matiho blog
Re: matiho blog do buducnosti...
no ja som nad tym foldom PF rozmyslal, ale nedalo mi to a chcel som aspon tu informaciu zistit... 3betovaci range som mu daval iba ten najuzsi, a tak som chcel vidiet na flope eso s tym, ze ma porazi iba AK (AA unlikely)... ten flop som teda mal callnut, uz teraz chapem, no ja som do toho siel hlavne kvoli tomu, ze bol short a nepredpokladal som, ze zhodi cokolvek z jeho 3bet range.
co sa tyka tych par centov, co som mu nechal, tak to teraz tak skusam, ze ako na to zareaguju... v nejakom videu na pokerstrategy som pocul, ze chlapik vravel, ze nechat hracov ist AI ich uspokoji viac, ako by mali iba callnut AI, aj ked sa jedna o par BB, tak to teraz skusam, ako sa mi to vyplati
co sa tyka tych par centov, co som mu nechal, tak to teraz tak skusam, ze ako na to zareaguju... v nejakom videu na pokerstrategy som pocul, ze chlapik vravel, ze nechat hracov ist AI ich uspokoji viac, ako by mali iba callnut AI, aj ked sa jedna o par BB, tak to teraz skusam, ako sa mi to vyplati
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
Ak mu das range JJ+, AK, tak si uvedom, ze pri flopnuti Axx Ta poraza AA a AK. Pri flope Axx ma 38% casu ma lepsi TP alebo top set a 62% ma JJ - KK.
To znamena, ze aj ked trafis svoje eso, tak 1/3 casu si pozadu nehovoriac o tom, ze vacsinou to eso na flope neuvidis. Mal by si ho tam vidiet nieco menej ako 1/6 casu.
Teraz si uvedom, ze preflop platis $0.14, aby si vyhral $0.81 ($0.30 v pote a $0.51 ma behind), porozmyslaj ako casto trafis eso a ako casto Ti to aj tak bude nanic a daj si dokopy, ci je taky plan ziskovy .
Tie cisla ber velmi orientacne - samozrejme Ti mozes obcas flopnut str8, on moze trafit set s JJ na AxJ flope, atd. To som samozrejme vsetko nepocital, ale velky rozdiel vo vysledku to nie je.
To znamena, ze aj ked trafis svoje eso, tak 1/3 casu si pozadu nehovoriac o tom, ze vacsinou to eso na flope neuvidis. Mal by si ho tam vidiet nieco menej ako 1/6 casu.
Teraz si uvedom, ze preflop platis $0.14, aby si vyhral $0.81 ($0.30 v pote a $0.51 ma behind), porozmyslaj ako casto trafis eso a ako casto Ti to aj tak bude nanic a daj si dokopy, ci je taky plan ziskovy .
Tie cisla ber velmi orientacne - samozrejme Ti mozes obcas flopnut str8, on moze trafit set s JJ na AxJ flope, atd. To som samozrejme vsetko nepocital, ale velky rozdiel vo vysledku to nie je.
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
aha, cize PF som mal klast vacsi doraz na implied odds, vsak? ak je to tak, tak to odstranilo cast mojej nevedomosti dakujem pekne za vysvetlenie, ja som si tiez daval tie cisla do pokerstove, ked som mu dal cely jeho range, tak PF som mal 33%, na flope potom nieco vyse 60%, ale viem, ze kedze som to hral iba na to eso a velmi malopravdepodobnu straight, tak som velmi ziskovy nebol, navyse mal toho naozaj malo.. dakujem za vysvetlenie
-
zdravim, dnes som sa trosku viacej hral s Elephantom a snazil som sa nejako upravit si, ze ktore stats sa mi budu hned pri hracovi zobrazovat... spravil som to tak, ze som si nechal povodne (vpip, fold BB to steal, openraise late pos, raise pf, agg factor, won$at showdown, went to showdown when seen flop, hand count, cbet flop, fold to cbet flop, cbet turn, fold to cbet turn) a pridal jeden riadok takychto: 3bet avg, on 3bet fold avg, limpfold avg, fold river avg... Co si myslite, ktore by sa mi najviac zisli na micro limitoch?
-
Ja som pouzival (aj pouzivam):
VPIP/PFR/agg/pocet ruk
cbet/f cbet/call PFR/ fold bb to steal
3bet/f 3bet/WTS/att to steal
a mam to vsetko zoradene podla %, napr. VPIP:
- 0-10% - cervena
- 10-15% - modra
- 15-25% - fialova
- 25-35% - zlta
- >35% - zelena
cize pekne vidis, zhruba co je to za hraca, je to prehladne, rychle, nestracas cas hladanim cisel...
Ale samozrejme, ze kazdy pouziva nieco ine...imo daj si tam take statistiky, ktore ti v hre budu chybat. Ja som tiez dlho hladal, az som sa ustalil na tychto
VPIP/PFR/agg/pocet ruk
cbet/f cbet/call PFR/ fold bb to steal
3bet/f 3bet/WTS/att to steal
a mam to vsetko zoradene podla %, napr. VPIP:
- 0-10% - cervena
- 10-15% - modra
- 15-25% - fialova
- 25-35% - zlta
- >35% - zelena
cize pekne vidis, zhruba co je to za hraca, je to prehladne, rychle, nestracas cas hladanim cisel...
Ale samozrejme, ze kazdy pouziva nieco ine...imo daj si tam take statistiky, ktore ti v hre budu chybat. Ja som tiez dlho hladal, az som sa ustalil na tychto
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Dakujem pekne, este sa s tym budem musiet pohrat zjavne. Mam ale este par otazok: 1. ked ma niekto stats fold to cbet ze 30%, tak to znamena, ze 70% pripadov ma dorovna? lebo dakedy som pri stole zmateny, ked mi to ukazuje takto a pritom sa mi zda, ze hrac hra inak... 2. co nebudem moct pouzivat, ked mi expirne trial verzia? 3. preco sa mi nescitavaju stats z predchadzajucich sessions? zo zaciatku sa scitavali, a teraz uz nie a aj ked hram s hracmi, ktorych poznam, statistiky zacinaju kazdu session na 0 handoch. 4. aky je podla vas rozdiel medzi hracmi na nl2 a nl5? je tam ovela menej fishiek, alebo co? :-)
-
matiapag napísal:Dakujem pekne, este sa s tym budem musiet pohrat zjavne.
Ja som sa s tym babral asi tyzden
1. ked ma niekto stats fold to cbet ze 30%, tak to znamena, ze 70% pripadov ma dorovna?
ano
lebo dakedy som pri stole zmateny, ked mi to ukazuje takto a pritom sa mi zda, ze hrac hra inak
tam je rozhodujuca vzorka + to, ci ti do DB berie vsetky ruky
2. co nebudem moct pouzivat, ked mi expirne trial verzia?
Dal by som ti svojho elephanta, len neviem ako sa da vybrat maschine code
3. preco sa mi nescitavaju stats z predchadzajucich sessions? zo zaciatku sa scitavali, a teraz uz nie a aj ked hram s hracmi, ktorych poznam, statistiky zacinaju kazdu session na 0 handoch.
Skus dvojklik na staty, mali by sa prehodit. Ked nie, tak je to urcite niekde v nastaveniach, viem, ze som sa s tym babral.
4. aky je podla vas rozdiel medzi hracmi na nl2 a nl5? je tam ovela menej fishiek, alebo co? :-)
Ziadny Mas tam trosku viac fold equity, pretoze na NL2 hraju smeti z celej herne, ale hral by som tam presne tak isto ako na NL2.
-
Chlpo1989 napísal:tam je rozhodujuca vzorka + to, ci ti do DB berie vsetky ruky
nie! bezne mam za session o 50 handov menej, ako som v skutocnosti odohral... what's the problem?
Chlpo1989 napísal:Ziadny Mas tam trosku viac fold equity, pretoze na NL2 hraju smeti z celej herne, ale hral by som tam presne tak isto ako na NL2.
tak kazde % fold equity uvitam, dost mi to tu na NL2 vadi, ze nemozem bluffovat tolko, kolko by som hlavne z pozicie chcel Ale dnes som zahral niekolko (podla mna) celkom profitabilnych c/raisov ci donkov, neskor sem dajake postnem nech sa na ne pozriete
edit: este ani html neviem pouzit spravne, damn it
Naposledy upravil matiapag dňa 08 Aug 2010 21:52, celkovo upravené 1 krát.
-
matiapag napísal:tak kazde % fold equity uvitam, dost mi to tu na NL2 vadi, ze nemozem bluffovat tolko, kolko by som hlavne z pozicie chcel
Ale mozes valuebetovat tak divoko, ze Ti hraci z vyssich stakes iba slepo zavidia .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
dzejkej napísal:Ale mozes valuebetovat tak divoko, ze Ti hraci z vyssich stakes iba slepo zavidia .
Edit:
Chlpo1989 napísal:tam je rozhodujuca vzorka + to, ci ti do DB berie vsetky ruky
matiapag napísal:nie! bezne mam za session o 50 handov menej, ako som v skutocnosti odohral... what's the problem?
Tieto veci su pre mna spanielska dedina, ale jedna z veci moze byt vypadky netu a handu jednoducho neimportne. Viac by vedeli asi skusenejsi
-
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.