moving up - lolofonov blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: moving up - lolofonov blog

Odoslaťod lolofon 19 Júl 2010 22:16

Another shot = another fail
Tak dovolenka bola super + precital som skoro celu Easy Game 1,2 (thx MJko za tip) a tiez som si pozeral nejake starsie handy. Cumel som s otvorenou hubou, ake kraviny som dokazal spravit, takze som sa rozhodol, ze sa v najblizsich tyzdnoch zameriam na psychiku a A-game. S cistou hlavou, sebavedomim a 22 BI (volim viac aggro BM kvoli nedostatku casu na hranie a tomu, ze su to pre mna naozaj len BBs) som si v nedelu sadol za NL10. Obv vydrzal som ~100 ruk (2x nespravne priradenie superovho range v 3b pote + 1 badbeat) a isiel som dole :)

Obrázok

Potom je to NL4, kde som hral A-game, co ma velmi tesi. Znizil som pocet stolov na 4 a niekedy ani to nestiham, lebo rozmyslam nad vyskou kazdeho PF raisu, co mi navyse vypina autopilot, takze celkovo spokojnost, uvidime, co bude dalej.

Dalsi shot na NL10 planujem opat pri ~22 BIs.

Iba jedna ruka, lebo som uz neskutocne unaveny.

MP3 je 18/13/2,3
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (5 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with JObrázok, TObrázok
MP3 raises to $0,12, CO folds, BU calls $0,12, SB folds, Hero calls $0,08.
PF callujem s good odds a dobre hratelnou rukou aj oop

Flop: ($0,38) JObrázok, 7Obrázok, 9Obrázok (3 players)
Hero bets $0,27, MP3 raises to $0,59, BU folds, Hero calls $0,32.
Na flope donkujem 4 value a protection, kedze je to 3-w a PFA je unlikely to cbet, minraise sa mi nepaci, ale dorovnavam s umyslom reevaluate on turn.

Turn: ($1,56) 6Obrázok (2 players)
Hero bets $0,85, MP3 calls $0,85.
OTT ma v hlave napadlo, ze b/f je casto lepsi ako c/c, tak betujem 4 thin value z minraisnutych draws, je vela riverov, ktore nechcem vidiet, takze aj tento ucel ten bet moze splnit.

River: ($3,26) 5Obrázok (2 players)
Hero checks, MP3 bets $3,10, Hero folds.
Na rivri uz na b/f nemam stack, takze som sa rozhodol pre zufaly check s tym, ze snad to checkne behind, na push skladam, nie som si isty, ci by takto aggro dokazal hrat missnutu draw.

PS - sry za biedny komentar, ale zufalo potrebujem spanok :)
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod emjayko 20 Júl 2010 09:50

videt na tej ruke ze pri tom fakt rozmyslas, a ze aj ta kniha ti dost vela dala...
k tej ruke...
ten minraise od hraca tvariaceho sa ze ma normalne statistiky je v drivivej vacsine pripadov 4value, mozno by molo dobre dat aj cisla na BU (co je to za oznacenie omg), ak je to nejaka fishka, tak ten minraise mohol byt s umyslom udrzat aj ju aj teba v pote, podla mna tu jeho range zacina niekde od 2pairs+ flop sa este da callnut, ale turn uz by som len jednoducho check/foldoval, valuebet je tu taky thin asi ako zastruhany vlas :) + nemas plan na river co tiez neni ziadna slava... teda aspon podla mna no :gl:
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod lolofon 21 Júl 2010 18:19

Vdaka... Jedna otazka - nie je trochu blbe callovat flop, ked potom c/foldnem na prakticky blank turne?

mozno by molo dobre dat aj cisla na BU

Nj, bolo :D Nic extra 39/33 za 18 ruk.
lolofon

Odoslaťod dzejkej 21 Júl 2010 18:33

lolofon napísal:Vdaka... Jedna otazka - nie je trochu blbe callovat flop, ked potom c/foldnem na prakticky blank turne?

Na flope je dostatocne vela behind a este 2 streety pred vami, takze ak sa zlepsi sila Tvojej ruky, tak mozes buildovat stack pricom bijes jeho range, taktiez minraise na flope moze robit ako semibluff alebo nejaky freeze raise s 88, TT a neznamena to, ze bude betovat vsetky turny.

Veci ako "ked si sa rozhodol pokracovat na streete x a karta na streete y je blank, nic sa nemeni" je caste, ale chybne, pretoze sa menia superove frekvencie, meni sa pomer stacku a potu a pod.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod lolofon 21 Júl 2010 20:21

Thx JK :good:

Dneska som hral hodinku solidne, ale potom som urobil 2 kraviny, ktore ma nechutne oberaju o winrate, tak som to vypol so zlym pocitom :bad: I hate it.

Jedna z nich:
BB - 17/13/9,5 na 120 rukach (v tom case bol 12/10 na cca 70 rukach), jedine co viem je, ze je schopny openlimpnut s 99 alebo AA a postflop hra dost priamociaro; 3b 6, ale obv vzorka je nereprezentativna
Preflop: Hero is BU with JObrázok, JObrázok
2 folds, Hero raises to $0,10, SB folds, BB raises to $0,36, Hero calls $0,26.
PF otvaram s BTN, po jeho 3bete som chvilu rozmyslal aj nad 4betom, lebo ratam, ze pri tom mojom sizingu bude defendovat celkom casto, ale uvedomil som si, ze proti 4betom by hral asi velmi tight, takze call IP.

Flop: ($0,74) 2Obrázok, TObrázok, 2Obrázok (2 players)
BB bets $0,47, Hero calls $0,47.
Na flope zvazujem raise, ale uvazil som, ze by to bolo moc thin. Teraz sa neviem rozhodnut, moze mat v 3betting range AT,KT, ktore obv nefolduje + mozno to zavola s 33-99. Skor sa priklanam k raisu teraz.

Turn: ($1,68) QObrázok (2 players)
BB bets $1,06, Hero calls $1,06.
Tu uz tusim, ze nie som good a aj tak CALLUJEM :bad:

River: ($3,80) 6Obrázok (2 players)
BB raises $2,11 (All-In), Hero calls $2,11 (All-In).
No cement

Final Pot: $8,02

Btw mam este nejake 2 cbet spoty s PPs vyhliadnute, ale to by bol ten post uz moc dlhy a asi by vas to odradilo :)

A inak, aby som tomuto foru vratil aspon jednu miliontinu toho, co mi dalo, tak ma napadlo, ze by som niekde pastol moje poznamky z Easy Game + silver articles na pokerstrategy, ktore pouzivam, aby som pri opakovani nemusel rereadovat kompletny clanok, ale len to co, potrebujem... Neviem, zislo by sa to niekomu?
lolofon

Odoslaťod dzejkej 21 Júl 2010 22:03

lolofon napísal:Na flope zvazujem raise, ale uvazil som, ze by to bolo moc thin. Teraz sa neviem rozhodnut, moze mat v 3betting range AT,KT, ktore obv nefolduje + mozno to zavola s 33-99. Skor sa priklanam k raisu teraz.

Ja sa k raisu urcite nepriklanam. V Tvojej uvahe mas medzery:
1) moze mat AT/KT, ale pri jeho relativne tight hre na danej vzorke ich tam ma mozno tak obcas, ak vobec
2) pochybujem, ze zrovna taky typ hraca 3betuje v tom spote 33-99 a este ich tam casto cbetuje
3) velmi velmi velmi optimisticke, ze sa s tym rangeom, ktory bijes stackne

Ked si to tak vezmes, tak ak si das dokopy frekvenciu ruku, ktore bijes a sancu, ze sa s nimi stackne na flope, tak Ti nic lichotive nevyjde a vzhladom na jeho range by som povedal, ze zle bluffujes ako tahas value :).

Ak uz ma obcas ruky, ktore bijes, tak tie Ti tam zase ne3bet pushne happy na flope (bez readov, divokej dynamika) a natlaci tam vsetky ruky, ktore biju Teba, takze proti jeho stackoff range si vedies zle. Je nepravdepodobne, ze nejaky random NL4 reg bude barrelovat bluffy v 3bet spote alebo betovat horsie ruky for value, takze vhodna linia je callnut flop cbet a ak checkne, tak mozes skusit ziskat trochu value z jeho horsich made ruk.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
lolofon
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod emjayko 22 Júl 2010 11:01

dzejkej napísal:takze vhodna linia je callnut flop cbet a ak checkne, tak mozes skusit ziskat trochu value z jeho horsich made ruk.

jk ak pride ten isty turn a on checkne z akych ruk tahame thin value? to AT, KT sporadicky, par flush draws,99 obcas + sa betom branime proti zostavajucej equity ktoru ma AK, AJ, cize betneme nieco okolo pol potu ak foldne tak dobre pre nas, ak call tak river check behind... moze byt?
Obrázok používateľa
emjayko

Odoslaťod dzejkej 22 Júl 2010 11:21

emjayko napísal:jk ak pride ten isty turn a on checkne z akych ruk tahame thin value? to AT, KT sporadicky, par flush draws,99 obcas + sa betom branime proti zostavajucej equity ktoru ma AK, AJ, cize betneme nieco okolo pol potu ak foldne tak dobre pre nas, ak call tak river check behind... moze byt?

No Q turn nie je zrovna uzasny, pretoze na blanku by pokracovalo z jeho strany viac horsich ruk ako JJ a taktiez moze v tom spote mat KQ/AQ, ktore happy trafilo a spokojne checkuje. Myslim, ze na Q turne sa da checknut behind a evaluate river - ak checkne aj river, tak betnut nieco ako 1/2 potu for thin value a ak betne, tak foldnut, pretoze bet/check/bet v 3bet pote nerobi vela ludi ako bluff alebo valuebet s horsim - to je znacne thin.

Ak by bol turn blank, tak by som betoval radsej turn a checkoval river behind uz len kvoli tomu, ze skor peelne viac horsich ruk. Na Q turne by som taktiez betoval, ak by bola proti mne fishka, lebo ona svoj over + FD alebo Tx nefoldne, ale reg-ish hrac aj ano.

Cize u mna check behind turn alebo bet turn malo napr. 0.60, nech si callne zo zvedavosti svoje AK, FD, Tx ..
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod emjayko 22 Júl 2010 13:26

dzejkej napísal:Cize u mna check behind turn alebo bet turn malo napr. 0.60, nech si callne zo zvedavosti svoje AK, FD, Tx ..

pri tomto ma napada este jedna vec... nebude ho to pri takomto sizingu indukovat a steklit jeho blufferske chutky? casto by ma tak mohol vytlacit z lepsej ruky... aj ked zase na druhej strane v 3betovanom pote po callnutom cbete asi c/r nebude velmi casto bluff co, maximalne tak semibluff s fd
Obrázok používateľa
emjayko

Odoslaťod TuKE 22 Júl 2010 13:34

emjayko napísal:nebude ho to pri takomto sizingu indukovat a steklit jeho blufferske chutky?

17/13 na NL4?
Máš pravdu, nebude :)
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!