POT ODDS vs HAND ODDS
Počet príspevkov: 27 • Stránka 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: POT ODDS vs HAND ODDS
aj ja som tu mal problem, lebo sa mi zdalo, ze raz citam tak, a inokedy zasa opacne. Myslim, ze hlavny problem je v tom, ze ked mam pomer 1 : 6, tak nemozem dat do kalkulacky 1/6, aby som dostal 16,67%. Ked mam pomer 1 : 6, tak to znamena, ze zo 7 pripadov raz vyhram a 6x prehram, a teda do pomeru davam pocet uspesnych pokusov deleno pocet vsetkych pokusov (zakladny vzorec na vypocet pravdepodobnosti), a teda 1/7.
Aspon ja som si to v hlave takto odovodnil, resp. toto bol moj problem. Vidim, ze vy tu riesite problem, ci sa rata aj to moje dorovnanie do potu, s ktorym ratam pot odds => ano, pocital som si svoje pot odds a porovnaval to s HEM a je to tak, ak je pot 20, niekto vsadi 5 a ty mas dorovnat 5, tak delis 30/5
Aspon ja som si to v hlave takto odovodnil, resp. toto bol moj problem. Vidim, ze vy tu riesite problem, ci sa rata aj to moje dorovnanie do potu, s ktorym ratam pot odds => ano, pocital som si svoje pot odds a porovnaval to s HEM a je to tak, ak je pot 20, niekto vsadi 5 a ty mas dorovnat 5, tak delis 30/5
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
matiapag napísal:aj ja som tu mal problem, lebo sa mi zdalo, ze raz citam tak, a inokedy zasa opacne. Myslim, ze hlavny problem je v tom, ze ked mam pomer 1 : 6, tak nemozem dat do kalkulacky 1/6, aby som dostal 16,67%. Ked mam pomer 1 : 6, tak to znamena, ze zo 7 pripadov raz vyhram a 6x prehram, a teda do pomeru davam pocet uspesnych pokusov deleno pocet vsetkych pokusov (zakladny vzorec na vypocet pravdepodobnosti), a teda 1/7.
vdaka, tak zahada je vyriesena
mas pravdu aj v tom, ze ked pomer vyhra/prehra je 1/6 tak % by sa mali matematicky spravne pocitat 1/7, lebo ako pises, vyhras jeden zo 7 pokusov.
- sorcerer
- Založený: Jan 2011
- Poďakoval/li: 1 krát/0 krát
Ak sú vaše pot odds vyššie ako vaše odds, situácia je pre vás priaznivá a môžete dorovnať, čo vám prinesie zisk z dlhodobého hľadiska.
Ak sú ale vaše pot odds nižšie ako vaše odds, situácia sa stáva nepriaznivou a dorovnaním stávky z dlhodobého hľadiska strácate a prehrávate vaše peniaze!!!
Zaujímalo by ma či je situacía priaznivá alebo nepriaznivá ak sa POT ODDS = HAND ODDS, napriklad na flope mám OESD čiže 8 outs, čiže odds 5:1. Pot má hodnotu 20$ súper vsadí 5$ (25:5=5:1). Call/Fold ?
//edit: tak teraz som si prečital že ten vzorec tu v članku na pp.sk je zlý, ako to vlastne je ?
- vlk25
- Založený: Feb 2011
- Poďakoval/li: 35 krát/5 krát
ako je to v praxi ? v tychto modelovych prikladoch je stavka 3 do 15 potu u mna absolutny donkbet a mozno by som este aj reraisoval (podla supera) a v 2. 6 do 15 ... kedy uz "JE TO NEVYHODNE" a mame pravdepodobne foldnut... ale to sa deje ze niekto si betuje na drawy boardoch hocico pod 1/2cu potu ?
b) pocitate to aj pri masivnom multitablingu ?
ono co nas "robi" ziskovym (v long rune) su ako vzdy hranicne situacie, ze ? ako sa tam spravat
ono co nas "robi" ziskovym (v long rune) su ako vzdy hranicne situacie, ze ? ako sa tam spravat
- filohad
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 3 krát/0 krát
Ono ak hras na jednom limite a reviewujes si handy, tak to postupom casu "dostanes do oka". Teda zhruba vies, kedy je to vyhodne a kedy naopak uz na hrane. Zvladat pri multitablingu sa to da, pokial to neustale trenujes.
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
filohad napísal:ako je to v praxi ? v tychto modelovych prikladoch je stavka 3 do 15 potu u mna absolutny donkbet a mozno by som este aj reraisoval (podla supera) a v 2. 6 do 15 ... kedy uz "JE TO NEVYHODNE" a mame pravdepodobne foldnut... ale to sa deje ze niekto si betuje na drawy boardoch hocico pod 1/2cu potu ?
Nikto to nikdy nepočíta presne, ale len tak +/- od oka.
A čo nás robí ziskovými bude s najväčšou pravdepodobnosťou skutočnosť, že 80%+ našej konkurencie sú tupci.
-
TomMolivan - Príspevky: 1503
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 167 krát/245 krát
TomMolivan napísal:filohad napísal: 80%+ našej konkurencie sú tupci.
- filohad
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 3 krát/0 krát
Počet príspevkov: 27 • Stránka 3 z 3 • 1, 2, 3
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 26 hostí.