matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho blog do buducnosti...

Odoslaťod Chlpo1989 12 Aug 2010 13:12

dzejkej napísal:Otazka je zase, ci sa naozaj zaoberat balancovanim na takychto stakes.

Balancovanie by som na NL2-NL10 neriesil, pretoze aj regovia su tam dost zli a myslim si, ze vacsinou si to nevsimnu.
Ina vec je podla mna, ak mas nejaku bohatu historiu s danym hracom a robite si zle.
Ale imo balancovanie by som na uNL naozaj vobec neriesil :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod matiapag 12 Aug 2010 16:38

O tom balancovani som pred nedavnom pozeral video, ale naozaj sa mi nezda, ze by to bolo pouzitelne na NL2 :D Jedine, co balancujem je, ked mi 5-ty krat po sebe pride nejaky broadway a som na UTG/MP, tak to hned zahodim, lebo uz myslim, ze superi nebudu mat pred mojim raisom respekt, ale taketo balancovanie si neviem predstavit, ze by malo nejaky mega efekt v mojej hre :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod dzejkej 12 Aug 2010 16:50

matiapag napísal:O tom balancovani som pred nedavnom pozeral video, ale naozaj sa mi nezda, ze by to bolo pouzitelne na NL2 :D

Pouzitelne je vsade, len ide o to, ze proti horsim hracom si mozes dovolit hrat nebalancovane a je v tom viac value.

matiapag napísal:Jedine, co balancujem je, ked mi 5-ty krat po sebe pride nejaky broadway a som na UTG/MP, tak to hned zahodim, lebo uz myslim, ze superi nebudu mat pred mojim raisom respekt

To ale nie je balancovanie, to je nieco ako readjust, aj ked Ti este nikto neukazal, ze sa adjustol ;).

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
matiapag
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod matiapag 14 Aug 2010 18:46

Tak vcera som sa k pokru nedostal, dnes mam za sebou zatial 400 handov s bilanciou +75BB. Dost dlho som bol v minuse, lebo sa mi 2x stalo, ze som nedokazal zahodit TPTK proti fishke, ktora drzala postupku. Musim si na to davat pozor, aj ked je to :fish: , predsalen nepojde AI s totalnym nezmyslom a v takom pripade TPTK nie je az taka vyhra a nedodrziavam zasadu ABC pokru, ze hrat mam vtedy, ked daco mam. Tu je ale jeden hand, ktory vyzera celkom nevinne, len som zvedavy, co mi nanho poviete vy :)

villain 31/0/5,0 za 45 handov, ziaden blizsi read, este som sa s nim dovtedy nekonfrontoval

Preflop: Hero is BU with A :spade:, A :club:
2 folds, CO calls $0,02, Hero raises to $0,10, SB calls $0,09, 2 folds.

Flop: ($0,24) K :club:, Q :diamond:, 9 :club: (2 players)
SB bets $0,12, Hero raises to $0,36, SB raises to $3,01 (All-In), Hero folds, SB gets uncalled bet back (All-In).

Final Pot: $0,96

da sa to takto zahodit? alebo to malo byt zahrate inak? Na tom flope som neporazal prakticky nic, neverim, ze by dal AI s niecim ako KJ,KT,AK/AQ... ten AI bol od neho rychly a pre mna to bol instafold, len... dobre?
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Chlpo1989 14 Aug 2010 22:27

S podobnou situaciou som sa stretol nedavno. Toto je imo dost tazky spot. Ryba tam bude mat vela made hands ale mozno aj draws:
Calling range PF bude siroky a podla mna asi nieco taketo - TT-22,AJs-A2s,K7s+,Q8s+,J8s+,T8s+,98s,AJo-A2o,K9o+,Q9o+,J9o+,T9o co je zhruba 30%
Predpokladam, ze ked ma aggf okolo 5, tak JJ+ AQo+,AQs+, mozno TT bude 3betovat a nie flatovat.

Co tu bude ryba donkovat - z mojej vlastnej skusenosti to budu TP, draws, dva pary,straight, mozno sety, ale to by som skor videl na slowplay, popripade ich oblubeny ch/r. Ale povedzme, ze je to agresivny hrac a raz za cas tu bude donkovat aj sety.

Cize z tej povodnej range nam na tomto flope po predpokladanej rangei ostava:

TP - K7s+,K9o+ (predpokladame, ze AK bude 3betovat PF + mame AA co este znizuje pravdepodobnost, ze ma A (ale mozne to je))
dva pary - KQo,KQs,K9s,K9o,Q9s,Q9o co su imo realne handy, ktore ryba bude mat
set - asi len 99
draws - SD - AJs-ATs,AJo-ATo (opat mame AA takze pravdepodobnost je mensia), T8s,T8o
FD - AJs-A2s,K7s+,Q8s+,J8s+,T8s+,98s
straight - JTs, JTo

Akonahle ta pushuje, ostavaju mu v rangei imo len dva pary+ a mozno FD (aggf) co je asi toto:
- 99,AJs-A2s,K7s+,Q8s+,J8s+,T8s+,98s,KQo,K9o,Q9o,JTo
a tam si len 51,2 : 48,8, co je imo este optimiticky predpoklad, kedze sa len domnievam na zaklade jeho agresivity, ze tam bude aj FD. Ak by tam nebola tak si uz vyrazny underdog.

Takze u mna to moc ruzove nie je a myslim si, ze je to skor na fold (este k tomu timing tells) + ryba tu bluffovat nebude nikdy.

Za tento príspevok od Chlpo1989 poďakovali :
matiapag
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod matiapag 14 Aug 2010 23:06

no, diky za analizu... Stale nie som dost dobry v urcovani range supera takto podrobne ale snazim sa osvojit si to :) Ak si myslim, ze moja equity je tak 50:50, tak vacsinou v takych spotoch radsej skladam ako idem do toho. Tuto, kedze som aj tak nemal sancu vytvorit si takuto podrbnu range, moj move ovplyvnili tieto 2 hlavne faktory:
- rychly AI
- malo penazi v pote + pre AA je toto naozaj dost scary board, tazko si predstavit horsi, mozno iba keby je to cele v jednej farbe, pricom by som nemal FD :)

edit, dnes koncim po 750 handoch v miernom minuse... Je to uz moja 3. minusova session v rade, aj ked nie velmi, dokopy to dava asi 1BI, ale kedze sa teraz snazim co najviac a najrychlejsie nahrat, tak ani to ma netesi :) Dnes po dlhsom case sa opat ukazali fishky ako ziskove, v par spotoch ukazali, ze predsa len nieco mali a nie ako zvycajne + 2 skarede suckouoty mi dokopy dost pokazili naladu,tak to radsej na dnes zabalim :) Zajtra je den Bozi - snad sa mi daco podari :)

Mimochodom, aj ked tento tyzden som zatial v miernom minuse, uplny lajik by povedal, ze som strasny lucker - mal som 3x quads a raz royal flush :D Akurat za royal som nedostal zaplatene a quads mi prisli vzdy, ked som bol PF alebo na flope AI :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Chlpo1989 14 Aug 2010 23:44

matiapag napísal: kedze sa teraz snazim co najviac a najrychlejsie nahrat

:vyprask:
Nemal by si sa nahanat za profitom. Zbytocne pre seba vytvaras tlak, ktory moze vyustit do zlej hry, tiltu atd. Proste si za to sadni ked mas chut, podla toho ako sa citis odohras pocet ruk a hotovo. Nahananie $ ma imo presne opacny efekt.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod matiapag 15 Aug 2010 00:37

nj, ja viem, tiez som nad tym rozmyslal... Ale urcite CHCEM hrat, chcem hrat tolko, kolko mozem a toto je super "hnaci motor" pre mna :) Som zvedavy, ci sa mi podari do konca prazdnin nahrat tych 125$.. Nemyslim si ale, ze vyvyjam na seba tlak, aspon zatial nie... Dnes som skoncil s pokrom este pred polnocou, co inokedy koncim medzi 2-3 hod.. Ako som uz dnes pisal v jednom blogu, takato vyzva je pre mna velmi dobra pri predchadzani tiltu, ked prehram aj nejake AI a pridem o 1 ci viac BI, tak ked sa pozriem na svoj winrate a zistim, ze casovo to stiham aj napriek tomu allinu, tak to ma pre mna taky ukludnujuci efekt a o tej hande pocas session dalej nerozmyslam, az potom na konci :) Ale napriek tomu, co som tu napisal, zatial sa zda, ze mas pravdu, lebo v poslednych dnoch som naozaj nedokazal nic poriadne a som stucknuty na jednom mieste.. Sice je to miniautrna vzorka, iba nejakych 1500 handov, ale moze to byt kludne kvoli tomu, ze som hral viac, ako som bol doteraz zvyknuty... Dokonca som uplne obmedzil studovanie, cisto iba hram + citam forum... Zajtra si radsej pozriem nejake video a precitam si este daco, lebo to ma zjavne dobry vplyv na moju hru :P
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Mathejs 15 Aug 2010 22:30

Chlpo1989 napísal:Predpokladam, ze ked ma aggf okolo 5...

Rozobrate je to brutalne!! Idem reagovat na nieco ine (mozno to tu uz niekde je a prehliadol som to...) Ako je to s AggF a jeho vypovednou hodnotou? Nie je lepsie pouzivat agg freq.?
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

Odoslaťod Chlpo1989 15 Aug 2010 23:02

Mathejs napísal:Ako je to s AggF a jeho vypovednou hodnotou? Nie je lepsie pouzivat agg freq.?

Najprv by sme mali vediet co je co, takze:

AF = (vsadil + navysil) / dorovnal, check a fold tusim vysledok neovplyvni

AFq = su vlastne % zalozene agresivnej akcii na jednotlivych streetoch, ale nie som si 100% isty (chalani ma opravia, ak som napisal hlupost). Cize ak flop videl 10x a 5x z toho betol/raisol tak je jeho AFq na flope 50%.

A dalej je to este Agg pct. = a to su % zalozene na agrasivnej akcii na streetoch v takom style, ze napr. ak betujes flop aj turn ale checkujes river tak agg pct. mas 66%. Cize kazdy street ma 33,333%.

Co sa tyka tej vzorky, tak je to imo asi jedno a ci sa budes pozerat na AF alebo AFq, budu mat v rovnakej vzorke, rovnaku vypovednu hodnotu. Cize samozrejme cim vacsia vzorka tym lepsie.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!