(konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: (zase raz :) ) Na zaciatku “micro” cesty

Odoslaťod Mathejs 03 Nov 2010 14:14

dzejkej napísal:
Mathejs napísal:Na vysledku sa isto trosku podpisalo aj to ,ze celkom islo, ale +8Bi z toho 2.5 na redline za 1k ruk az taka nahoda byt nemusi:)

Vies, ze Ti nechcem kazit radost..

Pamatam si taky nejaky podobne prispevok odomna s podobnou rekaciou od teba a o tyzden na to som tu splakany postoval graf, kde vsetky 3 ciary padaju nezadrzatelne dole zrazu :D
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

Odoslaťod nelz0n 03 Nov 2010 16:01

ad podoba - ten priklad co som pouzil je o tom predstavit si ze velke poty nas stoja relativne malo penazi ale relativne vela casu pri priemernom winrate, ci stratis realne 45min alebo hodinu to je asi jedno, ze ? ide o princip

inak pri takych chybach je jedna vec aktualna equity, dalsia vec realna equity proti jeho range-u a tretia vec je ze chyby (hlavne agresivne) ti vytvaraju dobry image (dobry pre teba), co ti zvysuje winrate v buducnosti

ad tucniak - nl5 10bb/100 je absolutne realne

ad mathejs - ci to je hotrun alebo nie, nieje podstatne, staci hrat najlepsie ako vies a potom si nemozes nic vycitat
Obrázok používateľa
nelz0n

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 13 krát/21 krát

Odoslaťod dzejkej 03 Nov 2010 16:22

Mathejs napísal:Pamatam si taky nejaky podobne prispevok odomna s podobnou rekaciou od teba a o tyzden na to som tu splakany postoval graf, kde vsetky 3 ciary padaju nezadrzatelne dole zrazu :D

No ale dufam, ze Ti neprinasam podobnymi vyrokmi smolu :D. Len tym chcem naznacit, aby si nerobil zavery, ze sa Ti radikalne zmenila hra a podobne. Na malej vzorke vysledok nic nenapovie, ale pocit zo svojich vykonov a review ruk vedia povedat vela :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod tucniak 03 Nov 2010 17:53

je to realne, narazal som na priemerne:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Mathejs 03 Nov 2010 18:37

dzejkej napísal:...aby si nerobil zavery, ze sa Ti radikalne zmenila hra a podobne...

Mne je jasne, ze ide o hotrun, ale potesilo ma, ze odstranenim niektorych neziaducich prvkov bol viac HOT ako tie doteraz :D (je skoda ze hotrun nie je ona :P )

Nelzon: je pravda, ze ak citim, ze hram dobre tak ma ziadne badbeaty setupy a pod. nijak nerozhadzu...
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Mathejs 06 Nov 2010 20:49

Neviem, co sa este povazuje za hotrun a co uz nie, ale navstivili ma aj nejake badbeaty, tak asi je uz prec:D

Pokracujem vo svojej skromnej a nelachvatej hre => nebijem sa o BI tam, kde netreba a graf za parK ruk je menej "cikcakovy" ako v obdobi, ked som sice isiel hore, ale dost to "triaslo":). Ale na taketo moje zbrkle pocity radosti vacsinou reaguje zaujimavymi argumentami pan dr. Dzejkej :D (Minimalne to zatial nie je vyplakavaci graf ako po hotrune pred asi 2 mesiacmi)
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Mathejs 11 Nov 2010 17:26

Mam tu jednu ruku, s ktorou si neviem rady a bol by som velmi rad, ak by sa ku nej niekto vyjadril :

Full Tilt Poker $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 5 players

BB: $9.24
UTG: $5.22
CO: $4.70
BTN: $7.98 36/24,vysoke agro, steal >45
Hero (SB): $6.82

Pre Flop: ($0.07) Hero is SB with 9 :diamond: A :club:
2 folds, BTN raises to $0.15, Hero raises to $0.55, 1 fold, BTN calls $0.40

LIght 3bet (ruka slaba na call, ale nejaky ten removal effect tam je) koli jeho high steal %

Flop: ($1.15) 6 :diamond: A :diamond: J :diamond: (2 players)
Hero bets $0.60, BTN raises to $1.55, Hero requests TIME, Hero ???
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod AjoPP1 11 Nov 2010 17:32

u mna je to bud ship alebo fold :fish:
AjoPP1

Založený: Mar 2010
Poďakoval/li: 4 krát/1 krát

Odoslaťod matiapag 11 Nov 2010 18:35

tak tu by bolo najpodstatnejsie vediet, ze ci je super reg alebo fish :) Totiz tie staty mozu mat obaja, ale mohol si uz odkukat co-to o jeho celkovej hre. Ak je super dobry reg, tak sa priklanam k shove z niekolkych dovodov:

- toto je pre dobreho supera dobry flop na raisovanie, ked o tebe vie, ze aj ty si dobry hrac a vela cbetujes. Jeho raise tu vyfolduje takmer vsetky tvoje TPTK, TPGK a nejake vysoke pary.
- vo svojej range ma iba par ruk, voci ktorym sme skoro drawing dead, ale ani to nie uplne, imo runner runner FH sa moze pritrafit
- vo svojej range nema vela nizsich farieb, pretoze predpokladame, ze suited connectory by na tvoj 3bet zhodil PF (ibaze by si ty mal nejake sialene 3betovacie frekvencie z blindov, co na NL5 asi nemas)
- nasim shovom tu mame super fold equity voci jeho rukam, ktore by teoreticky mal zhodit ale porazaju nas. Ak by mal na ruke nahodou nejaky set alebo 2 pary, tak mame stale flushdraw. Ak ma set/2pr, tak na ruke nema :diamond: a teda mame voci nemu peknu equity. Ako som pisal, sanca, ze ma nieco ako AxQd,AxKd je velmi malicka, su to iba 4 kombinacie a ovela vacsiu cast jeho range bud porazame, alebo ju na nas shove zahodi (resp. mame voci nej nejaku equity, ktora sa meni v zavislosti od typu handy). Samozrejme moze mat nejake kombo draws so zatulanym J, ale to zasa flipujeme a tiez je tych kombinacii celkom malo.

Tento move on moze robit takmer s any 2 cards a hoci su v jeho range rozne silne ruky, podla mna sa to tu da shipnut na zaklade jeho agresivity. Samozrejme este sa da pozriet na jeho raise to cbet stat, popripade AF na flope, resp. fold to 3bet z LP. To vychadzam z predpokladu, ze mas dobru vzroku nanho ;)

btw, nemam moc casu, nestiham sa pohrat s pokerstovom, ale tak skus ty, nejake tie "okruhy" jeho handov som tu nacrtol, tak sa skus pohrat s tym stovom, ze ake cisla ti vyskocia.
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod dzejkej 11 Nov 2010 22:48

A9o OOP nie je nejaky uzasny 3bet zrovna pokial nema fakt nehorazne velky f3bet.

matiapag napísal:- toto je pre dobreho supera dobry flop na raisovanie, ked o tebe vie, ze aj ty si dobry hrac a vela cbetujes. Jeho raise tu vyfolduje takmer vsetky tvoje TPTK, TPGK a nejake vysoke pary.

To je uplne zly flop na raisovanie. Alebo sa teraz na NL5 ocakava, ze v 3bet pote sa folduje TPTK?

Tieto "super hrac vs super hrac" level 4 procesy nie su argument, pokial nemame dovod si mysliet, ze nas poklada za dobreho a sam je dobry - inak sa len odlevelujeme a rozdame stack.

matiapag napísal:- vo svojej range ma iba par ruk, voci ktorym sme skoro drawing dead, ale ani to nie uplne, imo runner runner FH sa moze pritrafit

Na zaklade coho vies, ze ma monstre ruk, proti ktorym mame malu equity iba par v porovnani s bluffmi? Tiez spominat runner runner FH je znacne optimisticke :D.

matiapag napísal:- vo svojej range nema vela nizsich farieb, pretoze predpokladame, ze suited connectory by na tvoj 3bet zhodil PF (ibaze by si ty mal nejake sialene 3betovacie frekvencie z blindov, co na NL5 asi nemas)

Nepredpokladame, ze calluje v poziciii SC (a ine suited ruky ako napr. suited broadways) takmer 140bb deep a zaroven predpokladas, ze na tom flope nas bluffraisuje casto? Cize na takom boarde otoci svoj PP na bluff alebo teda s akymi rukami tam teda podla Teba bluffuje a kolko ich tam ma? Na zaklade coho mu takto vies filtrovat callovaci range?

matiapag napísal:Ak by mal na ruke nahodou nejaky set alebo 2 pary, tak mame stale flushdraw. Ak ma set/2pr, tak na ruke nema :diamond: a teda mame voci nemu peknu equity.

No peknou equity by som to teda nenazyval :).

matiapag napísal:Ako som pisal, sanca, ze ma nieco ako AxQd,AxKd je velmi malicka, su to iba 4 kombinacie a ovela vacsiu cast jeho range bud porazame, alebo ju na nas shove zahodi (resp. mame voci nej nejaku equity, ktora sa meni v zavislosti od typu handy).

Ked uvazujes o pocte jeho valueruk, tak treba to rozoberat v porovnani s bluffami na takomto boarde a nie porovnavat to k vsetkym rukam, ktore napr. otvoril preflop.

U mna je to fold a shove tu pokladam za spew pokial nemam ready, ze je postflop naozaj seriozne divoky. Super moze mat v range vela monster ruk od setov, 2 parov az po hotove flushe a naozaj si nemyslim, ze tam mozeme predpokladat len tak bluffovanie dostatocne casto, aby sme tam happy shovovali. Hero neuvadza samplesize, co je chyba, ale na zaklade preflop statov predpokladat, ze nam postflop bluffuje v 3bet pote take boardy ...

@matiapag: Tvoja rada sa zaklada na veciach, ktore nemozes vediet, matiapag. Je tam vela predpokladov a podmienok - ak je villain super a vie o nas, ze sme tiez, tak to bluffuje, necalluje IP s vela suited rukami, bluffuje velmi wide flop, jeho value range je uzka, mame dobry equity .. Naozaj je tam hrozba outlevelu :).

@Mathejs: Viac statov - f3bet, postflop agresivita (agg frekvencie, rcb, atd) a najma samplesize. Davat taketo strucne staty moc nepomoze.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 7 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!