Milco18 blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Milco18 blog

Odoslaťod milco18 01 Mar 2011 16:06

Zdravim vsetkych nadsencov pokru. Po dlhej dobe som konecne rozhodol napisat tento blog.Mam 21 rokov,100%student , poker som prvykrat objavil niekedy v 17tich ked som ho hral na PSPcku :-)..Nasledovali live turnaje s kamosmi s buyinom 2e lol..Odvtedy preslo vela casu a teraz sa plne zoznamujem s hranim online.Takze hram nl2 6-max CG na PS a zacinam s tym aj na Absolute pokri kedze na PS po dvoch mesiacoch BE :wall: chcem skusit nieco nove..Tento blog pisem predovsetkym aby som sa v hre zlepsil a nasiel leaky v mojej hre pretoze je ich pravdepodobne dost vela preto rad uvitam vase pripomienky,nazory a pod.Budem som postovat grafy,ruky,po case sa mozno dostanem k nejakemu videu..Sem-tam budem postovat aj nejake live turnaje ktorych sa zucastnim. Takze wish me good luck :-) 8-)
milco18

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 4 krát/0 krát

Re: Milco18 blog

Odoslaťod popoBA 01 Mar 2011 16:12

ked chces skusit nieco nove tak hlavne nehraj NL2.ja by som ten limit cely zakazal.
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Milco18 blog

Odoslaťod milco18 01 Mar 2011 16:19

dnesny graf po 655 rukach moje staty : VPIP 18,7 PFR :11,7 3b : 2,5 WTSD :40,4 W$SD:49,2 Agg: 1,33 Agg% 19
Prílohy
graf.GIF
graf.GIF (16.46 ) Zobrazená 3371 krát
milco18

Odoslaťod milco18 01 Mar 2011 16:21

tak keby mam BR tak urcite nehram nl2 ale treba z niekadial zacal...
milco18

Odoslaťod popoBA 01 Mar 2011 16:25

tomu neverim ked pises ze hravas aj live MTT.v tom pripade asi nemoze byt problem pre teba depozitnut nejakych 50eur a ist si aspon NL5
Obrázok používateľa
popoBA

Odoslaťod milco18 01 Mar 2011 16:29

nie je to problem skor je to v psychike ze radsej chcem zacat uplne od najspodnejsich limitov a postupne prechadzat na vyssie limity..a uz som skusal shotovat na nl5 aj nl10 a bez vysledku takze este chcem popracovat na svojej hre..
milco18

Odoslaťod matiapag 01 Mar 2011 16:47

V prvom rade vitaj!

popoBA napísal:ked chces skusit nieco nove tak hlavne nehraj NL2.ja by som ten limit cely zakazal.

na tom limite som po 45k rukach mal winrate 17/100. Total nehratelne imo, a to som z tych 45k asi 35k nemal ani ziaden trackovaci soft a minimum vedomosti/skusenosti :)

popoBA napísal:tomu neverim ked pises ze hravas aj live MTT

pod pojmom "2$ turnaje s kamosmi" si predstavujem 4-max - 10-max SnG so strukturou, ze po dvoch hodinach je avg stack 3,25BB :D Resp. aspon tak to kedysi vyzeralo u nas :)

milco18 napísal:Tento blog pisem predovsetkym aby som sa v hre zlepsil a nasiel leaky v mojej hre pretoze je ich pravdepodobne dost vela preto rad uvitam vase pripomienky,nazory a pod.

Najlepsi sposob, ako najst nejake svoje leaky je podla mna spravit video, ktore som hodis a niekolko ochotnych dusi ti ho okomentuje a na tie leaky poukaze. Z dlhodobejsieho hladiska sa, samozrejme, oplati aj postovat sem nejake ruky, studovat individualne a hrat velky objem ;) Pretoze tym v prvom rade ziskavas viac skillu, ako iba studiom + cim vacsi objem, tym mensia variacia :) Samozrejme, nemala by sa zanedbavat ani jedna z tych zloziek (hra/studium), ale taky optimalny pomer je pre uNL podla mna 3:1 v prospech hry (aky som zrazu mudry dopaze :lol2: )

milco18 napísal:dnesny graf po 655 rukach moje staty : VPIP 18,7 PFR :11,7 3b : 2,5 WTSD :40,4 W$SD:49,2 Agg: 1,33 Agg% 19

AI EV si z grafu rovno odstran a zapni si showdown/nonshowdown winnings. Na zaklade AI EV ziaden leak nenajdes :) Co sa tych statov tyka, tak je to pomerne mala vzorka, ale urcite mas aj vacsiu. Tak ja ti okomentujem tieto, a ty si to potom mozes porovnat s tym, co mas v HEM pod "reports", kde mas vsetky limity zobrazene s celkovymi vysledkami.

VPIP/PFR - byt tight je pre zaciatocnika rozhodne +EV, cize VPIP 18 by som oznacil za OK. Co je ale dolezitejsie, mal by si zmensit VPIP/PFR ratio (v HEM uz v spominanych "reports" ti aj takyto stat ukazuje, tak si to checkni a hod sem pripadne, ako si na tom :) ). V zasade by si nemal PF takmer nikdy limpovat. Ak chces hrat ruku, tak by si mal vacsinu ruk raisovat, nejake male percento callovat (rozumej ak pred tebou niekto navysil, nie ak iba limpo=dorovnal BB) a zvysok foldovat.

3bet - once again, vzorka mala, ale na NL2 mozes 3betovat kludne iba for value. Akurat niekedy mozes 3betovaciu valuerange rozsirit, a teda ze namiesto callnutia KJs to 3betnes, lebo ocakavas, ze ta ludia callnu s horsim (a ano, oni ta callnu s horsim :D )

WTSD - :wtf: asi to bude iba tou vzorkou, ale WTSD by sa ti malo pohybovat medzi 22-25% pokial ja viem a 40% je way too much.

W$SD - v zasade cim viac si na showdowne, tak tym sporadickejsie ho vyhras. A toto cislo sa masivne meni od session k session, ja ho mam dlhodobo okolo 55%+/-

Agg a AF - tieto cisla sa viazu aj s tym, co som ti pisal vyssie o VPIP/PFR ratio. Totiz ty chces mat iniciativu, chces mat nad hrou kontrolu a nechces zbytocne callovat, radsej raisnes/foldnes. Z tychto cisiel sa mi zda, ze mas aj postflop skor callovacie tendencie, co je na NL2 urcite chyba. Musis si uvedomit, ze ak mas dobru ruku (TPTK+), tak standardny NL2 super ti zaplati neskutocne mnozstvo horsieho, pretoze on nepozera na to, co mozes mat ty. Ak on ma K7 a board je AKQJ9, tak ti kludne moze zaplatit aj AI, a ty sa teda nemusis bat betnut, aj ked mas iba A8. Proste superi maju v range vela ruk, ktore checknu, ak checknes ty, ale naopak dorovnaju, ak betnes. Teda checkovanim sa pripravujes o $, ktore by si ziskal betovanim/raisovanim.

Snad som pomohol ;) :gl:
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod popoBA 01 Mar 2011 17:34

matiapag napísal:
popoBA napísal:tomu neverim ked pises ze hravas aj live MTT

pod pojmom "2$ turnaje s kamosmi" si predstavujem 4-max - 10-max SnG so strukturou, ze po dvoch hodinach je avg stack 3,25BB :D Resp. aspon tak to kedysi vyzeralo u nas :)

hej šprte nemas dobre nastudovane secky temy :D vedla v teme JLS poker chalan pise ze tam hraval MTT a tam sa nehravali 2e sng 8-)
Obrázok používateľa
popoBA

Odoslaťod matiapag 01 Mar 2011 17:54

sry, my mistake :Rose:

btw, som cakal, ze ako dlho bude trvat, kym mi niekto vyvrati moje tvrdenie spred par hodin, ze citam skoro vsetky temy :D obv si nevsimam tie, ktore rozoberaju MTT/SnG veci s par vynimkami :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Chlpo1989 01 Mar 2011 18:07

Vitaj :)
Postni sem nejaku ruku, s ktorou si myslis, ze si mal problemy, alebo si s nou prehral.
Pouzi handconverter.com :)

:gl:
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Ďalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 34 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!