meomir napísal:Flop: ($0.85, 2 players) 2 9 4
BB bets $0.45, Hero raises to $1.35, BB calls $0.90
Hm. Betuje 0.45 do 0.85. Raisujem o pot na 1.35 aby som vedel na com som. Zial call. KK-JJ som vylucil (preflop len call). Trafeny set? Na moj raise len call. Nie som mudry z toho.
raisujes, aby si vedel, na com si? ak si pozries postupnost cervena-modra-cervena, prides k tomu, ze...je to ZLY dovod na bet.
Raisujeme:
a: for value - s overcards a BD GS no draw asi tazko vs donkujuci super
b: as a bluff - kedze ho nepozname a nevieme ze donk/folduje casto air/crap tiez asi nie super
c:as a semibluff-overs a BD GS by to mozno slo, ak mame nejaku fold equity na danom boarde a specificke ready
dalej slovko ZIAL, to je nejaka emocia? ze raisnem, lebo snad cosi, a on callne, tak zial, aj ja som smutny, nie som z toho mudry...
toto cele nedava zmysel.
premyslame v rangoch:
-ako vyzera nas range z BTN? (vypis si a premyslaj)
je toto dobry board pre nas?premysla o tom on?je to dobry board na cbet vs nasa percieved range?
-preco donkuje?aku range donkuje? (vypis si a premyslaj)
donkuje tu casto for value?
donkuje tu casto ako bluff?
s akou range bluffuje, s akou semibluffuje, co myslis, ze ma v check/calling range, ake moze mat dovody na donk?
z tohto vsetkeho sa odvija nasa akcia, ci je to fold, flat alebo raise, co reprezentuje on, ake ma frekvencie bluffu/valuebetu, co reprezentujeme my, aku mame fold equity.
zial raisneme tu aby sme zistili na com sme a zial sme callnuti tak to teda vlastne nevieme (a investovali sme peniaze do potu s tymto dovodom) naozaj nestaci :)
meomir napísal:Turn: ($3.55, 2 players) Q
BB bets $2.65, Hero raises to $11.50, BB calls $5.33 and is all-in
Rozumny call, ale mna triafa turn. Po zvazeny, ze asi porazam vacsinu jeho ruk (KQ, Ax, 88,TT (pripadne pasivne JJ), + bluffy ), to tam pushujem...
tu si asi myslel rozumny bet zrejme:)
tuto zase narazam na iste nezrovnalosti v mysleni, vid cervena.
O akych pasivnych JJ hovoris? Hrac ti donkol maly drawy board, callol tvoj reraise ( opat, o akych bluffoch hovoris?-casto vydas hracov donk/callnut a nasledne donk/bluffnut? ja som poker nejaky ten piatok nehral ale nepamatam si na take velmi) a nasledne opat donkol na overkarte?
Skutocne si myslis, ze ti tam nejake JJ callne push?a ze bolo zahrane pasivne? (opat som vypichol jednu ruku ale myslim tym range-wise thinking, 88-JJ napr)
Problem v tejto ruke(a vsetkych) je, ze tvoje a superove akcie formuju tvoj a jeho range. Toto sa deje uz pred flopom a kazdy street to niekam posuva, cize ty mu potrebujes:
dat nejaky pre-flop range
nasledne ho okresat podla flop akcie
nasledne ho okresat podla turn akcie
nasledne shipnes turn, vidis tam dostatocne mnozstvo HORSICH ruk, ktore ti tam calluju shove? (vypis)
ak este snivas o tom bluffe, aku value z bluffu ziskas shovom?