(konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Oktobrova rekapitulacia

Odoslaťod Mathejs 01 Nov 2010 22:20

V oktobri sa mi podarilo zahrat aspon ake take mnozstvo ruk. Ten vysledok je taky aky je ani nie tak koli hre, ktora sice miestami bola vselijaka, ale koli mojej nechopnosti foldnut resp. showovani v dooost nevhodnych spotoch. A tak som si zacal prechadzat session po session a pozeral, kde som to vsade odpalil nejaky ten BI. Dostal som sa tak asi do 2/3 ked som napocital cez 10 BI - v cistom :) Bud to bol cely BI alebo to bol nezmyselny call/show, ktoreho ak by som sa vyvaroval usetril by som vzdy min 3/4 BI. Samozrejme bral som do uvahy situacie(odpocitanim), v ktorych som vdaka takemuto zlemu rozhodnutiu vyhral

Takze ciel na dalsi mesiac je jednoduchy: nebyt lachvaty :)

octoberNL5.JPG
Niet co dodat
octoberNL5.JPG (86.01 ) Zobrazená 2449 krát
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

Re: (zase raz :) ) Na zaciatku “micro” cesty

Odoslaťod AjoPP1 01 Nov 2010 22:36

Tak vidim ze nie som sam kto ma s tymto problem, musim sa naucit verit tomu prvemu instinktu a zahodit ked si myslim ze som behind, lebo casto si poviem dpc moje dva pary musia byt OK aj napriek evidentnej straight/flush supera podla jeho linie a boardu a presviedcam sam seba ze urcite tam ma nizsi par alebo nieco len aby som ospravedlnil moj hlupy call, ktory spravim pretoze zufalo chcem vyhrat nejaky vacsi pot aby som konecne prerazil ten breakeven. Samozrejme som drvivu vacsinu casu behind a stracam kopec BBs, tiltujem, nadavam na seba... :) Musim sa naucit zvladnut tuto stranku pokru, inak sa budem do konca zivota bit s rybami na microlimitoch :bad:
AjoPP1

Založený: Mar 2010
Poďakoval/li: 4 krát/1 krát

Odoslaťod paaajooo 02 Nov 2010 10:40

Toto sem nasel nedavno, kdyz jsem projizdel LP forum. Sic nic prevratneho ani noveho, ale porad stara pravda a dobry clanek :)

http://www.leggopoker.com/forums/micro-stakes/sick-article-micro-play-8542.html

Za tento príspevok od paaajooo poďakovali :
Mathejs
paaajooo

Založený: Júl 2009
Poďakoval/li: 2 krát/2 krát

Snad ked to tu napisem, tak sa tym zacnem aj riadit konecne

Odoslaťod Mathejs 02 Nov 2010 12:57

Stale sa tu omiela to iste dookola a ... Jeden z dovodov, preco som sa rozhodol hrat kratsie session (45min) je ten, ze bez ohladu na to, ci som card dead alebo sa mi brutalne dari, mam po istom case tendenciu spewovat. Ak sa mi nedari, tak callujem viac light, ale ak som 3BI v pluse tak takisto!!!
Na to, ake ma poker neuveritelne jednoduche pravidla je neuveritelne abstraktny (?neviem ci to je dobre slovo)a to sme este iba na micro limitoch !!! Chcem tym povedat to, ze je potrebne vediet sa na to pozriet ako na celok => ak ma tu zo vsadial 3betuju a rejzuju sialenci a mne nic nechodi, tak nema zmysel snazit sa ich bluffovat iba koli tomu, aby som bol tuto session v pluse. Co ak im iba dosli karty viac krat po sebe? A ak aj nie, tak bluffuje tak sialene, ze sa oplati pockat na ruku a vsetko sa vrati (bolo by to asi tazsie keby ti maniaci pri ich sialenej hre co to nastudovali o leverage :D ) Naozaj nema zmysel robit unahlene zavery na vzorke par ruk(1. ruka na stole JJ, stealujem, on AI a mne to neda a uz som si vykopal jamu na celu session alebo limpovany a pod a ja chytim bottom 2 PARY a ryba AI - no s CIM HORSIM TAM ASI IDE????? a pod.). Ryby, aj ked nie uplne tie iste, ale s uplne rovnakym stylom hry tu budu vzdy => staci si iba dat zalezat na table sellection - bud si vyckat tie waiting listy alebo otvarat nove stoly. A potom uz iba hrat tu ABC, pretoze pri tolkych rybach to NEMA ZMYSEL vymyslat!!!
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Mathejs 03 Nov 2010 02:05

A este taky genialny vypoct od Nelzona : odpaleny 1BI = 100 BB => pri winrate 10BB/100ruk treba odohrat 1000 ruk na navrat na 0 => pri 4 tablingu su to skoro 4 hodky !!!! => staci kazde 4 hodiny spravit prave jednu hlupost a pri priemernej hre budeme navzdy na 0 :)
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod tucniak 03 Nov 2010 09:38

hmm tento vpocet zacina byt epic a btw-10bb/100 a priemerna hra?lololol... :)

edit: dalsia vec je ze ta hlupost by musela byt za stack, je ale kopu malych potov kde nebarrelujes ked mozes a barrelujes ked sa to nehodi a zbytocne c/raisujes aby si nafukol pot ktory nasledne vzdas, pripadne je chyba len call tretieho barrelu supera na rivri vs jeho range atd-takze nie vzdy to stoji 100 bb, ked sa to zrata mozno aj viac;)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod lolofon 03 Nov 2010 13:16

imho je ten vypocet dost nepresny :) Akoze pointu ma spravnu, ale aj keby sme v tilte callovali 100bb push od total nita, ktory ma vzdy AA s niecim ako 55, tak mame asi 20% equity, cize sme odpalili iba 60bb, nie 100. Proste vzdy nejaku equity mame, pokial necalldownujeme nejake totalne kraviny, takze je ten vypocet dost prehnany. Je to nieco podobne ako ked odpalime BI nejakym bluffom, ktory bol na hrane co sa tyka fold equity. Napr. mne sa uz parkrat stalo, ze mi nevysiel nejaky vacsi bluff v 3b pote a myslel som si, ze ake to bolo zbytocne, ale potom po session, ked som to analyzoval, tak som zistil, ze to bolo priblizne ev 0, niekedy aj jednoznacne +ev. Teda ak sa mi podarilo spravne urcit range opponenta :)
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod Mathejs 03 Nov 2010 13:37

tucniak napísal: ... a btw-10bb/100 a priemerna hra?lololol... :)

co?:) ved sme na NL5, tu by si dal aj 20 v pohode.

A ked som vyssie pisal, ze som si naratal za cast oktobra viac ako 10BI odpalenych bral som iba cisto to, co slo do SD a ak to nebol cely BI, tiez som to bral do uvahy. O tych 2barreloch tu nebola zatial rec, takze ak by som hral dobre, nechcem radsej nad tym ani rozmyslat, aky by ten winrate bol!!!

Od 1. novembra som nespravil jediny debilny call! Vkuse si opakujem 1000ruk na upravu, 1000ruka na opravu, 4 hodiny hrania "zadarmo" :D....
Na vysledku sa isto trosku podpisalo aj to ,ze celkom islo, ale +8Bi z toho 2.5 na redline za 1k ruk az taka nahoda byt nemusi:)

ALe jednu ruku tu aj tak postnem, lebo neviem ci to bol dobry napad to tako zahrat, takze prosim vyjadrite sa:

Full Tilt Poker $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 6 players

CO: $5.00
BTN: $5.00
SB: $5.43 24/20 ale len za nejakych 40 ruk
BB: $4.62
UTG: $5.91
Hero (MP): $10.00

Pre Flop: ($0.07) Hero is MP with T :diamond: T :heart:
1 fold, Hero raises to $0.17, 2 folds, SB calls $0.15, 1 fold

Flop: ($0.39) 9 :spade: 4 :spade: 5 :heart: (2 players)
SB checks, Hero bets $0.25, SB raises to $0.80, Hero calls $0.55

NO... Hral som za tych par ruk na stole dost crazy, skratka dost mi toho doslo (>40vpip), takze som si povedal, ze to tu okrem setov moze robit aj s top pair, FD => callol som a rozhodol sa zariadit podla turnu a jeho reakcie.

Turn: ($1.99) 7 :spade: (2 players)
SB checks, Hero bets $1, SB folds

Na possible flush checkol, takze mne nezostavalo nic ine iba betnut a foldovat na pripadnu agression.
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod matiapag 03 Nov 2010 13:38

je pekne, ze sa snazis pouzit matiku na vypocet (ne)uspechov, ale ta rovnica ma imo svoje muchy, ako tucniak povedal :) Ja poznam ale jednu o cosi lepsiu, ktora sa da tiez pouzit a dokonca je aj spravna:

won $ = K x (S1-S2)

Pricom "won $" je ci uz winrate, alebo ROI, alebo cokolvek, co ti ukaze, kolko si vyhral (moze to byt aj nejaka konkretna suma), "K" je nejaka konstanta, "S1" je tvoj skill a "S2" je skill superov (slovicko skill urcuje, kolko chybnych rozhodnuti hrac robi... cim menej, tym je to cislo pravdaze vyssie) :) Samozrejme, ze tam nevies dosadit nejake presne cisla, ale pre pribliznu predstavu je to dobre. Zahrna to totiz teba ako konkretneho cloveka s konkretnymi vedomostami/zrucnostami, neberie do uvahy konkretne situacie ale je to vseobecna rovnica, ktora plati vzdy a v longrune sa samozrejme ukaze :) Meni sa od supera k superovi, a kedze sa tam nedaju dosadit presne cisla, ty sa akurat mozes snazit zvacsovat "S1" tak, aby si si aspon pri vacsine superov mohol byt isty, ze S1>S2, v lepsom pripade S1>>S2 :)

Cize :gl: a :dzejkej:
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod dzejkej 03 Nov 2010 13:58

Mathejs napísal:Na vysledku sa isto trosku podpisalo aj to ,ze celkom islo, ale +8Bi z toho 2.5 na redline za 1k ruk az taka nahoda byt nemusi:)

Vies, ze Ti nechcem kazit radost, ale je velka sanca, ze je to hotrun. Ja som mal tiez chvilky, ked som maval padajucu nonSD, kedy na vzorke par tisic ruk bola cervena v pluse :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!