NL Holdem Heads up: Úvod

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

NL Holdem Heads up: Úvod

Odoslaťod admin 27 Máj 2010 11:18

Diskusia k článku: NL Holdem Heads up: Úvod

Prečo hrať NL Heads up?

V dnešnej dobe sú heads up hry čím ďalej tým viac populárnejšie. Množstvo hráčov vyhľadáva viacej akcie a práve preto „zablúdia“ na heads upové stoly. Dobrý NL Holdem hráč môže vyhrať veľa peňazí, pokiaľ má výhodu nad svojim súperom. Práve tento fakt je ešte viac zreteľnejší pri hraní heads upu, pretože sa o svojho slabšieho hráča nemusíte deliť s ostatnými.

Čo potrebujeme k úspešnému hraniu?

1. Vhodný bankroll

Pokiaľ hráte full ring alebo shorthanded cash game, tak je vhodný bankroll 20-30 buy-inov. Avšak heads up sa hrá všeobecne voľnejšie a agresívnejšie, z tohto dôvodu by mal byť bankroll o niečo väčší. Pokiaľ ste hráč ktorý ľahšie upadá do tiltu, odporúčam na začiatok bankroll okolo 60-70 buy-inov, aby ste mali možnosť na svojej hre dostatočne pracovať bez akejkoľvek psychickej ujmi. Inak vám postačí 50 BI, avšak s pribúdajúcou výškou limitu odporúčam meniť aj výšku vášho kapitálu, pretože na vyšších limitoch (NL 100, 200, 400) sú výkyvy aj 7 buy-inov na dennom poriadku, napriek tomu že ste hrali správne.

2. Neplať veľký rake

V heads up pokri ste zapojený do každej ruky. To je dôvod, prečo platíte veľa raku v porovnaní s full ring alebo shorthanded hrou. Ideálne by bolo, pokiaľ by ste hrali hry na stoloch s maximálnym možným rakom...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: NL Holdem Heads up: Úvod

Odoslaťod 3flash3 27 Máj 2010 12:33

Heads up is dead,everyone's solid...

Za tento príspevok od 3flash3 poďakovali :
josipjs
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod HypAA 27 Máj 2010 13:06

tak tak.. No Money Heads Up Everyone's Solid
http://www.youtube.com/watch?v=J0iIYg3mGl4
Obrázok používateľa
HypAA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/5 krát

Odoslaťod mathew1982 27 Máj 2010 13:24

Najde sa tu niekto kto sa zaobera hupom? Myslim pro resp. semi pro. Aj tak si myslim ze 70 x buy in pri kl;asockom nlholdem hup je vysoka hranica. Ked si nadpriemerny hrac na svojich limitoch , staci ti 50x buy in. Samozrejme ak hras turbo, resp super turbo potom sa to blizi k 70, resp 100. Ak niekto potrebuje help ohladom hupov, resp ma zaujem o diskusiu nech writne.
Hravam na ipokri pod nickom matej1982.
mathew1982

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod trikoza 27 Máj 2010 13:27

no ten clanok sa mi zda byt celkovo dost vtipny, ale tak som zvedavy na dalsie diely ked sa autor bude zaoberat priamo hrou...
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod vlade 27 Máj 2010 13:40

mathew1982 napísal:Najde sa tu niekto kto sa zaobera hupom? Myslim pro resp. semi pro. Aj tak si myslim ze 70 x buy in pri kl;asockom nlholdem hup je vysoka hranica. Ked si nadpriemerny hrac na svojich limitoch , staci ti 50x buy in. Samozrejme ak hras turbo, resp super turbo potom sa to blizi k 70, resp 100. Ak niekto potrebuje help ohladom hupov, resp ma zaujem o diskusiu nech writne.
Hravam na ipokri pod nickom matej1982.

Ten clanok je o Cash game HU, myslim ze ty skor hovoris o SNG HU. Inak pekny graf na sharkscope :good:
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Odoslaťod mathew1982 27 Máj 2010 13:47

Vdaka...tak potom sa to vysvetluje...Ja hravam sng, nokolko cashhup a hlavne deepstack je velmi tazky a na vysokych limitoch so mnou regovia zametaju. Podla mna hu cash je vrchol pokroveho umenia, ja sam citim v deestacku rezervy a mam k takej hre respekt. Sng je pri vyssich blindoch cista matematika. Ja som venoval dost casu studiu prave sng hupu, uz pomaly prechadzam na 100 dolarove buy iny. POdla mna najviac penazi je v hupoch, ked si pozriete leaderboardy, vacsina tych chlapcov maju tie profity hlavne z hupov. Samozrejme v heads up cash su este vacsie zisky, ale je o to narocnejsie ho hrat.
mathew1982

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod 3flash3 27 Máj 2010 13:59

ako pise autor clanku v bode 4. - kazdy je teraz "bumhunter" ...cakat na fishky,vsetkych ostatnych trochu lepsich hracov sit-outovat...potom to tak aj vyzera v dnesnom HU...30 ludi sedi postoloch a caka.... a hra sa 5 stolov dohromady...ani nehovorim o tom ako PTR ovplyvnil HU...v negativnom zmysle...
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 27 Máj 2010 14:28

Andrew Feldman, the ultimate heads up bumhunter. Raz sa kvalifikoval na $25 000 HU event na FTP stylom sub-satelit z mozno $10-25 usd alebo tak. Vyhral hadam aj 30 HU+ matchov za sebou a ked hral ten posledny o $25 000 package a ten druhy nebral nic, tak to bolo vskutku epicke.
A flash ma pravdu. Na polstola HUD z gazilion cislami. EZ game...

Clanok je vtipny. Tesim sa na pokracovanie.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod palo1973 27 Máj 2010 14:53

-to slovo pochadzajuce z nemciny by som v pisanom clanku asi vynechal,skor by sa dalo pouzit slovo regular
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 19 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!