Kupa ojazdeneho auta - tipy, triky :)
Počet príspevkov: 48 • Stránka 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Kupa ojazdeneho auta - tipy, triky :)
ja som 2 roky dozadu priviezol z nemecka bmw e46 330i a az na par veci co postupne odisli som spokojny.. pocitaj s tym ked chces doviezt auto zo zahranicia potrebujes vybavit okolo toho strasne vela veci. Papierovacky a dovoz ta vyjde na cca 1k eur. Ak nechces behat po uradoch a cakat na vsetko potrebujes to dat niekomu kto sa tym zaobera a ten zoberie dalsie peniaze.. takze by som auto zo zahranicia vobec neriesil lebo to sa oplati len pri drahsich autach.
btw niekto tu pisal ze bmw ma kazdy cigan.. no ked tu mazdu porovnam s mojim autom tak je to veeeelky rozdiel a to mam teraz v lete spotrebu 8.1 v zime je to o trochu viac ale dlhodoby priemer cca 9 pri 6valci 231konoch benzin to je super sice jazdim vacsinou setrnym modom(rovnomerna rychlost) ale obcas tomu pekne nalozim
byt tebou pokukam na slovensku nejake seriozne autobazari.. to s tymi serioznymi bol joke D najlepsie ked si zoberies so sebou cloveka ktory tomu rozumie a pojdete ho preverit do orig. servisu..
btw niekto tu pisal ze bmw ma kazdy cigan.. no ked tu mazdu porovnam s mojim autom tak je to veeeelky rozdiel a to mam teraz v lete spotrebu 8.1 v zime je to o trochu viac ale dlhodoby priemer cca 9 pri 6valci 231konoch benzin to je super sice jazdim vacsinou setrnym modom(rovnomerna rychlost) ale obcas tomu pekne nalozim
byt tebou pokukam na slovensku nejake seriozne autobazari.. to s tymi serioznymi bol joke D najlepsie ked si zoberies so sebou cloveka ktory tomu rozumie a pojdete ho preverit do orig. servisu..
-
HypAA - Príspevky: 199
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 11 krát/5 krát
Vytopene auto: vsetci to iba poumyvaju alebo vytepuju. ale iba tam kde to je videt takze je to hracka pozeraj sa pod koberce calunenie najlepsie to videt na kablovych zvazkoch tam to neumyjes ani keby si sa rozkrajal. takze pozri sa popri sedacke pri prahu pod plastamy urcite vedu kablove zvazky potom daj dole kozenku kde je riadiaca paka tam sa pozri. ak je na novsom aute vacsi vyskyt korozie aj to znaci ze auto bolo vytopene najme ak sa ta korozia vyskytuje v interiery na pedaloch a tak podobne.
pri dnesnych cenach by som sa vykaslal na dovoz aut a kupil ho tu priamo na slovensku. ale treba si dat pozor na vela veci napr: ci auto nebolo burane vytopene skutocny stav tachometra (80% aut co boli dovezene zo zahranicia nemaju origi tacho) u vela aut sa to da zistit iba pohladom do interieru a este velmo dolezita vec dat si hlavne pozor aby si nekupil auto v lízingu ,execuii alebo zo zaloznym pravom. vedel by som toto popisat na tuto temu
pri dnesnych cenach by som sa vykaslal na dovoz aut a kupil ho tu priamo na slovensku. ale treba si dat pozor na vela veci napr: ci auto nebolo burane vytopene skutocny stav tachometra (80% aut co boli dovezene zo zahranicia nemaju origi tacho) u vela aut sa to da zistit iba pohladom do interieru a este velmo dolezita vec dat si hlavne pozor aby si nekupil auto v lízingu ,execuii alebo zo zaloznym pravom. vedel by som toto popisat na tuto temu
- pepe1111
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
jo diky za rady a kludne piste dalej nejake skusenosti....po nejakom bmw moc netuzim, kone pre mna tiez vela neznamenaju, mne staci aby bolo spolahlive, moc ma nestala jeho udrzba, a este par drobnosti....co si myslite o francuzskych autach (peugeot, renault, citroen) + tie ich HDi motory ?
rozmyslam zatial nad tymito: Ocatvia, Golf, Astra, Ibiza, Focus
rozmyslam zatial nad tymito: Ocatvia, Golf, Astra, Ibiza, Focus
-
DevilMayCry - Príspevky: 2111
- Založený: Aug 2007
- Poďakoval/li: 59 krát/107 krát
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
no hlavne nekupuj auto starsie nez 2-3 roky, moderne auta su po troch rokoch stare rozklepane hrce, kde su tie casy kedy 8 rocny ford sierra bol solidny kvalitny ojazdeny voz v super stave. Dnes kupis 4rocne mondeo a mas rachotinu - ako keby to ti vyrobcovia robili naschval
ostatne je uz len variance - kazivy moze byt aj novy mercedes
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
yegon napísal:no hlavne nekupuj auto starsie nez 2-3 roky, moderne auta su po troch rokoch stare rozklepane hrce, kde su tie casy kedy 8 rocny ford sierra bol solidny kvalitny ojazdeny voz v super stave. Dnes kupis 4rocne mondeo a mas rachotinu - ako keby to ti vyrobcovia robili naschval
tak nejake 3oj rocne auto by nebolo zle ale to by som svoj budget musel vyraznejsie prekrocit keby som chcel nieco z toho co som pisal alebo si vybrat nieco z tychto:
fiat grande punto, skoda fabia, kia rio, suzuki swift, nejake chevrolety..... kedysi sa mi pacil suzuki swift ale to sa mi zda dost malinke (hlavne kufor, btw nema ho trikoza ???)
-
taaak medaky z pred par rokov su total shorty kedze firma sa rozhodla robit veci viac ekologicky/lacnejsie/masovo ..davali to v top geare
no ztych co si napisal by som bral octavku .. na svk ich je plno.. servis a nahradne diely sa povaluju vsade pri ceste.. a od kedy skodovku kupil WW tak su aj dost kvalitne.. diesel 106 konovi a mozes jazdit do zblaznenia
no ztych co si napisal by som bral octavku .. na svk ich je plno.. servis a nahradne diely sa povaluju vsade pri ceste.. a od kedy skodovku kupil WW tak su aj dost kvalitne.. diesel 106 konovi a mozes jazdit do zblaznenia
-
MiskoKvo - Príspevky: 350
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 12 krát/9 krát
MiskoKvo napísal:
o octavke mam len dobre info co sa tyka kupy ojazdenych aut a ako pises je ich plno a diely sa povaluju vsade pri ceste
-
dobrou volbou je urcite aj focus, co sa tyka paliva, tak o diesle, hlavne tie s priamym vstrekovanim sa treba pekne starat (kupovat najkvalitnejsie palivove filtre najlepsie origo, aditivovat menej kvalitnu slovensku naftu a chranit si tak napr. vstreky ktorych oprava je dost draha). No a vo vseobecnosti plati pravidlo, cim menej toho v aute je, tym menej sa toho moze pokazit pretoze ceny nahradnych dielov vedia casto zaskocit
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
no ako napisal yegon nove auta robia uz iba tak aby vydrzali par rokov. som zvedavy ci o 30 rokov bude este nejaky teraz vyrobeny passat jazdit
s toho co si napisal tie auta: golf , octavia v pohode aute kazdy lepsi mechanik to vie opravit ale dost sa kradnu ibiza da sa povedat to iste ako tieto dve ale podla mna nekvalitnejsia ako napr golf alebo octavia
focus novy neviem nemam snim skusenosti ale stare boli v pohode aj ked prve mali dost problemy s koroziou
astra je v pohode komfort spolahlivost a nekradnu sa az tak.
francuzke auta dam ti jednu radu novym renaultom sa vyvaruj usetri ti to kopec starosti stare renaulti boli celkom fajn ale za novy by som nedal ani 10 centov. peugeot a citron tie celkom ujdu. hdi motor no popravde ako ktory nme osobne vadi ze ze po par tisic km su dost hlucne a zneju ako traktor. ked nahodou budes kupovat hdi tak 1.6hdi nekupuj ten uplna tragedia. to moj nazor.
s toho co si napisal tie auta: golf , octavia v pohode aute kazdy lepsi mechanik to vie opravit ale dost sa kradnu ibiza da sa povedat to iste ako tieto dve ale podla mna nekvalitnejsia ako napr golf alebo octavia
focus novy neviem nemam snim skusenosti ale stare boli v pohode aj ked prve mali dost problemy s koroziou
astra je v pohode komfort spolahlivost a nekradnu sa az tak.
francuzke auta dam ti jednu radu novym renaultom sa vyvaruj usetri ti to kopec starosti stare renaulti boli celkom fajn ale za novy by som nedal ani 10 centov. peugeot a citron tie celkom ujdu. hdi motor no popravde ako ktory nme osobne vadi ze ze po par tisic km su dost hlucne a zneju ako traktor. ked nahodou budes kupovat hdi tak 1.6hdi nekupuj ten uplna tragedia. to moj nazor.
- pepe1111
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Počet príspevkov: 48 • Stránka 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.