matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho blog do buducnosti...

Odoslaťod Chlpo1989 16 Júl 2010 05:24

Zacni pouzivat handconventer ;) Neviem, na akej sajte hravas, ale pokial na P****Stars, tak sa pozri, ci ti handy uklada v anglictine...
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod TuKE 16 Júl 2010 07:51

Ty woe, to by si mal tie svoje príspevky písať asi takto:

matiapag napísal: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2:
tak dnesny den sa niesol v znameni neskutocnych prehier a zacina mi to uz liezt na nervy... Pozeram tie videa, citam clanky a blogy a snazim sa najst cestu, no niekedy naozaj neviem... Najhorsie je, ze si neviem urcit, kolko mam pri tom pokri sediet... Obycajne hram velmi kratke sessions, hodinku-dve, co byva okolo 300-400 handov... Niekedy, ked sa mi podari vyhrat nejaky AI, jednoducho odidem, lebo sa bojim, ze by som o to prisiel... Vsetko je to u mna o psychike, snazim sa, ako len viem, hrat spravne a nebrat ohlad na svoje pocity, no v skutocnosti som nimi velmi ovplyvneny... Dnes som dokonca spravil to, co som doteraz este NIKDY nespravil - za kazdu cenu som sa snazil dostat do AI preflop, no ani raz sa mi nepodarilo to vyhrat... Zacalo to niekedy naobed, ked som si to spustil prvykrat a nejaky 5. hand som sa dostal AI pf proti 2 hlupacikom, jeden mal QQ a druhy A-5o, na river ale prisla Q :( Pokracovalo to poobede 2 beatmi na riveri, ked dorazil 2x King, pricom mali superi vzdy iba 3 outy... Je ale nutne podotknut, ze raz som siel AI pf s 99, co by som za normalneho zmyslania nikdy nespravil... Druhy krat som mal QQ a super KQ. Ale co je horsie, nahnevalo ma to az natolko, ze som sa hned ku kazdemu stolu dokupil na fullstack (5$=250xBB) a onedlho som uz uuuuzasne tiltnuty siel AI pf a narazil s AK do AA... A teraz to pride - vypol som si NL2 a zapol NL5... Uvedomoval som si risk, no proste nemohol som sa vyrovnat s tym, ze som svojou hlupostou prisiel dnes o 8 BI... Ked som sa ale pozeral na tych hracov, tak ma ani na okamih nenapadlo to vypnut z dovodu, ze by boli nejaki neporazitelni alebo co... Davali AI s K7-high a podobne veci... Uz som spominal, ze sa mi tento cely tyzden nepodarilo poriadne zaplatit za nuts, ktore som mal neskor ako PF? Tak dnes sa mi to podarilo, na NL5 som mal nieco vyse 7$, ked mi na river dorazila nut flush a chlapik so 2nd nuts mi zaplatil uzasnym AI... Hand pred tym som mal AK vs AQ pf AI, na flop prisla Q, no na river s mojim velikanskym prekvapenim K, co mi ukazalo, ze stastie sa niekedy usmeje aj na takeho losra, ako som ja :) Viem, ze som spravil v dosledku tiltu vela chyb, no niekedy som za to naozaj nemohol a stalo sa mi to velmi vela krat...
:apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2: :apminer2:

Dost bolo vyplakavania sa, viem, ze sa mam co ucit, a na pokrovych forach ma nikto nenauci, ako ovladat svoje emocie... Mozem iba dakovat, ze som nezostal v minuse 8BI dnes, ale vytiahol som to na -1,5... Chcem sa ale spytat na ten Holdem Manager... Vcera som si ho stiahol, nainstaloval a vyskusal... Vyzera uzasne, ma fakt vela funkcii, ale ani za svet sa mi tam neda importovat historia... Napise mi, ze file sa importol, ale hned pod tym mam, ze: 0 hands imported... Neviete, kde je chyba?

Tak by ľudia, ktorí sa ti tu snažia občas poradiť, aspoň nemuseli čítať tonu BStu, ako textové prepisy hier sú úplný crap, nechápem načo to vôbec dávaš, čitateľom to nič nedá a tebe asi tiež nie.
Buď konvertuje alebo jednoducho napíš:
KK < QQ, AK < KK a väčšina pochopí, že sa snažíš povedať, že si trafil pár setupov no

Btw. tešiť sa z toho, že ty trafíš nuts flush a súper 2nd nuts, ja ti neviem, to je situácia, ktorá keby ste si vymenili karty skončí rovnako, takže na tomto dlhodobo prachy nerobíš.

Chcelo by to z tvojej strany spraviť nejaké video, nech ťa môžeme doj...ť konkrétnejšie, alebo prinajmenšom sem dávať skonvertované zaujímavé spoty.
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod matiapag 16 Júl 2010 12:17

uznavam, ze som mal dopredu upozornit, ze to bude prispevok, kde sa chcem vyplakat, ale myslim, ze prave moj blog na nieco taketo moze sluzit :) V kazdom pripade si to celkom nepochoipl tuke - ja viem, ze robim chyby a viem aj kde a viem, ze vyplyvaju z tiltu, ktory som vcera po velmi dlhej dobe zazil... Nechcem sem postovat handy, ktore su otrasne zahrate a aj ja o tom viem... V skutocnosti, ked hram dobre a nezazivam nejake hrozne obdobie, vacsinou sa mi dari vyhravat dolezite poty, skor krachujem na AI PF... Teraz som vsak ale prisiel na to, ze preco mi neslo pridat historiu tych handov do Holdem Manager - mal som to cele po cesky! Zato mi nesiel ani hand converter ani nic... Idem si teda prestudovat, co som zahral a ak to bude fungovat a najdem zaujimavy hand, tak to sem postnem ;) Diky Chlpo za radu!
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod matiapag 16 Júl 2010 12:31

Takto vyzera moj graf po dnesnej 300 handovej session... Avsak az po nieco vyse 200 handoch som si zapol anglictinu, cize mi importlo iba niekolko poslednych handov... Chcem sa ale spytat - ako by tie ciary mali vyzerat? A co presne znamenaju? Winnings mi pride ako sucet showdown a nonshowdown, no najmenej rozumiem tej ze AI EV, co to znamena? Pripajam jeden uz skonvertovany hand, o ktorom vobec nemam predstavu, ci som dobre zahral... Na flope som ukazal nejaku silu, no potom som uz iba kontroloval pot a snazil som sa ho udrzat co najmensi... Ako to malo byt zahrate?

Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em - 5 players - http://www.thehandconverter.com/hands/804992
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

SB: $1.60
BB: $0.96
UTG: $3.10
CO: $0.86
Hero (BTN): $2.16

Pre Flop: ($0.03) Hero is BTN with As 2s
2 folds, Hero calls $0.02, SB raises to $0.04, 1 fold, Hero calls $0.02

Flop: ($0.10) Ad 9h 4s (2 players)
SB bets $0.06, Hero raises to $0.18, SB calls $0.12

Turn: ($0.46) 3d (2 players)
SB bets $0.06, Hero calls $0.06

River: ($0.58) Ts (2 players)
SB checks, Hero checks

Final Pot: $0.58
SB shows Qs Js
Hero shows As 2s
Hero wins $0.56
(Rake: $0.02)
Prílohy
holdem_20100715.jpg
holdem_20100715.jpg (105.08 ) Zobrazená 2800 krát
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Kominak 16 Júl 2010 13:25

dost mizerne zahrana ruka. z BTN predsa otvaram raisom ked predomnou nebola ziadna akcia. flop je pomerne suchy to by som calloval a nie 3 betoval, ved co horsie ti na takom flope zaplati? druha vec je, ze ti to zaplatil s tym co zaplatil. ked uz ti zaplatil ten 3 bet asi by som dalsie streets hral nejako rovnako, respektive bez readu tazko tam nieco vymyslat s TPWK
Kominak

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 36 krát/9 krát

Odoslaťod tucniak 16 Júl 2010 13:39

Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod emjayko 16 Júl 2010 13:44

btn limp je jasny indikator fishky no offense :D
nelimpuj sa a hlavne nie z btnnu pls
pf raise, na flope ak to neni nejaky uplny moron tak raise nema ziadny vyznam pretoze flop je uplne suchy vela horsieho ta necallne a zuzujes ten jeho range len k lepsim rukam ako mas ty a par horsim... ak by bol board ATJsss tak to moze byt okey na takomto suchom boarde nie, ostatok je okey...
k ciaram... zelenu chapes spravne, modra su poty ktore si vyhral alebo prehral na showdowne, nizsia cervena su poty ktore si vyhral/prehral bez showdownu teda si niekoho vytlacil alebo teba niekto vytlacil pf, na flope, turne, riveri... vyssia cervena je taky odhad kolko by si vyhral keby sa ruky skoncili presne tak ako by sa mali percentualne je to taky kvazi ukazovatel lucku/badlucku ale na ten sa vyprdni ked sa ti nebude darit tak ti ta ciara bude akurat tak robit nervy :D
a tucniak neopakuj :D
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod matiapag 16 Júl 2010 14:21

kominak: problem je, ze kedze hram najmensie limity 6-handed na stoloch, kde hra najviac hracov a su najvacsie banky, tak raisovat kazdy hand z pozicie alebo raisovat kazdy hand, ktory ma aku-taku equity, tak by som musel raisnut tak 70% handov! To mi nikto nebude verit a budu ma dorovnavat este castejsie! Aj tak som mal dost loose image na tom stole, keby raisnem takto otvorene HU z btn, tak podla mna by to super s velkou pravdepodobnostou mohol pochopit ako steal a skusil by ma este re-raisnut, pricom mal na to celkom dobre karty...
tucniak: ked dam do googlu daco take, tak mi najde akesi poucky a veci, z ktorych by som to tak nikdy nepochopil, ako mi to vysvetlil emjayko :)
emjayko: uz som bol pouceny, ze PF by som mal iba fold/raisovat, ale proste to mi pride ako nezmysel naschval si robit taky loose image, aby ma superi, uz beztak dost loose, callovali este s vacsou range... Raz sa mi tu povie, ze mam hrat iba ked mam a ked nemam tak mam zlozit, a teraz mam raisovat a dostavat sa do zlozitych situacii, ked by som mal tychto superov porazit jednoduchou hrou? Som zmateny... A co sa toho supera tyka - nebol uplny moron? Sak som raisol jeho cbet, naco on odpovedal dorovnanim s Q-high a backdoor FD a straight draw a na blank turne raisne okolo 1/8 potu...
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod emjayko 16 Júl 2010 14:54

matiapag napísal:raisovat kazdy hand z pozicie alebo raisovat kazdy hand, ktory ma aku-taku equity, tak by som musel raisnut tak 70% handov! To mi nikto nebude verit a budu ma dorovnavat este castejsie!

skus vypisat rozsah ruk ktore otvaras z jednotlivych pozici a daj si na tom zalezat ked sa bude dat :-) som zvedavy ako prides k tym 70% :D

matiapag napísal:emjayko: uz som bol pouceny, ze PF by som mal iba fold/raisovat, ale proste to mi pride ako nezmysel naschval si robit taky loose image, aby ma superi, uz beztak dost loose, callovali este s vacsou range... Raz sa mi tu povie, ze mam hrat iba ked mam a ked nemam tak mam zlozit, a teraz mam raisovat a dostavat sa do zlozitych situacii, ked by som mal tychto superov porazit jednoduchou hrou? Som zmateny...

to ze ta bude super callovat loose so sirsou range je len pre teba dobre pretoze to pridava percenta equity tvojej ruke...
z coho si zmateny? A2s je jednoducho ruka ktora sa na BTN otvara a mozes sa aj postavit na hlavu ale je to tak... ak sa ti tato ruka nezda dostatocne silna nato aby si ju raisol a myslis ze superi budu lepsi tak to jednoducho foldni a hraj ruky ktore sa ti budu zdat dostatocne len to pre boha ziveho nelimpuj...

matiapag napísal:A co sa toho supera tyka - nebol uplny moron? Sak som raisol jeho cbet, naco on odpovedal dorovnanim s Q-high a backdoor FD a straight draw a na blank turne raisne okolo 1/8 potu...

a toto vsetko si vedel vtedy ked si ho raisoval??? podla mna nie
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod matiapag 16 Júl 2010 15:23

Co sa tej handy tyka, ja som si nechcel obhajit, ako som to zahral... teraz viem, ze zle, len som chcel ukazat, ze tam az prilis casto musim ratat s tym, ze super je takyto hlupak :)
Ja nevravim, ze tych 70% hram, ale ze by sa to teoreticky dalo :) mozno :) Hram to mozno nejako takto:
UTG: pary 77+, off suit AK, AQ, AJ, AT, KQ, KJ, QJ, suitnute to co off + A9s, KTs, K9s, QTs, Q9s, JTs, J9s
UTG+1: vacsinou to, co UTG, ak UTG limpne, tak neraisujem QJo, A9s, JTs, J9s
CO: to, co dovtedy, ak po mna vsetci foldnu tak pridavam niekedy T9s, T8s, 98s
BTN: to, co dovtedy, ale beriem do uvahy aj to, kolko krat som v poslednych handoch raisol + image blindov... Niekdy kradnem blindy, ak viem, ze maju superi tendenciu casto skladat na moj PF raise... Na niektorych stoloch super loose image, ale superi ma nechaju raisovat a respektuju moje bety/raisy... Ale ked mam aj ja loose superov, tak mi pride niekedy v poriadku iba limpnut... Ja sa proste nerad dostavam do situacie postflop, ked nemam predstavu, na com som a zistit to mozem akurat betnutim, pricom uz je pot dost velky kvoli mojmu raisu PF a teda ked betnem, tak musim viac... Asi robim chybu v tom, ze limpujem poty najma vs unknown, ked nemam predstavu, ako zahra postflop + tym, ze neraisnem, stracam vela equity... Skusim to tak, ze iba proti hracom, pri ktorych mam nejaky jednoznacny note, ktory mi povie, ci su extra loose alebo extra tight, budem limpovat v zavislosti od toho, aki budu, a proti ostatnym raisovat a foldovat... Je to takto spravnejsie? Ci naozaj by som nemal nikdy a zo ziadnej pozicie za ziadnych okolnosti a so ziadnym handom limpovat?
Obrázok používateľa
matiapag

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!