[CG] NL5: Prehra s FH-dobre zahraté?

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

[CG] NL5: Prehra s FH-dobre zahraté?

Odoslaťod ROYAL SHlT 12 Jan 2011 11:07

NL Holdem $0.05(BB) Full Tilt
SB ($5)
BB ($12.19)
UTG ($7.46) 28/18/28-3
UTG+1 ($5.81)
Hero ($12.97)
BTN ($9.35)

Dealt to Hero J :club: K :club:

UTG raises to $0.10, UTG+1 calls $0.10, Hero calls $0.10, fold, SB calls $0.08, fold

FLOP ($0.45) 9 :spade: 7 :diamond: J :spade:

SB checks, UTG bets $0.20, UTG+1 folds, Hero raises to $0.40, SB folds, UTG calls $0.20

TURN ($1.25) 9 :spade: 7 :diamond: J :spade: J :diamond:

UTG checks, Hero bets $1.25, UTG calls $1.25

RIVER ($3.75) 9 :spade: 7 :diamond: J :spade: J :diamond: K :spade:

UTG checks, Hero bets $11.22 (AI), UTG calls $5.71 (AI)

------------------------
PF som myslel, že má TT+, AT+... po flope som to chcel zistiť, to že iba rýchlo calloval, ma utvrdilo že je dobrý, asi AJ alebo JJ+. Po turne som JJ vylúčil ale bol som presvedčený, že má AJ, nechcel som sa teda veľmi blázniť, po jeho checku som nahodil pot size bet (myslel som, že QQ, KK, AA by už zahodil, WSD mal malý, silno c-betoval keď niečo mal). Rýchly call ma presvedčil o AJ a keď som bol rozhodnutý pre c/f, prišiel na river K. Bol som presvedčený, že je to moje a tešil sa ako vyberiem jeho AJ.

Spoiler:
Hero shows J :club: K :club:
(Pre 14%, Flop 10.2%, Turn 97.7%)
UTG shows K :diamond: K :heart:
(Pre 86%, Flop 89.8%, Turn 2.3%)

UTG wins $14.16

Chcem sa spýtať, či by boli vaše myšlienkové pochody iné, či by ste po jeho calloch skor checkovali behind? Bol ten AI na rivri v poriadku? Bol jeho call na turne ok?

Vďaka
Obrázok používateľa
ROYAL SHlT

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 9 krát/4 krát

Re: CG NL5: Prehra s FH-dobre zahraté?

Odoslaťod popoBA 12 Jan 2011 12:12

dost sa mi paci ze si mu po turne vylucil z range JJ :D
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod ROYAL SHlT 12 Jan 2011 12:28

popoBA napísal:dost sa mi paci ze si mu po turne vylucil z range JJ :D

jj a po rivri som vylúčil aj AA :lol2:
Obrázok používateľa
ROYAL SHlT

Odoslaťod TuKE 12 Jan 2011 13:26

Ako chceš ch/f na riveri, keď si IP?

Ten raise na flope je čistá tragédia, nič vďaka nemu nezistíš, čo krásne vidíme priamo na tejto ruke, akurát nafúkneš pot, v ktorom si mal práve teraz, presne 2 outy + pridáš k tomu svoj 101%tný read, že mám AJ a ideš foldovať na riveri, nuts :tuke:

"tešil ako vyberiem jeho AJ"
to si fakt myslíš, že človek, ktorý vyzerá aspoň semikompetentne, ti na riveri, ktorý zavrie flush a skompletuje aj QT ti tam callne overbet AI?
čo reprezentuješ, čo on dokáže s AJ poraziť?
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Re: [CG] NL5: Prehra s FH-dobre zahraté?

Odoslaťod Marcel73 12 Jan 2011 13:29

Ako preco by mal KK na flope zahodit nechapem, alebo som zle pochopil co si napisal?
Marcel73

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 1 krát/1 krát

Odoslaťod ROYAL SHlT 12 Jan 2011 13:44

Máš pravdu. Čím viac nad tým premýšlam, tým mi je jasnejšie, že som to zahral zle.

TuKE napísal:Ako chceš ch/f na riveri, keď si IP?

Ten raise na flope je čistá tragédia, nič vďaka nemu nezistíš, čo krásne vidíme priamo na tejto ruke, akurát nafúkneš pot, v ktorom si mal práve teraz, presne 2 outy + pridáš k tomu svoj 101%tný read, že mám AJ a ideš foldovať na riveri, nuts :tuke:

njn, teraz už viem že som mal len 2 outy. Vtedy ma AJ až tak nenapadlo. Ide o to, že to hral strašne pasívne. Ako mu mám dať range, keď 90% ludí hrá na NL5 aj J7s OOP? Mal som teda checknúť?

"tešil ako vyberiem jeho AJ"
to si fakt myslíš, že človek, ktorý vyzerá aspoň semikompetentne, ti na riveri, ktorý zavrie flush a skompletuje aj QT ti tam callne overbet AI?
čo reprezentuješ, čo on dokáže s AJ poraziť?

No, toto sa deje dnes a denne, že sa bojím s postupkou/farbou/FH nejakého AI na rivri a chlapík tam má kľudne TPWK.

Marcel73 napísal:Ako preco by mal KK na flope zahodit nechapem, alebo som zle pochopil co si napisal?

Ee, nič také som nemyslel. Čakal som, či ma reraisne.
Obrázok používateľa
ROYAL SHlT

Odoslaťod matiapag 12 Jan 2011 13:58

No takto:

v prvom rade sa chcem spytat - za druhym lomitkom pri tych statoch je asi AFq a AF, vsak? Lebo som si nie isty :) A chcem dodat, ze je vzdy velmi fit uvadzat vzorku, na ktorej super taketo staty ma. Pre priblizne VPIP a PFR nepotrebujes nejak vela statov, dobry obraz o hracovi si vies utvorit po par desiatkach ruk, len ked ti chce niekto poradit, tak by bolo dobre vediet, ze co o tom hracovi teda vies ;) Aj slovami kludne mozes napisat svoj read, nieco ako "klasicka pasivna fishka" alebo "najvacsia aggro monkey pri stole" a pod. To len taka technicka pripomienka, teraz k ruke:

Mne udrel do oci minraise na flope. Tymto raisom nedosiahnes naozaj nic pozitivne, akurat super mozno niekedy zahodi svoj air (co obv nic pozitivne nie je) + v tom momente sme v 3way pote (kedze MP foldol). Ak si myslis, ze super ma casto ruky typu FD+overcards, SD, alebo to tu bude cbetovat aj s random broadway, tak ten raise by mal byt urcite vacsi. Nechces dat genialne odds hned dvom hracom na takomto nebezpecnom flope. Cize by som tu raisoval 0,60$-0,70$. Lenze dolezitejsia otazka - chceme tu raisovat? Do uvahy beriem superov cbet stat (ak mame aspon nejaku vzorku pouzitelnu, trebars aj ked iba ze cbetoval 1/5...). Ak si myslim, ze je to napr. zly reg, ktory bude cbetovat aj vtedy, ked nema, tak raise for protection je OK. Ak ale viem, ze tu bude cbetovat iba KJ+/JJ+, tak to teda rozhodne nie je spot, kde chcem na supera tlacit :)

ROYAL SHlT napísal:Po turne som JJ vylúčil ale bol som presvedčený, že má AJ, nechcel som sa teda veľmi blázniť, po jeho checku som nahodil pot size bet

Velmi zaujimava myslienka, ako si predstavujes "neblaznenie sa"? :D V konecnom dosledku sa mi tvoj potsize bet vidi velmi fit, treba si ale uvedomit, co tym dosiahneme - totiz nemyslim, ze na J89 2t ti bude nejaky takyto super cbetovat KK a na tvoj minraise foldne :D Vobec by som z jeho range nevylucoval overpary, prave naopak - tvoria velku cast jeho range. Ked si vezmes pocet moznych kombinacii - Ak si myslime, ze moze mat AJ, tak to su 4 kombinacie, ktore nas porazaju. Zaroven vsak moze mat sety - 99/88 kludne moze bet/callnut na flope, citi sa neohrozitelne a ten check na turne by tomu aj nasvedcoval. Cize to mame dalsich 6 kombinacii, ktore nas na turne porazaju. A teraz overpary - QQ-AA: 6xQQ + 3xKK + 6xAA = 15 kombinacii, s ktorymi sa tu super bude stackovat a ktore my dokonale porazame. Nie je vylucene, ze sa citi v pohode aj so svojimi overparmi, takze aj tie moze takto zahrat. Je to NL5 a ked nemame nanho dostatok ruk (a teda nevieme zistit betovacie frekvencie na jednotlivych streetoch), tak mozme podla mna velmi easy usudit, ze super tu moze slowplayovat tonu veci. Ak si das do pokerstove takuto range:
QQ+,99,88,AJs,KJs,AJo,KJo, tak zistis, ze mame velmi prijemnych 60,5% a teda blaznit sa mozme, pretoze nam nezhodi asi ziaden hand. Este keby do tej range pridas nejake AQs+ a KQs, tak to mas o dost viac, ale nemozme cakat, ze nam tu zaplati kazdu jednu FD.

River AI je fit, zaplati nam tu vzdy A :spade: Q :spade:, mozno AJ, 99, 88, AA, cize to sa mi paci ;) Aj na turne aj na riveri sa mi tie sizingy velmi pozdavaju.

P.S.: este si treba uvedomit, ze ani proti 99/88 si na tom turne nestojime nejako mega zle :) A vidim, ze tu prispel aj tuke. Dovolim si tvrdit, ze na NL5 tu super zaplati AJ aspon 50% casu. Ak to dokazal zahrat tak pasivne cely cas, tak to podla mna kvoli nejakej FD na riveri nefoldne a fakt ak to nebol nit/reg, tak ryba sa tu stackne aj AK/KQ no matter what, aspon taku polovicu tychto kombinacii by som do jeho calling range na riveri urcite dal.
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod ROYAL SHlT 12 Jan 2011 14:27

matiapag napísal: v prvom rade sa chcem spytat - za druhym lomitkom pri tych statoch je asi AFq a AF, vsak? Lebo som si nie isty :) A chcem dodat, ze je vzdy velmi fit uvadzat vzorku, na ktorej super taketo staty ma.

Jasné, raz sa to snáď naučím. 28/18/28-3 (vpip/pfr/ats-af), rúk bolo 114.

matiapag napísal: Mne udrel do oci minraise na flope....Do uvahy beriem superov cbet stat (ak mame aspon nejaku vzorku pouzitelnu, trebars aj ked iba ze cbetoval 1/5...

cbet F 75%, T 100%, R 100%
FtCb 33%
Obrázok používateľa
ROYAL SHlT

Odoslaťod janobendik 12 Jan 2011 15:56

Je pravdou ze tvoj raise vo vyske dvojnasobku bol maly, ale keby si raisol spravne do 0,8-1E tak ti len nedoplati, ale otoci ta a uz aj tak dojdete do toho isteho konca.Takze si nic nepokazil, po turne to nemozes uz zahodit, kto to na turne zahodi, nech nehra CG!
PS. Zase jedna z krasnych online hier, mal si hadam pochybost, ze tan 1 out na river pride??? Ja ani nie, a len tak mimochodom statisticky to sedi, vyhrala lepsia karta pred flopom, to ze ako krasne bola hra nastavena, to uz asi kazdy neregistruje ;)
janobendik

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 2 krát/46 krát

Odoslaťod WolfiKxx 12 Jan 2011 16:04

ale ale, keby to raisol od 60c-1$ a super by nas 3 betol tak je to easy fold... a ziadna nastavena hra by sa nekonala
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 165 krát/42 krát

Ďalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 14 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!