Richardov blog... (1 video)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Richardov blog... (Extra amatér)

Odoslaťod RichardJanac 11 Feb 2011 16:56

Do prkieknka... Aka potom velkos raisu??? :D To mi tu zatial vytkol kazdy...
RichardJanac

Založený: Nov 2010
Poďakoval/li: 0 krát/2 krát

Odoslaťod Chlpo1989 11 Feb 2011 17:02

RichardJanac napísal:Do prkieknka... Aka potom velkos raisu??? :D To mi tu zatial vytkol kazdy...

Pre Flop: ($0.03) Hero is SB with Q :spade: J :heart:
1 fold, MP calls $0.02, 2 folds, Hero raises to $0.08, 1 fold, MP calls $0.06
PF raisujem vzdy 4bb + 1bb za kazdeho limpera. Ak som OOP, tak raisujem este o 1bb navyse. Limper ma horsie odds, popripade ak by sa este niekto rozhodol dorovnat, tak to ma horsie. Takto davas vyborne odds rukam ako 54s a pod.

Flop: ($0.18) J :diamond: 9 :club: 9 :diamond: (2 players)
Hero checks, MP bets $0.10, Hero raises to $0.20
Ryby tu zvyknu donkovat FD, TP ale aj nejaky monster. Tych slabsich veci bude viac ako je nas TP a preto chceme, aby sme z ruky dostali co najviac value.

Domaca uloha: Aky raise tu bude vhodny, pokial vieme, ze ryba ma v tomto momente len FD?
Hint - Ake odds jej musime minimalne davat aby bol raise +EV?
Hint 2 - PokerStove
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod RichardJanac 11 Feb 2011 17:11

Ty mi dávaš zabrať, domácu úlohu si spravím, ak mi prosím ťa vysvetlíš terminológiu...
OOP
odds
TP = Top pair?
FD = flush draw?

A tym hint1 a hint2 si ma uplne dostal... :) Prepáč, ale nerouziem ti...
A co sa týka tej domácej úlohy... tak raise by mal byť taký aby sa rybe veľmi ťažko dorovnával, aj keď má "až" FD... ale ja by som sa pravdepodobne rozhodol pre pot aj nieco...

--------------------------------------------
Ten program som si stiahol a už som ho niekde videl, myslim v nejakom videu od PokerStrategy... A hned mi doslo na co to je...
RichardJanac

Odoslaťod Chlpo1989 11 Feb 2011 17:26

RichardJanac napísal:Ty mi dávaš zabrať, domácu úlohu si spravím, ak mi prosím ťa vysvetlíš terminológiu...
OOP - out of position - teda ak super ma na teba poziciu
odds :
Cast I. - http://www.pokerportal.info/poker-skola/m ... pot-odds-i.
Cast II. - http://www.pokerportal.info/poker-skola/m ... ot-odds-ii.
TP = Top pair? spravne
FD = flush draw? spravne

PokerStove je nastroj, ktory ti presne vypocita tvoju sancu vyhrat hru, resp. aka je tvoja sanca, ze trafis svoju vyhernu kartu. Cize ak si tam zadas svoju ruku + ruku supera, resp. jeho range ruk, tak ti vypocita tvoju % sancu vyhrat danu ruku.

Tym druhym bodom som chcel povedat, ze aka musi byt minimalne velkost nasho raisu, aby super dostaval zle odds na call a teda robil dlhodobo minusove rozhodnutie, ktore je pre nas vzdy plusove, ak dorovna.

A co sa týka tej domácej úlohy... tak raise by mal byť taký aby sa rybe veľmi ťažko dorovnával, aj keď má "až" FD... ale ja by som sa pravdepodobne rozhodol pre pot aj nieco...

Nejde o to, ci sa jej bude tazko, alebo lahko dorovnavat. Ak ryba drzi FD, nasim cielom je, aby nam vzdy dorovnala nas bet ked ma zle odds. Ak ma zle odds, tak vzdy profitujeme, aj ked ruku prehrame.

Tato hodnota sa da vypocitat velmi presne a ja od teba chcem presne cislo :) Pochop, ze ak by som ti to sem iba napisal a nevedel by si, odkial to mam, tak to pre teba nema ziadnu hodnotu.

Napoveda: Skus sa pohrat s PokerStove. Porovnaj vase ruky (superovi daj napriklad 5d4d) a zisti, aku equity ma super ( priklad - 50% equity = odds 1:2 cize 0,5 = 50% atd.) Zatial to staci sem. Napis mi teda, aku equity ma super v danej ruke.

Ak nieco nevies, kludne sa pytaj.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod RichardJanac 12 Feb 2011 13:53

Chlpo1989 napísal:
RichardJanac napísal:Ty mi dávaš zabrať, domácu úlohu si spravím, ak mi prosím ťa vysvetlíš terminológiu...
OOP - out of position - teda ak super ma na teba poziciu
odds :
Cast I. - http://www.pokerportal.info/poker-skola/m ... pot-odds-i.
Cast II. - http://www.pokerportal.info/poker-skola/m ... ot-odds-ii.
TP = Top pair? spravne
FD = flush draw? spravne

PokerStove je nastroj, ktory ti presne vypocita tvoju sancu vyhrat hru, resp. aka je tvoja sanca, ze trafis svoju vyhernu kartu. Cize ak si tam zadas svoju ruku + ruku supera, resp. jeho range ruk, tak ti vypocita tvoju % sancu vyhrat danu ruku.

Tym druhym bodom som chcel povedat, ze aka musi byt minimalne velkost nasho raisu, aby super dostaval zle odds na call a teda robil dlhodobo minusove rozhodnutie, ktore je pre nas vzdy plusove, ak dorovna.

Nejde o to, ci sa jej bude tazko, alebo lahko dorovnavat. Ak ryba drzi FD, nasim cielom je, aby nam vzdy dorovnala nas bet ked ma zle odds. Ak ma zle odds, tak vzdy profitujeme, aj ked ruku prehrame.

Tato hodnota sa da vypocitat velmi presne a ja od teba chcem presne cislo :) Pochop, ze ak by som ti to sem iba napisal a nevedel by si, odkial to mam, tak to pre teba nema ziadnu hodnotu.

Napoveda: Skus sa pohrat s PokerStove. Porovnaj vase ruky (superovi daj napriklad 5d4d) a zisti, aku equity ma super ( priklad - 50% equity = odds 1:2 cize 0,5 = 50% atd.) Zatial to staci sem. Napis mi teda, aku equity ma super v danej ruke.

Ak nieco nevies, kludne sa pytaj.

Pre Flop: ($0.03) Hero is SB with Q :spade: J :heart:
1 fold, MP calls $0.02, 2 folds, Hero raises to $0.08, 1 fold, MP calls $0.06

Flop: ($0.18) J :diamond: 9 :club: 9 :diamond: (2 players)
Hero checks, MP bets $0.10, Hero raises to $0.20, MP raises to $4.62, Hero calls $3.27 all in

Turn: ($7.12) K :spade: (2 players - 1 is all in)

River: ($7.12) 8 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $7.12
MP shows 9 :spade: T :heart:
Hero shows Q :spade: J :heart:
MP wins $6.77
(Rake: $0.35)

Držim sa tejto ruky, Hráč nemá 9 T off, ale má 5d 4d v pote na flope je 0,20...
Počet outs = 13 - 4 = 9 kariet ktoré mu kompletizujú flush
Jeho odds pre turn kartu su 4,3 : 1 a pre karty turn a river su 2:1

To znamená, že musím staviť na turne odds 3:1
To znamená, že ak je v banku 0,20 a ja stavím ďalšich 0,10 to znamná, že v Pote je v túto chvíľu 0,30 a súper musí dorovnať 0,10 vytvoril som mu pot odds 3:1 To znamená, že je to pre neho nevýhodné z dlhodobého hľadiska... Ak sa však súper rozhodne dorovnať, potom na rivri musim znova vsaďiť ( 100/46 *9 = 19,57% ,,,46-9:9 = 4,1 : 1) t.j. súper ma pod odds 4,1:1 to znamená, že znova vsadím do 0,40 potu, 0,20... pod bude 0,60 súper musí dorovnať 0,20 tj 3:1 pre neho z dlhodobého hľadiska nevýhodné.

Akurát jedna vec ktorá mi je nejasná... Nemám na flope vsadiť 0,30, aby bol pot 0,50 : 0,30 tj 1,6 : 1 pretože súper má pot odds 2:1 pre kartu turn aj river... Je teda vonkoncom jedno ci vsadím tých 0,30 už na flope, alebo ich rodelím pre turn a river?
RichardJanac

Odoslaťod RichardJanac 13 Feb 2011 14:04

Obrázok

Dnes by som to nazval, keby bolo keby... Ku koncu som sa uz tak nesustredil, tak som to radsej vypal... Ale EV mi prisla dnes komická...
RichardJanac

Odoslaťod RichardJanac 14 Feb 2011 19:28

Obrázok

Dnes je 14.2 alebo 13.2 ? ...

Btw kto mi vyrata pravdepodobnost, aby sa stretlo 3x AA vs KK v 900 handoch? Hadajte kto mal KK? :D

Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em

SB: $2.07
Hero (BB): $2.88
UTG: $1.20
MP: $2.28
CO: $2.48
BTN: $5.41

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with K :heart: K :club:

Flop: ($5.77) 9 :diamond: 9 :club: 3 :club:

Turn: ($5.77) 7 :heart: (3 players - 2 are all in)

River: ($5.77) Q :heart: (3 players - 2 are all in)

Final Pot: $5.77
Hero shows K :heart: K :club:
UTG shows K :spade: 6 :club:
MP shows A :club: A :spade:
MP wins $3.43
(Rake: $0.28)

Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em - 6 players

BTN: $4.80
SB: $4.86
Hero (BB): $4.68
UTG: $0.96
MP: $1.60
CO: $2.97

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with K :heart: K :club:

Flop: ($7.55) 4 :club: 3 :diamond: 5 :spade: (3 players - 2 are all in)

Turn: ($7.55) 7 :heart: (3 players - 2 are all in)

River: ($7.55) 8 :spade: (3 players - 2 are all in)

Final Pot: $7.55
Hero shows K :heart: K :club:
MP shows K :diamond: A :club:
CO shows A :spade: A :diamond:
CO wins $4.57
(Rake: $0.37)

Poker Stars No Limit Hold'em Tournament - t25.00/t50.00 Blinds
Pre Flop: (t75) Hero is CO with K :club: K :spade:

Flop: (t3325) 7 :spade: 2 :diamond: 2 :spade: (2 players - 1 is all in)

Turn: (t3325) 5 :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: (t3325) Q :heart: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t3325
MP2 shows A :diamond: A :heart:
Hero shows K :club: K :spade:
MP2 wins t3325.00
RichardJanac

Odoslaťod Ronio 14 Feb 2011 19:46

je to mala sanca, a tak aspon si si to vycerpal a v blizkej buducnosti by to malo byt naopak zasa :)
Ronio

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 8 krát/5 krát

Odoslaťod tucniak 14 Feb 2011 21:01

zbytocne to riesit, keby to je opacne, stavim 5 korun, ze to neriesis.
takisto ked sem posles tie ruky bez nicoho, ani len popisov streetov nikto ti nemoze najst pripadnu chybu(ci sa to dalo/malo niekde foldnut alebo tak).
suma sumarum to je sem zbytocne takto posielat, nikto z toho nic nema,ale ak sa ti tym ulavi tak je to samozrejme tvoja vec a mlcim :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod RichardJanac 14 Feb 2011 21:58

Ale no!

Pisal som len aka je pravdepodobnost, ze v 900 rukach najdem 3 identicke hry... Tj ze ja drzim KK vs AA, Jednoducho som chcel len poukazat na tuto kuriozitu :) Aaa vsetky handy boli PFR all-in... :) To bolo len na pobavenie... :) Mna osobne to vobec nenahnevalo, akurat pri tretom som sa schuti zasmial, lebo som si povedal, ze toto mi uz nikto neuveri :D Konecna session bola 0, co ma hneva, len kvoli statistike, pretoze mam iba 0,80 doll za hodinu... Co je mzda pri roznasani letakov v dedine ... A komicke na tom vsetkom je, ze moja najstratovejsia ruka je KK... Co je dost humorne , ako druha najlepsia startovna kombinacia :)

Co sa tyka komentovania handov... Rad by som bol ci by mi niekto ohodnotil, tuto vyssi prispevok, kde som ratal pot odds, chcem sa opytat ci som ich vyratal dobre :)

Aaa dalsia vec, povazujem sa za amaterskeho nadsenca... ktory ma BR na PS 22 doll a hra NL 2, Zatial 5000 hands. A vlastne som rad ze som este nebustol. Skor sa ucim zatial psychickej rovnovahe, konecntracii a nieco zo strategie pokru. Pretoze myslim si ze bez tych dvoch prvych veci nikdy nebude zo mna vyhravajuci hrac. Je to hlupe, ale mam pred maturitou a radsej citam co to do pokru, ako Wir uben Deutsche Gramatik :D Aaaa dostavam sa k podstate veci. Ze keby som postol handy tak v nich najdete urcite vela chyb. Tak radsej zatial nechcem ani postovat ruky, pokus uz bol ale hned som bol dokakany za raise a podobne veci. Takze radsej si ich ohodnotim sam. A ked budem aj nieco vediet, a nebudem si s handou vediet rady sam... Potom ju sem urcite postnem. Zatial si chybu vzdy najdem sam. V podstate na Mikrolimitoch to nie je problem... :)

Aaaa este k tym trom rukam KK, myslim si ze na mikrolimite kde v podstate vo vsetkych troch pripadoch to boli hraci cca 50/15, a 1x 30/8 si myslim ze ak pushnem allin s KK v podstate dlhodobo budem vzdy k hracom 50/15 profitujuci, pretoche ich range je dost vysoka na to, aby som preflop zahodil KK... :) Ak nie vyvedte ma z omylu :)

A prosim Ta, alebo Vas ... aby som nahodou netykal starsiemu panovi, to by som si nedovolil (seriozne) jednoho coho sa bojim na fore je to aby ludia nepochopili zle to co myslim... Co sa mi niekedy podari, aby som si tu nenarobil nepriatelov :)

Pekny zbytok vecera
RichardJanac

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!