matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho blog do buducnosti...

Odoslaťod matiapag 06 Sep 2010 06:22

Nj, este mam po prechode na NL5 trosku problemy s tym, ze superi su castejsie lepsi ako ja, a tak bet/fold turn mi prislo vtedy ako strasne weak hra odomna. odvtedy som ale uz odohral niekolko podobnych partii a zistil som, ze aj toto budem musiet praktikovat, aby som fakt nestracal zbytocne $
dik za komenty :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod matiapag 08 Sep 2010 17:35

No dnes som mal prvy kratky den v skole (going home at 11:35, ten 3. rocnik ma aj dajake vyhody :D), a tak som si zapol stars. Kedze som mal dost vela casu na to, tak som sa neponahlal a venoval trosku casu vyberu stolu - o takomto case tam bolo dost vela fishiek na moje prekvapenie, ale waiting listy boli takmer na 2/3 vsetkych stolov, tak som ich joinol mnohe a cakal na nejaku akciu. Hralo sa mi vcelku pohodlne (zmenil som si vzhlad stolu a balicek kariet pre spestrenie, aby som tie handy nebral ako rutinu ale aby to bolo nieco nove pre mna. zmeny mam vo vseobecnosti strasne rad, a tak som dufal, ze to bude mat priaznivy dopad na moju psychiku...). Pravdepodobne nie to bolo dovodom celkom uspesnej session - 725 handov => +2BI, ale aj tak sa mi ten iny vzhlad paci. Su tam aj krajsie na starsoch, ale elephant je dost striktny v tomto a na vacsine sa nezhoduje pozicia hraca s poziciou statov, ale aj takto je to good. Trosku som mal stastie, narazil som na chlapika, od ktoreho som vlastne tie 2BI vyhral za 5 minut, a na ostatnych stoloch som vyhraval/prehraval s pribudajucim casom, no hralo sa mi dobre.

Pozrel som sa po session na moje statistiky a zistil som, ze dost malo 3betujem (dnes to bolo iba 3%, na NL5 je to vcelku 6%). Uz mam na dost hracov celkom pouzitelnu history (za 100+ handov mi pride openraiselatepostion stat celkom hodnoverny, ak sa teda zhoduje s ostatnymi [nebudem 3betovat z BB hraca s openraiseLP 80, ked ma ostatne staty 16/12]), no dnes mi vsetky taketo tahy od superov pripadali ako 4value, a tak som neskusal ziadne light3bety. Co sa este toho vyberania stolov tyka, tak som dospel k zaveru, ze je urcite vhodne pocas session stoly vymenit (ak hram viac ako hodinu, tak castokrat sa vystriedaju vsetci hraci a dynamika je uplne ina, ako ked som si stol vyberal). Doteraz som nic take nerobil, ale vsimol som si, ze poslednych 15-20minut session som nedokazal dostat od superov takmer ani cent, no pritom na zaciatku session boli moje stoly uplne na vrchu podla AVG VPIP a AVG pot. Na konci session som sa pozrel a zbadal som, ze tie stoly klesli takmer uplne na spodok a AVG VPIP a AVG pot klesli aj o polovicu, ked fishky prehrali svoje stacky a nahradili ich nejaki niti. Cize v buducnosti sa budem urcite snazit davat na toto pozor a akonahle spozorujem nejake zmeny k horsiemu, tak si budem hladat nove stoly. Navyse mi to nebude zaberat ziaden extra time (ako je to v pripade na zaciatku session, ked cakam vo waiting listoch), lebo na ostatnych dobrych stoloch budem pokracovat v hre a sitoutnem iba na tom zlom :)

Mimochodom, dnes vysiel novy update na stars - mne sa vsetky nove features velmi pacia, este mi nejde "Sit Me" ci daco take som cital, ze ak mam nastaveny auto buy-in (tiez novy future) a kliknem namiesto join table na "Sit Me", tak ma to jednym kliknutim automaticky usadi a vlozi prednastaveny BI ku stolu. Takisto menezovanie session je super s tym novym tlacitkom, ked jednym kliknutim viem nastavit "Sit out next blind" na vsetkych stoloch + mi ich nasledne soft automaticky zavrie :)

Este pripojim moj graf z posobenia na NL5 po 5,5K handoch. Je to velmi kostrbate, snad sa to teraz uz ustali konecne a zacne stupat do vysin ;)
Prílohy
20100908atNL5.png
20100908atNL5.png (55.49 ) Zobrazená 2398 krát
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod meomir 08 Sep 2010 17:46

Ja som si pozrel stat na NL5 a zistil som, ze VPIP mam vacsie ako v NL2 a aj vacsi c-bet, agresivitu... Asi zmenim hru nevedomky... Pozri si ci tiez nieco take nerobis.
meomir

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod matiapag 08 Sep 2010 18:03

v skutocnosti ta adaptacia na novy limit spocivala v niecom inom, totiz superi su proste lepsi, je tam viacej regov a na nikoho z nich som nemal ziadnu HH, a tak som musel nejaku ziskat. preto to spociatku bolo velmi neuspesne, nevedel som nikdy, na com som a ziskaval som od superov informacie + tam bolo niekolko skaredych setupov :) Taktiez som musel svoju hru zjemnit, hral som proste ako bot, stealoval som z BUT skoro any2, snazil som sa re-stealovat proti unknownom a pod., proste same cudne move, ktore boli velmi efektivne na NL2, ale tu uz nie su (resp. su, ale musim si obete vyberat ovela dokladnejsie, ako na NL2).
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod nelz0n 08 Sep 2010 21:12

A nieje rozdiel v nl5 a nl2 len v tvojej hlave ? Nikdy som sice nehral tieto limity a zacinal na nl10 ale rozdiel hry ktora bola uspesna bol vzdy mozno medzi dvoma limitmi, ked crushujes nl2 tak na nl5 to bude velmi podobne. Vzdy ked som prechadal na vyssi limit a nebolo to sice tak vela prechodov ale vzdy som hral viac scared ako normalne a viacej sa zamyslal nad velkostou betu ktory sa mi zdal prilis a nie nad tym na akom flope cbetujem.

Sent from my HTC Hero using Tapatalk
Obrázok používateľa
nelz0n

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 13 krát/21 krát

Odoslaťod matiapag 09 Sep 2010 12:25

Je to velmi pravdepodobne, zo zaciatku som naozaj ratal bety na $ a nie na BB, ale teraz som si uz na to zvykol a nemam s tym vobec problem pushnut AI, pokial si myslim, ze je to profitable.
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod matiapag 10 Sep 2010 18:34

Po vcerajsej dream session, ked som za menej ako 400 handov nahral viac ako 3BI prisiel dnes taky slabsi podpriemer, spociatku sa mi darilo, bol som asi 1BI v pluse, ale potom som na moment stratil koncentraciu a prehral v rychlom slede niekolko ruk, ocital som sa na urovni -2BI a druhu polovicu session som sa to snazil nahrat spat (dost mi v tom pomohol FH na riveri, ked som sa dostal na turne do AI s mojim topsetom vs nut straight :D). Tu je jedna celkom zaujimava handa:

Hand NO.1

Villain je fish, 22/13/1,0/WTSD 35%/3bet 0%/fold to cbet 50%/call to cbet 50%/83 hands

Preflop: Hero is MP3 with K :spade:, K :diamond:
MP2 folds, Hero raises to $0,20, CO calls $0,20, 3 folds.

Flop: ($0,47) 8 :heart:, 7 :heart:, 3 :diamond: (2 players)
Hero bets $0,35, CO calls $0,35.

je to koordinovany maly board, super vsak nie je velmi loose a tak ho tento flop velmi casto netriafa co sa made hands tyka. Moj bet cca 3/4 potu ho nuti zaplatit za dalsiu kartu pomerne dost, cize cakam, ze tu NECALLNE ziaden air, bud to raisne alebo foldne (vzhladom na jeho stats ze bude raisovat asi iba ozaj dobre ruky, najhorsie mozne je T9hh, aj to malo pravdepodobne). Callnut ma tu moze velmi lahko s any FD, 99+ a aby mal T9 bez FD tomu neverim, lebo hra iba 22% handov + PF nelimpoval, ale calloval, co mu ten range este zuzuje.

Turn: ($1,17) 7 :diamond: (2 players)
Hero bets $0,8, CO calls $0,80.

Turn je pre jeho draws dost neprijemny. Kedze je tam mozny FH, tak si moze uvedomit, ze aj ked hand spravi, nemusi byt nuts. Pre mna je to ale dobra karta, lebo urcite mi tu zaplati 99+ a mozno este aj nejaky lepsi FD, s ktorym sa rozhodol pozriet si vsetky streets.

River: ($2,77) A :club: (2 players)
Hero checks, CO bets $2, Hero calls $2,00.

river je uplna hlupost, neviem, co mam robit. V jeho range je iba velmi malo A-cok, mozno tak AThh+ a zvysok jeho range tvoria mensie pary a busted draws. Rozhodol som sa vsak pre check, pretoze betom by som nevyfoldoval ziaden lepsi hand, ktory mal vo svojej range a A na riveri je pomerne dost scary, cize by asi ani nedorovnal ziaden horsi hand, max JJ a QQ by sa mohol ulakomit.
    Jeho bet ma velmi prekvapil, ak by aj mal to eso, tak by podla mna nebetoval tolko vela, lebo aj ked je to fish, tak hadam chape, ze mu to s busted draw + nejakym malym parom urcite nezaplatim. Navyse som si presiel nasu HH a zbadal som, ze v jednom hande na riveri bluffoval s busted draw, akurat pot nebol taky velky + bol unraised PF, ale aspon som vedel, ze je schopny river bluffovat. Mal som to zahrat nejako inac? Mohol som na ten river bet foldnut? 83 handov nie je taka velka historia, ze teraz by kazdy busted draw musel na riveri bluffovat, ale ta tendencia unho bola a vo svojej range naozaj nemal vela handov, ktore by zahral tak, ako ich zahral.

Spoiler:
Final Pot: $6,77

Results follow (highlight to see):
Hero shows (Ks Kd)
color=#EAEAEA]CO shows a full-house, threes full of sevens (3h 3c)

CO wins with a full-house, threes full of sevens (3h 3c)
Naposledy upravil matiapag dňa 11 Sep 2010 12:05, celkovo upravené 3 krát.
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod matiapag 11 Sep 2010 12:02

Hand NO.2

Villain je loose hrac(zrejme fish, ale mam malu vzorku iba 22 ruk) 41/32/1,5/WTSD 40%/3bet 0%/check-raise 0%, doteraz som ho nevidel bluffovat nejak velmi ani raz

Preflop: Hero is MP3 with Q :heart:, Q :spade:
Hero raises to $0,20, CO folds, BU calls $0,20, 2 folds.

Flop: ($0,47) T :club:, 7 :spade:, 7 :club: (2 players)
Hero bets $0,35, BU calls $0,35.

PF a flop je standard si myslim, na flope ani nerozmyslam o nejakom checkovani alebo podobnych veciach, proste cbet nieco viac ako 3/4 potu

Turn: ($1,17) 3 :club: (2 players)
Hero bets $0,75, BU raises to $1,60, Hero folds ???, BU gets uncalled bet back.

A bum! Na turne ma raisuje o 2BB viac ako je minraise. Pot ma velkost 3,50$ a ja mam behind asi 3,70$ (keby iba dorovnam jeho raise, pot bude 4,35$ a ja budem mat behind 2,85$ ...). Cize jednoducha otazka - push or fold? Ja svoj hand neipmprovnem na riveri takmer nikdy (max 4 outs mam) a jediny hand, ktory prenho dava zmysel a ja ho porazam, je JcJx (to by teoreticky mohol PF callnut a kedze turn je nizka karta, tak ho moze napadnut, ze drzi nejake nuts alebo nieco blizke nuts). Inak si nemyslim, ze by napriklad dorovnal na flope Ac a na turne potom raisoval nutFD, ma sice fold to cbet 0%, ale je to malicka vzorka. Uslo mi nieco z jeho range, co by mi v kombinacii s FE (ktora by pri mojom shove nebola vobec nejaka uzasne velka) mohlo dat dostatocnu equity?

edit: minule som tu plakal, ze superi mi nechcu zaplatit za monsters. Asi by som sa nemal ale stazovat, za polhodinu som mal 5x KK, ale posudte tie vyhry sami :D
Prílohy
KKhotrun.png
KKhotrun.png (8.34 ) Zobrazená 2147 krát
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod matiapag 15 Sep 2010 15:35

Tak mam za sebou polovicu mesiaca. Prisposobavnie sa novemu rezimu (skola and stuff) bolo dost narocne, z toho dovodu mam odohratych ovela menej ruk, ako som planoval. Mozno sa mi to do konca mesiaca podari dobehnut, uvidime. Winrate za september mam celkom fit 10/100, ale taha sa to strasne tieto moje vyhry. Som vlastne na jednom mieste, celkovo som sa na NL5 dostal z minusoveho winrate-u -7/100 na +3/100, ale oproti mojim prvym sessions na limite sa mi hra ovela lepsie. Podsitvo si vyberam stoly, poznamkujem si vsetky handy, ktore si pocas session oznacim, na vela superov mam uz celkom pouzitelnu vzorku 300handov +/-, cize s tymto uz problem nemam. S cim ale mam problem, je to, ze superi mi stale nezaplatia moje monsters :( Sice elephant mi ukazuje, ako uzasne som v pluse s tymito handmi, ale naozaj mam pocit, ze by to mohlo byt viac. Minule som sem postoval 5x KK za session s miniaturnym ziskom. Nehram uplne loose, mam stats asi 22/18 a cbet okolo 60, a to podla mna staci na to, aby mi superi zaplatili viac, ako iba PF call a potom na flope hned skladaju... Mozno sa mi to iba zda, ale doteraz som fakt taketo problemy nemal. Jedine, co je mozno problem, su moje 3betovane poty - 3betujem malo a vacsinou nie light, ale proste stretavam absolutne minimum superov, ktori su adepti na moje re-stealovanie, vacsina z nich ma open raise LP 20%, no stats maju 20/12 a to im nemozem dat do range nieco, co porazam s inymi ako premium rukami. Uz nie som money scared ako na zaciatku, mam momentalne 30BI na moj limit, takze sa to celkom da zvladnut. Nemozem povedat, ze by som mal casto nejake beaty, ale musim odohrat fakt obrovsky objem ruk, aby som nasiel nieco, co mi superi zaplatia. Skusam vsetko, dokonca aj slowplayujem na vybranych boardoch (naozaj si davam pozor na to, aby som slowplayoval iba fakt suche boardy), ale este ani raz tento mesiac nebol moj slowplay uspesny, trosku mi to uz lezie na nervy. Dnes som slowplayoval 99 na boarde Q92r, turn J som uz raisoval vela a samozrejme na river prisla T, akurat som mal superfishy supera, ktory tam checkol KQ a nechal ma ch behind.

Odohral som zopar SnG, pri ktorych som mal fakt tonu badlucku (nemozem hovorit o downswingu, odohral som ich asi iba 15 :D), ale fakt dostat sa za 15 SnG do ITM iba raz je dost zle podla mna... Urcite som nehral presne podla tabuliek a tak, ale 90% mojich vypadnuti bolo naozaj po nejakom beate.

So studiom som celkom spokojny, teraz som uz par dni nevidel ziadne video, ale pozeram fakt tak 3-4 za tyzden + citam The Poker Blueprint, cize v tomto smere je to celkom OK.

Velmi ma tesi rychlost, akou ziskavam FPP na starsoch a PSP na pokerstrategy, cochvila ziskam licenciu na elefanta, tak ak niekto bude mat zaujem, ozvite sa ;)

Idem teda pokracovat, snad sa mi daco zadari, aspon na vecerny futbal sa mozem tesit :)
Prílohy
polovica_septembra.png
polovica_septembra.png (53.2 ) Zobrazená 2097 krát
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod dzejkej 15 Sep 2010 19:59

matiapag napísal:Nehram uplne loose, mam stats asi 22/18 a cbet okolo 60, a to podla mna staci na to, aby mi superi zaplatili viac, ako iba PF call a potom na flope hned skladaju...

Bud si mal na tom stole nitty image alebo to boli celkovo nitty stoly alebo jednoducho fakt nic nemali. Ak Ti takto zahadzuju, tak raisuj a cbetuj a bud Ti bud budes vyhravat hromadu malych potoch alebo si to aj vsimnu a potom budu preplacat :).

matiapag napísal:3betujem malo a vacsinou nie light, ale proste stretavam absolutne minimum superov, ktori su adepti na moje re-stealovanie, vacsina z nich ma open raise LP 20%, no stats maju 20/12

A to je problem :)? Ak ma niekto raise LP 20%, tak nestealuje dostatocne blindy a teda Ti vela z nich necha a zase taki hraci ani nebojuju zo svojich blindov a nemusi sa to zdat, ale to vie znacne zlepsit winrate :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!