POT ODDS vs HAND ODDS

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Re: POT ODDS vs HAND ODDS

Odoslaťod matiapag 18 Mar 2011 15:51

aj ja som tu mal problem, lebo sa mi zdalo, ze raz citam tak, a inokedy zasa opacne. Myslim, ze hlavny problem je v tom, ze ked mam pomer 1 : 6, tak nemozem dat do kalkulacky 1/6, aby som dostal 16,67%. Ked mam pomer 1 : 6, tak to znamena, ze zo 7 pripadov raz vyhram a 6x prehram, a teda do pomeru davam pocet uspesnych pokusov deleno pocet vsetkych pokusov (zakladny vzorec na vypocet pravdepodobnosti), a teda 1/7.

Aspon ja som si to v hlave takto odovodnil, resp. toto bol moj problem. Vidim, ze vy tu riesite problem, ci sa rata aj to moje dorovnanie do potu, s ktorym ratam pot odds => ano, pocital som si svoje pot odds a porovnaval to s HEM a je to tak, ak je pot 20, niekto vsadi 5 a ty mas dorovnat 5, tak delis 30/5 ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod sorcerer 21 Mar 2011 07:11

matiapag napísal:aj ja som tu mal problem, lebo sa mi zdalo, ze raz citam tak, a inokedy zasa opacne. Myslim, ze hlavny problem je v tom, ze ked mam pomer 1 : 6, tak nemozem dat do kalkulacky 1/6, aby som dostal 16,67%. Ked mam pomer 1 : 6, tak to znamena, ze zo 7 pripadov raz vyhram a 6x prehram, a teda do pomeru davam pocet uspesnych pokusov deleno pocet vsetkych pokusov (zakladny vzorec na vypocet pravdepodobnosti), a teda 1/7.

Aspon ja som si to v hlave takto odovodnil, resp. toto bol moj problem. Vidim, ze vy tu riesite problem, ci sa rata aj to moje dorovnanie do potu, s ktorym ratam pot odds => ano, pocital som si svoje pot odds a porovnaval to s HEM a je to tak, ak je pot 20, niekto vsadi 5 a ty mas dorovnat 5, tak delis 30/5 ;)

vdaka, tak zahada je vyriesena :)
mas pravdu aj v tom, ze ked pomer vyhra/prehra je 1/6 tak % by sa mali matematicky spravne pocitat 1/7, lebo ako pises, vyhras jeden zo 7 pokusov.
sorcerer

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod vlk25 20 Apr 2011 13:00

Ak sú vaše pot odds vyššie ako vaše odds, situácia je pre vás priaznivá a môžete dorovnať, čo vám prinesie zisk z dlhodobého hľadiska.

Ak sú ale vaše pot odds nižšie ako vaše odds, situácia sa stáva nepriaznivou a dorovnaním stávky z dlhodobého hľadiska strácate a prehrávate vaše peniaze!!!

Zaujímalo by ma či je situacía priaznivá alebo nepriaznivá ak sa POT ODDS = HAND ODDS, napriklad na flope mám OESD čiže 8 outs, čiže odds 5:1. Pot má hodnotu 20$ súper vsadí 5$ (25:5=5:1). Call/Fold ?

//edit: tak teraz som si prečital že ten vzorec tu v članku na pp.sk je zlý, ako to vlastne je ?
vlk25

Založený: Feb 2011
Poďakoval/li: 35 krát/5 krát

Odoslaťod filohad 20 Apr 2011 18:45

ako je to v praxi ? v tychto modelovych prikladoch je stavka 3 do 15 potu u mna absolutny donkbet a mozno by som este aj reraisoval (podla supera) a v 2. 6 do 15 ... kedy uz "JE TO NEVYHODNE" a mame pravdepodobne foldnut... ale to sa deje ze niekto si betuje na drawy boardoch hocico pod 1/2cu potu ? :)

b) pocitate to aj pri masivnom multitablingu ?

ono co nas "robi" ziskovym (v long rune) :) su ako vzdy hranicne situacie, ze ? :) ako sa tam spravat :D :-x
filohad

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 3 krát/0 krát

Odoslaťod Chlpo1989 20 Apr 2011 20:05

Ono ak hras na jednom limite a reviewujes si handy, tak to postupom casu "dostanes do oka". Teda zhruba vies, kedy je to vyhodne a kedy naopak uz na hrane. Zvladat pri multitablingu sa to da, pokial to neustale trenujes.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod TomMolivan 20 Apr 2011 20:36

filohad napísal:ako je to v praxi ? v tychto modelovych prikladoch je stavka 3 do 15 potu u mna absolutny donkbet a mozno by som este aj reraisoval (podla supera) a v 2. 6 do 15 ... kedy uz "JE TO NEVYHODNE" a mame pravdepodobne foldnut... ale to sa deje ze niekto si betuje na drawy boardoch hocico pod 1/2cu potu ? :)

b) pocitate to aj pri masivnom multitablingu ?

ono co nas "robi" ziskovym (v long rune) :) su ako vzdy hranicne situacie, ze ? :) ako sa tam spravat :D :-x

Nikto to nikdy nepočíta presne, ale len tak +/- od oka.

A čo nás robí ziskovými bude s najväčšou pravdepodobnosťou skutočnosť, že 80%+ našej konkurencie sú tupci.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod filohad 20 Apr 2011 20:44

TomMolivan napísal:
filohad napísal: 80%+ našej konkurencie sú tupci.

:heart: :tucniak:
filohad

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 3 krát/0 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 38 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!