[CG] NL5 levelovanie s regom pt.1

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Odoslaťod matiapag 25 Mar 2011 20:45

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
SB ($5) --- Jeden z tych ozaj lepsich regov, hra 28/23/AF 5,3/3b 15,7%/230 ruk
BB ($6.70)
UTG ($2.50)
CO ($5.15)
Hero ($5.34)

Dealt to Hero J :diamond: K :club:

fold, fold, Hero raises to $0.15, SB raises to $0.45, fold, Hero raises to $1.10, SB calls $0.65

No najvacsi zmatok je to pre mna pred flopom. Chalan ma obv polarizovanu range a ocakavam tam vela airu. Pocas tejto session som nebol nejaky velmi aktivny pri stole a toto bol asi iba prvy ci druhy jeho pokus o resteal (v tej konkretnej session). Normalne by som to urcite flatoval a nechal ho, nech cbetuje. Ale ked som sa pozrel na tu ruku, tak sa mi to vobec nepacilo. Po prve nemam ani A-high, cize na showdown sa velmi dostat nechcem, a po druhe, okrem parov a niekolkych straightdraws nemam ani velmi co trafit, s cim by som mohol floatovat. Rozhodol som sa teda pre 4bet s tym, ze neocakavam, ze ma callne s horsim (a teda je to bluff), pricom mam ruku s removal faktorom a ohodnotil som ju tak, ze velkost toho PF potu, ktory som mohol vziat, bol pre KJo dostacujuci :)

FLOP ($2.25) 2 :spade: T :spade: J :heart:

SB checks, Hero bets $1.10, SB raises to $3.90 (AI), Hero calls $2.80

Chalan sa ale preukazal opat ako kreativny typ a dorovnal moj 4bet OOP. Mozem cestne prehlasit, ze toto bolo prvykrat, co ma on videl 4betovat IP, lebo fakt to bezne nerobim a som si isty, ze ak by taka situacia nastala, tak by som to mal pri nom poznacene. Flop vysiel aky vysiel a chalan checkol. Vacsinou ocakavam, ze ked niekto bude callovat 4bet OOP, tak ma fakt silnu ruku. V tejto konkretnej situacii si to ale nemyslim, pretoze ako vravim, on ma este 4betovat z pozicie nevidel, a teda sa mohol domnievat, ze drzim nieco, s cim sa chcem stacknut a v pohode to tam mohol poslat PF. Z toho dovodu som mu dal do range rozne lepsie suited esa a suited broadways a cielom mojho cbetu bolo aj to, aby som ho vyprovokoval c/shovenut s tymito rukami, pretoze to iste uz tolkokrat videl v roznych videach :) Hned po jeho checknuti som mal plan to tam napchat, a podarilo sa. Otazka -> ako vidite tu PF hru? Je potrebna nejaka vacsia vzajomna historia na to, aby som mohol daco taketo vymyslat? A bol ten reasoning na flope aspon ako-tak OK? :) vopred dakujem za komenty ;)
TURN ($10.05) 2 :spade: T :spade: J :heart: 5 :spade:

RIVER ($10.05) 2 :spade: T :spade: J :heart: 5 :spade: 3 :diamond:

Spoiler:
Hero shows J :diamond: K :club:
(Pre 60%, Flop 74.1%, Turn 88.6%)

SB shows 9 :heart: T :heart:
(Pre 40%, Flop 25.9%, Turn 11.4%)

Hero wins $9.56
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Re: [CG] NL5 levelovanie s regom pt.1

Odoslaťod yegon 25 Mar 2011 20:54

tema ma zaujala nadpisom :) okrem pt.1 si totiz vsetko protirecilo a/alebo vyvolavalo moju zvedavost

z coho usudzujes ze "Chalan ma obv polarizovanu range" - videl si ho v showdowne ked 3betoval Q3s a v inom showdowne kde len calloval preflop 99/TT/AJ/AQ v tejto situacii?

ak tvoj predpoklad ze superova range je polarizovana je spravny tak mi KJ pride ako velmi dobra handa na call jeho 3betu
1. 3betuje naozaj vela 15% overall znamena zo 20%+ blinds vs LP
2. nema v range handy ktore ta dominuju ako AQ (no to asi skor ano) ale hlavne KQ/AJ zato ma kopec veci ktore dominujes ty Jx/Kx + mas poziciu

as played je to imo vsetko ok ale asi by som daval mensi bet na flope, predsa len je to 4bet pot. Tiez sa da dat mensi 4bet pf kedze mame poziciu
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod matiapag 25 Mar 2011 21:04

yegon napísal:videl si ho v showdowne ked 3betoval Q3s a v inom showdowne kde len calloval preflop 99/TT/AJ/AQ v tejto situacii?

Uznavam, ze ten moj vyrok bol dost jednoznacny, hoci som ho ozaj nevidel showdownut air v 3betovanom spote. Videl som ho vsak foldovat na late streets na suchych boardoch v takych spotoch + aj vseobecne sa javil rozumny, a teda nepredpokladam, ze tych 15% tam ma iba nejaku megarozsirenu value range.

yegon napísal:1. 3betuje naozaj vela 15% overall znamena zo 20%+ blinds vs LP

No tym presnym cislam som az tak velku vahu neprikladal, imo ta vzorka nie je nejaka svetoborna. Skor som ho odhadol na nejakych 6-7%. Ak by som si bol isty, ze ma 15%, resp. 20%+ z blindov, tak by som na 90% iba flatoval :)

yegon napísal:as played je to imo vsetko ok ale asi by som daval mensi bet na flope, predsa len je to 4bet pot. Tiez sa da dat mensi 4bet pf kedze mame poziciu

jj, dakujem :) Slovicko 4bet velmi vo svojom slovniku zatial nemam, a teda som ani nemal prilezitost zapracovat na tychto veciach. Vdaka, ze si na to upozornil! :good:
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod yegon 25 Mar 2011 21:16

no podstatna je hlavne ta polarizacia. AK tam 3betuje KQ/AQ tak si fucked a 4bet/fold bude lepsia strategia. Ak tieto handy ne3betuje tak bude lepsi call.
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod marjan556 25 Mar 2011 22:46

ten 4bet pre je akoze for value? by si odcalloval 5bet shove?

edit: aha ... polarizovana 3betting range u NL5 rega... nevermind
Obrázok používateľa
marjan556

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 23 krát/30 krát

Odoslaťod TuKE 25 Mar 2011 23:03

Podla povodneho prispevku je viacmenej jasne, ze je to 4b bluff a obv neplanujeme callnut shove
Obrázok používateľa
TuKE

Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod marjan556 25 Mar 2011 23:37

TuKE napísal:Podla povodneho prispevku je viacmenej jasne, ze je to 4b bluff a obv neplanujeme callnut shove

jo uz som si to precital cele. kazdopadne zo showdownu ti je dufam jasne ze jeho range je skor "retardovana" ako "polarizovana". ten clovek nema sajnu co robi. sprav TP+ a valuebetuj ho k smrti. taketo selflevelovacky co tu skusas su na nanostakes cesta do pekla.
Obrázok používateľa
marjan556

Odoslaťod matiapag 25 Mar 2011 23:42

tak zato mal ovela vacsiu predstavu o tej hre, ako 90% osadenstva tam :) On nebol z tych, co by donemoty platili s druhym parom alebo cosi podobne, hral dost agresivne, no nasiel sem-tam aj fold button ;) Ako takych regov, co vedia 3betovat polarizovanu range, je tam celkom dost. Maloktory z nich to ale vie aj potom zahrat postflop, resp. vybrat si na to vhodne situacie PF. Uvidime, v kazdom pripade tieto vody opustam a budem si musiet zvyknut na nove ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod marjan556 26 Mar 2011 09:18

no to mas pravdu, v tej druhej ruke nepotreboval dokonca ziadny par aby ti zaplatil flop ship s A high.

stavil by som boty ze ta jeho "polarizovana" range obsahuje okrem 9Ts aj KJs, QJs, AQ, KQ, KTs a podobne pretoze su to pekne farebne karticky a jemu sa pacia.

sak si precitaj obcas nejake ruky na 2p2 co tam pisu regovia, do NL100 su tie diskusie z 99% plne totalneho bullshitu od breakeven reg idiotov alebo fishi a len sem tam sa vyskytne post od winning hraca v ktorom je nejaky actual content. aka potom moze byt uroven NL5 "rega"? kazdy kto ma len trochu predstavu o tom ako konstruovat 3betting range ma imho aj predstavu o tom ako valuebetovat fishe a neplatit nitov ked hitnu, co su dostatocne skills na beatovanie NL5 20bb/100 a movnutie up po par rukach.
Obrázok používateľa
marjan556

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 17 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!