ZelTZN aka NLHE Soldier

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Zeltznov blog

Odoslaťod matiapag 26 Dec 2010 00:07

1. handa:

Na flope by som betoval asi viac, tak 13-14c. Tebe tam unknown nezaplati hocico, okrem K a :diamond: zhodia superi vsetko ostatne, no z tychto veci vies vytiahnut super value. Ked nas super raisuje (:Yahoo!:), tak my preco iba min3betujeme? On nam ukaze, ze je ochotny na tomto boarde dat do potu viacej penazi, a my raisneme iba minimum? A v zapati sa na turne meni situacia uplne drasticky. Ak ma super zatulaneho Kinga, je po nas. Z jeho FD nevytiahneme uz asi nic, kedze hrozi fullhous. Tu som zastancom ch behind, imo nemame velmi dovod betovat.

2. handa:

limp pf? :shock: Ak sa rozhodnes tu ruku hrat z tejto pozicie, tak je to raise. Ty tym, ze tu ruku limpnes, akurat dotiahnes do potu viac ludi a na multiway poty mame ine vhodne ruky (co neznamena, ze tie by sme mali z UTG openlimpovat). Raisom budujes pot, co je pre teba dobre, ked trafis set, a zaroven preberas iniciativu, co je pre teba dobre, lebo mozes cbetovat niektore vhodne flopy aj ked set netrafis.

Ked uz sme sa dostali do takejto situacie, na nizkom koordinovanom flope triafame bottom set -> preco raisujeme iba tak malo? Pre mna je toto imo pot alebo cosi velmi blizko tomu. Mas este v hre dalsich 3 ludi, cize sanca, ze niekto trafil nieco je velka (a ako vieme na NL2, ked ten niekto dorovna 28 do 48, tak dorovna aj 42 do 48). Chceme nasu ruku chranit + chceme vytiahnut value zo vsetkych draws, ktore tam su, a veruze ich je tam pozehnane.

3. handa:

proti random fishke na NL2 sa toto nesklada. Niekto ta tu moze raisovat aj s uplnou hlupostou ako 8x 9 :diamond: a pod, niekto trosku rozumnejsi to moze robit s K :diamond: Jx, ale na zaklade sizingu villaina mozme povedat, ze rozumny hrac to nebude a teda ma range asi sirsi ako iba made hands (+ tvoja ruka ho moze redrawnut s tym, ze mas nut FD). Otazkou je zasa nas betsizing. Iste vidis vo videach a vsade zlomok 2/3, ale na tomto boarde by som fakt nevahal a praskol tam pot. Opet je to multiway pot, koordinovany a extradrawy a my (ako sme si vysvetlili) sa nemusime bat raisov a nasu handu neskladame. Naopak super tu bude dorovnavat s megasirokou range, ktora obsahuje velmi vela ruk, s ktorymi chce vidiet este dalsie dve streets no matter what. Cize opat zvysit velkost cbetu.

4. handa:

Preco si ho chcel check-raisovat na riveri? Vezmi si jeho range - v jeho range su tu vo velkej vacsine broadway ruky, ktore viacmenej trafili, ale nie su dostatocne silne (co mozme vidiet aj na jeho sizingu), aby sa s nimi zacal blaznit. Ak 2barreluje, tak bude mat velmi casto to eso, niekedy aj 2 pary. Na river vsak pride karta, ktora mu bud spravila rovnaku postupku, ako tebe (co je unlikely, kedze mame az dve desiny), alebo mu spravila 2 pary, alebo jeho aktualny hand neimprovla a je to prenho scare card. On sa podla mna velmi casto rozhodne checknut behind niekedy aj velmi dobre ruky, pretoze rozmysla iba nad tym, co ma on a ake je to na danom boarde silne (ked predpokladame, ze je to random NL2 hrac). Tu aj jeho nejaky set (very unlikely) vyzera slabucko, lebo kazda jedna desina v decku ho bije.

Cize ty ked checknes, tak jemu sa vacsinou skor ulavi, akoby sa potesil a isiel do teba busit s nejakymi dvoma parmi.

Ale keby betnes, tak zasa vies, ze ta velmi casto dorovna so svojimi rukami, lebo ma predsa vysoky par alebo dva a taketo veci sa neskladaju. Tu uz samozrejme nie som zastancom pot size betu, predsalen sa moze skor zlaknut velkeho betu a betoval by som iba cosi okolo polovice potu, nech sa ukeca aj s pripadnym slabsim esom.

Snad zrozumitelne, imo davas brutalny objem, takmyto tempom a nejakym studiom sa mozes velmi rychlo zlepsovat, len to chce teda este popracovat na tych vedomostiach, popozerat nejake videjka a precitat nejaku tu knizocku ;) drzim palce, keby mas nejake otazky, pis sem alebo hocikde inde, kde mas na mna kontakt, rad pomozem ;)

:gl:
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Zeltzn 26 Dec 2010 00:55

Snažím sa :) tiež som nad knihou rozmýšľal,len pokrovych kníh je strašne veľa a neviem ktorá by bola pre mna správna
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod popoBA 26 Dec 2010 00:58

matiapag naozaj ideme pouzivat slova videjko a knizocka? :D
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod Zeltzn 26 Dec 2010 01:28

Akú knihu by ste mi odporúčali ako hráčovi microlimit cashgames ?? Pozeral som tu na fóre ale veľa som nezistil.. Nejakú v cz\sk preklade
Obrázok používateľa
Zeltzn

Odoslaťod matiapag 26 Dec 2010 10:25

popoBA napísal:matiapag naozaj ideme pouzivat slova videjko a knizocka? :D

Sak su Vianoce, vsetci sme namako :D

A k tej knihe - tu na fore najdes emjaykov preklad Easy game vol I, kvalitne citanie, kvalitny preklad, odporucam. ak narazis na nejaku inu a chcel by si ju zohnat, napis, mozno sa u mna daco najde :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Zeltzn 26 Dec 2010 13:34

jj je to fajn zatial som si preČítal pri raňajkách prvých 10 strán :) teraz som si odohral okolo 800 hands a zistil som že mám dosť veľké rezervy čo sa týka hry OOP, tak som sa snažil hrať čo najčastejšie IP a zúžil som range handov OOP a naopak .. keď som OOP som zistil že sa snažím veľa bluffovať alebo raisujem z SB handy ako KQo KJo KJs a netrafim tak proste sa snazim blufovat .. takze tam som sa donutil checkovat behind .. radšej hrám IP kde mám kontrolu nad svojou hrou a viem Čo a prečo robím. Teraz postnem pár handov ktoré mi dali zabrať ..
Hand numero 1:

Full Tilt Poker $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1093238
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

UTG: $2.00
Hero (MP): $2.02
CO: $2.23
BTN: $2.00
SB: $1.92
BB: $2.00

Pre Flop: ($0.03) Hero is MP with A :club: K :spade:
1 fold, Hero raises to $0.08, 2 folds, SB calls $0.07, 1 fold

Flop: ($0.18) A :diamond: T :diamond: 2 :spade: (2 players)
SB checks, Hero bets $0.13, SB calls $0.13

Turn: ($0.44) 6 :club: (2 players)
SB checks, Hero bets $0.28, SB calls $0.28

River: ($1.00) K :heart: (2 players)
SB bets $1.02, Hero requests TIME, Hero calls $1.02
Total pot $3.04 | Rake $0.20
SB shows [Ts Tc]
tuto to bol jeden zo série extra bad calls, kde som callol s top 2 ale nič som neporážal .. max A10 alebo nejaky nizsie 2 pair .. SB bol unknown fish (47/13), dufam že sa takýmto bad readom budem vyvarovať ja :yegon2:

hand numero 2:

Full Tilt Poker $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 5 players

SB: $2.00
Hero (BB): $2.82
UTG: $5.08
CO: $1.76
BTN: $1.87

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with Q :spade: K :spade:
3 folds, SB raises to $0.07, Hero calls $0.05

Flop: ($0.14) 6 :heart: 9 :club: 4 :spade: (2 players)
SB bets $0.14, Hero folds
na BB som našiel dobrý hand, proti unknownovi ktorý sa možno snaží kradnúť blindy by bol lepší raise čo myslíte??
hand numero 3:

Full Tilt Poker $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1093242

CO: $2.03
BTN: $2.17
SB: $2.03
Hero (BB): $2.21
UTG: $2.00

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with 3 :spade: 5 :spade:
1 fold, CO calls $0.02, 2 folds, Hero checks

Flop: ($0.05) Q :spade: 9 :club: 9 :spade: (2 players)
Hero bets $0.05, CO calls $0.05

Turn: ($0.15) J :club: (2 players)
Hero bets $0.10, CO calls $0.10

River: ($0.35) T :spade: (2 players)
Hero bets $0.22, CO raises to $1.01, Hero requests TIME, Hero folds
Total pot $0.79 | Rake $0.05
v tejto hre som hral proti unknown fishke so statmi 75/0 a hrala 69% of all hands, ale myslim si že som tam toho veľa neporážal.. max trojicu 9 alebo Kx,AK..
hand numero 4:
Full Tilt Poker $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1093244

SB: $3.69
BB: $2.36
UTG: $2.62
MP: $2.00
Hero (CO): $2.00
BTN: $1.55

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with J :spade: J :diamond:
1 fold, MP raises to $0.06, Hero raises to $0.18, 3 folds, MP requests TIME, MP calls $0.12

Flop: ($0.39) 3 :heart: 8 :heart: 5 :heart: (2 players)
MP checks, Hero bets $0.22, MP requests TIME, MP calls $0.22

Turn: ($0.83) 4 :club: (2 players)
MP checks, Hero bets $0.49, MP calls $0.49

River: ($1.81) 6 :club: (2 players)
MP checks, Hero checks
Total pot $1.81 | Rake $0.12
MP shows [7h 7d]
myslim že zase u mňa zlyhal bet-sizing :wall: :wall: , bol to taký priemerný hráč so statmi 27/21, som ho dával na taký AK/AQ s jedným srdcom..
Obrázok používateľa
Zeltzn

Odoslaťod Zeltzn 27 Dec 2010 21:12

Konečne po dlhej dobe sa mi darí, vychádzajú mi ready, dobre zahadzujem + kamarát mi spravil taký menší coaching a všetko je v najlepšej ceste k NL5 ! :Yahoo!: :Yahoo!: Síce potrebujem ešte tak cca 30$ aby som mohol skusit shot, ale ak to takto pôjde ďalej tak si viem predstaviť NL5 najneskôr 1. feb :Yahoo!: :Yahoo!: zatiaľ som sa k dočítaniu knihy ešte nedostal, ale po pozretí videa od spoločnosti "T.M. studios" mam opäť jasnejšie v hre, ďakujem chlapci :)
Obrázok používateľa
Zeltzn

Odoslaťod matiapag 27 Dec 2010 21:53

Zeltzn napísal:zatiaľ som sa k dočítaniu knihy ešte nedostal, ale po pozretí videa od spoločnosti "T.M. studios" mam opäť jasnejšie v hre, ďakujem chlapci

Co to len moze byt, to T.M. studios?? :unknown:

Btw, pri tvojom objeme, ktory davas, sa ani necudujem, ze taky rychlo napredujes :) Len si treba uvedomit, ze so stupajucimi limitmi bude potrebne aj zvacsovat objem studijnych materialov, lebo bude ovela vacsi vyskyt regov a aj porazat fishky bude coraz narocnejsie ;) Ak ti takato chut do hrania (a hlavne ten OBJEM!) vydrzi este par mesiacov, tak mas velku perspektivu, len ako opakujem, negrindi -> studuj! A hlavne pri takom objeme be aware of BRM! Moze sa ti stat takto, ze budes mat velke swingy v kratkom case, tak na to pozor.

Btw, ako dopadol poker u teba? A ktoze ta to coachoval? Maruniak?
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Zeltzn 27 Dec 2010 21:58

zabudol som tam dať & :D Tucniak a Matiapag ;) to je evidentné,keby si dneska videl aké all iny dávali by si vybuchol :lol2:
tak ten objem je taky velky hlavne kvoli tomu, že mám prázdniny a že nemám nejak extra veľa učenia, čiže sa môžem bezproblémov sústrediť na hru :) .. jasné, BRM je základ :) bol som 3. katastrofa :D .. jj Roman ;)
Obrázok používateľa
Zeltzn

Odoslaťod Chlpo1989 27 Dec 2010 22:05

matiapag napísal: Ak ti takato chut do hrania (a hlavne ten OBJEM!) vydrzi este par mesiacov, tak mas velku perspektivu,

Neboj sa, prvy vacsi downswing ho hned znechuti :D
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!