moving up - lolofonov blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: moving up - lolofonov blog

Odoslaťod lolofon 26 Dec 2010 15:00

Dnes aj vcera som zaznamenal sessions s jemnym profitom, hra bola slusna a aj ked som robil chyby, vacsinou uz neboli z nepozornosti, ale jednoducho zo zleho vyhodnotenia situacie, co ma tesi. Hram vcelku jednoducho, menej bluffujem, lebo vdaka filtrom som zistil, ze tam palim neskutocne peniaze. Ked valuebetujem, tak sa snazim zvacsit betsizing, lebo tam som tiez zistil, ze to nie je ono. Tiez sa mi zda, ze o nieco lepsie vyuzivam stata este zopar drobnosti...

Jedna ruka, kde si nie som celkom isty mojou line:

Party Poker $10 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1093279
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $15.65
Hero (BB): $10.47
UTG: $12.96
MP: $24.45
CO: $10.00 v tom case 20/16/ATS 23/ foldto3b 100(2)/ AF 2.5/ AFq 63%/ WTSD 20/ foldtoflopcbet 0(2)/ [49 ruk], bez poznamok
BTN: $10.00

Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with KObrázok JObrázok
2 folds, CO raises to $0.40, 2 folds, Hero raises to $1.30, CO calls $0.90
PF je na CC moja ruka prilis weak imo, takze raz za cas agresivne defendujem s rukou s card removal potencialom. Po jeho calle neocakavam nejaky slowplay, takze v range-i predpokladam hlavne ruky ako AQ,AJ, KQ, 88-TT, obcas nejake Axs, nizsie PPs, mozno zopar SCs, neviem...

Flop: ($2.65) 6Obrázok KObrázok TObrázok (2 players)
Hero bets $1.30, CO calls $1.30
Na flope nie je toho vela, co mi zaplati, snad len nizsie PPs (+maybe JJ-QQ, ak sa to rozhodol PF flatnut), nejake AT, mozno QJs, JTs. Rozhodujem sa preto pre weak 1/2ps cbet s tym, ze vyzera byt celkom solid a moze ma na tomto dry boarde skusit floatnut, co planujem vyuzit.

Turn: ($5.25) TObrázok (2 players)
Hero checks, CO bets $3, Hero calls $3
Turn nie je najkrajsi, bije ma uz aj Tx a nevidim tu prakticky ziadnu value, takze sa drzim planu a idem si po check/call s tym, ze callnem aj river, lebo odds nepustia.

River: ($11.25) 4Obrázok (2 players)
Hero checks, CO bets $4.40 all in, Hero calls $4.40
Nie som tu najistejsi, bijem iba bluff, ale mam viac ako 1:3 a dorovnavam. Je to prilis light?
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod Chlpo1989 26 Dec 2010 22:58

V jeho PF rangei sa daju najst ruky ako AK, QQ, JJ, TT, mozno AQs/AJs, s ktorymi sa nebude "šantiť" a skusi si pozriet flop. Samozrejme, ze niekto tam moze callovat aj 98s, alebo KQ popripade AA, zalezi na superovi, dynamike stola atd.

Ten flop je imo okej cbet, pretoze tu nam moze foldnut vacsinu AQ, mozno QQ, popripade AJ atd.
Ten turn je z jeho strany imo value line, takze tam by som urcite foldol. Bije ta KQ, AK, AA, KK, TT, mozno KT. Tam je toho ovela viac for value ako bluff. A tym ze dorovnas turn je jasne, ze na rivri to pojde vsetko dnu.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod tucniak 27 Dec 2010 04:59

Chlpo1989 napísal:Ten flop je imo okej cbet, pretoze tu nam moze callnut vacsinu AQ, mozno QQ, popripade AJ atd.
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod lolofon 27 Dec 2010 09:43

Imo mu davas PF prilis tiht range. Ak je IP, tak sa na tomto limite casto stretavam aj s PPs a vyssimi SCs, random broadways atd. Avsak si myslim, ze aj tak tu bude 3bet profitable, lebo stealuje povedzme s 25%, 3bet calluje s 10% ruk + postflop toho dost vyhram cbetom.

Ok, ak by si vedel, ze ma PF sirsiu calling range, asi je to stale prilis loose calldown, ci?
lolofon

Odoslaťod Chlpo1989 27 Dec 2010 11:05

tucniak napísal:
Chlpo1989 napísal:Ten flop je imo okej cbet, pretoze tu nam moze callnut vacsinu AQ, mozno QQ, popripade AJ atd.

Jo, jasne, ze tam malo byt callnut :)

lolofon napísal:Imo mu davas PF prilis tiht range. Ak je IP, tak sa na tomto limite casto stretavam aj s PPs a vyssimi SCs, random broadways atd.

Ok, ak by si vedel, ze ma PF sirsiu calling range, asi je to stale prilis loose calldown, ci?

No taky range mu davam na zaklade mojich skusenosti. Pokial ma PF sirsiu range, nemusi to tak byt na flope a uz vobec nie na turne a riveri. Za 50 ruk nemas sancu zistit, co bude callovat v 3bet spotoch IP a ako bude hrat boardy.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 27 Dec 2010 11:16

Chlpo1989 napísal:Za 50 ruk nemas sancu zistit, co bude callovat v 3bet spotoch IP a ako bude hrat boardy.

This!
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod lolofon 27 Dec 2010 11:36

Oke, dik hosi... :good:
lolofon

Odoslaťod lolofon 02 Jan 2011 20:34

Mensi update, nebudem davat ziaden rocny report, kedze v pripade mojho volume to nema moc vyznam, ale budem sa snazit polepsit, aj ked popri mature to bude tazke... Posledne dni som sa snazil aspon co-to nahrat, tj cca 1k ruk/ den. BR dnes prekrocil milestone 500USD, co ma znova presvedcilo, ze da sa ist pomaly hore, ak sa snazim. Ak su na NL10 zle stoly (co sa stava dost casto poslednu dobu), tak hravam obcas aj NL4 a NL25, pomaha mi to vypnut autopilot. Hravam sessions bud so 6 alebo 9 stolmi, aby som nahral nejaky ten volume, kedze si nemozem dovolit cely den sa venovat pokru a ani to nechcem. Zistil som, ze pri 6 stoloch dokazem udrzat redline takmer BE, pri 9 je to horsie, preto asi budem castejsie hravat 9.

Inak dve velmi vseobecne otazky, snad aspon mi aspon trochu budete vediet pomoct, ak nie, budem sa snazit dat konkretny priklad:
1. Co s offsuit broadway rukami typu AJo, KJo, KQo etc. na BB, ked otvaral MP/CO a vsetci ostatni foldli? Standardne to callujem, lenze si dost casto kladiem otazku, ci to dokazem hrat profitably postflop. Vela regov, proti ktorym hram, ma imo leak v tom, ze prilis vela cbetuju a dalej nekladu odpor, cize su velmi exploitovatelny check/raismi na flope na vhodnych boardoch atd, ale aj tak.

2. Takisto mam problem so situaciami, ked drzim nejaku medium made hand na low flope, ktora by sa vsak mohla stat uplnym trashom v pripade, ze by prisli dve overkarty (napr. 55 na 332tt, 78s na 862r atd). Casto neviem, ci mam skor potcontrolovat alebo betovat, pretoze aj ked mam, dajme tomu, overpair, moja equity nie je nijak uzasna proti superovej range, ktora obsahuje kopec overcards, a teda mi nevadi, ak foldne.
lolofon

Odoslaťod matiapag 02 Jan 2011 21:49

lolofon napísal:Zistil som, ze pri 6 stoloch dokazem udrzat redline takmer BE, pri 9 je to horsie, preto asi budem castejsie hravat 9.

:huh:

1. otazka -> ruky by som hral v zavislosti od PF aggresora. Do uvahy by som tu bral staty fold to 3bet, cbet flop a fold to flop cbet. Kombinaciou tychto troch ziskas nejaku predstavu o tom, ako ruku zahrat. Samozrejme treba brat do uvahy aj to, kolko hra villain ruk, kolko z nich stealuje.

Ak napriklad otvara nit, tak ho budem 3betovat 100% casu, pretoze on bude velmi casto foldovat ci uz PF, alebo na nasledne cbety. Svoje premium ruky bude podla mna velmi casto 4betovat (nevadi, ze je IP), a teda callovat ta bude najcastejsie so strednymi a vyssimi parmi, co vies lahko exploitovat v zavislosti od flopu.

Ak to ale otvara nejaky bully, co hra 36/28/fold to 3bet 55%, tak to len callnem, pretoze jeho range brutalne porazame a viacej value vytiahneme, ked sa nebudeme snazit prebrat iniciativu.

(toto su imo iba moje uvahy, mozno existuju viac +EV riesenia, ja by som to riesil takto)

2. otazka -> Toto mi pride ako pomerne vseobecna otazka a vela tu podla mna zalezi od situacie. Vo vseobecnosti by som na flope urcite betoval, no dalsia line by velmi zavisela od toho, ci sme OOP/IP, od supera/ov a pod. Ak sme napr. dorovnavali openraise z blindov, prisiel takyto flop a sme OOP, tak by som tu volil ch/c line, pretoze super bude casto cbetovat a nie az tak casto trafi turn a ako si povedal, superi ti budu cbetovat velmi casto.
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod lolofon 03 Jan 2011 07:52

Myslel som 6 tych stolov, heh :)

Dik za odpoved, ked budem na PC tak sa pokusim najst nejake priklady k tej druhej otazke ;)
lolofon

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!