moving up - lolofonov blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: moving up - lolofonov blog

Odoslaťod dzejkej 22 Júl 2010 13:34

emjayko napísal:pri tomto ma napada este jedna vec... nebude ho to pri takomto sizingu indukovat a steklit jeho blufferske chutky? casto by ma tak mohol vytlacit z lepsej ruky.

Na NL4 proti niekomu, kto hra momentalne stylom 17/13 v 3bet pote? Nejak si nemyslim :).

Ak nemame ready, tak default nepredpokladam, ze sa tam bude blaznit s horsim a ak mame ready, ze je schopny check/raise v tom spote jednak ako semibluff a moze hrat tak aj silnu ruku, tak potom checkneme behind a na riveri sa zariadime. Proti check/raisujucim hracom vela thin value nedostanes s marginal rukami (ak neberieme ako "thin value" bet/call, pretoze jeho bluff heavy range nejak tesne bijeme :-D) a s tym sa treba zmerit, zase na druhej strane sa da proti takym indukovat a ziskat value tam, kde by ini na ich mieste foldovali :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod emjayko 22 Júl 2010 13:56

vdaka ti dobra dusa vycerpal som svoje otazky
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod lolofon 06 Aug 2010 17:27

115bb deep, BB je 27/25/7,0/len 52 ruk, nic extra som ho zatial nevidel spravit

0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.87 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP3 with 4Obrázok, 4Obrázok
MP2 folds, Hero raises to $0,35, 3 folds, BB calls $0,25.

Flop: ($0,75) AObrázok, 8Obrázok, 7Obrázok (2 players)
BB checks, Hero bets $0,5

Je tu ten cbet good? Moje odovodnenie je, ze ma mozu volat horsie ruky, hlavne Khi a Qhi FDs + mozem vyfoldovat lepsie (55,66, 99-TT ak to ne3betuje PF, mozno nejake 76s,89s). Alebo to je prilis mala cast jeho range na to, aby to bolo profitable?
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod lolofon 06 Aug 2010 20:21

Pri 20 BI som znova shotol NL10 a zda sa, ze by to konecne mohlo vyjst, zatial sa mi tam dari takto:
Obrázok

V hre citim, ze som opat spravil krocik vpred, v poslednom case som hral A game (okrem dnesnej kratkej session) a takisto po trechnickej stranke som istejsi. Co sa tyka studia, docasne som zavrhol VOI system, lebo som citil, ze ma to nejako nebavi a nemotivuje, ale pocitam, ze casom sa k tomu vratim, mozno v septembri. Momentalne citam Poker Mindset, tak uvidime...

Zajtra na programe tazky futbalovy zapas v ZA, vecer a v nedelu bude asi miesto pre poker...

edit: a este nejaka ruka:

BU - uplny unknown, jedna z prvych ruk pri stole, zatial vpip=0
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (4 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.87 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with TObrázok, TObrázok
Hero raises to $0,30, BU calls $0,30, 2 folds.

Flop: ($0,75) JObrázok, 7Obrázok, 2Obrázok (2 players)
Hero checks, BU bets $0,1, Hero calls $0,10.

Co tu na flope? Moj cbet by dorovnalo len minimum horsich ruk (88,99, mozno A7) a ziadna lepsia ruka mi nefoldne. Rozhodol som sa pre c/c kvoli indukovaniu bluffu a mozno valubetu jeho horsej ruky. Ak zvolim takuto liniu, co na blank turne? Znovu c/c?

Prosim nejaku dobru dusu o pomoc :)
lolofon

Odoslaťod mino_o 06 Aug 2010 21:10

Nechapem preco necbetujes takyto flop, lepsich flopov fakt vela nieje na cb.
Jeho bet jednoznacne krici ze ma nejaku weak hand, alebo trapuje a chce aby si ho raisol.
Ale daval by som ho na nejaky par ci uz 2/7 alebo nejake 33-66, nemyslim si ze tu betuje nejake KQ/AQ/AT/89 stym by si bral asi free kartu a pozitivne je ze vacsine backdoor draws drzis T.
Ako to zahrat je viac moznosti. Ked uz si sa dostal do takejto situacie, mozes skusit ziskat nejake info scim to robi a len c/c az po river a poznacit si betsizing a liniu. Nejake tricky s donkbetom na scare kartu na turne atd by som nechal na neskor.
c/c turn ak checkne tak valeubet river nejak rozumne za 1/2 potu aby tam tu sedmicku zavolal.

Do buducna nl10 je vcelku jednoducha a proste betuj stale ked nieco mas, villain ti da vediet ked je zle :)
Callne ta tu kopec horsich ruk ak ma J tak ho ma stane sa. Ale hlavne BETUJ.
Obrázok používateľa
mino_o

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/28 krát

Odoslaťod lolofon 23 Nov 2010 22:35

No posledne casy sa nedari nic moc, vlastne som po cca 40k rukach na NL10 takmer BE, co je viac nez zle. V novembri ale aspon bude celkom slusny objem (na moje pomery!) - rozumej cca 15k ruk, vdaka Gladiator promotion na Party, kde chcem nejake drobne cashnut. Co sa tyka hry, je to tak striedavo oblacno, technicky sa postupne zlepsujem, ale mam problem s hranim A game.

Na pokerstrategy sa mi podarilo konecne dosiahnut gold status, tak som sa tesil na nove clanky a videa, ale zostal som trosku v rozpakoch, najma po tomto priklade, co myslite?
Obrázok
Podla mna je to slusna stupidita a ucebnicova situacia na slowplay...

Btw taka otazka, nepoznate nejake dobre cviky na spodne brucho? Take co sa daju robit v pohode doma, lebo na posilku nemam cas at all.
lolofon

Odoslaťod dzejkej 23 Nov 2010 23:48

Zalezi proti komu hras :).

Vela superov si automaticky povie, ze tam nerepujes prilis, lebo ocakava s premium rukami (AA, AK, KK) 3bet preflop a teda reprezentujes 6 kombinacii setov. Vedia, ze toto je board, kde cbetuju 100% casu a preto mozes casto rebluffovat s roznymi rukami (GS + BDFD je tu napr. premium bluff :) ). Ak je super na takej urovni a je s tym schopny aj nieco robit, tak sa casto ukeca do bluff 3betov na flope alebo bude callovat velmi light.

Na druhej strane su napr. masstablujuci hraci foldnu vsetko okrem top svojho range, vykaslu sa na to a idu na dalsi stol :).

Ak myslis, ze mas aggro image a mozu proti Tebe hrat s5, tak kludne raisni. Ak necakas bet/call a stackoff od inych ruk ako jeho monstre, tak call je okej, lebo tak bude investovat peniaze do potu so sirsim range (napr. tam ma nejake 2barrel bluffy).

Nikdy to nie je tak jednoduche ako sa niekde pise :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod slemo69 24 Nov 2010 04:56

na spodne brucho skus toto : lahni si na postel/lavicku tak, aby ti z nej trcali nohy (cele). Nohy dvihaj kontrolovanym pohybom az do praveho uhla, niekedy aj trocha viac, a potom spustaj tak aby si bol cely vystrety, mozes aj pod uroven svojho tela. samozrejme nohy by mali byt pocas celeho ukonu napnute a vystrete. Je to vlastne to iste, ako ked dvihas nohy vo zvislej polohe (na hrazde). Taktiez mozes skusit obratene skracovacky, ale tie ja som nikdy nerobil, bo neviem techniku :D
Inak ako sa ti dari na gladiatorovi ? ja som si myslel, ze sa mi ujde aj nejaky cash, ale asi nic z toho nebude....
slemo69

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 30 krát/13 krát

Odoslaťod lolofon 24 Nov 2010 07:48

@ dzejkej: Tak ale ako std vs unknown je to call, ci? Ono rozumiem tomu co pises a aj som sa to snazil implementovat do hry, ale na NL10 je to takmer nemozne, aj ti lepsi regovia prilis nad mojou range pravdepodobne neuvazuju. A imo to bolo myslene v tom clanku ako zakladna strategia a aj to tak bolo vysvetlene, co je minimalne pochybne :)

@slemo: thx, totiz skoro stale posilujem len vrchne brucho, tak potrebujem aj nieco taketo.
Na gladiatorovi uz mam 21 10-bodovych dni, cize 15 dolacov a samozrejme planujem este tie 4 dni dokopat :)
lolofon

Odoslaťod dzejkej 24 Nov 2010 11:38

lolofon napísal:@ dzejkej: Tak ale ako std vs unknown je to call, ci? Ono rozumiem tomu co pises a aj som sa to snazil implementovat do hry, ale na NL10 je to takmer nemozne, aj ti lepsi regovia prilis nad mojou range pravdepodobne neuvazuju. A imo to bolo myslene v tom clanku ako zakladna strategia a aj to tak bolo vysvetlene, co je minimalne pochybne :)

Dobra otazka. Proti short stacku tu callnem a proti full stacku to raisnem. Short stack bude fishka a bud je pasivna a aj tak sa stackne, ked bet/callne turn alebo river (kedze fishky foldovat nevedia) alebo je to nejaka aggro fish a bude betovat hlava nehlava. 100bb stack bude asi niekto novy na mojich stakes a vacsina ludi, ked prechadza na nejake stakes, tak ma pocit, ze to bude podstatne viac aggro a musia si dokazat, ze sa nenechaju rape-ovat :-D.

No to vysvetlovanie fakt nie je lahke a nejak im nezavidim :). Skusenejsi hrac o tom moze napisat slohovu pracu, ale potom pri tom kazdy pisatel zaspi.

Ty vies najlepsie, co na Tvojich stake plati a ako raisovanie vs callovanie zapada do Tvojej hry + na akej urovni su regovia, takze sa zariadis. Dolezite je, aby si vedel rozoznat aj situacie, kedy pokladas raise za lepsi a vedel to aplikovat :).
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!