Blog uplakanej princezničky (Drobec)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Blog uplakanej princezničky (Drobec)

Odoslaťod mino_o 07 Sep 2010 12:25

a ty preco checkujes top set 3way? Nehovorim, ze je to uplne zle, ale missujes value s ruk ako 77-TT a dalsich veci ktore tam moze trapovat. Sakugawa je mega agro tard, takze jedine ze si dufal v c/r nanho, ale ja by som to ajtak betoval.
Obrázok používateľa
mino_o

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/28 krát

Odoslaťod Drobec37 07 Sep 2010 13:57

presne ten Sakugawa je schopny na takomto boarde 99 a TT hrat ako uplne nuts a okrem toho ten flop bol uplne suchy a ja som aj ked do troch nechcel nikoho vyhanat cbetom a žiadna karta ktorá by mohla prist na flop ma neohrozuje pokial by to nebolo 2 alebo 4 a robilo by to poker superovi (co je malo pravdepodone) a call na flope som stale dufal že ešte dostnem do hry Sakugawa stym že vidi že my dvaja sme stale v hre a mal celkom slusnu poziciu na rerais so setmy a podobne. checkujem na turne stym že pot je už 30USd oproti mojmu 20USd stacku a tak namesto raisu cakám ci betne super a ak nie tak by som sa aj tak stackol na akomkolvek riveri kedže flash je malo pravdepodobná.
Obrázok používateľa
Drobec37

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 49 krát/9 krát

Odoslaťod mino_o 07 Sep 2010 14:18

Ja ked to zoberiem z pohladu ich range co su podla mna vo velkej miere pp a mala cast AQs/KJs-KQs, u sakugawu je to viacmenej trocha slusnejsie anytwo, tak mi pride for value lepsi bet. Kedze on tu nebude mat vzdy 2 pary a pp ti na takomto boarde checknu kvoli showdownvalue, ale callne rozumny bet kedze ocakava ze mas nejake overkarty. Kludne by som betol nejak 1/2 potu a na turne v pripade callov c/shove. Ano je tu ten slowplay vcelku schodny, len potom aby si na river neuvidel sukagawove QQ, ktore slowplayoval tiez a miesto 70bb si mohol mat 120bb+. Zadalsie keby tu nemas ten top set tak c/f? pretoze ten squeeze by bol profitable aj s AJs+/99+/air atd
Sakugawa nerozmysla nadtym co predstavuje tvoja range, on pozera na svoje karty a ked nieco ma zaplati to a na turne checknes a on bombne lebo si mysli ze vzdavas. Pripadne taketo agro fishe maju vo zvyku monstre slowplayovat. To ze ten 2hy pan pozera vela daniela a PA na WSOP je len a len dobre.
Moj nazor je, ze keby si betol mensi bet, tak dostanes call od fishe na 90% kedze on velmi nefolduje a BTN raisne alebo callne. Zas mas o nieco viac zetonov. Takto ako to bolo kde BTN bombol flop ty si ho callol tak fish vela na vyber nemala a radsej foldol svoje Ahigh s ktorym chcel ist dalej.

Mozno su to blbosti len pisem svoj nazor akoby som to hral ja ako pozorovatel, table dyn. by to mohla ovplyvnit. Ja len viem ze zo slowplayom sa mi nikdy nejak extremne nezadarilo, ked maju handu tak ju zaplatia, ked maju nejaky semibluff tak si kludne zoberu free kartu, ktoru by mozno zaplatili za rozumnu cenu, ale ked im nepride a ty uz betnes turn tak folduju. A mne osobne by tento tvoje check zapol kontrolku JJ/QQ+ zeby mi vyskocila z monitoru.
Obrázok používateľa
mino_o

Odoslaťod Drobec37 07 Sep 2010 14:33

no berem douvahy tvoje zmyšlanie napisal si to pekne a vo vela pripadoch by som to zahral asi rovnako, akosi mi však na tom suchom boarde prišlo slowplay ako najlepsie riešenie a 2pary a PP ma neohrozovali ani keby turn trafili a pokial by mali nejaké brodway karty a trafili by zase by sa mi lepsie tahala value. A ktomu že by Sakugawa slowplayol QQ sa nebojim on sa stackuje predflopom 88+ AJs+ tkaže na sto percent som vedle že nieje predomnou a ani A,K alebo Q na turne ho tam neposunie a pokial by trafil turn tak by som mal stale 2steet kde by som sneho vytiahol maximalnu value (ak by trafil siel by all in) a to som chcel dosiahnut. bohužial som ho tam nedostal a posledny pokus ho tam dostat bol moj call flop a mohol som len dufat že spravy nejaku moves pretože c/r by som ho isto vyautoval.
Ale dik za rady a za koment k hre ;)
Obrázok používateľa
Drobec37

Odoslaťod matiapag 07 Sep 2010 14:58

to, co pise mino, ma zmysel, ale je potrebne si uvedomit, ze na takomto suchom boarde ma nas bet obrovske mnozstvo FE, a to nam teda nevyhovuje. a teda mozme cakat, ze na takomto boarde nam okrem total maniakov a bez historie zahodi kazdy hrac vsetky nonpair handy. ako ste povedali, super sa bude pozerat iba na svoje karty a netrapi ho, co repujemd my. z toho dovodu sa javi lepsi slowplay, pretoze stale mozeme do jeho range pripocitat aj bluffy, z ktorych nasimi betmi ziadnu value nevytiahneme ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod mino_o 07 Sep 2010 16:35

A s akymi rukami ocakavas, ze ti bude callovat niekto 3bet 3way? Nemozes ratat stale ze mas top set, AK by si na tomto boarde c/f alebo ho cbetoval kvoli tej FE?
Mne ide oto, ze ked uz niekto ma stebou nejaku historiu tak tato hra mu pride divna. Keby som vtom pote ja a ty checknes tak odomna dostanes tak jeden bet. Stym ze ta davam na nuts, alebo pure air a squeezoval si for bluff(co velmi nerobis) a je mi jasne ze mas minimalne overpair co zrejme aj ocakaval pan chequito a tlacil to tam.

Moj nazor na tuto ruku keby betnes 7$ tak je vcelku mozne, ze ti to fish zaplati ak ma aspon trocha equity(overkarty, gutshot) a BTM raisne. Stym ze ty mozes len callovat lebo turnu sa nebojis a davas sancu fish to tam poslat alebo mozno call(minimalna sanca, ale je to magor) dajme tomu ze polozi a na turne idete allin. Ziskal si o nejakych 23bb viac priamo vtomto spote. Co byt nemusi a fish foldne a stacknes sa len s BTN. Lenze moze nastat aj situacia ze on nema 2 pary a zoberu si free kartu, predpokladam ze na turne uz budes betovat a im neprisla ziadna pomoc a folduju obaja, kdezto maly bet, ktory je 3way v 3bet pote aj vcelku spravna volba ti mozu zaplatit. Kolko krat im pride natom turne karta s ktorou sa stacknu?

Ako by si vtomto spote hral TT,QQ+,AJs/AQ/AK,air co je tvoja range na squeeze. Mozno to TT/AJs by si skor flatoval ale dajme tomu.

Edit:Nech nespamujem dam to sem. Pozrel som si ich staty umna a teda hej squeezoval by som ich tu vylucne s premium rukami, dokonca ani to JJ by som ja ne3betoval na SB(len IP by som ho 3betoval). Kedze ani jeden nema ft3b nad 20% :)
Mal som tu niekde uplne rovnaku ruku, ja squeeze na SB s AK proti fishy a regovi a c/f Jhigh nekoordinovany flop a bolo mi povedane ze to treba cbetovat a myslim ze to z hladiska celkovej range je good play. Ale tak to je fuk, mne ide hlavne oto, ze premna by ten check bola hrozna indicia toho co mas(air/JJ+) podla dalsej hry a tym padom by som ti vela value ja napr nedal, co zas nemusi platit pre situaciu a mozno by som to c/r aj ja, aj ked sa snazim uz to nerobit :)
Naposledy upravil mino_o dňa 07 Sep 2010 17:29, celkovo upravené 3 krát.
Obrázok používateľa
mino_o

Odoslaťod Drobec37 07 Sep 2010 16:56

obaja maju dost nízky 3bet a ako si napísal tak ten Sakugawa callne 3bet všetko od Axs+ cez pary, KTs+ a typek na butne toho vela nezahodi a obzvlast ked už to predním callol zly hrač vzhladom na pot može callnut s pármy brodway karty.Takže tomuto by som moc silu nepripisoval ty by si sa zrejme do 3bet potov dostaval s uplne inou range ale od týchto magorov ako som aj nakoniec videl tam môžu mat aj 24s :D
Obrázok používateľa
Drobec37

Odoslaťod Drobec37 07 Sep 2010 17:04

Nečital som tvoj post celý mino_o. len jedna otazka squeezujes OOP do hračov čo nezahadzujú 3bet?
s QQ+ je to uplne iná káva pretože to že tam trafi TP je ina vec ale asi ho len tažko bude triafat ked mam na ruke dvoch J ja.
K ostatnému sa vyjadrím po futbale skusim si to poriadne celé prečitat

mino_o napísal:A s akymi rukami ocakavas, ze ti bude callovat niekto 3bet 3way? Nemozes ratat stale ze mas top set, AK by si na tomto boarde c/f alebo ho cbetoval kvoli tej FE?
Mne ide oto, ze ked uz niekto ma stebou nejaku historiu tak tato hra mu pride divna. Keby som vtom pote ja a ty checknes tak odomna dostanes tak jeden bet. Stym ze ta davam na nuts, alebo pure air a squeezoval si for bluff(co velmi nerobis) a je mi jasne ze mas minimalne overpair co zrejme aj ocakaval pan chequito a tlacil to tam.

Prvá vec je to že ja som necbetol pretože som nečakal že ma niekto na takomto boarde callne nie to ešte raisne ano majú obaja v rangi PP ale aj ine karty co je vlastne tak 50:50 (call:fold) čo mi nepríde moc dobre nato že sa na turne šanca že ma callne alebo raisne zvačšší ked prídu karty A,K,Q,T a karty vytvárajúce FD a karty vytvárajúce nižie sety a pary a 2 pary kedže na flope sa velmi tažko odhaduje že by tam niekto mal 2 pary. kolko blaznov je takých že budú 3bet callovat 24 J2 a J4 ešte aj ta fisha na MP ma tolko rozumu že by tam stým nenaliezol. Hrači na tejto NL30 ako si si určite všimol nefoldujú ked nieco trafia v tomto prípade som presne to chel dosiahnut ja sa nemusím stacknut ale chcem tahat value z horšich ruk a na flope toho teda vela netriafa a tažko povedat či by ma calloval na flope s napríklad 55 33 66 atd.. (ty by si to calloval v 3betovanom flope proti mne) kdešto moj squeez mohol vyzerat ako bluff alebo naruku s ktorou som netrafil flop (turn by som už určite betoval) a na turne si to budem chciet ukradnut. Ja neviem ako možeš porovnavat hračou ako si ty s hračmi ktorých som mal v tejto situácií

mino_o napísal:Moj nazor na tuto ruku keby betnes 7$ tak je vcelku mozne, ze ti to fish zaplati ak ma aspon trocha equity(overkarty, gutshot) a BTM raisne. Stym ze ty mozes len callovat lebo turnu sa nebojis a davas sancu fish to tam poslat alebo mozno call(minimalna sanca, ale je to magor) dajme tomu ze polozi a na turne idete allin. Ziskal si o nejakych 23bb viac priamo vtomto spote. Co byt nemusi a fish foldne a stacknes sa len s BTN. Lenze moze nastat aj situacia ze on nema 2 pary a zoberu si free kartu, predpokladam ze na turne uz budes betovat a im neprisla ziadna pomoc a folduju obaja, kdezto maly bet, ktory je 3way v 3bet pote aj vcelku spravna volba ti mozu zaplatit. Kolko krat im pride natom turne karta s ktorou sa stacknu?

A posledna vec mam stack nieco nad 100BB pot už v na flope bol 45BB mne osatalo 90BB keby som dostla do hry na turne aspon jedného ktorý by betoval alebo calloval 25BB tak pot na riveri by bol 90BB a ja by som mal stack 65 čo je idealne na river bet takže som mal v zhladom na velkost potu čas tlačit ruku až na turne.
Už sa mi viac otom písat neche. Respektujem tvoj názor a podlamna by tvoja hra bola jedno zo spravnych rozhodnutí ale ja som sa rozhodol ju hrat inak.
Dik za komenty takéto veci ma posúvajú dalej ked si navzajom pomahame a radime každy mame iný štyl hrania a iny pohlad na hru a je dobré poznat všetky pohlady :) :gl:
Naposledy upravil Drobec37 dňa 07 Sep 2010 18:38, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
Drobec37

Odoslaťod mino_o 07 Sep 2010 19:13

Ved ja som ti nepisal ze to bola zla hra, proti tomu sakugawa to je asi dobre nechat ho blaznit sa.
Bral som toho chaquita ci jak to bol za rega, ale pozrel som nanho staty a je to pasivny nit(19/9 po 1.5k) co ma plno zaujimavych statov ako ft3b 20% takze tvoj hlavny ciel je sakugawa kedze tento sa 90% pripadov pozrie na flop a zlozi(mam nanho 100%ftcb in 3bpot) a ten slowplay je asi ok. Mne islo hlavne oto, ze si to obcas treba vybalancovat aj na ruky ktore to netrafia aby to nebolo velmi okate, aj ked proti tymto dvom to je asi jedno.

Za tento príspevok od mino_o poďakovali :
Drobec37
Obrázok používateľa
mino_o

Odoslaťod Drobec37 30 Sep 2010 19:46

Suma Sumárum September.

Celý mesiac bol dost na nič hral som otrasne a neskutočne lahko som podliehal tiltu :wall: už ma vytačal aj jednofarebny flop, všetko sa začalo každodenými neuspešnýmu shotmy NL50. Ked jeden den som spravil +2-4BI drhuhy den som spravil vždy taký istý alebo ešte vačší minus a to ma sralo. Na moje prekvapenie je stale na NL50 vela zlych hračov avšak badam už naznaky, že par regularov ma tam hrou daleko prevyšovali a nevedel som si snimi poradit. Tak jednine plus čo sa da na tento mesiac povedat k pokru je to že som celý mesiac nakoniec udržal BE čo je premna asi dost velka výhra kedže mam pocti že od poriadnej hry som mal strašne daleko.
Odohral som teda 35k ruk stoho asi 10k na NL50 zvyšok na NL30.
Graf: prave som reinštalol WIN. a nejákých poslednych 500 ruk sa mi tam stratilo takže to vyzera ako by som bol 3BI v pluse ale nieje to tak.
september.jpg
september.jpg (100.3 ) Zobrazená 2402 krát

No vec čo ma teši mimo pokru je to že vyšla Fifa 11 ktorú som si prvý krat kupil originalnu a tak isto som si kupil ktomu 2 gamepady :D , a tak to vyzerá že teda celý oktober sa budem venovat viac FIFIE ako pokru čo je asi dobre pauza sa mi zíde a dufam že pomedzi to čoto aj o pokri naštudujem ale velke plany si nerobim, zazrak bude ak si kuknem aspo na niečo
:gl: Gl všetkym do dalšieho mesiaca.
Obrázok používateľa
Drobec37

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 26 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!