(konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: (konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Odoslaťod dzejkej 26 Dec 2010 14:21

Mathejs napísal:Mam pocit, ze tito hraci su si az velmi vedomy toho, ze moja range je tu siroka a nefolduju tak casto, ako by som chcel.

A kde je problem? Pri Tvojej rozumnom 3betovacom range a neautopilotovaniu postflop neexistuje, aby ich callovanie 3betov OOP so sirokym range bolo ziskove a ak Ta vela 4betuju, tak zacnes 3betovat ruky ako nejake AQ, Axs a PP s planom 5bet pushovat.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Mathejs 26 Dec 2010 16:34

Nieco na tom bude co pises:). A asi budem radsej pokracovat v trenovani discipliny ako vymyslat... Lebo na nejake zavery nemam dost history a teda tvoju radu sa budem snazit aplikovat zatial len v extremnych pripadoch.
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

Nie je kazdy den nedela :)

Odoslaťod Mathejs 28 Dec 2010 23:32

Na nl 10 som zacal asi niekedy v polovici novembra. Chcel som postnut graf s aspon 20k rukami, co sa mi skoro podarilo. Od piatka do nedele som zahral asi 3.5k ruk a efekt to malo naozaj len "objemovy". Zavery dni boli sprevadzane nepeknymi beatmi a to sa trosku prejavilo aj na hre - bude to vidno aj na grafe..
Na jednej strane som rad, ze to prislo, lebo v januari budem mat cas na hru. Poslednych 7k ruk na NL5 som chytil nenormalny heater (40bb/100), jediny krat som nevletel KK do AA, setup som mal asi jeden... Na nl 10 sa mi to vratilo aj s urokmi, nejdem to tu vypisovat, kym nezazijem najaky novy typ bedbeatu nepovazujem za zaujimave to tu spominat, je toho plne forum :D

Dal som si teda pauzu, trosku si to nechal v hlave ulezat, postudovat nieco...
Kde vidim nedostatky (ak tu uvidite nejaky blud, tak sa prosim nehanbite ozvat:) )
!! toto zomna nema spravit autopilota, ale ma mi to pomoct identifikovat lepsie spoty!! lebo pocas hry nemam dostatok casu a teda teoreticka priprava mi umozni si pri hre rychlejsie uvedomit, ze "s niecim takym som sa uz stretol

1)Nedostatocne naplanovana strategia (3bet, steal...)
3betoval som sice light,ale spoty som si nevyberal dostatocne uvazene a bolo to do velkej miery iba akesi vnuknutie typu "ved skus". Asi som bol result oriented a neuvedomil som si, ze na robenie zaverov nemam volume. Dalej par k ruk som hral tight, potom som zacal hrat nieco ako 27/22 a potom som to zase zuzil na nejakych 21/18.
Riesenie:
Nebudem sa zbytocne blaznit a budem hrat nieco ako 22/19 +- => loose budem stealovat iba hracov, ktori si to "zasluzia" (nit) a dalej to budem starostlivo prisposobovat podla "fold to steal"
3bet strategy:
Bez readov : "otestovat" s rukami s removal efektom (A3o, K6s a pod.)
S readmi :(predpoklad: calluje, malo 4betuje, stealuje >cca 30%)
OOP: inklinovat skor ku depolarizovanemu range (TT+. AQ+...)
IP: depolarizovat range (premium handy + ruky typu 47s)
2)Netahanie max value/tahanie value zo spotov, kde nie je
-nerejzovanie mindonketov na flop/turne s made hands vs drawy bord
-nedostatocne tahanie value s monstrami (turned nuts), rejz, kde stacil call a naopk
- nepriradovanie villainovi range a zuzovanie po streetoch, aby sa mi nestavalo, ze dojde turn a ja sa zlaknem, namiesto toho, aby som si uvedomil, ze 70% jeho range je stale behind
- nevyuzivanie potcontrol lines, chbehind river a thinvaluebety
Riesenie: riesenie: v prvom momente, ked sa pristihnem pri tom, ze som nejakemu spotu nevenoval dostatok pozornosti znizit pocet stolov, poznacit si ruku, dat sa sitou a spravit 20 klikov :D, nie no autopilot je najhorsia vec na svete...
3)redline
Asi niekedy v juli som zistil, co je redline. Zacal som sa o to zaujimat preto, ze som bol vkuse BE a horsie. Zistil som, ze ak mi do pada nejakych 20bb/100 ruk (asi 25k), tak asi daco neje dobre. V obdobi august- oktober to bolo nejakych -15BB/100 ruk(tiez cez 20k), od zaciatku novembra som to stiahol na -10BB/100 ruk(vzorka skoro 30k). Ono nechcem sa nejak neviem ako fixovat na redline, ale vzdy sa nasiel spot, ktory ak som zacal hrat inac, "ihned" sa to prejavilo (napr. niekedy som caldcalloval vsetky AXs zo vsadial a pod.)
Riesenie: spravit video 3-4 tabling a dufat, ze si ho niekto pozrie a uvidi tam nejaky leak :) (ale toto riesenie je aplikovatelne na vsetky body)

Uznavam, ze by to chcelo viac konkretnych prikladov a ze mozno tie jednotlive kusky nedavaju uplne zmysel, resp. su nekompletne alebo az velmi vseobecen ale ja som si takyto pisomny sumar potreboval spravit a rozumiem mu, vidim tam konkretne spoty. Necakam, ze nietko sa teraz bude pozastavovat nad kazdym bodom, privitam nazory na celok, interpretacii sa medze nekladu :D.

graf:

Vdaka rakebacku som vlastne tam, kde som zacal, akurat s mnozstvom novych poznatkov !!!!!!!!!!!!
Prílohy
NL10nov-dec.jpg
NL10nov-dec.jpg (100.8 ) Zobrazená 2800 krát
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Mathejs 29 Dec 2010 16:15

zahral som si svoju, pravdepodobne, poslednu session v tomto roku, spravil som z nej aj kratke videjko, ktore tu onedlho niekde zverejnim. Zajtra sa povenujem studiu (pokrovemu) a potom bude nasledovat silvestrovsko-novorocna rekreacia:).
A novy rok zacnem s luxusnymi 30BI na nl 10, v januari planujem dat min 20k!

edit: 20k ruk :D
Obrázok používateľa
Mathejs

Prvych novorocnych par ruk

Odoslaťod Mathejs 05 Jan 2011 21:25

Silvestrovsko-novorocne vyletovanie dopadlo super! Ceresnickou na torte bolo to, ze som sa vcera naucil lyzovat :)
Tak som si po tyzdni dnes opat otvoril stoly a ... Mam tu ruku, s ktorou by som sa chcel podelit:

Full Tilt Poker $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players

CO: $23.89 18/6 za 34 ruk
Hero (BTN): $14.02
SB: $10.00
BB: $19.03
UTG: $10.41
MP: $9.01 85/59 za 29 ruk, pasivny

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with Q :diamond: J :diamond:
1 fold, MP raises to $0.35, CO calls $0.35, Hero calls $0.35, 2 folds

Flop: ($1.20) Q :heart: 3 :heart: 2 :spade: (3 players)
MP checks, CO checks, Hero bets $0.70, MP calls $0.70, CO calls $0.70

obaja checkli, tak betujem 4value

Turn: ($3.30) 8 :spade: (3 players)
MP checks, CO checks, Hero checks

ak by to bolo 2way alebo by som mal KQ+, tak by som opat betol, ale toto sa mi zdalo byt az prilis thin, ale akosi si tym nie som isty.

River: ($3.30) T :spade: (3 players)
MP bets $3.30, CO folds, Hero requests TIME, Hero folds

jediny aky taky read, ktory som mal bol spomenuta pasivita (postflop)...

A teraz som si uvedomil, ze ruky mozem postovat aj do sekcie "pokrove partie", ale toto tu uz necham.
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Mathejs 05 Jan 2011 21:35

Akosi sa mi zapacilo robenie videi a tak rozmyslam, ze namiesto nahrania regularnej hry spravim nabuduce nasledovne: po kazdej session si oznacim "NAJ" ruky a ak sa mi ich nazbiera dostatocne mnozstvo, tak to nahadzem postupne do repleyera v HEM a okomentujem...
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod tucniak 05 Jan 2011 21:49

len do toho, v danej ruke betujem mierne viac flop a bet/foldujem turn, nepride mi to thin :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Mathejs 06 Jan 2011 23:37

Oznacene ruky sa mi hromadia...
Rozhodol som sa (inspirovany yegonom trosku) dat si nasledujuci target: ked budem mat volny den, dam v nom aspon 1k ruk, postnem tu graf za ten den. Mam este nejake povinnosti do skoly, takze nemozem tahat nic take ako 2 tyzdne vkuse. A zistujem aj, ze kratka pauza po vyssom objeme mi vzdy spravi dobre. A z problemovych/zaujimavych ruk, ako som spominal, spravim video.
To, ci bude nasledujuci den "sutazny" alebo nie, si urcim vzdy den vopred.

Takze dnes sa mi target podarilo splnit. Posluchol som Chlpovu radu (na 80% :P ) a ked izolujem, tak izolujem poriadne a nevymyslam co sa tyka betsizingu (min pot +1bb/lipm IP a OOP este viac). Pokracujem v masivnom tableselectovani, ale nehram viac ako 4 stoly, ak vidim, ze sa nesustredim/nestiham tak znizujem na 3.
Zistil som, ze snazit sa dosiahnut konkretne cisla (22/18, 45/14 a pod.) je blbost, skratka ak mam raz rybnik po pravej ruke, tak sa snazim otvarat a hrat ip vs ryba co najviac => po 1k ruk hram nieco okolo 26/22.

Graf za dnes + 200 ruk vcerajsia "zahrievacia" session:
1kTARGETden1.jpg
1kTARGETden1.jpg (82.76 ) Zobrazená 2479 krát

A zajtrajsi den si vyhlasujem za sutazny :)
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod lolofon 07 Jan 2011 00:18

Pekne, tesim sa na video.
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Den druhy

Odoslaťod Mathejs 08 Jan 2011 00:12

Na jednej strane je to super dat si target, co sa tyka poctu ruk, na strane druhej to dakedy moze mat temne nasledky:). Planoval som to dnesne 1k natlacit do 3 session... Blby napad, lebo pri tretej som uz nehral naplno sustredeny a bolo tam dost chyb a navyse sa vsetko akosi spiklo proti mne :P . A aj tak som to nedal a "musel" teraz dohravat stvrtou session - trosku aj veselsi uz :) Takze akonahle som prekrocil 1k som to insta vypol.
Zacal som sa viac pohravat s donk betmi, na tychto limitoch nema zmysel sa za kazdu cenu vydavat standardnou cestou, skratka treba robit to, co je najviac EV+. A co sa tyka redline: uvedomil som si, ze naozaj je to tak, ze nema zmysel sa na tu postihnutu ciaru zameriavat. Zaklad je robit co najziskovejsie moves a ono sa to tam pozitivne prejavi. Priklad: value betting - ak mi station ryba calluje s FD 2 streets a folduje river, tak prikladam kolko sa do nej vojde na flope a turne... a pod.
A za tych 1002 ruk som hral 30/25....

A zajtra si davam pracovnu pauzu, takze to bude nesutazny den.. Ak sa vecer podari, zahram si, ale pravdepodobne sa za dalsim 1k budem nahanat az v nedelu...
Prílohy
1kTARGETden2.jpg
1kTARGETden2.jpg (88.15 ) Zobrazená 2441 krát
Obrázok používateľa
Mathejs

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!