(konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...
Re: (zase raz :) ) Na zaciatku “micro” cesty
hu na nl2 vs rake-does not compute, skus si to, za hodku zistis, ze ty mas 3 dolare, super sa rebuyol na 2 a obaja ste v minuse lol
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
tucniak napísal:hu na nl2 vs rake-does not compute, skus si to, za hodku zistis, ze ty mas 3 dolare, super sa rebuyol na 2 a obaja ste v minuse lol
Dakujem za objasnenie veselou formou . Neuvedomil som si, ze tam moze byt rozdiel v rake-u v zavislosti od stakes...
-
Mathejs - Príspevky: 251
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 27 krát/5 krát
Uz som si akosi zvykol, ze stoly su plnsie ako na NL2. Niekedy sa mi stava, ze selektujem pol hodiny a nakoniec to vypnem, lebo ziadny hratelny stol tam nieje... Ale tak zatial sa mi vzdy oplatilo pockat Potom to v optimalnom pripade vyzera tak, ze rybarcim loose-aggressive hrou v pozicii => veela 3 betov, popripade callov zavisi od zvysku stola. Pri hre na takychto stoloch sa je potom tazke dosiahnut positive redline, lebo light 3bet neprichadza do uvahy a ked sa calling station rozhodne callnut tak ide az do SD...
Tu je ruka taky priklad:
Full Tilt Poker $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 6 players -
Hero (BB): $5.82
UTG: $14.18 22/16
MP: $6.18
CO: $2.79
BTN: $6.50
SB: $7.70 92/27 - len za 23 ruk, ale tak to staci pri takych cislach si myslim
Pre Flop: ($0.07) Hero is BB with A J
UTG raises to $0.15, 3 folds, SB calls $0.13, Hero raises to $0.55, 1 fold, SB calls $0.40
Mam poziciu na rybu, ale treba sa zbavit toho hraca so slusnymi cislami => jedine 3bet
Flop: ($1.25) 5 4 Q (2 players)
SB checks, Hero checks
Za par poslednych ruk som ho trapil rejzami a c-betmi, tak som zvoli delayed c-bet
Turn: ($1.25) 4 (2 players)
SB bets $0.20, Hero calls $0.20
keby dal viac tak to skladam, nechcem sa tu mordovat s nejakym tretim parom
River: ($1.65) 7 (2 players)
SB checks, Hero bets $0.30, SB folds
calling station su station iba po turn, na rivri je jedno kolko sa betne - mozno som mohol dat este menej
Chcel som tu demostrovat p/f play hlavne, uznavam s tym zvyskom by sa dalo nesuhlasit (hlavne ten river)
Uz akosi nemam pocti, ze medzi NL2 a NL5 je nejaky extra rozdiel, staci sa naucit pocitat v BB
A ked sa este odnaucim callovat aj tie najmensie hluposti a robit este lepsie foldy bude to supeeeeeeer!
Tu je ruka taky priklad:
Full Tilt Poker $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 6 players -
Hero (BB): $5.82
UTG: $14.18 22/16
MP: $6.18
CO: $2.79
BTN: $6.50
SB: $7.70 92/27 - len za 23 ruk, ale tak to staci pri takych cislach si myslim
Pre Flop: ($0.07) Hero is BB with A J
UTG raises to $0.15, 3 folds, SB calls $0.13, Hero raises to $0.55, 1 fold, SB calls $0.40
Mam poziciu na rybu, ale treba sa zbavit toho hraca so slusnymi cislami => jedine 3bet
Flop: ($1.25) 5 4 Q (2 players)
SB checks, Hero checks
Za par poslednych ruk som ho trapil rejzami a c-betmi, tak som zvoli delayed c-bet
Turn: ($1.25) 4 (2 players)
SB bets $0.20, Hero calls $0.20
keby dal viac tak to skladam, nechcem sa tu mordovat s nejakym tretim parom
River: ($1.65) 7 (2 players)
SB checks, Hero bets $0.30, SB folds
calling station su station iba po turn, na rivri je jedno kolko sa betne - mozno som mohol dat este menej
Chcel som tu demostrovat p/f play hlavne, uznavam s tym zvyskom by sa dalo nesuhlasit (hlavne ten river)
Uz akosi nemam pocti, ze medzi NL2 a NL5 je nejaky extra rozdiel, staci sa naucit pocitat v BB
A ked sa este odnaucim callovat aj tie najmensie hluposti a robit este lepsie foldy bude to supeeeeeeer!
-
Ta ruka je na moj vkus pomerne cudna, jedna vec je adjustnut sa opponentovi, druha zacat vymyslat napoleonske taktiky a rozmyslat 10. levelom mysle... Kedze, ako si povedal, medzi NL2 a NL5 nie je az taky rozdiel (s cim celkom nesuhlasim btw), tak by si sa mal drzat zakladneho pravidla a tym je valuebetovat, valuebetovat, valuebetovat. Vymyslat nejake veci sa da, ale je to ucinne zvacsa iba proti regom/nitom/tagom. Ono to potom vychadza z tych rozdielov, ktore ja medzi NL2 a NL5 vnimam -
- na NL2 mas naozaj, ako raz Chlpo povedal, vsetok odpad herne proste tam hra kazdy, kto si poslal par $ na ucet a chce si skusit online poker. Rega tam nestretnes takmer nikdy, pretoze mnohi ludia (haha) to povazuju za nebeatovatelne kvoli velkej variacii, a mnohi na takychto low stakes hraju skor nejake veci, ktorymi chcu vybudovat BR - SnG, HU SnG a pod. Cize ty tam mas edge nad 99% hracov a nikto si ta nikdy nezapamata, pretoze hracske pole je obrovske (bavime sa o FT, resp. PS)
- na NL5 je to podla mna uz trochu inac. Ryby hraju o cosi lepsie, ale aj tu narazam iba na selekciu ruk PF. Malokedy beru ohlad na poziciu (seriously, mam tam ludi, ktori maju po 200 rukach 3x vacsi PFR na UTG ako na BTN) a postflop sice hraju zle, ale uz nie az takym sposobom, ze teraz ti zaplatia uplne absolutne vsetko a ty mozes bezpecne barrelovat pot-size na kazdej street, lebo vsak on ti iste zaplati aj bottom pair. S tymto sa tu velmi nestretavam, ale samozrejme, najdu sa aj taki, ale to asi na vacsine limitov. Dalej je tu pomerne velke mnozstvo nitov, ktori su lahko exploitovatelni a hoci nie je ziaden problem od nich vytiahnut nejake peniaze, casto sa s nimi dostavam do zaujimavych spotov, pretoze kedze hraju tak malo handov, tak ich postflop tendencie byvaju nezname az kym na nich nemam nejaku slusnu vzorku ruk (co je na NL5 este stale velmi tazke dosiahnut, pretoze aj tu je to hracske pole velke..) Ovela vacsi doraz kladiem na table selection, uz tu nenachadzam v hociktoru dobu 10 stolov s VPIP AVG 70% a AVG POT 100BB...
podla mna by si sa tou cervenou nemal trapit... kedze narazis na vela fishiek, chces proti nim hrat co najviac ruk, a ked proste netrafis, tak chces zlozit a tie investovane peniaze ti vadit nebudu. ked ale daco trafis, tak tvojou prvoradou ulohou je dostat sa na SD, a teda zasa neziskas lepsiu red line, predsa cim castejsie si na SD proti fishke s dobrou rukou, tym lepsie Ja mam v poslednej dobre cervenu uplne dead, niti ma check-raisuju na turne, 3-4betuju PF a podobne hluposti, cize naozaj na tom dost stracam. Ale tak ked si to vezmem vo vseobecnosti, niekto kto so statmi 8/7/3bet0/FoldBBtoSteal 100 na vzorke 200 ruk mi foldol ten BB povedzme iba 20x, tak to mam hned 20BB a ked ma pf iba raz 3betne, tak ja pridem o 3-4BB a cisty zisk mam 17BB, co je uplna parada. Este sa napriklad niekedy stane, ze mam monster, a mozem bezpecne shovnut, pretoze on ked raz 3betne, uz to nezlozi asi nikdy (minule ma takyto nit 3betol na BB a nasledne callol moj shove, pricom mal AKo, pretoze som mal loose image a on si mozno veril, ze mu to bude stacit. Akurat som mal stastie a nasiel si KK, tak som ziskal super bonus k tym 17BB )
To su asi take moje pocity z NL5, mam tam odohranych nieco menej ako 20K ruk, spociatku dost zleho pokru skombinovaneho s nejakymi beatmi, neskor uz aj lepsej hry skombinovanej s nejakymi beatmi Momentalne mam wr 7/100, s cim som velmi spokojny, aj ked ako tu pozeram tie grafy s wr ze 27ptbb/100, tak mi od zavisti stavaju vlasy dupkom
peace &
- na NL2 mas naozaj, ako raz Chlpo povedal, vsetok odpad herne proste tam hra kazdy, kto si poslal par $ na ucet a chce si skusit online poker. Rega tam nestretnes takmer nikdy, pretoze mnohi ludia (haha) to povazuju za nebeatovatelne kvoli velkej variacii, a mnohi na takychto low stakes hraju skor nejake veci, ktorymi chcu vybudovat BR - SnG, HU SnG a pod. Cize ty tam mas edge nad 99% hracov a nikto si ta nikdy nezapamata, pretoze hracske pole je obrovske (bavime sa o FT, resp. PS)
- na NL5 je to podla mna uz trochu inac. Ryby hraju o cosi lepsie, ale aj tu narazam iba na selekciu ruk PF. Malokedy beru ohlad na poziciu (seriously, mam tam ludi, ktori maju po 200 rukach 3x vacsi PFR na UTG ako na BTN) a postflop sice hraju zle, ale uz nie az takym sposobom, ze teraz ti zaplatia uplne absolutne vsetko a ty mozes bezpecne barrelovat pot-size na kazdej street, lebo vsak on ti iste zaplati aj bottom pair. S tymto sa tu velmi nestretavam, ale samozrejme, najdu sa aj taki, ale to asi na vacsine limitov. Dalej je tu pomerne velke mnozstvo nitov, ktori su lahko exploitovatelni a hoci nie je ziaden problem od nich vytiahnut nejake peniaze, casto sa s nimi dostavam do zaujimavych spotov, pretoze kedze hraju tak malo handov, tak ich postflop tendencie byvaju nezname az kym na nich nemam nejaku slusnu vzorku ruk (co je na NL5 este stale velmi tazke dosiahnut, pretoze aj tu je to hracske pole velke..) Ovela vacsi doraz kladiem na table selection, uz tu nenachadzam v hociktoru dobu 10 stolov s VPIP AVG 70% a AVG POT 100BB...
podla mna by si sa tou cervenou nemal trapit... kedze narazis na vela fishiek, chces proti nim hrat co najviac ruk, a ked proste netrafis, tak chces zlozit a tie investovane peniaze ti vadit nebudu. ked ale daco trafis, tak tvojou prvoradou ulohou je dostat sa na SD, a teda zasa neziskas lepsiu red line, predsa cim castejsie si na SD proti fishke s dobrou rukou, tym lepsie Ja mam v poslednej dobre cervenu uplne dead, niti ma check-raisuju na turne, 3-4betuju PF a podobne hluposti, cize naozaj na tom dost stracam. Ale tak ked si to vezmem vo vseobecnosti, niekto kto so statmi 8/7/3bet0/FoldBBtoSteal 100 na vzorke 200 ruk mi foldol ten BB povedzme iba 20x, tak to mam hned 20BB a ked ma pf iba raz 3betne, tak ja pridem o 3-4BB a cisty zisk mam 17BB, co je uplna parada. Este sa napriklad niekedy stane, ze mam monster, a mozem bezpecne shovnut, pretoze on ked raz 3betne, uz to nezlozi asi nikdy (minule ma takyto nit 3betol na BB a nasledne callol moj shove, pricom mal AKo, pretoze som mal loose image a on si mozno veril, ze mu to bude stacit. Akurat som mal stastie a nasiel si KK, tak som ziskal super bonus k tym 17BB )
To su asi take moje pocity z NL5, mam tam odohranych nieco menej ako 20K ruk, spociatku dost zleho pokru skombinovaneho s nejakymi beatmi, neskor uz aj lepsej hry skombinovanej s nejakymi beatmi Momentalne mam wr 7/100, s cim som velmi spokojny, aj ked ako tu pozeram tie grafy s wr ze 27ptbb/100, tak mi od zavisti stavaju vlasy dupkom
peace &
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
To si aj taky ukecany, ci to iba v pisomnom prejave ti to tak sype
Tak napis, ako by si tu ruku zahral ty;)
Najvacsi rozdiel, ktory vnimam medzi NL2 a 5 je potreba preciznejsej table selection, ale pri troske trpezlivosti nachadzam stoly urovnou velmi podobne tym na NL2.
Tak napis, ako by si tu ruku zahral ty;)
Najvacsi rozdiel, ktory vnimam medzi NL2 a 5 je potreba preciznejsej table selection, ale pri troske trpezlivosti nachadzam stoly urovnou velmi podobne tym na NL2.
-
No som dost ukecany aj v RL, o tom nie je pochyb
tu handu by som asi cbetol a ch-foldol na turne proti normalnemu betu a ch-callol proti nejakej smiesnej sume.
s tym rozdielom medzi tymi limitmi suhlasim, table selekcia je dolezita, najma v stredu o 13:00 je ta selekcia dolezita
tu handu by som asi cbetol a ch-foldol na turne proti normalnemu betu a ch-callol proti nejakej smiesnej sume.
s tym rozdielom medzi tymi limitmi suhlasim, table selekcia je dolezita, najma v stredu o 13:00 je ta selekcia dolezita
-
matiapag napísal:tu handu by som asi cbetol a ch-foldol na turne proti normalnemu betu a ch-callol proti nejakej smiesnej sume.
A Ty si OOP?
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Kedze som IP, rozhodol som sa pre delayed c-bet, kedze sme v 3bet pote a hrac je 90+/X... Ked donkol turn, nechcel som prikladat do ohna, ale ked checkol river rozhodol som sa pre "hlupy bet" koli tomu, ze ak by ma callol a videl, ze blafujem, ovela lahsie mi v dalsich rukach nieco zaplati - skrakta pod heslom: "cheap bluffs, big payoffs".
-
dzejkej napísal:matiapag napísal:tu handu by som asi cbetol a ch-foldol na turne proti normalnemu betu a ch-callol proti nejakej smiesnej sume.
A Ty si OOP?
ked som sa pozeral na display telefonu v tom roztrasenom autobuse na dialnici, tak som bol OOP
Mathejs napísal:Kedze som IP, rozhodol som sa pre delayed c-bet, kedze sme v 3bet pote a hrac je 90+/X... Ked donkol turn, nechcel som prikladat do ohna, ale ked checkol river rozhodol som sa pre "hlupy bet" koli tomu, ze ak by ma callol a videl, ze blafujem, ovela lahsie mi v dalsich rukach nieco zaplati - skrakta pod heslom: "cheap bluffs, big payoffs".
no tak s tymto sa to da zahrat aj takto. ale zasa postflop moze mat trochu odlisne tendencie ako preflop, ale iste tam ma kadejake ruky, ktore ti istotne nezlozi. do buducnosti ti to urcite daco da, takyto hraci si sice superov velmi nevsimaju, ale ak zbadaju, ze bluffujes, tak to si lahko zapamataju a v buducnosti si budu mysliet mozno aj vzdy, ze iba bluffujes... cize po tomto komente to teda mozno nie je celkom zle zahrane, aj toto je jedna z ciest
-
hej 90/x hrac si urcite robi ready, nakolko je to svedomity regular a tvojim showdownom a liniam pripisuje velmi velku hodnotu, na zaklade potom upravuje svoje dokonale vybalancovane linie, samozrejme v prospech exploitu aby ta mohol nicit
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 16 hostí.