Cassava Poker $1/$2 No Limit Hold'em - 3 players - View hand 936736
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
BTN: $276.15
Hero (SB): $215.00
BB: $216.50
Pre Flop: ($3.00) Hero is SB with J Q
BTN raises to $7, Hero raises to $24, 1 fold, BTN calls $17
Flop: ($50.00) 8 6 Q (2 players)
Hero bets $25, BTN calls $25
Turn: ($100.00) 8 (2 players)
Hero checks, BTN bets $72, Hero raises to $166, BTN calls $94
Super je regular 21/19/5 s BTN opening range 41% a nerad folduje na cbety (33% fcb, 41% v 3bet pote). Na stole som bol dost aktivny. Kedze je super dost peel happy,tak som sa rozhodol turn checknut, lebo mu to moze prist ako karta, kde nebudem casto barrelovat a moze stabnut. Po tom ako to tam mastne natlacil som mu daval range o dost viac nakloneny k niecomu, co chce odomna fold ako k niecomu, co ma tuzi strasne stacknut a happy som to tam poslal.
Neskor som sa pozrel na tuto situaciu s pouzitim StoxEV (CardRunnersEV) a chcel som vediet rozdiel medzi QJo, KQo, AQo a taktiez aka bude nasa Expected Value v zavislosti od toho ako casto na turne betuje TP+ ruky a ako casto je tam schopny stabnut s airom.
- Preflop callovaci range som mu dal ako 66-TT, suited broadways, Ax, 67s+, KQ, AQ a 25% casu AA-KK.
- Na flope som od neho cakal peel s Ax s backdoor FD, akykolvek par a str8 draw vo forme GS+.
- Turn je samozrejme najzaujimavejsi spot a do betovacieho range som mu dal:
- nut FD
- combodraws
- 30% naked FD
- 30% OESD
- X% TP+
- Y% air
Zaujimalo ma ako sa meni moja EV od X, Y a od mojej samotnej ruky. Ak stojite proti callovaciemu range zlozenemu so suited broadways, tak QJo moze viest do neprijemnych situacii. KQo je v takej situacii 3bet for value, AQo je obv monster fistpump 3bet a KJo je tiez okej 3bet, lebo super ma menej AK ruk v callovacom range a menej casto nas dominuje.
Nechal som nasimulovat X% (na obr. var1) a Y% (na obr. var2) od 0% po 100% s krokom 10% s pouzitim StoxEV (CardrunnersEV) a je tu naozaj vidiet, aky je velky rozdiel medzi QJ, KQ a AQ (co sa dalo cakat) a ako sa odvija nasa EV v zavilosti od toho ako casto tam betuje air a TP.
Samozrejme nikto netvrdi, ze super hra presne tak ako som to namodeloval a to sa nikdy neda presne odhadnut, ale aj tak to dava aspon predstavu o tom ako kicker proti takym rangeom zavazi, ako casto musi spewovat s airom v podobnej situacii alebo do akej miery si myslime, ze s takym sizingom betuje silne made ruky.
Pre QJo:
Pre KQo:
Pre AQo:
Kto to docital do konca a este mu to nebodaj prislo zaujimave, tak nech sa ide spolu so mnou liecit .