Kaktus on holdem :-)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Kaktus on holdem :-)

Odoslaťod emjayko 29 Jún 2010 08:58

okey to beriem co si napisal k tomu 3betu...cele je to imo o tom ci mu tam davas aj TT-JJ ak ano tak si mozes dovolit callnut za tych 25% ak nie tak je to fold
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod dzejkej 29 Jún 2010 10:23

1) Nechapem tam tu poznamku, ze keby mas air, tak urcite to 3betnes na tom flope vs jeho OOP calling range .. Trosku divoke, nie? Najprv s airom cbetujes taky flop a potom by si ho rovno proti hracovi, o ktorom toho moc nevies aj 3betol? Proti jeho range s airom zrovna uzasnu equity nemas, IMO.

2) BB vs BTN a mas QQ .. 4bet/call, ak super vyzera ako regular a potom sa dozvieme, ci 3betuje light alebo nie ;). Nemyslim si, ze callnut 3bet, ked nepoznas superove postflop tendencie a este aj na low boarde hrat vystrasene, je zrovna easy zalezitost. Na riveri je call +EV, aj ked mu das range JJ+, AK tam nehovoriac, ze je jednak mozne aj nejake to TT a taktiez nejake tie komba z AK by som ubral, lebo nemyslim, ze 100% casu barreluje s tym turn blank.

Zaujimave ako v prvej ruke by si bet/3bet air na flope, ale v druhej ruke nechces 4betovat QQ BTN vs BB :).

EDIT: Vidis, hned ma napadla poznamka k NL50 - na NL50 a vyssie IMO s QQ fistpumpujes v tom spote preflop akonahle Ta ktokolvek regular-ish 3betne okrem nejakych uchylov s 3bet 1.5 na vzorke 2K+ ruk :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod mr_kaktus 29 Jún 2010 11:32

fuuu no ale si ma sprdol :D

zvykol som si v takychto situaciach casto ale zase nie vzdy bluff 3betovat IP proti regom. beriem to takto board je low a regy super vie ze triafa viac mna ako jeho. casto ma c/raisne s FD, OVP, samozrejme aj so setmi ale to je mala cast jeho range a obcas aj len s dvomi over (aj ked to je skor vynimka ale stane sa). viem ze ked by som mal air tak by moja equity bola skoro nulova len skor to beriem tak ze ako sa jemu javi moj range. defaultne predpokladam ze vidi ze som ho 3betol na flope cize ma pocit ze FE nema ziadnu a stacky chcem nasypat dnu - beriem to tak ze nemame nejaku dynamiku zatial a imo nebude cakat od random hraca s regy statmi ze to bude robit ako bluff :D (imo do range mi da nejake OESD + FD alebo ine silne combodrawy, sety, dva pary, silny overpar - nakolko pot nie je 3betovany nemoze z mojho range vylucit ani AA, KK, QQ) a v tom pripade si myslim ze s velkou castou svojej range nebude moct pokracovat. ale je to len taka moja selfmade strategy takze je vysoko pravdepodobne ze outlevelujem sam seba :) inymi slovami mozny FPS :fish:

co sa tyka 4bet/call s QQ BTN vs BB - vychadzal som z balugawhale 3bet seminar ale je mozne ze som este to info nestihol dobre spracovat/pretavit do praxe. hovoril tam ze pokial sa nam hrac javi pasivnejsi QQ nie je dobre voci jeho 5bet pushovaciemu range - ak sa nechcem na 5bet stacknut tak nebudem 4betovat. na hraca mam malu vzorku ale skor sa mi zatial javi na pasivnejsej strane PF (29/19) a aggro na flope a tiez sme si doteraz nejak zle nerobili. co sa tyka hry post flop snazil som sa to hrat tak aby som nechal v hre cely jeho range (opat vychadzam len z malej vzorky ruk ale to je jedine co mam). uz som to pisal v predchadzajucom poste ze myslim ze ak by som ho raisol niekde po ceste tak mi horsie foldne a beriem to tak ze je len 8 overkariet v balicku a flop je celkom suchy takze sa nejak extra nemusim bat ze sa mi po river nejak zopsuje :)
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Založený: Aug 2008
Poďakoval/li: 67 krát/61 krát

Odoslaťod dzejkej 29 Jún 2010 12:07

1)
Mne sa ta linia s 3bet bluffom na flope jednoducho nepaci - nemas ziadne informacie, jeho range na takom flope obsahuje aj vela combo draws, ktore to na flope uplne happy natlacia dnu. Sety su sice mala cast jeho range, ale vsetky mozne dobre draws, 2 pairs spolu s tym su uz velka cast. Je zaujimave mat proti sebe unknown rega a davat mu taky siroky range ako keby to bol riadne agresivny manik a zaroven v ruke s QQ mas neznameho a jemu zase davas uzky range a pokladas ho za pasivneho. Na zaklade coho povies pri prvom, ze tam ma siroky range pri danej vzorke ruk, ked o jeho postflop hre nevies vobec nic a pri druhom oponujes, ze je prilis malo ruk na to, aby ten 3bet nebol skresleny?

Nesuhlasim, ze velka cast jeho range nebude moct pokracovat. Mozno teda na tych stakes pri regoch, ktori nevedia co robia a raisnu nieco for value, Ty 3betnes a zrazu su v lese a nariekaju. Kazdopadne vyssie si myslim, ze toto pre Teba robit s airom ziskove vec nebude + to samozrejme je velmi zle balancovane, co znamena pre lepsieho supera easy money, ked si ochotny investovat 1/3 stacku s airom proti range, ktory ma na flope slusnu equity.

2)
To, ze ta vzorka je absolutne nezmyselne mala, aby sme robili zavery, ze jeho 3betovaci range je uzky a jeho agresivita postflop je velka, to uz som spominal. Takze si callol, hral si to tak, ze si sa snazil nechat cely jeho range v ruke a potom pri odds 3 : 1 si foldol? Ak si to hral tak, ze si Tvoja ruka vyzera podstatne slabsia ako je a Ty si myslis, ze je agresivny postflop, tak fakt neviem, preco by si mal foldovat.

A QQ nie je favorit proti 5bet pushovaciemu rangu nejakeho tight hraca, lenze si stale vedie velmi dobre, 40% proti KK+, AK supergood a:
- Ty nevies, ze by bol nejaka nitka, PFR 19 je dost
- Ak 3betuje wide (Ax, broadways) a je postflop agresivny, tak ma spolu s iniciativou slusnu sancu na to, ze Ta z ruky dostane, lebo asi netuzis calldownovat barrely na Ahi a Khi boardoch a evidentne foldnes dokonca aj v tom spote z ruky
- Vobec nepoznas jeho postflop tendencie a mozes urobit velku chybu zlym callom alebo foldom
- Ak callujes ruky ako QQ v tom spote, tak tam 4betujes iba KK+ (je tak?), co je strasne mala cast Tvojho stealovacieho range a iniciativu mam on alebo tam teda 4betujes dost, ale potom Tvoja for value cast je velmi uzka. Samozrejme to asi na NL25 este moc ludi nevyuzije, ale vyssie si daj na to pozor.

EDIT: Suma sumarum 4bet/call s QQ tam bude podla mna +EV vzdy (ak sa z neho nevykluje najvacsia nitka ever), ale call bez poznatkov o jeho postflop hre moze viest pomerne casto k -EV rozhodnutiam a nemyslim si, ze vela situacii bude s tou rukou nehorazne vela +EV - ale tak to je len moj feeling :).

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
mr_kaktus
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod mr_kaktus 29 Jún 2010 12:58

JK za tieto konzultacie ta raz budem musiet strasne opit :)
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Odoslaťod mr_kaktus 30 Jún 2010 21:44

Takze idem trochu zosumarizovat jun :)
Po dlhych bojoch a par padoch tesne pred dosiahnutim ciela sa mi konecne podarilo odist z party pokru a prejst spat na moju domovsku hernu - P****Stars - aj s 600 USD na clearovanie first deposit bonusu. Spolu s rollom co som mal na stars som mal safe roll (38 BI) na vytuzeny prechod na NL25. Ku dnesnemu dnu som zatial odohral 5k ruk s profitom 107 USD - 8,7BB/100. Zazil som uz aj jeden mensi downswing ked som v priebehu asi 100 ruk pustil 3BI - suckout AQ proti mojmu AK AI PF, overpar vs set AI na flope a este jeden setup na ktory si momentalne takto z hlavy neviem spomenut.

Musim priznat ze hra na NL25 je odlisna od NL10 - stretavam tam dost velke mnozstvo LAG semi regov s 3betom 10+ ktori sa navyse este aj stackuju light (dnes som videl ako typek happy 5bet pushol cez 4bet UTG openera s AQs :D ). Kvoli tymto castym 3betom sa mi nehra uplne komfortne ale tak povedzme za na takych 85% som si isty svojou hrou. Momentalne sa adjustujem len tak ze som zuzil svoj 4betovaci range a skoro uplne som z neho vynechal light 3bety. Z casu na cas si dovolim nieco squeeznut ale tiez to nerobim tak arogantne ako na party pokri kde to malo dost velku efektivitu. Tu som si vsimol ze ludia neradi folduju na 3bety a velmi casto ich dorovnavaju a to z prehladom aj OOP aj ked to menej casto. Chvalabohu ze velakrat hraju na flope fit or fold cize mozem celkom pohodlne zbierat dead money. Kazdopadne sa chystam niekolkokrat pozriet balugawhale 3bet seminar (momentalne som stale niekde v polovici) a tiez znova kuknut unconventional wisdom so zameranim na tu cast, v ktorej sa rozoberaju 3bet poty. Ak by niekto poznal este seriu z DC zameranu prevazne na 3bet/4bet spoty dajte mi prosim vediet.

Co sa tyka studia pokru, jun som mal dost plodny. Pozrel som viacero videi, precital balugawhale easy game vol. 1, som niekde v polovici small stakes NLHE, a presiel hadam aj cez 50 ruk na pokerstrategy v sekcii kde sa ku nim vyjadruju coachovia. PLus somsa tu snazil tahat rozumy z dzejkeja a ostatnych :) Tiez som zacal trosku pokukovat po PLO. Nechystam sa s nou zacat v priebehu nasledujuceho mesiaca a asi ani dvoch ale kazdopadne som si povedal ze by bolo fajn naucit sa pomaly aj inu variantu pokru a omaha mi pride ako dobra varianta aj napriek sialenej variance. Dnes som si objednal ku mojmu HM aj Omaha manager nakolko mi ostali nejake drobne na moneybookers. TIez mam rozpozeranu seriu Hellomaha z DC. Je specialne zamerana na zaciatocnikov cize sa ide uplne od zakladov a plus tam porovnavaju vela veci s NLHE. Cize nuts. Odporucam kazdemu kto omahu nehrava a chcel by zacat. Plan s omahou je zatial taky ze pockam minimalne este teda 1 mesiac, nahram co najviac ruk na NL25 a pokusim sa dostat co najskor na NL50 a usadit sa tam s aspon minimalnou winrate. S omahou (PLO10) mam v plane zacat az ked budem na NL50, jednak preto ze chcem v juli vela makat na NLHE a dvojak preto ze chcem mat ultrasafe roll a byt pripraveny na sialene swingy, resp. nechcem aby moje experimentovanie s omahou nejak ohrozilo moj bankroll.

Hodim sem trochu aj RL. Uz davnejsie som sa rozhodol presadit (kupit si konecne vlastnu nehnutelnost) a uz je to na spadnutie. Zajtra idem cerpat uver do banky a podpisovat kupnu zmluvu. Je to dvojgarsonka 44m2, ale nakolko to kupujem sam a sam to budem aj splacat pomer cena/vykon/lokalita je vynikajuca a vymera je pre mna uplne v pohode. Stahujem sa 15. jula a uz sa neviem dockat - hlavne nech to uz mam z krku :D Potom sem mozno hodim aj nejaky obrazok mojho hracieho kutika :D Podarilo sa mi popri hrani v juni aj nieco odrandit. Trafil som na jednu maniacku na biopotraviny, ktora si asi dala zavazok zhnusit mi mcdonald pizzu a vsetky ostatne moje oblubene pokrmy. Plus bola este aj celkom slusne namyslena takze som to vzdal. Medzicasom som sa ale stretaval este s jednou babou z ktorej sa pomaly vykluva celkom v pohode zenska. Da sa s nou aj rozpravat - rozumej je ochotna pocuvat moje siahodlhe monology o mojich pokrovych vysledkoch :D, dobre vari, aj v posteli jej to ide ale zatial to nechavam na takej volnej baze nakolko nejak nemam chut sa viazat :) A este drobnost. Prave docitavam knihu s nazvom Hyperprostro od teoretickeho fyzika Michio Kaku. Neviem ci sa tu niekto zaujima o kozmologiu, teoriu relativity, teoriu superstrun a pod. ale urcite si tu knihu nekupujte. Typek vyzera byt celkom uznavany vo svojom odbore, dokonca priniesol aj nejake nove koncepty do strunovej teorie ale na zaklade toho co pise v tej knihe mi pripada ako nejaky polosialeny fantasta a sci - fi mystik. Vyhodene peniaze.

A naoniec este graf z NL25 zo stars za tento mesiac. GL :gl: vsetkym :)
Prílohy
NL25junStars.jpg
NL25junStars.jpg (91.37 ) Zobrazená 1960 krát
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Odoslaťod Chlpo1989 30 Jún 2010 22:03

mr_kaktus napísal:Medzicasom som sa ale stretaval este s jednou babou z ktorej sa pomaly vykluva celkom v pohode zenska. Da sa s nou aj rozpravat - rozumej je ochotna pocuvat moje siahodlhe monology o mojich pokrovych vysledkoch :D, dobre vari, aj v posteli jej to ide ...

Chlapce, tej sa drz! :D

:gl: na NL25, nech to tam ownis ako na NL10
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod dzejkej 30 Jún 2010 22:31

Tak blahozelacka k uspesnemu mesiacu po pokrovej, nehnutelnej i hormonalnej stranke :-D.

Na DC je seria Twee Bets, ktora je o 3bet potoch, i ked vacsina je z FR, ale nevadi a samozrejme sa to da aplikovat na 6maxe. Tiez vsetky mozne videa od Krantza a FoxwoodsFienda su nuts a velmi inspirujuce, co sa tyka agresivnej hry, 3bet potov, atd. Improva ma knihu a k tomu ma aj 2h video o 3betovani a 3bet potoch. Netusim, ci si si take nieco zohnal, ale ak nie, tak mi daj vediet cez SS.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Riddlah 30 Jún 2010 22:55

mr_kaktus napísal: nejake nove koncepty do strunovej teorie ale na zaklade toho co pise v tej knihe mi pripada ako nejaky polosialeny fantasta a sci - fi mystik.

si mal hned povedat ze ta kniha je nuts :D

btw: nice report
Obrázok používateľa
Riddlah

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 67 krát/9 krát

Odoslaťod mr_kaktus 30 Jún 2010 22:59

si si ju kupil??? :D
Obrázok používateľa
mr_kaktus

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!