73cent

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: 73cent

Odoslaťod meomir 24 Jún 2010 08:06

Hmm no fakt neviem ako som to mal zahrat.

Casto sa dostanem do situacie:

preflop davam raise, niekto dorovna.

flop chytam TP (pripadne TPTK).
bet cca 60% potu, super len dorovna.

turn: bet cca 60% potu opat dorovnanie

river: super tam odrazu da viac ako 100% potu or ALL-IN

Co som si vsimol tak je to 50% bluff 50%nieco stastne chytil. Som z toho :crazy:
meomir

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod dzejkej 24 Jún 2010 08:15

No zakladom pri hrani je naucit sa uvazovat - dat superovi mozne ruky (aka hand range) na zaklade readov (je to calling station? agresivny maniak? rozmyslajuci regular?). Ked mu das ruky, tak urcis liniu.

V predchadzajucej ruke je dolezite pouvazovat ake mozne ruky mu davas na turne okrem tych top parov a preco a az ked budes mat toto vybavene, az potom sa da rozpravat, co na tom streete robis ...

EDIT:

Callne Ta na flope aj s horsimi Jx? Ma tam aj ine pary alebo myslis, ze ich folduje? Je mozne, ze zly hrac callne na flope overkarty? S cim vsetkym si uz videl, ze Ta tam callovali na tom flope?

Na zaklade toho mozes urcit, s cim vsetkym sa dostal na turn. Nasledne porozmyslas, co teda mas robit na turne. Ak tam ma vela horsich ruk, dokaze sa precallovat s nimi aj na river? Kolko tam betnut, aby sme este dostali value z vacsiny horsich ruk? Myslime, ze bezne je takyto hrac agresivny a ma tam ruky, ktore bude bluffovat? Atd.

Tieto veci su na Tebe - Ty si s nim hral a nie my a nic si k nemu nenapisal, takze nikto z nas ho nepozna lepsie ako Ty :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Martell17 24 Jún 2010 09:12

Nazdar,
pripojim svoj nazor aj ja aj ked samozrejme nechcem sa porovnavat s Dzejkejom, ktory do toho vidi ovela viac a ma viac skusenosti ale predsa :) tiez hravam podobne limity na stars takze mam nejake tie skusenosti s podobnymi hracmi..to co pisal Dzejkej o tych rangoch je urcite dobra vec o tom niet pochyb ale ako vidis aj na tejto ruke jemu je uplne jedno s cim calluje 2 streets a s cim calluje preflop :) a napr. pri pripadnom checku na rivri takito hraci velmi radi bluffuju aj ked nic nemaju niekedy je to za 5 c, 50c, 1,50 alebo allin :) cize niekedy sa proti nim hra dost tazko :) cim samozrejme nechcem povedat, ze je to tazko beatovatelne ale moc sa proti nim neoplati bluffovat alebo vymyslat nejake moves aspon podla mna. Niekedy napr. hram ked mam AA a na turn pride A alebo mam Ace high flush a na turn mi pride 4ta flushova karta len check a oni to tam velmi radi napalia. Cize ja by som to na rivri zahral asi c/c ale ak by dal nejaky overbet tak bez pripadnych readov asi fold ale ber moj nazor naozaj s rezervou predsa len nie som clovek, ktory by mal rozdavat rady :) chcel som len vyjadrit svoj nazor :gl:
Martell17

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 18 krát/5 krát

Odoslaťod dzejkej 24 Jún 2010 09:20

Martell17 napísal:to co pisal Dzejkej o tych rangoch je urcite dobra vec o tom niet pochyb ale ako vidis aj na tejto ruke jemu je uplne jedno s cim calluje 2 streets a s cim calluje preflop

No to o tych rangeoch je klucova vec, ci je to NL2 alebo NL1000, len akosi je rozdiel, co v tom range ma microstakes fishka vs high stakes regular :). Uplne jedno mu zase nie je, s cim calluje. Nas plan na turne sa ma odvijat od toho, co cakame, ze calluje na flope a co z toho callne na turne. Zase necakame, ze nam kazdy callne 2 streety s 9 high samozrejme. Moze callnut 2 streety s A high, ale zase s any two sa na river nedostane ani vacsina kvalitnych fishiek :).

Na co ja chcem poukazat je chyba v uvazovani a to konkretne betovanie malo, lebo sa bojim Jx alebo postupky. Jednak to nema ani hlavu ani patu, kde sme na take prisli a taktiez to ani nema spolocne s tym ako sme to hrali.

Uvazovanie na zaklade rangeov sa jednoducho musi naucit kazdy, inak sa mu viac oplati brigadovat solenim hranoliek ako hrat poker :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Horsey7 24 Jún 2010 09:34

ludia pls ak sem postujete ruky a chcete poradit, bolo by fajn dat uz ked nie staty, tak aspon zakladny read na villaina..s TPGK budem asi inak hrat proti 48/5 ako proti 18/14

random fish ti nezlozi na 3 barrely 2. par a nitty hrac ti moze foldnut na 3. barrel aj TPMK

ako bolo viackrat spomenute rozmyslaj nad range villaina na kazdej street v zavislosti od readu/statov ake na neho mas

obcas si hod cvicne range superov do pokerstove aby si videl ako na tom si..might help
Obrázok používateľa
Horsey7

Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod meomir 24 Jún 2010 10:01

Range... Mal som minimalny read...

Hovorim, ze casto celim hraniu:

hero : super
preflop: bet :call
flop: bet : call
turn: bet : call
river: bet : (fold, mega rerais, all-in)

River mam TPTK alebo TPMK a celim all-inu alebo reraisu. (stat. po 50rukach su skoro nanic..)
1. casto je to bluff, co som si vsimol. Kedze obcas pocas turnu, rivru mi nabehnu dalsie karty , mam nieco lepsie a dorovnam jeho all-in
2. mam "len" TPTK alebo TPMK a vtedy sa to zle dorovnava alebo musim foldnut
meomir

Odoslaťod dzejkej 24 Jún 2010 10:36

Som videl, co si pisal predtym, ale ja chcem po Tebe, aby si prestal rozmyslat na najnizsej urovni, kde vidis iba svoju ruku a pripadne sa bojis ruk, ktore ju biju, ale zacal sa zamyslat nad vsetkymi moznymi rukami supera. Staci si pozriet hromadu ruk, ktore na tomto fore su - ako davame superovi range a ako sa podla toho rozhodujeme - je to tu vsade.

Ak nie si schopny ani rozpisat, co vsetko moze mat, aj ked som Ti napisal uz viackrat, ze je to dolezite, tak neviem, co cakas za odpoved. Si snad myslis, ze sem postnes ruku bez nicoho a dostanes obratom 100 stranovu studiu alebo si myslis, ked napises "mam problem, ak dam bet, bet a bet" a vobec nic nepovies o tom aky je to board (asi je rozdiel, ked je superdry alebo ked je tam vela draws a vsetky missnu) a aky je super (pasivny, agresivny), tak dostanes univerzalne riesenie?
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod meomir 24 Jún 2010 11:45

Chces po mne aby som uvazoval o rangu fishky, ktora hra vsetko a jediny select je podla nalady... Mimochodom, ten isty hrac sa potom limpol z UTG s AA a na flope bolo AYY a odcheckoval az po river, kde do potu 0.7 reraisol 0.2, ked mu jeden betol 0.1. A potom isiel s nejakou kravinou Q7o do all-inu preflop. Tam je range cely balik kariet. Aky range som mu mal pridelit, mimochodom s readom "asi maniak", ked som ho videl malo hrat ???

Je jasne, ak vidim 18/14 a podobne stat. tak sa prisposobim a sledujem, co hra a ako.

Chcel som len odpoved ako zahrat proti maniakovi, vacsionou stat po 50rukach, kt. ti odcaluje az po river a tam sa rozodne, ci fold alebo all-in. Stale davam ako priklad ruku s JQs. Ano podla rangu (any two) som mal na turne stavit viacej? Ale jedine co by asi zlozil by bol pot size bet, co sa mi s JQs nezda ako najlepsi napad.

Dzejkej, co hovoris je pravda. Ja sa nebudem hadat s tebou, kedze mas viacej skusenosti. Suhlas RANGE je alfa-omega.

dzejkej napísal:Na co ja chcem poukazat je chyba v uvazovani a to konkretne betovanie malo, lebo sa bojim Jx alebo postupky. Jednak to nema ani hlavu ani patu, kde sme na take prisli a taktiez to ani nema spolocne s tym ako sme to hrali.

Nepisal som, ze na turne som nevedel ako to zahrat? Tak som partiu len dotiahol, nehladaj od turnu ziadnu hru (Chcel som mat vzorovu ruku, co mi robi problemy)... To som si aj ja vedomy, ze to bolo zle a na nic od turnu.

PS: Poker hram pre funn. Rozhodne to moja zarobkova cinnost nie je. A mam +BR , napriek mojej genitalnej hre...

sorry za chyby, pisem velmi rychlo...no time
meomir

Odoslaťod meomir 24 Jún 2010 11:50

dzejkej napísal:EDIT:

Callne Ta na flope aj s horsimi Jx? Ma tam aj ine pary alebo myslis, ze ich folduje? Je mozne, ze zly hrac callne na flope overkarty? S cim vsetkym si uz videl, ze Ta tam callovali na tom flope?

Na zaklade toho mozes urcit, s cim vsetkym sa dostal na turn. Nasledne porozmyslas, co teda mas robit na turne. Ak tam ma vela horsich ruk, dokaze sa precallovat s nimi aj na river? Kolko tam betnut, aby sme este dostali value z vacsiny horsich ruk? Myslime, ze bezne je takyto hrac agresivny a ma tam ruky, ktore bude bluffovat? Atd.

Tieto veci su na Tebe - Ty si s nim hral a nie my a nic si k nemu nenapisal, takze nikto z nas ho nepozna lepsie ako Ty :).

Toto som prehliadol...

Jop. Keby som mal takyto read , tak sypem flop, turn jedna radost.
jop2. Mal som hned na zaciatku napisat, ze jediny read bol "asi maniak" 90% alebo na 10% mu zatial chodili karty. Malo hand...
meomir

Odoslaťod dzejkej 24 Jún 2010 12:01

Dolezite je toto:

meomir napísal:Tam je range cely balik kariet.

A zaroven:

meomir napísal:Na turne som nebetol vela, lebo som myslel, ze ma postupku pripadne lepsie J a river som len call.

Presne na toto som chcel poukazat. Na jednej strane mu tam davas strasne vela hluposti (podla mna aj opravnene) a na strane druhej si myslel, ze ma postupku alebo lepsie J. To si akosi odporuje, nezda sa Ti?

Ak ma v range supervela hluposti, tak tam ma akykolvek par, tak tam ma overkarty, tak tam nejake Ahi (ktore ma gutshot na turne), ma tam nejaky random flop call, ktory na turne moze chytit flush draw a podobne. Preco by sme si mali mysliet, ze ma teda postupku alebo lepsie J, ked to tvori zlomok ruk, ktore tam ma? Proti takemu superovi je nase TPGK supersilna ruka.

Ak si myslime, ze je agresivny maniak, tak mozeme checknut turn, nechat ho betnut svoj siroky range a potom checknut river a nechat ho znova betnut a callnut - poraza nas tam zriedkakedy a ziskame value z ruk, ktore by inak foldovali, lebo na turne nic nemaju a on tak rad buffuje. Ak pokladame supera za pasivneho a teda tam nebude bluffovat, tak jednoducho betneme turn dajme tomu $0.80 a betujeme veselo river for value, pretoze ocakavame call od podstatne viac horsich ruk ako lepsich.

Toto si treba uvedomit a tomu ma odpovedat Tvoja linia, ktoru zvolis. Ziadne predstavovanie si lepsich ruk, ak je to iba mala cast. Ked uz by sme si mysleli alebo nebodaj boli presvedceni, ze ma postupku alebo lepsie J, tak predsa nechceme bet turn a check/call river a platit mu to.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
meomir
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 9 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!