Poker=gambling
Re: Poker=gambling
Keby Slovak vyhral nejaky big event nikto by si to ani nevsimol... Ak by sam nemal chut a schopnosti to nejak solidne medializovat, a aj tak by to bolo len 15min slavy...
- 7castle
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 24 krát/148 krát
akoze roy nato ze mas pp.sk pod palcom ti sem tam vela veci unika pomaly cely den sa tu o tom diskutuje a link je tak 2 strany dozadu
-
popoBA - Príspevky: 2214
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 49 krát/235 krát
-
A_Rimmer - Príspevky: 875
- Založený: Apr 2008
- Poďakoval/li: 88 krát/131 krát
mr_kaktus
podla mna si si to velmi prisposobil aby ti to vyhovovalo...
kedze v hode mincou mas orol za 1,50 a znak za 1,00 , tie ciastky si si len tak obycajne vymyslel... kazdy vie ze normalna pravdepobodnost by bola 50:50 cize by si nic nezarobil keby bolo v obidvoch pripadoch 1,00
tento sposob si uz potom mal pouzit aj do rulety, kde by si za vyhru daval 15€ a za prehru tych 10€, v tom pripade aj s tou nulou by som bol vzdy v pluse, ... tak ako to naznacujes pri hode mincou ...
ak by bola v prvom pripade vyhra 1 ku 1 tak som ticho potom
kedze v hode mincou mas orol za 1,50 a znak za 1,00 , tie ciastky si si len tak obycajne vymyslel... kazdy vie ze normalna pravdepobodnost by bola 50:50 cize by si nic nezarobil keby bolo v obidvoch pripadoch 1,00
tento sposob si uz potom mal pouzit aj do rulety, kde by si za vyhru daval 15€ a za prehru tych 10€, v tom pripade aj s tou nulou by som bol vzdy v pluse, ... tak ako to naznacujes pri hode mincou ...
- maxton
- Založený: Feb 2011
- Poďakoval/li: 5 krát/7 krát
@ maxton - malo to byt ako nazorna ukazka na vysvetlenie principu EV. Imo podla mna to bol velmi dobry priklad, ako keby pouzil nejaky priklad s vysledkom EV=0. Ten priklad s mincou bol cisto fiktivny a na ukazku (pacilo sa mi, ako zdoraznil, ze by si ani nevahal pozicat, keby mu niekto taketo cosi ponukol), ten druhy bol naopak z realneho sveta.
Podstatny bol ten rozdiel - ze pokrovi hraci maju aspon tu moznost najst nejake EV+ riesenie, pricom ziaden hrac rulety ani nema tu moznost. Cize aj keby si ruletu zahral Bill Gates, tak urcite prehra (za podmienok, ze mu dame tocit teda aspon 1 000 000x).
Podstatny bol ten rozdiel - ze pokrovi hraci maju aspon tu moznost najst nejake EV+ riesenie, pricom ziaden hrac rulety ani nema tu moznost. Cize aj keby si ruletu zahral Bill Gates, tak urcite prehra (za podmienok, ze mu dame tocit teda aspon 1 000 000x).
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
maxton napísal:mr_kaktus
Pri pohlade na tvoju reakciu mi zostal rozum stat a vazne som sa zamyslel nad tym, ci vobec ma zmysel nieco vysvetlovat este aj tak jednoduchym sposobom objasnenia principov a EV ako to urobil kaktus vo svojom clanku.
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
keso26 napísal:maxton napísal:mr_kaktus
Pri pohlade na tvoju reakciu mi zostal rozum stat a vazne som sa zamyslel nad tym, ci vobec ma zmysel nieco vysvetlovat este aj tak jednoduchym sposobom objasnenia principov a EV ako to urobil kaktus vo svojom clanku.
tak zrejme som to nepochopil, ak to bola hlupost co som napisal, ospravedlnujem sa
- maxton
- Založený: Feb 2011
- Poďakoval/li: 5 krát/7 krát
zaujimalo by ma.... ze odkedy je clovek pro?:-) kolko ruk musi nahrat, kolko musi relativne aj absolutne zarobit aby bol pro.. v sk podmienkach? kolki to dokazali? O/U 5,5?
len dufam ze pokerpro ozaj nie je ten, co si dokaze zarobit na mesacne vydavky... a neskor napise ze jeho vydavky su 500e... snad by mal pokerpro zarobit podstatne viac ako je bezne, ci nie?
len dufam ze pokerpro ozaj nie je ten, co si dokaze zarobit na mesacne vydavky... a neskor napise ze jeho vydavky su 500e... snad by mal pokerpro zarobit podstatne viac ako je bezne, ci nie?
- rastik
- Založený: Apr 2008
- Poďakoval/li: 5 krát/8 krát
rastik napísal:zaujimalo by ma.... ze odkedy je clovek pro?:-) kolko ruk musi nahrat, kolko musi relativne aj absolutne zarobit aby bol pro.. v sk podmienkach? kolki to dokazali? O/U 5,5?
Je to sice trosku OT ale tak skusim ti odpovedat ( aj ked myslim ze sa to tu uz niekde riesilo v minulosti)
Imo je velmi tazke urcit presne od kedy je niekto pokerpro, urcite sa to neda povedat na zaklade poctu odohratych ruk resp. zarobkov( niekto moze odohrat aj 500k ruk a stale nemusi beatovat NL20 ) , ja by som povedal ze pokerpro je clovek, ktory hra poker ako fulltime job a dokaze sa tym uzivit ( aky je rozdiel medzi takymto hracom a napr. hracom ktory je F****Tilt Pro? , v tomto smere v podstate ziadny, obaja hraju poker preto aby si dokazali zarobit na svoje vydavky, pripadne nieco aj usporit..akurat ze pravdepodobne maju tie jednotlive vydavky rozdielne) .
A preco by nemohol byt hrac ktory dokaze zarobit mesacne 700eur z toho 500eur pokryje svoje vydavky, za zvysok si zvysi napr. bankroll oznaceny ako pro ? Ak to je jeho hlavny zdroj prijmov a venuje tomu znacnu cast svojho volneho casu . Myslis ze len preto, ze to neznie dostatocne "fancy" ze nezaraba 10-20k$ mesacne a nechodi po EPTckach a nepromenaduje sa v telke?
- morfeusko
- Založený: Máj 2009
- Poďakoval/li: 1 krát/1 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.