Slemov NL25 sh blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Slemov blog

Odoslaťod matiapag 25 Aug 2010 00:10

tucniak napísal:a pripravit sa na vyssiu davku variance

skusal som sa nad tym zamysliet matematicky: povedzme, ze drzime AA, raisneme standard a takyto maniak nam da obrovsky 3bet, dajme tomu na 50BB. To pre nas v praxi znamena, ze pojdeme AI takmer na 100%, lebo on ked ma tolko v pote, tak urcite nezhodi nic, s cim nas raisoval. Jeho range sa tu pohybuje od suited connectorov az po monsters, nad vsetkym mame prevahu minimalne 4:1. To znamena, ze z 5 potov vyhrame 4 a jeden prehrame, cize ak by sme mali aj my aj oponent standardne 100BB, tak cisty zisk budu 4BI-1BI=3BI. On v tom spote mal pri stole 3BI, cize riskoval vsetok zisk, ktory je rozlozeny do 5 takychto situacii, do jednej, co prenho znamena, ze ak by prehral, musel by pre dodrzanie matematickej spravnosti v dalsich 15 takychto situaciach vyhrat namiesto 9BI az 12, aby bol tak ziskovy, ako by s AA na ruke chcel byt pri PF AI. Ak by ale vyhral, tak v dalsich 15 situaciach mu samozrejme staci vyhrat iba 6BI, cize je to super zisk.

Dobre, teraz som si to po sebe precital, a ani mne to velmi nedava zmysel :D V kazdom pripade, nie som moneyscared pri hre deep proti standard fishkam/mid-full stackom/regom, iba sa mi nepaci predstava riskovat tolkoto v spote, ktory vyhram "iba" 4x z 5.

tucniak napísal:viac skillu (handreading, schopnost late foldovat apod)

prave to je to - ako urcit cloveku range, ked ti dokaze dat AI aj s bottom pairom a 9-kickrom, no pritom moze mat nut straight? Jasne, pri niektorych :fish: sa to urcite da na zaklade bet-sizingu a ostatnych tells a stats, ale ja mam na mysli proste megasuper maniaka, ktory ma VPIP 80+ a WTSD 90... A ak hrame proti niekomu takemuto, tak pokial nepride nejaky super scary board so 4 rovnakymi suitmi pricom my nemame flush, tak kazdy iny je pre nas rovnako scary/happy, lebo super moze mat totalne cokolvek a potom schopnost foldnut na late streetoch je stale rovnaka, lebo nas PP tazko improvneme na nieco lepsie, ako mame uz na flope.
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod slemo69 25 Aug 2010 11:16

Inac ja som proti deep stackom prehral uz dost penazi, chyba mi na to skill asi. Chyba bola najma v tom ze som neocakaval taku siroku range na dorovnanie mojho 3betu. Potom som prehraval moje monstre proti kartam typu Q7 ofs, 66, atd.... Preto sa uz snazim proti deepstackom nehrat o velke poty.
slemo69

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 30 krát/13 krát

Odoslaťod slemo69 25 Aug 2010 11:32

prosim o pomoc, ked vyberiem handu z pokertrakru, a prezeniem ju cez handconventer.com, bude ukazovat staty hracov ?
slemo69

Odoslaťod tucniak 25 Aug 2010 12:04

nie
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod tucniak 25 Aug 2010 12:06

matiapag tej prvej poznamke nerozumiem a snad sa najde niekto kto rozumie, alebo to nejak skus prosim reformulovat :)

ano hra deep sa lisi, ale ked tam mas moronov tak mozes 3betovat huge a snazis sa hrat este viac in position-rozdiel je napr to ze sa ti moze oplatit 3betovat nieco ako TJs, skratka ranges sa menia. ale ked mas AA tak mas skratka stale najlepsiu ruku takze nerozumiem, co si to tam vymyslal :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod slemo69 25 Aug 2010 12:12

No teraz ked na to spatne pozeram tak sa tiez chytam za hlavu, ze co som to tam dorabal
slemo69

Odoslaťod matiapag 25 Aug 2010 12:16

ja viem, je to uplny crap :) proste kolko mozem ziskat, tolko mozem aj stratit a je to mozno aj trosku mimo BR mangmentu, ked sa pustam do hry s 300BB deep stackom, pricom je variacia vyssia, ako by som chcel. Neverim, ze sa najde niekto, kto bude rozumiet tomu mojmu postu, aj ja sam som z toho mimo :D proste nechcem investovat tolko napr. preflop, lebo nechcem prist v jednej ruke o 3BI a snazil som sa najst na to nejake rozumne vysvetlenie, ale asi ziadne take neexistuje a proti tymto superom bude hrat asi kazdy tak, ako chce, kedze je to sama o sebe dost nestandardna hra.
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod dzejkej 25 Aug 2010 12:33

Tak ako Tvoje dovody su pochopitelne s psychologickeho hladiska, ale nie z logickeho :).

Nechces stratit vela, ale zase je dolezite, ze vyhravas castejsie ako prehravas a super ma takto moznost urobit omnoho vacsie chyby ako so 100BB stackom. Ano, Tvoje pad moze byt horsi, ale Tvoja vyhoda nad nim je podstatne vacsia a winrate tiez.

Dovod opustit taky stol je, ked nemas dostatocny BR na to, aby si si mohol dovolit zletiet alebo ked mas pocit, ze s deep stackmi mozes Ty sam urobit velke chyby, ale inak by si tam mal happy vysedavat :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod matiapag 25 Aug 2010 12:39

hej hej, mate pravdu :) skor ide o psychologicke zasady, ako matematicke. Mozno to u mna prameni z toho, ze som neodohral velmi vela ruk este a takychto maniakov nestretavam zas az tak casto, a tak ani v takychto spotoch sa nenachadzam kazdy den. A ked teda prehram povedzme 2-3 taketo deep hry, tak uz sa vo mne vytvori psychologicky blok, ze takato hra je nespravna a neziskova, pricom v longrune je to super profitable :)

Moja hra ma ocividne este vela nedostatkov, taketo vymyslanie je jednym z nich :P
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod slemo69 25 Aug 2010 13:35

Akurat ked sa tu o tom bavime, tak som si zahral proti miernemu deepstackovi .... (obidvaja mame okolo 170 bb)
Party Poker $10 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 886782
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

SB: $2.82
BB: $10.34
UTG: $11.43
Hero (MP): $17.56
CO: $10.61
BTN: $17.09 hrac je 28/18

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP with 9Obrázok AObrázok
1 fold, Hero raises to $0.40, 1 fold, BTN calls $0.40, SB calls $0.35, 1 fold

Flop: ($1.30) 9Obrázok 6Obrázok 9Obrázok (3 players)
SB checks, Hero bets $0.93, BTN calls $0.93, SB folds

triafam set a proti dvom superom ho chcem zahrat priamociaro
Turn: ($3.16) 5Obrázok (2 players)
Hero bets $2, BTN calls $2

turn pre mna nic moc, ale stale ma poraza len 78,96,95. volim teda valuebet koli handam typu TT,JJ,9K, 77,88
River: ($7.16) TObrázok (2 players)
Hero bets $2, BTN raises to $9.60, Hero raises to $14.23 all in, BTN calls $4.16 all in

Na rivry minbetujem s tym ze mi moznoze zaplati aj nejake K9,TA,JJ, 88, resp. ze super ma bude podozrievat z bluffu, jeho raise si vykladam ako bluf resp.9 s nizsim kickerom

Final Pot: $34.68
Hero shows 9Obrázok AObrázok (three of a kind, Nines)
BTN shows 7Obrázok 8Obrázok (a straight, Six to Ten)
Hero wins $0.47
BTN wins $33.68
(Rake: $0.53)

Ako by ste tuto partiu zahrali vy ?
slemo69

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!