___Mortylen___ NLH6max cash

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: ___Mortylen___ NLH6max cash

Odoslaťod tucniak 05 Júl 2011 13:52

good good je dobre ze premyslas, teraz sa skusim spytat, preco si myslis, ze len polarizovany range je dobre 3betovat? nemoze byt proti niekomu dobre 3betovat aj depolarizovany range? :)

ide mi konkretne o to ze A5ss moze aj nemusi byt dobra ruka na 3bet z tvojej range, velmi to zavisi na superovi, proti niekomu moze byt lepsie KQo..:)

to tiez na zaklade skusenosti s 'typom ' hraca mozes skusit odhadnut, este hint: cele sa to odvija od jeho calling range, ak calluje esa, ktore ta dominuju, tak to tam velmi casto nevyhras, pretoze taku semi rybu nevybarelujes ani z A8. Naproti tomu proti solid regishovi nejakemu ktory bude foldovat AT-AJ lebo si mysli ze je dominovany tvojimi Ax tym ziskas, lebo vyfoldujes lepsie ruky a ak ta aj flatne velmi casto nema lepsie A ako ty, takze ked ho flopnes, blablabla..it's all a level game, never easy.. :)

dufam ze som aspon trosku pomohol/naznacil co myslim, sorry ze ti tu nepisem presne od a po z co a kde v tej ruke robit ale nemyslim ze pre tvoje poker zmyslanie to ma nejaky hlbsi vyznam, treba sa na to praveze pozerat zosiroka imo :Rose:
Naposledy upravil tucniak dňa 05 Júl 2011 13:56, celkovo upravené 1 krát.

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod dzejkej 05 Júl 2011 13:56

Ked nemas ready a staty, tak nechapem, preco sa rozhodnes 3betovat lahko dominovanu ruku, pricom nemas predstavu o jeho tendenciach a budes mat rozhodne problemy orientovat sa vo velkom pote OOP.

Cize hrat lvl 1? Takze pride eso, cbetnes, on callne a zrazu nevies co na turne .. alebo checknes flop, on betne, Ty callnes a zrazu nevies co na turne. Znie to dobrodruzne :).

Ked ma niekto zatial staty, ktore vyzeraju fishy, tak ako by mal vyzerat Tvoj 3betovaci range?

Tiez je cool, ze nechces mat maly 3bet a byt ready na vyssie stakes, ale skus to nerobit umelo a mat konkretne dovody a plan, preco to robis. 3betujes vzdy nejakeho supera z nejakeho dovodu a nie preto, ze si na NLXYZ.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 08 Júl 2011 10:02

Myslim, ze dzejkej kedysi postoval link na free cardrunners videa vo svojom glogu (thx btw) a tam typek, high stakes reg, sa celkom rozculoval nad prilisnym 3betingom (stat 3bet 9% na 1k rukach oznacoval za vysoky), naslednym 4betingom a naslednym light stack-offom. Inymi slovami, prehnane aggro, az superaggro PF hra, kde podla neho je len velmi tazko ziskat edge nad inymi regmi. Bol celkovo proti zmensovaniu stack/pot ratio nezmyselnymi 3betmi a radsej mal deep rozhodnutia post flop radsej ako 'dokonalu' hru PF. Argumentoval, ze je to prave tam, kde to zacina byt neskutocne komplikovane a tam lezia skutocne peniaze a cesta ku crushovaniu stakes a nadpriemernemu winrate. Podla neho aggro PF hra len zvysuje variance a sotva vyrazne prida k winrate a hlavne, neuci nas 'deep' post flop hre.
Nuff said! Some serious food for thought!

V retrospektive sa da moj 3bet s A5s v tom spote za nesmyselny. Ani len neviem, s cim ma bude callovat IP, ci 4betuje, ako sticky je po flope IP etc.

Dakujem Tucniak, Dzejkej.
Naposledy upravil ___Mortylen___ dňa 08 Júl 2011 14:20, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod matiapag 08 Júl 2011 10:35

Ano, aj ja som sa nad tym zamyslal tymto sposobom a tiez sa mi zda, ze pokial medzi sebou takto bojuju dvaja rozumni regovia, tak velmi tam edge neukazu.

Na druhej strane, aj na tej NL20-ke je tolko nezmyselne agresivnych regov, ktori vyuzivaju kazdu (naozaj kazdu) moznu situaciu na steal ci 3bet, ze zacat ich 3/4betovat s any2 moze priniest ovocie. Ide totiz o to, ze na tom limite im to bude robit malokto, a teda ani nemaju sancu sa velmi naucit, ako reagovat na spatnu agresivitu. Popripade niektori maju pravdepodobne utkvelu predstavu, ze ich overaggro hra je neexploitovatelna, a teda maju edge nad ostatnymi :) Ale aj v ich pripade ma hneva to, ze oni takto priamo zvysuju variance, ked ja ich zacnem 4betovat a pod. Ovela jednoduchsie by bolo hrat ABC, uhrat tam 8/100 a zacat nieco vymyslat na NL50 :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod tucniak 08 Júl 2011 13:43

aky Tuke more all the credits is goone :apminer2:
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod dzejkej 08 Júl 2011 14:07

Myslim,ze to bol nutedawg, ci ako sa ten pisisvor pise :). Tiez Kenkre z BFP ma podobny nazor a kvoli tomu hra nieco ako 40/33 3bet 3 :-D.

Preflop wars maju zmysel, ked je super lahko expoivatelny a umozni to hrat ziskovo ruky, ktore su normalne fold alebo na budovanie imageu - niekedy staci, aby Ta videl reg 3betnut trash alebo 5bet shovnut A3s a zrazu si mysli, ze automaticky bluffujes pri check/raisovani riveru a podobne. Ale ano, proti vybalancovanemu a sikovnemu regovi je to skor vesely sposob ako zvysit variance :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod ___Mortylen___ 08 Júl 2011 14:21

tucniak napísal:aky Tuke more all the credits is goone :apminer2:

Odpust! :( Opravene :angel:
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod tucniak 08 Júl 2011 14:24

no ale JK je teraz mensim, neviem neviem ci sa mu to bude pacit..:D
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod dzejkej 08 Júl 2011 14:28

tucniak napísal:no ale JK je teraz mensim, neviem neviem ci sa mu to bude pacit..:D

Pokusim sa to nejak prezit s tym mojim malym .. pismom :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod ___Mortylen___ 11 Júl 2011 12:44

Smejem sa. Vikendova session bola epicka. Som v pluse 'bout treefiddy (true story! $0.40/hour!) Ked sa dalo hrat (LA issues) tak som si prial, aby sa radsej nedalo. Mam zozbierane nejake zaujimave ruky, zvysok bola nuda, setupy. Ja na tej zlej strane obv.
Aspon pozeram totie pokrove videa. Cas ukaze, ci sa aj na mna volaco nalepi.

Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1367948
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (UTG): $42.40
MP: $20.00 --- 41h 12/11 1/8 3B
CO: $70.79
BTN: $30.55
SB: $11.80 random velryba
BB: $23.05

Pre Flop: ($0.30) Hero is UTG with 8 :spade: 9 :spade:
Hero raises to $0.60, MP raises to $1.60, 2 folds, SB calls $1.50, 1 fold, Hero calls $1

mam relativnu poziciu na velrybu, jednoduchu ruku a dobre odds. 3betor sa javi tight ale aware. Uz ma raz 3betoval takto small. Foldol som.

Flop: ($5.00) 7 :diamond: 6 :spade: 8 :club: (3 players)
SB bets $5, Hero raises to $15, MP folds, SB calls $5.20 all in

donk pot od velryby vyzera desivo, ale straights, sety ani 2p by takto nehral pre value. Moj problem bol original 3betor, ktory imo ne3betuje 66-88 cize set imo nema, overpar moze mat ale si myslim, ze po akcii bet pot, raise big by nasiel argument pre foldnutie vsetkych overpairs. Toto bol hlavny dovod, preco som sa rozhodol raisnut flop, vyfoldovat tight hraca z ruky, proti ktorej flipujem. Repujem sice uzku range, ale celkom vierohodne. Este dalsia level zalezitost, nit musi vediet, ze fishka bude callovat moj raise a zaroven by mal vediet, ze fishky sa zasadne nebluffuju, najma ked su ocividne commited. A este uvidi moju ruku ;) Keby aj moj read zlyhal a nefoldol by KK, mam OESD + par (+over/blocker pre velrybu :angel: ) a backdoor FD. Monies od fishky povazujem za dead. Proti straight draw som super good, proti A8 iba celkom good.

Turn: ($25.40) 4 :club: (2 players - 1 is all in)

River: ($25.40) 9 :club: (2 players - 1 is all in)

Spoiler:
Final Pot: $25.40
Hero shows 8 :spade: 9 :spade:
SB shows 5 :club: 3 :heart:
SB wins $24.13
(Rake: $1.27)

Tu si zvyknem povedat, ako dobre, ze nemal plny stack :D
Obrázok používateľa
___Mortylen___

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!