[SNG] SNG ruky

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Re: [SNG] SNG ruky

Odoslaťod A_Rimmer 07 Júl 2011 15:51

pLAYERsvk napísal:ku KK vs A9 ruke

Kto hovori ze to je bez post-flop planu? Solidnu ruku mame voci tym fishkam, z ktorych 90% tam nalimpovalo s totalnym trashom a su ochotni zaplatit nam 1-2 streets so strednymi pocketpairmi, flopnutymi druhymi parmi a podobne. My musime byt lepsi v postflop hre na tomto leveli a vieme takuto ruku hrat aj oop. Uvedom si, ze je to 20 chipov, sme 75 BB deep, nevidim v tom problem. Keby to bolo na blindoch 25/50+ tak to je uz ine, to necallujeme nikdy, bez ohladu na odds.

Zober si to aj z druhej strany. Keby takto tie kone zahral influenza, tak ho zdrbes (celkom spravne ofc), ze preco takto dementne miniraisuje, ze zbytocne dal tomu BB odds a tak mu treba ze to prehral. :) Je tak? Preco by sme my nemali trestat chyby superov, ked mame na to prilezitost?
Spytam sa, kedy by si ty ten miniraise callol? Keby nebol ani jeden limper za nim, co vtedy? Nechas si takto kradnut blindy takymito teplymi miniraismi od fishiek? Ja za 20 chipov urcite nie.

Ale nechajme uz tuto ruku, popojedem :) , ani ten fold tu v longrune nie je ziadna megachyba, na ROI sa to asi nejak zasadne neprejavi, ako hovoris.
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 88 krát/131 krát

Odoslaťod oli.strs 07 Júl 2011 16:25

pLAYERsvk napísal:1. das 3bet a foldnes na jeho 4bet, kedze nemas equity na call.. v tom pripade by som 3betoval 950 chipov
preco ked chces 3b foldovat je lepsie 950 ako 720?

2. das call zo skvelou handou a pokracujes postflop..
Bez readov, volim liniu2 ak ma postflop pushne na allin, tak potrebujem 66% chip equity
Ak mam read ze slabo 4betuje. tak linia 1.
preco ked mas read ze 4b light je zly call?
ked vlastne tieto fifty musis vyhravat ako 1st

To co si zahral ty je zle. Ja si myslim ze call je najhorsia volba to uz radsej fold PF
oli.strs

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 8 krát/12 krát

Odoslaťod pLAYERsvk 07 Júl 2011 16:26

Solidnu ruku mame voci tym fishkam, z ktorych 90% tam nalimpovalo s totalnym trashom

Aj proti trash kartam je pravdepodobnostne rozdelenie 30 20 20 30 co ti nedava nejake obrovske sance a uz vobec by som to nenazval Solidne
hands.JPG
hands.JPG (9.32 ) Zobrazená 1970 krát

My musime byt lepsi v postflop hre na tomto leveli a vieme takuto ruku hrat aj oop

Toto je dalsia vec, ktora nieje pravdiva. Mi narozdiel od fishiek sme si vedomi turnajovej equity a teda vieme ze nemozme dorovnavat s mensimi ako 66% odds, ze nemozme hrat agresivne a nemozme rozhadzovat chipy.
To vsetko fishky nevedia.. im stacia akekolvek odds, teda hraju agresivne, iniciativne.. to im dava obrovsku vyhodu oproti nam a ziadny skill ti to nevyvazi..

Uvedom si, ze je to 20 chipov, sme 75 BB deep, nevidim v tom problem.

ani ja v tom nevidim problem, len hovorim ze Fold je v poriadku.

Zober si to aj z druhej strany. Keby takto tie kone zahral influenza, tak ho zdrbes

zdrbem ho, ale nie preto ze prehral ruku.. on urobil chybu, nie preto ze ho vsetci docallovali, dokonca aj big blind dal call s any2. Nejde o to ake odds na call dal ostatnym hracom, on urobil chybu pretoze AA/KK dostane len v 0.9% pripadov a ked to iba minraisuje, tak straca strasne vela value. Aj minraise je +EV tah, ale ovela horsi ako normalny bet.

Preco by sme my nemali trestat chyby superov, ked mame na to prilezitost?

Tym ze das call ho nijako netrestas.. on sa potrestal sam, tym ze dal nizky bet a stratil value.

Nechas si takto kradnut blindy takymito teplymi miniraismi od fishiek?

ano

ten fold tu v longrune nie je ziadna megachyba

ten fold nieje chyba.

:good:
Obrázok používateľa
pLAYERsvk

Založený: Feb 2011
Poďakoval/li: 32 krát/84 krát

Odoslaťod pLAYERsvk 07 Júl 2011 16:41

ovela vyssia fold equity od protihraca, a niesom potcommited aby som musel dorovnavat 4bet-allin

nehovorim ze je zly call.. hovorim ze ak 4betuje len 1-2% tj. top jeho range tak vtedy je lepsie dat ten 3bet, prevziat iniciativu s tym ze 4bet push mi nehrozi tak casto a ak ho aj dostanem mozem vklude zlozit. Je to optimalna linia.

To co si zahral ty je zle

ak myslis... :)

Ja si myslim ze call je najhorsia volba

Co ta vedie do tohto presvedcenia?

To je pre mna novinka :D Zelam vela prvych miest do buducnosti :good:
Obrázok používateľa
pLAYERsvk

Odoslaťod A_Rimmer 07 Júl 2011 16:57

Nechcel som uz reagovat a rozoberat tuto ruku, ale neda mi, s niektorymi vecami co hovoris nemozem suhlasit.

pLAYERsvk napísal:Aj proti trash kartam je pravdepodobnostne rozdelenie 30 20 20 30 co ti nedava nejake obrovske sance a uz vobec by som to nenazval Solidne

Rozdelenie percent preflop ta v podsate nezaujima, bude sa hrat na flope. Aj ruky ako JQ,KQ,KJ apod. by si tu tiez foldol? To by bol hriech imo, a pritom preflop maju mensie % ako A9.

pLAYERsvk napísal:Toto je dalsia vec, ktora nieje pravdiva. Mi narozdiel od fishiek sme si vedomi turnajovej equity a teda vieme ze nemozme dorovnavat s mensimi ako 66% odds, ze nemozme hrat agresivne a nemozme rozhadzovat chipy.

Ako si prisiel na tych 66%? Toto nie je preflop allin. Tu potrebujeme tolko percent, ake mame preflop odds (+nieco navyse kedze cEquity nerovna sa $Equity atd. ale ide o princip), A9 musi stacit aj o polnoci. :)

pLAYERsvk napísal:Nejde o to ake odds na call dal ostatnym hracom, on urobil chybu pretoze AA/KK dostane len v 0.9% pripadov a ked to iba minraisuje, tak straca strasne vela value.

S tymto absolutne nemozem suhlasit, on neurobil chybu iba preto, ze stratil value, ale aj preto, ze nam dal odds. Hlavne preto. Preco preflop raisujeme 3-4BB (2,5 neskor a pod.)? Nie iba preto aby sme nestratili value, ale aj preto aby nam tam nenaliezli fishky s 72o, ktore potom trafia dva pary. Toto je uplny zaklad pokru, to ti je urcite jasne. :) Dufam, ze suhlasis.
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Odoslaťod A_Rimmer 07 Júl 2011 17:14

oli.strs napísal:musis mat v clientovy napisne to iste co v ninja a kliknuty ten tab co chces hrat cize HU alebo STT

Ked to takto nastavim, a kliknem v TN "Test" tak mi to automaticky nastavi v clientovi Min a Max BI na 0, tym padom ziadne turnaje nevyhovuju kriteriam a som skoncil. :)

Co to urobi u teba, ked kliknes Test? Aku mas verziu TN?
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Odoslaťod pLAYERsvk 07 Júl 2011 17:15

Rozdelenie percent preflop ta v podsate nezaujima, bude sa hrat na flope. Aj ruky ako JQ,KQ,KJ apod. by si tu tiez foldol? To by bol hriech imo, a pritom preflop maju mensie % ako A9.

jasne, len som chcel poukazat ze velky rozdiel medzi A9o a 72o v 5way pote nieje. Preto ta handa nieje solidna.

Preco preflop raisujeme 3-4BB (2,5 neskor a pod.)? Nie iba preto aby sme nestratili value, ale aj preto aby nam tam nenaliezli fishky s 72o, ktore potom trafia dva pary. Toto je uplny zaklad pokru, to ti je urcite jasne. Dufam, ze suhlasis.

nesuhlasim, co pises je nezmysel :)
Raisujeme len pre value / kapitalizaciu dead money, vynimocne ako bluff.
To ze mi tam nalezie fishka s horsou kartou mi vobec nevadi dokonca som tomu rad :)
Suhlasim ze dovody betu je zaklad pokru, ale urcite tam nieje nic ako betovanie aby som nedaval odds, "rozdavanie odds" atd.. to je hlupost

Ak mam KK tak betujem for value a betujem tolko aby som mal maximalnu value tj. maximalny pot s minimalnym rizikom.
Obrázok používateľa
pLAYERsvk

Odoslaťod oli.strs 07 Júl 2011 17:18

ovela vyssia fold equity od protihraca, a niesom potcommited aby som musel dorovnavat 4bet-allin
a akoze ked das 720 tak si commited?? a uznavam ze bez readu je 3b fold asi najlepsia volba a ak da len call tak budem radsej hrat OOP mansi pot s AQs

nehovorim ze je zly call..Sak si hore napisal ze call je uplne zle teda ze co som zahral je uplne zle hovorim ze ak 4betuje len 1-2% tj. top jeho range tak vtedy je lepsie dat ten 3bet, prevziat iniciativu s tym ze 4bet push mi nehrozi tak casto a ak ho aj dostanem mozem vklude zlozit. Je to optimalna linia. no a prave preto proti takemu co ma 4b 1-2% tak nemyslim ze potrbujem vatsi 3b sizing pre FE

To co si zahral ty je zle

ak myslis... :)
sak to som citoval teba toto som nepochopil
Ja si myslim ze call je najhorsia volba

Co ta vedie do tohto presvedcenia?
preto ze viac flop netrafim ako trafim a budem nuteny zlozit vela krat lepsiu ruku na CB od supera

To je pre mna novinka :D Zelam vela prvych miest do buducnosti :good:[/quote]
toto som tiez nepochopil :shock:
i ked vela ich nebude kedze je to hra viac PF ako post flop tak uz som s tym aj tak skoncil
oli.strs

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 8 krát/12 krát

Odoslaťod pLAYERsvk 07 Júl 2011 17:28

CO raises to 300.00, fold, fold, Hero raises to 720.00, CO raises to 4,710.00 and is all-in, Hero calls 2,340.00 and is all-in
Toto je zly call! si na bubline, nemozes takto hrat.

bud to zahraj takto:
CO raises to 300.00, fold, fold, Hero calls 150.00

alebo takto:
CO raises to 300.00, fold, fold, Hero raises to 950.00, CO raises to 4,710.00 and is all-in, Hero folds.

bodka koniec, uz sa dalej nevyjadrujem k tejto hande.. ocividne je to prilis komplikovane..
faktory ako turnajova equity, bublina, sila ruky, preflop 3-bet 4-bet range ti nic nehovoria, nema zmysel nieco vysvetlovat.. kludne hraj 15$ turbo fifty alebo prejdi na $15 turbo knockouty co hram ja.. budem len rad.
Obrázok používateľa
pLAYERsvk

Odoslaťod A_Rimmer 07 Júl 2011 17:32

pLAYERsvk napísal: "rozdavanie odds" atd.. to je hlupost

Tak toto nemyslis vazne, to je ten zaklad o ktorom som hovoril. Ty musis rozdavat odds! Preco potom drawing boardy betujeme viac ako "suche"? Nie preto aby fishky robili z dlhodobeho hladiska EV- cally?? OMG...
Obrázok používateľa
A_Rimmer

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!