Zdravim opat,
A znova menim temu, po sng a cash tu mam Omahu PL
Pre tych, co sa im nechce citat dlhsie texty:
v zivote som nehral turnaj v Omahe a z prvych 6 PLO MTT turnajov som skoncil 2x na final table (6. a 2. miesto a dokopy zisk 600$ !!)Detaily nasleduju:
V case vianocneho kludu som hral nejake NLHE MTT a dole v chat okne vyskocil odkaz od Administratora, ze este je cas sa prihlasit do OMAHA 6max rebuy garant 5000$ turnaja za 3$. Klikol som na to, zistil ze je 5 minut do prestavky, ale povedal som si, nevadi skusim. Dostal som skvely stack 1500 pri blindoch 50/100.
A hned v 2 rukach za sebou som sa doubleupol a potom zobral cez prestavku addon. Mal som nieco vyse average.
Potom si uz nepamatam co sa dialo, lebo som mal vypnute hand history. Viem len ze som robil loose cally a triafalo ma a suckoutoval som lepsie ruky. Sem tam som aj mal ruku a sem tam nieco vyblufoval.
Dlho som bol chiplead, napr. 1. z last 55, potom 3. z last19 a nakoniec som skoncil 6ty z 488 hracov a zobral 170$.Uz ked som videl ake to je lahke
som si zapol paralelne dalsi Omaha PL turnaj (2$ freez) a tam som vyletel za 15 ruk, crackli mi AA, lebo na zaciatku turnaja robia vsetci loose cally a niekoho trafili 2 pary. potom som prehral mensi fullhouse do vacsieho a bol som out.
Na 2. den som si zapol rovnaky turnaj v akom sa mi darilo den predtym (3$ rebuy) a znova som stihol 5 min do prestavky. Hned prve ruky 2x double up, potom zbytocne pustanie chipov, mohol som ist s peknym stackom do freezout casti
Vyletel som hned po prestavke na flopnutu nuts farbu a super sa nevedel vzdat middle setu a sparoval sa board na river a hotovo.
Toto ma neodradilo a pustil som si 2$ rebuy PLO MTT, nastupil som v 2.leveli a do prestavky som si dal cca 5x dvojity rebuy (mal som z coho minat, vsak som vyhral vela $). Do prestavky som vsak ziadny velky stack nevyrobil, zacalo sa darit az po nej.
V najlepsom momente som bol 8. z poslednych 78 hracov (739 entrants total, 1.miesto 850$) pri 71 platenych. Ale potom sa prestalo darit a vyletel som na QQxx super calloval moj push na Jhigh boarde s 1 middle parom a na turne prisla 7 a on mal pocket 77, cize set. 30.miesto a mincash 26$, ktory mi zaplatil tie rebuyi na zaciatku turnaja.
Kedze noc bola este mlada a ja som stale nechapal z toho ako sa mi relativne dari (30.miesto zo 739!) a pritom som v zivote seriozne Omahu nehral, len microlimit cash zo srandy popri pozerani poker videi a serialov, tak som si zapol este 2 turnaje:
1. 3$ freez kde som vypadol po 15 rukach, lebo som si neuvedomil ze freez treba hrat viac tight a rozflakal som chipy. posledna ruka flopnuty middle set a super OESD a ideme allin a dosla mu.
2. 10$ 1rebuy + 1addon. Keby som nevyhral tych 170$, tak by som takyto turnaj by som nehral ani NLHE nieto este Omaha, lebo na to nemam roll. Aj s tou vyhrou asi nemam bankroll na taketo ale proste som nevedel odolat.
Hned 7. ruku som sa stackol s gutshotom a flushdraw na flope a dvojitym flushdrawom a dvojitym gutshotom a small parom a neprislo mi nic. super mal inak len middle par a nutflushdraw, tiez mu neprislo ale stacilo to.
Zobral som rebuy ( jediny, co som mohol, lebo to nebol unlimited rebuy turnaj) a zacal hrat tight.
Zacali sa diat velke halusky (uvadzam kolko BB som ziskal v tych hrach)
+44BB: riverol som fullhouse,
+50BB: flopol som postupku a ustal ju,
+54BB: flopol som farbu a super sa stackol s top setom, nesparovalo sa.
+33BB: riverol som backdoor farbu proti superovej flopnutej postupke
+14BB: riverol som bottom set, lebo superi len checkovali
+25BB: na turne mam nuts postupku a super set a stakli sme sa a ustal som to
+13BB: davam loose call na raise a flopujem postupku a super nevie zahodit AAxx
+23BB: mam over par a flushdraw ideme so superom allin, ma top set, ale mne prichadza 2outer na vyssi set!
+19BB: turnem nuts flush a super folduje
+26BB: stacknem sa z chalanom za polovicu mojho stacku mam KKxx a on AAxx a pride mi K.
+18BB: spravim loose call OOP a vydrzim 1cbet a turnem flush, potom checkujeme a staci mi to
+40BB: flopnem v raisovanej hre top set KKK a betujem ho lebo hrozi farba a super stale call az do allinu na riveri (mal ten flushdraw, neprisiel mu)
+13BB idem do allinu so shortom, ma KKxx ja mam 99xx a pride mi 9 na river
+24BB vyhram velky pot s AAxx proti QQxx
+21BB raisovana hra mam QQ22 double suited , flop 99Jrainbow, betnem si svoj overpar, super ma pretaca asi ma 9 ale ja to uz neviem zahodit, som commited, prisla mi 2 na turne a spravila mi fullhouse
+31BB crackol som KKxx s 4567 (double suited) board 45973 (prisla mi postupka)
Dostal som sa tymto stylom az do Heads-UP s 1 dobrym hracom. Ja som v zivote PLO HU nehral, nevedel som ako na to. Hral som to ako Holdem, proste mi pomalicky bral chipy az som prehral. Nevadi, ked bude len to problem prehravat HU v MTT tak kludne nebudem dokonaly
Za 2. miesto zo 137 hracov som zobral 430$ (uz bez buyinu).Takze, co som sa znazil budovat roll s 1$ SNG a motal som sa okolo 100-200$, mi pripada teraz neproduktivne, ked mam teraz 800$ bankroll za 2 dni
a
moja nova laska je OMAHA MTT.Kazdy den skusam, ci to bolo zaciatocnicke stastie alebo som objavil nejaky tajny recept na uspech
Ak uz nic nepostnem, tak som bustol cely roll a obesil sa.
Happy New Year bez pokru