(konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...
Re: (konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...
nie je ani tak dolezite ci je nit ale ake ma postflop tendencie..proti niekomu s flop cbetom 40% calujem IP vsetky SC a podobnu haved, lebo on ked necbetne tak proste nema a velmi casto c/folduje
ale ano, in general ak range UTG neobsahuje small PP tak to HU nie je velmi EV+
ale ano, in general ak range UTG neobsahuje small PP tak to HU nie je velmi EV+
-
Horsey7 - Príspevky: 2703
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 38 krát/68 krát
NL10 ma zatial bavi:)
Na jednej strane sice prislo to, co ma obchadzalo posledne 2 tyzdne na nl5 - situacie ako KK do AA, semtam cooler a pod. ale tak bola to otazka casu
Co sa mojej strategie tyka, v porovnani s NL5 som sa zacal pohravat s 2 novinkami:
1)3bet ligh vo vhodnych spotoch (vilain vela stealuje a folduje na 3b, otvara CO a vela folduje na 3b a za nami nie je nejaky galgan co sa rad blazni typu showujuci short stack alebo calling station)
2)variabilny bet sizing. vychadzam z toho, ze po lavej ruke chcem mat nitneho hraca => nepotrebujem otvarat vela. Cize ak otvorim 2.5bb na BTN,SB tak staci, ak blindy folduju 62.5% resp. BB 57%, aby som bol okamzite ziskovy => museli by sa veeeelmi adjustnut, aby to pre mna nebolo ziskove (zatial to nepozorujem )
ale nejake zavery budem robit povedzme po 10k rukach, takze zatial len take "hypotezy"...
Na jednej strane sice prislo to, co ma obchadzalo posledne 2 tyzdne na nl5 - situacie ako KK do AA, semtam cooler a pod. ale tak bola to otazka casu
Co sa mojej strategie tyka, v porovnani s NL5 som sa zacal pohravat s 2 novinkami:
1)3bet ligh vo vhodnych spotoch (vilain vela stealuje a folduje na 3b, otvara CO a vela folduje na 3b a za nami nie je nejaky galgan co sa rad blazni typu showujuci short stack alebo calling station)
2)variabilny bet sizing. vychadzam z toho, ze po lavej ruke chcem mat nitneho hraca => nepotrebujem otvarat vela. Cize ak otvorim 2.5bb na BTN,SB tak staci, ak blindy folduju 62.5% resp. BB 57%, aby som bol okamzite ziskovy => museli by sa veeeelmi adjustnut, aby to pre mna nebolo ziskove (zatial to nepozorujem )
ale nejake zavery budem robit povedzme po 10k rukach, takze zatial len take "hypotezy"...
-
Mathejs - Príspevky: 251
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 27 krát/5 krát
10K ruk nie je tiez na robenie zaverov, ale rozhodne su Tvoje hypotezy rozumne a pri dobrej aplikacii budu zarabat .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Prvy krat sa mi podarilo na FTP nahrat dostatocny pocet bodov na ziskanie 1 week subscription na Cardrunners (mam ucet cez fastrakeback), necakal som ze to pojde uz na NL10, takze nestazujem sa:)
-
Zacinam mat pocit, ze rozdiely medzi limitmi (2-10NL) boli hlavne v mojej hlave . Rozdiely tam isto su, ale zle obdobia, co som mal po prichode na 5 aj 10NL, boli dosledkom mojej fanatickosti a nie nejakeho uzasneho narastu urovne.
Implementacia total loose BTN open a 3bet light sa, zda sa, vyplaca. Prvych par K ruk som sice trosku spadol, lebo som nezvladal tazsie spoty, resp som si nevyberal spoty najvhodnejsie, plus sem tam trosku badbeatov, ktore ma nestihli zastihnut na NL5 v novembri .
V poslednom case sa mi hra fakt dobre, zacal som hrat o dost viac LAG (nice okolo 28/24 cca), akosi sa citim ovela istejsie pri c-betovani, 2barrelovani, potcontrol, handreadingu, thinvaluebetoch, blufcatchovani a teda ma az tak netrapi "co drzim ja na ruke" uz:)
Uz len sa naucit sa ovladat na 98% aspon, lebo mam pocit, ze loosa hra a spew maju ku sebe dost blizko!
Zacal som NL10 s 32BI, nasledoval pad, teraz som zhruba na 38BI. Graf pride ak este zahram par K ruk, nech to je aspon 4 ciferna vzorka.
Zatial sportu zdar
Implementacia total loose BTN open a 3bet light sa, zda sa, vyplaca. Prvych par K ruk som sice trosku spadol, lebo som nezvladal tazsie spoty, resp som si nevyberal spoty najvhodnejsie, plus sem tam trosku badbeatov, ktore ma nestihli zastihnut na NL5 v novembri .
V poslednom case sa mi hra fakt dobre, zacal som hrat o dost viac LAG (nice okolo 28/24 cca), akosi sa citim ovela istejsie pri c-betovani, 2barrelovani, potcontrol, handreadingu, thinvaluebetoch, blufcatchovani a teda ma az tak netrapi "co drzim ja na ruke" uz:)
Uz len sa naucit sa ovladat na 98% aspon, lebo mam pocit, ze loosa hra a spew maju ku sebe dost blizko!
Zacal som NL10 s 32BI, nasledoval pad, teraz som zhruba na 38BI. Graf pride ak este zahram par K ruk, nech to je aspon 4 ciferna vzorka.
Zatial sportu zdar
-
Ruka s radu: je dobre mat plan:)
Ready?: tak limpli to, takze to by malo stacit.
Full Tilt Poker $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players
SB: $16.13
Hero (BB): $10.00
UTG: $10.00
MP: $6.95
CO: $7.00
BTN: $8.97
CO posts a big blind ($0.10)
Pre Flop: ($0.25) Hero is BB with 5 9
1 fold, MP calls $0.10, CO checks, 2 folds, Hero checks
Flop: ($0.35) 8 6 9 (3 players)
Hero bets $0.24, MP calls $0.24, CO folds
a juchu na 3 barel, lebo kazda overkarta (asi az na T je dobra)...
Turn: ($0.83) Q (2 players)
Hero bets $0.40, MP calls $0.40
...ideme podla planu, akurat som mohol betnu aspon tu plovicu, neviem co ma to napadlo ...
River: ($1.63) 2 (2 players)
Hero bets $1.20, MP folds
...no a river je blank.
tu sa mi zda, ze som mohol betnu menej, lebo mam SD value => s total air by som tolko betol. Kolko sa tu hodi? 0.50 ? (ten villain zas nebol total station, vpip mal asi 30, ale biedna vzorka)
vopred dakujem za nazor:)
Ready?: tak limpli to, takze to by malo stacit.
Full Tilt Poker $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players
SB: $16.13
Hero (BB): $10.00
UTG: $10.00
MP: $6.95
CO: $7.00
BTN: $8.97
CO posts a big blind ($0.10)
Pre Flop: ($0.25) Hero is BB with 5 9
1 fold, MP calls $0.10, CO checks, 2 folds, Hero checks
Flop: ($0.35) 8 6 9 (3 players)
Hero bets $0.24, MP calls $0.24, CO folds
a juchu na 3 barel, lebo kazda overkarta (asi az na T je dobra)...
Turn: ($0.83) Q (2 players)
Hero bets $0.40, MP calls $0.40
...ideme podla planu, akurat som mohol betnu aspon tu plovicu, neviem co ma to napadlo ...
River: ($1.63) 2 (2 players)
Hero bets $1.20, MP folds
...no a river je blank.
tu sa mi zda, ze som mohol betnu menej, lebo mam SD value => s total air by som tolko betol. Kolko sa tu hodi? 0.50 ? (ten villain zas nebol total station, vpip mal asi 30, ale biedna vzorka)
vopred dakujem za nazor:)
-
A ten Tvoj plan je 3barrel bluff v limpovanom pote s TPNK proti fishkam alebo co to vlastne ma byt?
Som myslel, ze velmi thin valuebetovanie a potom tam vidim poznamku, ze kazda overkarta je dobra .
Som myslel, ze velmi thin valuebetovanie a potom tam vidim poznamku, ze kazda overkarta je dobra .
-
Tiez som tak trocha zmateny z tejto handy...nepopises nam superov a svoje komenty k tejto linii ?
- slemo69
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 30 krát/13 krát
Mam, co som chcel:)
Ked mam pocit, ze mam nejaky novy teoreticky poznatok, tak to skusam na spote, o ktorom si myslim, ze je vhodny a potom sa zamyslim nad tym, co by sa dalo zlepsit. A tu sa vzdy objavi nejaka spatna vazba, ktora ma donuti sa nad vecami poriadne zamysliet... In general sa snazim bojovat v limp pots, ale robieval som chybu, ze som sa po flope vzdaval. Tak len teraz sa mi zase stava, ze to naopak prezeniem s "aktivitou".
Villain tu bol 33/17 pasivny za 36ruk.
plan bol 3 barel na vhodnych kartach (vzdat sa na pripadnu agression), lebo na flope ma callnu pary draws a myslim, ze aj Ax.
Spatna si uvedomujem, ze ta cast s overkaratmi bude asi blbost, lebo 3. a 4. pary vyfoldovat nepotrebujem a lepsiu 9 (druhy par) tu aj tak nepolozi. A teda rozumne mi tu pride thinvaluebetovat a vytiahnut nieco zo slabsich ruk ( Ax, 4.pary), s ktorymi sa ukeca a callne ak betnem rozumne (.50).
A na bluffovanie 3streets s air toto asi najvhodnejsi spot nie je a mam pocit, ze by som sa do takeho radsej ani pustat nemal:) (este vlastne aj bez readov...)
Ked mam pocit, ze mam nejaky novy teoreticky poznatok, tak to skusam na spote, o ktorom si myslim, ze je vhodny a potom sa zamyslim nad tym, co by sa dalo zlepsit. A tu sa vzdy objavi nejaka spatna vazba, ktora ma donuti sa nad vecami poriadne zamysliet... In general sa snazim bojovat v limp pots, ale robieval som chybu, ze som sa po flope vzdaval. Tak len teraz sa mi zase stava, ze to naopak prezeniem s "aktivitou".
Villain tu bol 33/17 pasivny za 36ruk.
plan bol 3 barel na vhodnych kartach (vzdat sa na pripadnu agression), lebo na flope ma callnu pary draws a myslim, ze aj Ax.
Spatna si uvedomujem, ze ta cast s overkaratmi bude asi blbost, lebo 3. a 4. pary vyfoldovat nepotrebujem a lepsiu 9 (druhy par) tu aj tak nepolozi. A teda rozumne mi tu pride thinvaluebetovat a vytiahnut nieco zo slabsich ruk ( Ax, 4.pary), s ktorymi sa ukeca a callne ak betnem rozumne (.50).
A na bluffovanie 3streets s air toto asi najvhodnejsi spot nie je a mam pocit, ze by som sa do takeho radsej ani pustat nemal:) (este vlastne aj bez readov...)
-
Veru, teraz si to velmi pekne zanalyzoval .
-
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.