7Castles Tuesday Guide to SNGs - Kapitola 4: Matematické a e

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

7Castles Tuesday Guide to SNGs - Kapitola 4: Matematické a e

Odoslaťod admin 25 Máj 2010 12:18

Diskusia k článku: 7Castles Tuesday Guide to SNGs - Kapitola 4: Matematické a ekonomické aspekty SNGs

V minulom článku sme ukončili úvod venovaný softvérovým otázkam a dnes pokračujeme v našom SNG seriáli podstatnou témou ktorej sa nevyhne žiaden pokrový hráč – variáciou. Return on Investment
Return on Investment – ROI – je kľučový pojem používaný v ďalšej časti, preto len kratučké vysvetlenie. ROI určuje ziskovosť hráča, a počíta sa v percentách ako podiel celkového profitu hráča a súčtu buy-inov hráča, vrátane poplatkov herni (rake). Ak hráč odohrá povedzme 1,000 turnajov so vstupným $15+$1 a vyhrá $1,700, tak má ROI 6.25%, keďže 1,700/1,600=1.0625. Čím má teda hráč vyšší ROI, tým ma vyšší profit. Variácia
Internetové fóra sú plné príbehov hráčov, ktorí začali hrať SNGčka, krátko, dlho, niektorí dokonca aj veľmi dlho veľa vyhrávali (a popri tom samozrejme veľa machrovali), keď zrazu z ničoho nič začali prehrávať, a to oveľa rýchlejšie, ako predtým vyhrávali, a pýtajú sa prečo. Prečo práve oni, kde robia chybu, čo komu urobili, ako je možné, že zrazu majú všetci proti ich A-A na flope set, proti ich K-K vždy A-A, a prečo ich Q-Q vždy prehrá proti A-3o a ich A-Ks proti A-7o. Odpoveď je jednoduchá – dobehla ich variácia.
Významnú zložku v pokri z krátkodobého, ale aj strednodobého hľadiska tvorí šťastie a tomu sa nedá nijako zabrániť. Jediné čo môžete, je zmieriť sa s tým. Rozsah...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: 7Castles Tuesday Guide to SNGs - Kapitola 4: Matematické a e

Odoslaťod oli.strs 25 Máj 2010 12:59

K tomu luck analyzeru
je tam navod ze copy txt HH to one folder and then run bat file
tak ale akoze mam vytvorit novy folder, dat tam HH aj ten bat file a tam ho spustit alebo ako?
daky cudny navod je k tomu neporadite mi niekto po slovensky krok po kroku, vdaka
oli.strs

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 8 krát/12 krát

Odoslaťod 7castle 25 Máj 2010 13:25

Musis dat vsetky ruky ktore tym chces prehnat do toho isteho foldra ako mas ten LA, a zbehne ti to.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod Proky 25 Máj 2010 13:48

diky hlavne za túto poznámku k Red line

Každopádne však ide o veľmi významnú zložku lucku, preto možno povedať, že vaša redline bude spravidla zo strednodobého hľadiska bližšie vašim skutočným výsledkom ako výsledky samotné, preto je občas najmä z hľadiska psychiky dôležité ju sledovať.

A pripojim aj svoj graf

Obrázok
Obrázok používateľa
Proky

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 13 krát/16 krát

Odoslaťod elladan1 25 Máj 2010 15:48

dá sa ten analyzér použiť aj pre iPoker herne? ...mimochodom dobrý článok :good:
Obrázok používateľa
elladan1

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 21 krát/13 krát

Odoslaťod erichoff 25 Máj 2010 17:00

Mini poznamka: jedna sa o variaNciu, nie variaciu. Matematicky su do dva rozdielne pojmy. Inak 7castle, ako vzdy, uzitocne informacie.
erichoff

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 1 krát/5 krát

Odoslaťod Chlpo1989 25 Máj 2010 17:02

erichoff napísal:Mini poznamka: jedna sa o variaNciu, nie variaciu. Matematicky su do dva rozdielne pojmy. Inak 7castle, ako vzdy, uzitocne informacie.

Variancia nie je rozptyl?
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod HypAA 25 Máj 2010 17:04

ja by som sa chcel opytat k tym grafom.. ten prvy co vlastne znazornuje? Nieco podobne som videl na pravdepodobnost pri hadzani mincou...ze pri akom pocte bude najmensia odchylka (aplikovane v heads upoch) ale v 9max. vyznam moc nevidim.

k tomu druhemu.. pises o SNG a je tam graf z cash game, ci? :) myslim ze EV a non/showdown win. je nieco ine.btw v dlhodobom hladisku sa k cervenej ciare(adjusted) aspon trochu priblizi skutocnost?

a este jedna vec ma zaujima.. callnem superov all in (HU) na flope kde mam equity 54% a da mi to ako -EV (HEM). ono to rata vsetky streets/PF alebo podla toho ako sme deep?
Obrázok používateľa
HypAA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/5 krát

Odoslaťod erichoff 25 Máj 2010 17:16

Chlpo1989 napísal:
erichoff napísal:Mini poznamka: jedna sa o variaNciu, nie variaciu. Matematicky su do dva rozdielne pojmy. Inak 7castle, ako vzdy, uzitocne informacie.

Variancia nie je rozptyl?

Spravne, variaNcia je rozptyl. Vsade v clanku sa vsak pise o variacii (co je pojem z kombinatoriky, nie statistiky).
erichoff

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 1 krát/5 krát

Odoslaťod TuKE 25 Máj 2010 17:18

HypAA napísal:a este jedna vec ma zaujima.. callnem superov all in (HU) na flope kde mam equity 54% a da mi to ako -EV (HEM). ono to rata vsetky streets/PF alebo podla toho ako sme deep?

Som to vysvetľoval nedávno v inej téme, ale nechce sa mi to hľadať.

AIEV funguje tak, že ak dáte na flope AI 50usd obaja a tvoja equity je 50%, ruku vyhráš, tzn. berieš pot 100usd, ale očakávaná equity tvojej ruky je 50usd, teda rozdiel medzi reálnou a očakávanou je 50usd, ktoré sa ti prejavia ako -EV, pretože si zarobil viac ako ti podľa očakávaní prislúchalo.

Za tento príspevok od TuKE poďakovali :
HypAA
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!