No takto:
v prvom rade sa chcem spytat - za druhym lomitkom pri tych statoch je asi AFq a AF, vsak? Lebo som si nie isty
A chcem dodat, ze je vzdy velmi fit uvadzat vzorku, na ktorej super taketo staty ma. Pre priblizne VPIP a PFR nepotrebujes nejak vela statov, dobry obraz o hracovi si vies utvorit po par desiatkach ruk, len ked ti chce niekto poradit, tak by bolo dobre vediet, ze co o tom hracovi teda vies
Aj slovami kludne mozes napisat svoj read, nieco ako "klasicka pasivna fishka" alebo "najvacsia aggro monkey pri stole" a pod. To len taka technicka pripomienka, teraz k ruke:
Mne udrel do oci minraise na flope. Tymto raisom nedosiahnes naozaj nic pozitivne, akurat super mozno niekedy zahodi svoj air (co obv nic pozitivne nie je) + v tom momente sme v 3way pote (kedze MP foldol). Ak si myslis, ze super ma casto ruky typu FD+overcards, SD, alebo to tu bude cbetovat aj s random broadway, tak ten raise by mal byt urcite vacsi. Nechces dat genialne odds hned dvom hracom na takomto nebezpecnom flope. Cize by som tu raisoval 0,60$-0,70$. Lenze dolezitejsia otazka - chceme tu raisovat? Do uvahy beriem superov cbet stat (ak mame aspon nejaku vzorku pouzitelnu, trebars aj ked iba ze cbetoval 1/5...). Ak si myslim, ze je to napr. zly reg, ktory bude cbetovat aj vtedy, ked nema, tak raise for protection je OK. Ak ale viem, ze tu bude cbetovat iba KJ+/JJ+, tak to teda rozhodne nie je spot, kde chcem na supera tlacit
ROYAL SHlT napísal:Po turne som JJ vylúčil ale bol som presvedčený, že má AJ, nechcel som sa teda veľmi blázniť, po jeho checku som nahodil pot size bet
Velmi zaujimava myslienka, ako si predstavujes "neblaznenie sa"?
V konecnom dosledku sa mi tvoj potsize bet vidi velmi fit, treba si ale uvedomit, co tym dosiahneme - totiz nemyslim, ze na J89 2t ti bude nejaky takyto super cbetovat KK a na tvoj minraise foldne
Vobec by som z jeho range nevylucoval overpary, prave naopak - tvoria velku cast jeho range. Ked si vezmes pocet moznych kombinacii - Ak si myslime, ze moze mat AJ, tak to su 4 kombinacie, ktore nas porazaju. Zaroven vsak moze mat sety - 99/88 kludne moze bet/callnut na flope, citi sa neohrozitelne a ten check na turne by tomu aj nasvedcoval. Cize to mame dalsich 6 kombinacii, ktore nas na turne porazaju. A teraz overpary - QQ-AA: 6xQQ + 3xKK + 6xAA = 15 kombinacii, s ktorymi sa tu super bude stackovat a ktore my dokonale porazame. Nie je vylucene, ze sa citi v pohode aj so svojimi overparmi, takze aj tie moze takto zahrat. Je to NL5 a ked nemame nanho dostatok ruk (a teda nevieme zistit betovacie frekvencie na jednotlivych streetoch), tak mozme podla mna velmi easy usudit, ze super tu moze slowplayovat tonu veci. Ak si das do pokerstove takuto range:
QQ+,99,88,AJs,KJs,AJo,KJo, tak zistis, ze mame velmi prijemnych 60,5% a teda blaznit sa mozme, pretoze nam nezhodi asi ziaden hand. Este keby do tej range pridas nejake AQs+ a KQs, tak to mas o dost viac, ale nemozme cakat, ze nam tu zaplati kazdu jednu FD.
River AI je fit, zaplati nam tu vzdy A
Q
, mozno AJ, 99, 88, AA, cize to sa mi paci
Aj na turne aj na riveri sa mi tie sizingy velmi pozdavaju.
P.S.: este si treba uvedomit, ze ani proti 99/88 si na tom turne nestojime nejako mega zle
A vidim, ze tu prispel aj tuke. Dovolim si tvrdit, ze na NL5 tu super zaplati AJ aspon 50% casu. Ak to dokazal zahrat tak pasivne cely cas, tak to podla mna kvoli nejakej FD na riveri nefoldne a fakt ak to nebol nit/reg, tak ryba sa tu stackne aj AK/KQ no matter what, aspon taku polovicu tychto kombinacii by som do jeho calling range na riveri urcite dal.