Marianov SNG blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Marianov SNG blog

Odoslaťod Marian21x 06 Okt 2010 00:33

Zdravím všetkých pokerportalistov,

v rámci snahy zlepšovať svoju hru a zároveň viesť akúsi evidenciu mojej „pokrovej kariéry“ som sa odhodlal založiť si svoj vlastný SNG blog. Dá sa povedať, že serióznejšie som so SNGčkami začal len pred mesiacom, kedy koncom augusta som spravil first deposit na FTP, a začal hrať najprv 5+50 9man SNG, krátko nato som prešiel na 6+50 Turbá a tie som hral s občasnými shotmi na 11+1 celý mesiac.

Mojim cieľom a zároveň aj akousi dennou mierou odohraného volume bol golden Ironman status, čiže som hral každý deň cca 30 SNG turnajov, najskôr pri 4 tablovaní, neskôr 6 tablovaní (čo je pri veľkosti obrazovky môjho notebooku maximum). Status sa mi podarilo bez problémov dosiahnuť, po novom treba naň 125 bodov denne, ale zase aj 1$=10 FTP bodov, takže cieľ na október ostáva. Samozrejme v rámci prípravy som všade čítal, že sa mám pripraviť na riadne swingy, ale až takúto húpačku som nečakal :D. Samozrejme som začal hotrunom, hneď som si myslel, že do Vianoc som na 33kách, ale potom mi raz počas session padol net so štyrmi stolmi, a tým sa začalo obdobie downswingu, kedy som permanentne prehrával každý SD, moje KK narážalo do AA so železnou pravidelnosťou a pod. Keď už to trvalo druhý týždeň, čo som bol breakeven alebo v mínuse, začal som uvažovať nad tým, že možno to nebude len downswingom, ale že na tom má aj moja hra dáky podiel :D .
V polke mesiaca som za rakeback dostal HEM, čo odporúčam každému, je to výborná pomôcka. Ešte nevyužívam jeho celý potenciál, ale učím sa s tým pracovať. A taktiež som dostal 3 mesiace na Cardrunners zadarmo, tak sa snažím pozrieť čo to dá.

Čo dosť zanedbávam, a na čom sa budem tento mesiac viac snažiť popracovať je následná analýza odohratých turnajov. Ako to prebieha u vás, prezriete si vybrané turnaje v SNGwize, alebo len poznačené ruky z HEMu, alebo dáka kombinácia? Viem že som zahliadol na 2+2 fóre jeden post o tejto téme, ak ho nájdem, postnem naň link.

Takže keď sa do toho pustím, budú sem pribúdať aj problematické/zaujímavé handy. Crying postov z badbeatov sa budem snažiť vyvarovať, ale nemôžem to úplne vylúčiť ;) .
Vďaka za prečítanie a vidíme sa za pokrovými stolmi.
GL to all :gl:

Majo
Marian21x

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 17 krát/4 krát

Re: Marianov SNG blog

Odoslaťod Proky 06 Okt 2010 01:44

vitaj! :vitaj:

Z tvojho uvodneho prispevku vidno, ze sa dobre orientujes v sng problematike. Paci sa mi, ze si spomenul veci ako sngwiz, cardrunners a 2+2, to su proste nuts veci pre sng hraca :) Vo wizarde robim review tak, ze pozeram kazdy turnaj, kazdu "cervenu" ruku a kazdu ruku, po ktorej nastala vyraznejsia zmena stacku. Tvoj blog budem isto sledovat, sng blogov je tu zalostne malo, kazde ozivenie je vitane. Pre viac info o mne mozes kuknut do mojho blogu tu na pp.sk, tak teda gl!
Naposledy upravil Proky dňa 06 Okt 2010 10:21, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
Proky

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 13 krát/16 krát

Odoslaťod haman 06 Okt 2010 01:55

Marian21x napísal:Ako to prebieha u vás, prezriete si vybrané turnaje v SNGwize, alebo len poznačené ruky z HEMu, alebo dáka kombinácia?

V internal HandHistory replayeri v P****Stars si prejdem narychlo moj turnajovy pribeh a prehram si ruky, v ktorych som vela prehral, najvacsie moje hluposti si aj zapisem (ale k zapiskom sa moc nevraciam ;(, mozno si z nich raz spravim nejake stats, ze ake leaky sa najviac opakuju a na tom popracujem.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod 7castle 06 Okt 2010 02:30

Vitaj,

ja to robim tak ze si pocas hrania poznacim dolezite push/fold ruky, a tie si pozriem vo Wize ked dohram. Pozerat vsetky cervene dlhodobo nema vyznam, vela je tam preto ze Wiz ma v urcitych spotoch velmi zle nastavenia, ked sa s tym budes dlhsie hrat zistis kedy a kde, klucove je pomenit default range na realne.

Okrem push/foldu som si zvykol pozerat velky poty early, aby som si overil ci som sa nastackol prilis light, resp. kym som vytunoval hru v prvych 2-3 leveloch.

Inak koho videa su v tom Cardrunners? Lebo uz som videl vselijake divne videa aj od dobrych hracov, Azntracker je svetova spicka napr. ale jeho videa su katastrofa imo.

Btw keby si chcel spravim ti HH review, ako kazdemu mlademu nadejnemu SNGckarovi :D
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod Marian21x 06 Okt 2010 03:15

Vďaka páni za uvítanie.

Aj ja som zvykol kontrolovať ruky vo wize podľa červených X, ale zdalo sa mi že sa moc toho na mňa týmto spôsobom nenalepilo a rovnaké chyby som opakoval. Zapáčil sa mi spôsob, ktorý som videl v sérii "Real life micro SNG grinder" na DC, kde si hru kontrolovali pomocou filtrov v HEMe, a rovno z HEMu si môžem skontrolovať správnosť pushu vo wize. A samozrejme si rovno počas hrania tiež značím neisté ruky. Inak rovnaký spôsob je aj v spomínanom článku:
http://forumserver.twoplustwo.com/36/st ... dr-625856/
Inak ten WizHUD je podľa mňa zbytočný, aspoň ja to tak mám, dám pravým tlačítkom pri hande, a otvorí sa mi ponuka a tam mám review hand in SNGwiz a rovno mi ju načíta, je to rýchle a pohodlné.

2 7Castle: Je tam viac výborných hráčov, najmä Moshman, Braminc, Faarcyde, Jackal, čo napísal Secrets of Sit´n´gos, ako aj Sippin_Criss, ale od neho som zatiaľ nevidel ani jedno. Samozrejme vďačne tvoju ponuku na HH review využijem, prehrabem sa históriou a pohľadám turnaj kde som mal najviac neistých spotov. Čo som najviac neistý je post flop hra s AK a open raisovanie z BT/HJ Ax handy, tam mám asi najväčšie leaky.

Vďaka
Majo
Marian21x

Odoslaťod oli.strs 06 Okt 2010 09:52

Marian21x napísal:. A taktiež som dostal 3 mesiace na Cardrunners zadarmo, tak sa snažím pozrieť čo to dá.

Neviem ci vies ale ak budes davat 5.5K FTP mesacne( co neni problem) tak mas CR pristup free v ramci TRULY FREE POKER TRAINING
a inak video sippin_crissAug152010 sa imo fakt oplati pozriet lebo je tam aj dost post flop hra a je to robene len z key hands aj ked to je viac pre hru proti high stakes regom co asi na low stakes moc nevyuzijes

inak GL ja som tiez skusal SnG ale som zistil ze multitabling neni pre mna tak som presiel na HU a zatial ma to bavi a co je dolezitejsie, zistujem ze ma to posuva k lepsiemu mysleniu hlavne tej post flop hry
oli.strs

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 8 krát/12 krát

Odoslaťod Mlachi 06 Okt 2010 10:15

vitaj teda...kedze je to SNG blog,urcite ta tu budem sledovat....ved mozno sa aj stretavame pri stoloch FT....aky mas nick?...nech sa dari :gl:
Obrázok používateľa
Mlachi

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 29 krát/8 krát

Odoslaťod Marian21x 06 Okt 2010 10:38

Zdravím páni,

2 oli.strs: Free poker training poznám, už som tam zaregistrovaný. To video si určite večer pozriem. Inak je pravda, že dosť vecí z videií je nepoužiteľných na low stakes, je to tam, najmä večer riadna divočina :D .

2 Mlachi: Ahoj, myslím, že sme raz alebo dva krát už sedeli spoločne na 11+1 stoloch, teda ak si TigerMlachi nick. Inak máš impresívny graf, čo som videl na SS. Ja som na FTP Zloch1. Ešte čo som z PP stretol známe nicky, tak to bol A_Rimmer. Inak počas hrania mám chat vypnutý, to len aby ste si nemysleli, že som arogantný a neodpisujem ;)

Nech sa darí.

Majo
Marian21x

Odoslaťod 7castle 06 Okt 2010 11:52

Sry ze ti to tu zneuzijem ale napadlo ma ze ja som lenivy sa kdekolkvek regnut, ale mal by som zaujem si pozriet nejake dobre Sippinove videa, Oliver ak mi to vies nejako shipnut velmi by som to ocenil :D

Marian, to s tym Ax vyries tak, ze to vobec neraisuj, ja raisujem z HJ mozno ATs/AJo, pripadne A9s/ATo podla nalady a hracov, z BTN raisujem A2s/A8o, a v zasade to funguje tak ze ked missnes tak bud cbet/shutujes alebo to rovno zabalis (na QJ9 type flopoch), ak trafis Ax ides na 1 bet, pripadne 2 male ked sa to dobre vyvija, s A3o na AT6 flope checknes behind, betnes/callnes turn a zvazis river, toto su praveze dost jednoduche spoty.

AK tiez nie je nejaky zasadny problem, ked ta trafi proti donkom hras o stacky, proti regom opatrne na 1/2 streets of value, na AQ/AJ/AT flopoch mozes checkovat flop a hrat to ako Ax z BTN, a hlavne zasadne (a to plati vzdy) foldujes z TP na c/r, najma ak su na turne.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod Marian21x 06 Okt 2010 12:21

Vďaka za radu,

tebou spomenuté range sú rozumné, vidno že sa tomu už nejeden piatok venuješ :D Určite to zohľadním pri dnešnej session.

K tým videám z CR, je tam problém so sťahovaním, video funguje len tuším určitú dobu, a neviem či netreba login. Môžeme sa dáko dohodnúť, viac cez PM.
Marian21x

Ďalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 37 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!