matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho blog do buducnosti...

Odoslaťod emjayko 16 Júl 2010 15:47

matiapag napísal: Ja sa proste nerad dostavam do situacie postflop, ked nemam predstavu, na com som a zistit to mozem akurat betnutim, pricom uz je pot dost velky kvoli mojmu raisu PF a teda ked betnem, tak musim viac...

precitaj si nieco o cbetovani zistis ze to je vec ziskova :)
dalej k tym rangeom
nechce sa mi tu rozpisovat co vsetko by si tam nemal mat poviem ti len ze si poriadne nastuduj co by sa malo otvarat z akej pozicie utg, utg+1 mas strasne siroke a od CO sa ti to malo rozsiruje... otvarat QJo a J9s UTG na NL2 nemoze byt v zivote ziskove mas tam strasne vela ruk co tam nepatri... takisto neotvaras 22-55 zo ziadnej pozicie?
nie som si isty ci chapes ten zakladny koncept ze cim skorsia pozicia tym uzsi range a cim viac sa priblizujes k btnnu tym viac by sa ti to malo rozsirovat
a nenut mna alebo tucniaka prosim ta zase pouzit let me google that for you :D
edit par oprav + rada stiahni si pokerstove a nauc sa s nim robit a prebehni si tam tie range ktore ruky tvoria kolko percent :)
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod matiapag 16 Júl 2010 16:11

pokerstove pouzivam denno-denne a davam si tam vela ruk, aby som sa presvedcil, ci sa mi oplati daco dorovnat alebo nie, hlavne v multi-way potoch je to pre mna dobra pomocka... A teda, kedze nemam limpovat, tak mam QJo a J9s PF skladat, ked je to UTG? Ja sam by som si niekdy nic taketo neuvedomil, takze ak je to tak, tak ma na to pls upozornite... Na 6-handed sa mi casto stane, ze ked som UTG a raisnem, castejsie dostanem menej callov, ako keby som bol na BTN a predomnou boli 2 limpy... Doverujem vsak naplno vasim skusenostiam, preto vyskusam zuzit range na UTg a postupne ho rozsirovat :) Viem, ze mam zalostne malo skusenosti a preto som velmi rad, ze mi moje chyby objasnujete a upozornujete ma na ne :) Ale mam jeden nazor, za ktorym si neoblomne stojim - na NL2 6handed su tieto tabulky a prirucky a vsetky "golden rules" platne max. na 50%, zvysok podla mna tvori fakt, ci super niekedy pocul vobec, o co v tom pokri ide :) a co sa cbetov tyka - po mojej session, z ktorej graf som sem postol, som mal % vyjadrenie cbetov taketo Cbet - 100%, uspesne cbety - 100% :) O ziskovosti si teda nikde nemusim citat, sam o nej velmi dobre viem :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod emjayko 16 Júl 2010 16:26

matiapag napísal: A teda, kedze nemam limpovat, tak mam QJo a J9s PF skladat, ked je to UTG?

urcite ano
matiapag napísal:Ale mam jeden nazor, za ktorym si neoblomne stojim - na NL2 6handed su tieto tabulky a prirucky a vsetky "golden rules" platne max. na 50%, zvysok podla mna tvori fakt, ci super niekedy pocul vobec, o co v tom pokri ide :)

vykasli sa na keci o tom co plati a neplati na nl2 studuj poriadne a budes sa smiat z toho ako lahko sa da nl2 porazat... alebo ti mam zavolat tukeho opicu?

matiapag napísal:a co sa cbetov tyka - po mojej session, z ktorej graf som sem postol, som mal % vyjadrenie cbetov taketo Cbet - 100%, uspesne cbety - 100% :) O ziskovosti si teda nikde nemusim citat, sam o nej velmi dobre viem :)

nj 82 handov je velmi vypovedna vzorka pozri si to ked budes mat 10k+ :angel:
Obrázok používateľa
emjayko

Odoslaťod matiapag 16 Júl 2010 16:28

nj 82 handov je velmi vypovedna vzorka pozri si to ked budes mat 10k+

c'mon, zase netreba ma sprdnut aj vtedy, ked s tebou suhlasim :X
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod emjayko 16 Júl 2010 16:45

Obrázok
neber to tak vazne snazime sa ti pomoct :)
Obrázok používateľa
emjayko

Odoslaťod matiapag 16 Júl 2010 16:48

vsak v pohode, len niekedy mam pocit, ze robim zle vsetko, co sa len da :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod dzejkej 16 Júl 2010 19:45

na NL2 6handed su tieto tabulky a prirucky a vsetky "golden rules" platne max. na 50%, zvysok podla mna tvori fakt, ci super niekedy pocul vobec, o co v tom pokri ide

Celkovo su vsetky mozne tabulky a prirucky platne len ciastocne - nielen NL2, ale aj vyssie. Vsetky tie pravidla su robene na to, aby Ti dali nejake voditka, kym naberies skusenosti a zlepsich si pokrove myslenie. Casom budes schopny zohladnovat coraz viac faktorov pri rozhodnutiach - tendencie hraca, dynamika, Tvoj image, atd a budes schopny uskutocnit lepsie rozhodnutia ako Ti da akakolvek tabulka, ale dovtedy je vhodne sa niecoho drzat :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Chlpo1989 16 Júl 2010 20:07

TuKE napísal:
Chcelo by to z tvojej strany spraviť nejaké video, nech ťa môžeme doj...ť konkrétnejšie.

+1

Ja som si tiez myslel, ze ako "dobre" hram :) Pekne otvor dva stoly, nakomentuj co a preco robis. Imo nie je nic lepsie.
Tak isto vela studuj, citaj basic koncepty a rozober si problemove ruky po session.

:gl:
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod matiapag 16 Júl 2010 23:45

Tak mam za sebou 600 handov a az teraz, s holdem managerom som si uvedomil, aku dolezitu ulohu hra u mna pozicia... Pozrel som sa totiz na to, v akych poziciach som bol, ked som prehral najvacsie poty a cuduj sa svete - vo vacsine pripadov na blinde alebo UTG... Davam sem jeden hand, kde som sice bol OOP, no ale posudte sami, ako som to mal zahrat:

Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em - 5 players - http://www.thehandconverter.com/hands/805692
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

SB: $2.78
BB: $5.00
Hero (UTG): $2.95
CO: $1.88
BTN: $0.95

Pre Flop: ($0.03) Hero is UTG with Js Jh
Hero raises to $0.08, 1 fold, BTN calls $0.08, 1 fold, BB calls $0.06

Flop: ($0.25) 7d 7h Th (3 players)
BB checks, Hero bets $0.20, BTN calls $0.20, BB folds

Turn: ($0.65) Ah (2 players)
Hero bets $0.46, BTN raises to $0.67, Hero calls $0.21

River: ($1.99) Tc (2 players)

Final Pot: $1.99
Hero shows Js Jh
BTN shows Ac 7s
BTN wins $1.90
(Rake: $0.09)

Uvedomoval som si, ze na tom turne sa dostaneme do AI a mal som to tam dat cele, no vysledok by sa aj tak nezmenil + navyse som si myslel, ze ak by aj na flope dorovnal iba s A-high a trafil A na turne, tak mam celkom slusny redraw nanho v podobe 2 jackov a 9 heartov...

2. hand, opat JJ, ked som sa ale rozhodol foldnut, posudte, ci spravne

Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - http://www.thehandconverter.com/hands/805721
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

CO: $0.94
BTN: $4.23
SB: $2.54
BB: $5.00
Hero (UTG): $2.38
MP: $1.94

Pre Flop: ($0.03) Hero is UTG with Jc Jh
Hero raises to $0.08, 3 folds, SB raises to $0.26, BB calls $0.24, Hero calls $0.18

Flop: ($0.78) 5d Tc 2c (3 players)
SB bets $0.60, BB calls $0.60, Hero folds

Turn: ($1.98) 8s (2 players)
SB checks, BB checks

River: ($1.98) Qc (2 players)
SB checks, BB bets $1.70, SB folds

Final Pot: $1.98
BB wins $1.89
(Rake: $0.09)

Cbet je jedna vec, ale cbet OOP proti 2 superom ked PF 3betoval mi pride ako velmi silna vec... Nakoniec som ale ostal prekvapeny, ked prave ten BB, co stale len calloval, vyslal na riveri taky barrel a SB zlozil... Mal som to tam pushnut na flope? Ci zahrat to nejako inak PF?

Pridavam aj graf, nonSD winnings je velmi skareda line, a to som myslel, ze prave na tom zarabam... Nepaci sa mi cely ten graf, lebo od polovice session som prehraval, no ale aspon si to takto mozem pozriet a tie statistiky su super :) S JJ som prehral dokopy za session 60 BB :) A s KK/AA som vyhral dokopy iba 10BB a to som mal 4x KK a 1x AA :)
Prílohy
holdem_20100715_2.jpg
holdem_20100715_2.jpg (116.97 ) Zobrazená 2332 krát
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod mr_kaktus 17 Júl 2010 06:47

co sa tyka toho straty na UTG - moze to byt len variancia ale skus sa pohrabat v databaze ci si stadial neotvaral nejake spekulativne ruky ako SC, nizke Axs, nizke Axo a podobne. byt v minuse na blindoch je normalne ale UTG by si mal byt v pluse. ale nechcem ta strasit - ja som mal takto v minuse za nejakych 40k ruk na NL10 MP - bolo to aj mojou zlou hrou ale ukazalo sa nakoniec ze som akurat na MP pozbieral aj slusne mnozstvo coolerov a badbeatov :)
k tym dvom rukam

1. ruka - std, resp. ma PSB behind cize turn push.
2. ruka - aky mal super 3bet, resp. bol nejak 3bet happy? inac tu by som bol nachylny natlacit to tam na flope - mam overpar SB moze cbetovat cokolvek (kludne AT, KT - ale to musis vediet ty podla jeho image a readov co vsetko dokaze 3betovat) a BB len calloval cize bud trafil nejaky monster (set s pp) alebo ma nejaky random trash (skor by som sa priklanal k tomuto :) )

gl :)
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Založený: Aug 2008
Poďakoval/li: 67 krát/61 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!