tucniak napísal:a pripravit sa na vyssiu davku variance
skusal som sa nad tym zamysliet matematicky: povedzme, ze drzime AA, raisneme standard a takyto maniak nam da obrovsky 3bet, dajme tomu na 50BB. To pre nas v praxi znamena, ze pojdeme AI takmer na 100%, lebo on ked ma tolko v pote, tak urcite nezhodi nic, s cim nas raisoval. Jeho range sa tu pohybuje od suited connectorov az po monsters, nad vsetkym mame prevahu minimalne 4:1. To znamena, ze z 5 potov vyhrame 4 a jeden prehrame, cize ak by sme mali aj my aj oponent standardne 100BB, tak cisty zisk budu 4BI-1BI=3BI. On v tom spote mal pri stole 3BI, cize riskoval vsetok zisk, ktory je rozlozeny do 5 takychto situacii, do jednej, co prenho znamena, ze ak by prehral, musel by pre dodrzanie matematickej spravnosti v dalsich 15 takychto situaciach vyhrat namiesto 9BI az 12, aby bol tak ziskovy, ako by s AA na ruke chcel byt pri PF AI. Ak by ale vyhral, tak v dalsich 15 situaciach mu samozrejme staci vyhrat iba 6BI, cize je to super zisk.
Dobre, teraz som si to po sebe precital, a ani mne to velmi nedava zmysel V kazdom pripade, nie som moneyscared pri hre deep proti standard fishkam/mid-full stackom/regom, iba sa mi nepaci predstava riskovat tolkoto v spote, ktory vyhram "iba" 4x z 5.
tucniak napísal:viac skillu (handreading, schopnost late foldovat apod)
prave to je to - ako urcit cloveku range, ked ti dokaze dat AI aj s bottom pairom a 9-kickrom, no pritom moze mat nut straight? Jasne, pri niektorych sa to urcite da na zaklade bet-sizingu a ostatnych tells a stats, ale ja mam na mysli proste megasuper maniaka, ktory ma VPIP 80+ a WTSD 90... A ak hrame proti niekomu takemuto, tak pokial nepride nejaky super scary board so 4 rovnakymi suitmi pricom my nemame flush, tak kazdy iny je pre nas rovnako scary/happy, lebo super moze mat totalne cokolvek a potom schopnost foldnut na late streetoch je stale rovnaka, lebo nas PP tazko improvneme na nieco lepsie, ako mame uz na flope.