matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho blog do buducnosti...

Odoslaťod Chlpo1989 24 Aug 2010 11:23

tucniak napísal:ked budes na sebe makat, robit si po session poznamky ...

+1
Preco to mne nikto nepovedal ked som zacinal? :D
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod tucniak 24 Aug 2010 11:32

btw minule som videl pristup robit si ich pred session zpredosleho dna, dostat sa do anlytical state of mind predtym ako zacnes hrat:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod matiapag 24 Aug 2010 11:47

tucniak napísal:ofc ale cim pojdes vyssie winrate ti moze klesat a 25k ruk je relativne short run takze v nom nemusis dosahovat danu winrate

To je naozaj pravda, lenze ked si predstavim napr. 2-3 kratke session za den, ktore dohromady daju 1000 handov, tak sa mi to zda celkom realne. Pri kratsich sessions zrejme dlhsie udrzim svoju A-game + by na mna nemal byt vyvyjany ani ziaden natlak ci unava. Problemom akurat je, ze cez skolske dni sa mi asi nepodari odohrat kazdy den 1k ruk + cez vikendy, kedze mam cas, zasa odohram ruk viac a sessions su dlhsie, cize tu uz moze byt unava a aj winrate mensi. V kazdom pripade by som bol rad, aj keby sa mi podari beatnut NL5 napr. do Vianoc alebo cosi take, vobec sa s tym hranim nechcem ponahlat :) Navyse otazka cashoutu s falosnymi udajmi je naozaj zavazna a som zvedavy, ci sa mi to vobec niekedy podari :D

tucniak napísal:robit si po session poznamky

nerobim si poznamky. co by som si mal znacit?
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Chlpo1989 24 Aug 2010 11:50

matiapag napísal:
tucniak napísal:robit si po session poznamky

nerobim si poznamky. co by som si mal znacit?

Vo vseobecnosti - znac si veci, ktore sa ti zdaju byt cudne zahrane, betsizing, check/raisy, liniu ruky, ktoru si videl na showdowne atd...
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod matiapag 24 Aug 2010 11:53

aha, cize poznamky k superom, vsak? A to si mam znacit k ludom priamo v stars software? ci v HEM sa to da nejako zvlast?
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod tucniak 24 Aug 2010 12:00

mozes aj aj, ja preferujem 2 veci:
v pacific softe znacim farby-nakolko ked sadam za stol este nemam nacitane stats , podla farieb viem, kam si mam sadat(za rybicky podla moznosti ofc)

poznamky ako take riesim v heme, ked kliknes na taku hviezdicku vedla jeho name mozes si tam pisat poznamky, nasledne ich uvidis ak spravis mouseover cez nu:)

uprednostnujem HEM< nakolko ti umoznuje si poznamky dopisovat napr v replayeri, co pri stars asi nie je mozne, pozeras si ruku, otvorit stars a pisat ku konkretnemu hracovi

a pisat si mas veci ako
-hra s menej ako 100bb, limpcalluje
limp/3bet utg
vela 3betuje z blindov a c/folduje boardy
pripadne calluje 3bety OOP a c/folduje boardy

s cim taketo veci robi, rozne linie, s cim ma ake betsizingy atd
napr si moze spisat aj ze sa nechava floatovat-co sa ale da vidiet aj zo statov, pripadne ta vela floatuje atd atd atd

ako hra Blind vs blinds, skratka tendencie supera

je celkom pouzitelne pisat si k poznamkam aj datum a stakes, hoci ja osobne to nerobim :)

dalej ked si pozries pocas session last hand v HEM, mozes si k nej dat hviezdicku-je celkom ok hviezdickovat cokolvek divne/zaujimave co vidis ludi robit a po session/pred dalsou si tie ruky pozriet a spisat zaujimavosti.

snad som to ako tak vycerpal :)

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
matiapag
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod matiapag 24 Aug 2010 12:14

Vycerpal, dakujem pekne :)

V stars softe si tiez oznacim farbou hracov, kazdeho s menej ako 100BB pri stole davam auto-fish, potom tam mam prednstavene este dalsie farby na regov, calling stations a maniakov. Pouzivam elephanta, kde replayer nie je (vsak?), no aj tam sa da oznacit ruka akonahle bola zahrata, cize tak to asi budem robit, lebo dnes, kym som napisal jednu celu poznamku, tak ma na 2 stoloch sitoutlo :( Pisem si take veci, ako hovoris, len nie velmi casto, lebo na NL2 fishky nerobia taketo movy :) Proste calluju a calluju a na to mi staci vidiet ich VPIP a PFR, aby som zhruba urcil, ako mam hand zahrat a ked je nejaka zvlastna situacia, tak sledujem pop-up, ci a ako daco podobne spravil. Najvacsim problemom je ale mnozstvo hracov - elephanta pouzivam iba poslednych 10K ruk a este nemam ZIADNEHO hraca, s ktoym by som odohral viac ako 200 ruk :) A tak ani nemam pri nikom nejak extra vela poznamok, lebo s nimi neodohram viac ako 1-2 zaujimave handy, co by stalo za to poznacit si to. Betsizingy si znacim velmi casto, je to velmi velmi pouzitelny tell v buducnosti ;)

Teraz, ked to budem robit mimo session, tak aj tie poznamky budu vyzerat lepsie a prehladniejsie. Dakujem za radu ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod matiapag 25 Aug 2010 00:38

WELCOME NL5! :Yahoo!:

konecne sa mi to podarilo :) Odohral som dnes 700 ruk s uzasnym profitom +5BI! Darilo sa mi beztak dost dobre, no potom prisiel najvacsi darca vecera, na moje stastie si sadol k stolu s 250BB a tu je jeho vykon pri uplne prvom hande:

Preflop: Hero is BB with 5 :spade:, 4 :spade:
CO checks, 2 folds, Hero checks.

Flop: ($0,03) 6 :heart:, 3 :club:, 2 :club: (2 players)
Hero bets $0,06, CO raises to $1,28, Hero raises to $3,86 (All-In), CO calls $2,58.

Turn: ($7,75) A :spade:
River: ($7,75) 9 :diamond: (2 players)

Final Pot: $7,75

Results follow (highlight to see):
CO shows (9 :spade: 3 :spade:)
Hero shows a straight, six high (5 :spade: 4 :spade:)

Hero wins with a straight, six high (5 :spade: 4 :spade:)

Zobral som si tucniakovu radu k srdcu a zacal som si robit poznamky tak, ze som si handy iba oznacoval v Elephant softe ako interesting a vratim sa k nim pred dalsou session, pricom si k dotycnym hracom spravim poznamky :) Typujem, ze ich vela budem stretavat aj na NL5, takze sa mi urcite este zidu :)

Podla PTR som odohral za 5 mesiacov cca 37,500 handov (co je teda fakt dost malicko, ale aktivnejsie sa tomu venujem iba od prazdnin + som mal aj nejake dlhsie prestavky). Tymto by sa teoreticky potvrdila moja teoria o beatovani limitov za 25K resp. 37,5K handov/limit. LENZE! Ja som nezacinal tento limit s odpovedajucim BR, ale zacinal som 5$! Cize prakticky mam namiesto winrate 10/100 az 20/100. Bola tam ale chvilu aj nejaka omaha, konkretne 11$ som zarobil tam, cize nie je to celkom 20/100, ale je to blizko. PTR mi ukazuje na HOLDEM winrate 7,28/100, ale to sa mi vobec nezda a navyse to ani nedava zmysel. Kazdopadne, mam BR na NL5, dufam, ze sa mi tam podari udomacnit hned na prvykrat a ze nebudem musiet tento limit opustat ako najvacsi looser :) Graf som sem postoval nedavno, cize to robit nebudem, slo to este pekne vyssie po miernej vlnke dolu, cize spokojnost obrovska a idem spat s velmi prijemnym pocitom!
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Chlpo1989 25 Aug 2010 05:47

Gratulujem, len nech sa dari! :)
:gl:
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod Mathejs 25 Aug 2010 11:46

:good:
:gl: na 5NL!

A tesim sa, ze tu je niekto, koho mozem "nahanat" :)
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!