budu tazko zahadzovat nejake overpary, dva pary, sety atd. a podla mna ta dost casto dorovna.

matiapag napísal:Keby nema A-A ale napriklad T-T, J-J, tak by pravdepodobne zlozil, nie? :)

No je tam jedna over karta, cize mozne to je, ale opat sa da stretnut s clovekom ktory ti dorovna aj nemozne a v zivote ho nedonutis foldnut druhy par atd. Pri takychto ludoch existuje len value bet. Ziadne bluffy a skusat nanho vselijake veci. Hrat ABC = mam hram, nemam nehram :)

Za tento príspevok od Chlpo1989 poďakovali :
matiapag
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod matiapag 18 Apr 2010 19:34

okej, dakujem velmi pekne za objasnenie toho vsetkeho :) K tomu poslednemu tvojmu prispevku ze "mam hram, nemam nehram", ja som tak vnimal to K-Ts pred flopom, no zahodit mi to bolo luto a na raisovanie sa mi to nepozdavalo :) Teraz v tom mam uz jasno a dnes, ked som skusal s takymito handmi raisovat z neskorsich pozicii tak aj ked som dostal nejaky call, tak na moj cbet reagovali v 90% pripadoch foldom a tak som sa roznym zlozitym situaciam lahko vyhybal :) este raz dik!
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Chlpo1989 18 Apr 2010 19:55

matiapag napísal:to K-Ts pred flopom, no zahodit mi to bolo luto a na raisovanie sa mi to nepozdavalo

Spytaj sa tucniaka na limpovanie, on ti to vysvetli :D Ale nie, limp je velmi velmi zla hra o ktorej som sa vo svojich zaciatkoch presvedcil aj ja. Bud raisni alebo foldni. Nic ine by nemalo existovat :)

matiapag napísal:este raz dik!

Som rad, ze som niekomu pomohol :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

dalsi tyzden za mnou...

Odoslaťod matiapag 23 Apr 2010 19:12

tento tyzden som mal viacej casu na poker, kazdy den som hral aspon hodinku, co sa mi popri uceni a cestovani do a zo skoly nie vzdy podari... V podstate okrem jedneho dna bol kazdy den aspon trosku plusovy, niekedy menej, inokedy viac. Momentalne mam na konte 36,40$, no vacsinu z toho, co som tento tyzden vyhral, tvorila hra na 6-max PLO 1c-2c stole. Hraval som sposobom, ze som mal otvorene sucasne dva 6-max NLH stoly + jeden PLO. Celkom sa mi darilo, ak som bol v minuse pri holdeme, dobiehal som to pri omahe a naopak. Niekde som cital, ze nie je dobre miesat dva typy pokru sucasne - mne sa to zatial ako zla volba nezda. Hrat, resp. citat superov pri PLO na takomto leveli je nemozne, a tak vychadzam z predpokladu, ze ked niekto nieco ma, tak bez ohladu na board mi dorovna kazdy bet a zas ked ja nic nemam, tak sa mi oplati skor zlozit ako cakat... A takto sa mozem viacej sustredit na holdemove stoly :)

V podstate nejake super handy som neodohral, vyhry tvorili prevazne nejake PF alliny s AA alebo KK, alebo velmi dobre zaplatene full housy pri omahe :) Dnes som ale odohral handu, ked som si naozaj uvedomil, ze napriek tym beatom, ktore sa tak casto vyskytuju v hre proti hlupym spoluhracom ktori bez problemov obetuju svoje zetony a je im jedno, kolko prehraju, su to prave oni, ktori nas tak bohate zasobia a zvysuju nase bankrolly. Na SB som nasiel Qd-Qs a az po button vsetci foldli. Button bol nejaky nereadnuty hrac, ktory zvysil na 6c, ja som re-raisol na 16, BB foldol a button dorovnal. Flop prisiel 4c-5c-Qh a ja som check-raisol jeho bet 20c na allin (okolo 2$) co on asi po 2 sekundach dorovnal a ukazal mi 3c-9c. Mal som pred tym par handov smolu, tak som sa aj pripravoval, ze v tejto hande zomriem a cez polozatvorene oci som sledoval, ako dosla dalsia zelena (4-colored cards) na turne, no ake bolo moje prekvapenie ked som zbadal, ze je to Qc :P Veruze ma to poriadne potesilo a zdvihlo mi to naladu a myslim, ze taketo situacie velmi pomahaju predist tiltu po bad-beatoch proti hlupym hracom :)
Obrázok používateľa
matiapag

Re: dalsi tyzden za mnou...

Odoslaťod Chlpo1989 23 Apr 2010 20:24

matiapag napísal:Na SB som nasiel Qd-Qs a az po button vsetci foldli. Button bol nejaky nereadnuty hrac, ktory zvysil na 6c, ja som re-raisol na 16, BB foldol a button dorovnal.

Kludne si mohol 3betovat okolo 0,2 - 0,24 pretoze si OOP a nahanas si tym value.

matiapag napísal:Flop prisiel 4c-5c-Qh a ja som check-raisol jeho bet 20c na allin (okolo 2$)

PF 3betujeme a takyto flop len checkneme. Mas stastie, ze len necheckol behind.
Na takomto flope trebe 100% cbetovat a kludne aj pot. Ak je hrac rozhodnuty dorovnat, tak dorovna.

TuKE theorem:
Ked ma tak zaplati, ked nema tak aj tak nezaplati.

Na mikrolimitoch toto plati 10 nasobne a nezalezi na vyske betu/raisu/3betu etc.
V tomto spote si mohol stratit kopec value z horsich Qx a FD a nizsich pp´s.

A inak som rad, ze sa dari :) Nech to pokracuje :gl:
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod matiapag 23 Apr 2010 21:31

nj, vacsinou v takejto situacii betnem, ale ja som proste veril, ze po tom, ako dorovnal PF tak teraz raisne nech ma uz cokolvek. Okrem FD ma dalsia karta na turne porazala iba s velmi malou pravdepodobnostou, ale mas pravdu, ze by som tak mohol stratit value
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Chlpo1989 23 Apr 2010 21:40

matiapag napísal:ale ja som proste veril, ze po tom, ako dorovnal PF tak teraz raisne nech ma uz cokolvek

Raisne tvoj cbet alebo znovu zla terminologia?
Pokial si myslis, ze slovo "verim" staci, tak sa onedlho o tom presvedcis, ze nestaci :D
Musis mat sakra read, ze na takomto boarde ho nieco slusne trafilo a on to bude betovat. Tak ako pises ty: Button bol nejaky nereadnuty hrac
Vs. unknown takyto flop musi byt 100% cbet, pretoze ked si to zhruba vyratas na river uz moze letiet tvoj allin.
Ked nebudes cbetovat takyto flop stracas value z 1 street. A zober si, ze to moze byt az 25bb.
A nechceme predsa foldovat na 3x :club: boarde QQQ, ked sa nam unknown preberie a zacne nas raisovat, ze?
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod matiapag 23 Apr 2010 21:59

jou, to ta terminologia :) Jasne, ze pre napumpovanie potu bolo jednoduchsie to cbetnut, len ja mam taku zlu vlastnost, ze vsetkych tychto hracov na tychto limitoch hadzem do jedneho vreca a viem, ze vacsina z nich by to betla (teraz naozaj myslim bet po tom, ako by som ja ten flop checkol :P)na tom flope nech by mali cokolvek... A ak vychadzam z takejto hromadnej statistiky, tak v konecnom dosledku sa mi podarilo, to, co som chcel = allin na flope, no je mi jasne, ze som riskoval viac, ako je rozumne, a najma zbytocne. V skutocnosti neslowplayujem nikdy - aj ked mam quads alebo daco take tak to radsej betnem, lebo ak ma niekto pri stole sleduje tak vie, ze cbetujem mozno 95% pripadov a check by bol velmi okaty. Tu som to skusal takpovediac zo zvedavosti, ze co to s danou hrou spravi, kedze dotycny hrac tam bol kratko a ani on nemohol mat odsledovaneho mna :) Ale pravdaze, taketo srandicky moc casto neskusam a radsej sa sustredim, aby tych chyb bolo co najmenej :)
Obrázok používateľa
matiapag

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!