[CG] NL200 - 3bet vs peel happy regular - analyza

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

[CG] NL200 - 3bet vs peel happy regular - analyza

Odoslaťod dzejkej 20 Sep 2010 13:47

Vcera som odohral zaujimavu ruku a rozhodol som sa po session pozriet sa tomu pozriet po session lepsie na zubok. Mam pocit, ze to nebude lahko stravitelne citanie, ale tak co uz :-D.

Cassava Poker $1/$2 No Limit Hold'em - 3 players - View hand 936736
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

BTN: $276.15
Hero (SB): $215.00
BB: $216.50

Pre Flop: ($3.00) Hero is SB with JObrázok QObrázok
BTN raises to $7, Hero raises to $24, 1 fold, BTN calls $17

Flop: ($50.00) 8Obrázok 6Obrázok QObrázok (2 players)
Hero bets $25, BTN calls $25

Turn: ($100.00) 8Obrázok (2 players)
Hero checks, BTN bets $72, Hero raises to $166, BTN calls $94

Super je regular 21/19/5 s BTN opening range 41% a nerad folduje na cbety (33% fcb, 41% v 3bet pote). Na stole som bol dost aktivny. Kedze je super dost peel happy,tak som sa rozhodol turn checknut, lebo mu to moze prist ako karta, kde nebudem casto barrelovat a moze stabnut. Po tom ako to tam mastne natlacil som mu daval range o dost viac nakloneny k niecomu, co chce odomna fold ako k niecomu, co ma tuzi strasne stacknut a happy som to tam poslal.

Neskor som sa pozrel na tuto situaciu s pouzitim StoxEV (CardRunnersEV) a chcel som vediet rozdiel medzi QJo, KQo, AQo a taktiez aka bude nasa Expected Value v zavislosti od toho ako casto na turne betuje TP+ ruky a ako casto je tam schopny stabnut s airom.

- Preflop callovaci range som mu dal ako 66-TT, suited broadways, Ax, 67s+, KQ, AQ a 25% casu AA-KK.
- Na flope som od neho cakal peel s Ax s backdoor FD, akykolvek par a str8 draw vo forme GS+.
- Turn je samozrejme najzaujimavejsi spot a do betovacieho range som mu dal:
  • nut FD
  • combodraws
  • 30% naked FD
  • 30% OESD
  • X% TP+
  • Y% air
- Na check/shove som cakal, ze ak uz betoval draw alebo TP+, tak samozrejme calluje.

Zaujimalo ma ako sa meni moja EV od X, Y a od mojej samotnej ruky. Ak stojite proti callovaciemu range zlozenemu so suited broadways, tak QJo moze viest do neprijemnych situacii. KQo je v takej situacii 3bet for value, AQo je obv monster fistpump 3bet a KJo je tiez okej 3bet, lebo super ma menej AK ruk v callovacom range a menej casto nas dominuje.

Nechal som nasimulovat X% (na obr. var1) a Y% (na obr. var2) od 0% po 100% s krokom 10% s pouzitim StoxEV (CardrunnersEV) a je tu naozaj vidiet, aky je velky rozdiel medzi QJ, KQ a AQ (co sa dalo cakat) a ako sa odvija nasa EV v zavilosti od toho ako casto tam betuje air a TP.

Samozrejme nikto netvrdi, ze super hra presne tak ako som to namodeloval a to sa nikdy neda presne odhadnut, ale aj tak to dava aspon predstavu o tom ako kicker proti takym rangeom zavazi, ako casto musi spewovat s airom v podobnej situacii alebo do akej miery si myslime, ze s takym sizingom betuje silne made ruky.

Pre QJo:
QJo.png
QJo.png (10.09 ) Zobrazená 1519 krát

Pre KQo:
KQo.png
KQo.png (9.99 ) Zobrazená 1517 krát

Pre AQo:
AQo.png
AQo.png (9.02 ) Zobrazená 1531 krát

Kto to docital do konca a este mu to nebodaj prislo zaujimave, tak nech sa ide spolu so mnou liecit :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Re: [CG] NL200 - 3bet vs peel happy regular - analyza

Odoslaťod dzejkej 20 Sep 2010 14:36

Aby som to zhrnul ..

Z tabuliek je zrejme, ze peel happy regular moze mat na turne rozne frekvencie s air/TP a je to vzdy +EV s AQ. S KQ tam nie je o com a sme radi to tam natlacime, ale pri QJo sa mozeme dostat do -EV spotov, ak nemame predstavu o jeho frekvenciach/sizing telloch, atd.

Dalsia vec, ktoru je vhodne si uvedomit proti takym hracom je fakt, ze ak 3betujete air, tak naozaj netuzite na tomto boarde cbetnut raz a vyskaslat sa na to, pretoze je to znacne -EV. Vzhladom na dany range na flope pokracuje 85.4% casu. Na prvy pohlad moze tento flop vyzerat krasny na cbet, ale pravdou je, ze aby ste boli nerobili chybu, tak by ste mali bud checkovat ten flop alebo byt pripraveni ho barrelovat a prehupnut sa do +EV sfery :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod WolfiKxx 20 Sep 2010 20:16

akurat nerozumiem tej tabulke co to za cisla tam su ... od 0 , 10, 20 adt

prvy krat to vidim
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 165 krát/42 krát

Odoslaťod yegon 20 Sep 2010 20:20

zrejme expected value teda nas priemerny profit v dolaroch
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod dzejkej 20 Sep 2010 21:39

WolfiKxx napísal:akurat nerozumiem tej tabulke co to za cisla tam su ... od 0 , 10, 20 adt

0, 10, 20 su percenta frekvencii oznacenych ako X a Y - t.j. ako casto takto betuje TP+ a ako casto takto betuje air. Tie cisla "vo vnutri", to je expected value (EV) ako napisal yegon.
Obrázok používateľa
dzejkej

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!