Na nl 10 som zacal asi niekedy v polovici novembra. Chcel som postnut graf s aspon 20k rukami, co sa mi
skoro podarilo. Od piatka do nedele som zahral asi 3.5k ruk a efekt to malo naozaj len "objemovy". Zavery dni boli sprevadzane nepeknymi beatmi a to sa trosku prejavilo aj na hre - bude to vidno aj na grafe..
Na jednej strane som rad, ze to prislo, lebo v januari budem mat cas na hru. Poslednych 7k ruk na NL5 som chytil
nenormalny heater (40bb/100), jediny krat som nevletel KK do AA, setup som mal asi jeden... Na nl 10 sa mi to vratilo aj s urokmi, nejdem to tu vypisovat, kym nezazijem najaky novy typ bedbeatu nepovazujem za zaujimave to tu spominat, je toho plne forum
Dal som si teda pauzu, trosku si to nechal v hlave ulezat, postudovat nieco...
Kde vidim nedostatky (ak tu uvidite nejaky blud, tak sa prosim nehanbite ozvat:) )!! toto zomna nema spravit autopilota, ale ma mi to pomoct identifikovat lepsie spoty!! lebo pocas hry nemam dostatok casu a teda teoreticka priprava mi umozni si pri hre rychlejsie uvedomit, ze "s niecim takym som sa uz stretol
1)Nedostatocne naplanovana strategia (3bet, steal...) 3betoval som sice light,ale spoty som si nevyberal dostatocne uvazene a bolo to do velkej miery iba akesi vnuknutie typu "ved skus". Asi som bol result oriented a neuvedomil som si, ze na robenie zaverov nemam volume. Dalej par k ruk som hral tight, potom som zacal hrat nieco ako 27/22 a potom som to zase zuzil na nejakych 21/18.
Riesenie:Nebudem sa zbytocne blaznit a budem hrat nieco ako 22/19 +- => loose budem stealovat iba hracov, ktori si to "zasluzia" (nit) a dalej to budem starostlivo prisposobovat podla "fold to steal"
3bet strategy: Bez readov : "otestovat" s rukami s removal efektom (A3o, K6s a pod.)
S readmi :(predpoklad: calluje, malo 4betuje, stealuje >cca 30%)
OOP: inklinovat skor ku depolarizovanemu range (TT+. AQ+...)
IP: depolarizovat range (premium handy + ruky typu 47s)
2)Netahanie max value/tahanie value zo spotov, kde nie je-nerejzovanie mindonketov na flop/turne s made hands vs drawy bord
-nedostatocne tahanie value s monstrami (turned nuts), rejz, kde stacil call a naopk
- nepriradovanie villainovi range a zuzovanie po streetoch, aby sa mi nestavalo, ze dojde turn a ja sa zlaknem, namiesto toho, aby som si uvedomil, ze 70% jeho range je stale behind
- nevyuzivanie potcontrol lines, chbehind river a thinvaluebety
Riesenie: riesenie: v prvom momente, ked sa pristihnem pri tom, ze som nejakemu spotu nevenoval dostatok pozornosti znizit pocet stolov, poznacit si ruku, dat sa sitou a spravit 20 klikov
, nie no autopilot je najhorsia vec na svete...
3)redlineAsi niekedy v juli som zistil, co je redline. Zacal som sa o to zaujimat preto, ze som bol vkuse BE a horsie. Zistil som, ze ak mi do pada nejakych 20bb/100 ruk (asi 25k), tak asi daco neje dobre. V obdobi august- oktober to bolo nejakych -15BB/100 ruk(tiez cez 20k), od zaciatku novembra som to stiahol na -10BB/100 ruk(vzorka skoro 30k). Ono nechcem sa nejak neviem ako fixovat na redline, ale vzdy sa nasiel spot, ktory ak som zacal hrat inac, "ihned" sa to prejavilo (napr. niekedy som caldcalloval vsetky AXs zo vsadial a pod.)
Riesenie: spravit video 3-4 tabling a dufat, ze si ho niekto pozrie a uvidi tam nejaky leak
(ale toto riesenie je aplikovatelne na vsetky body)
Uznavam, ze by to chcelo viac konkretnych prikladov a ze mozno tie jednotlive kusky nedavaju uplne zmysel, resp. su nekompletne alebo az velmi vseobecen ale ja som si takyto
pisomny sumar potreboval spravit a rozumiem mu, vidim tam konkretne spoty. Necakam, ze nietko sa teraz bude pozastavovat nad kazdym bodom, privitam nazory na celok, interpretacii sa medze nekladu
.
graf:
Vdaka rakebacku som vlastne tam, kde som zacal, akurat s mnozstvom novych poznatkov !!!!!!!!!!!!