___Mortylen___ NLH6max cash

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: ___Mortylen___ NLH6max cash

Odoslaťod Chlpo1989 11 Júl 2011 12:55

Podobna situacia sa mi stala dnes, len chalan namiesto OESD vytiahol 22. Myslim si, ze nit tam bude mat ruky typu AQ+, dokonca ma na jedneho poznamku, ze IP 3betoval Q9s (12/11). Takisto je to prenho scary, ale nemyslim si, ze by tam ever foldoval nejaky overpar. Ale vyzera to, ze aj tak si na tom boarde dobry vs jeho optimisticka range.
Prílohy
morty.PNG
morty.PNG (17.56 ) Zobrazená 2282 krát
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod tucniak 11 Júl 2011 12:56

u mna fold pre :)
jednak je problem aku range repuje tvoj MP super-asi pomerne silnu ked 3betuje UTG openera s tym, ze vie ze random velryba je za nim to act.

Druhy problem je, co repujes ty, nakolko dobre ruky by si tam zrejme nesloplwayvoal pre-naco aj mame mega velrybu, ta zaplati tak ci tak a nechavat 3betorovi free vstup do potu..takze QQ+ tam prooobebly nemas right?

dalsia vec je, ze si nemyslim ze ti tam 3betor foldne OVPs, najpravdepodobnejsie si vyfoldoval horsiu ruku, a teda congrats. Jednak tvoja value range tu ma bohovskych 9 komb (ak flatujes aj 9Ts vs mp 3bet tak viac ale....), jednak ak tam aj mas set a myslis si ze super za tebou ma OVP tak to na tak dry boarde nemas asi velmi preco raisovat, ci? hint i see a hole in a range

A k tomu som sa chcel dostat ze ked si on 3betol UTG a ma tam rybu a rakety, tak po bet a raise sa ich na nl20 najcastejsie aj tak nevzda..otazka je ci by sa teda mal kedze tam repujes super-narrow... (vid reasoning vyssie).

Dalej ma zaujima ci to mas teda balancovane a ked tam flatujes 89ss *(lebo je to jednoduche a sa ti to paci-co imo so strong rangom 3betora za tebou nie je easy ani nahodou a mas zlu relativnu poziciu), aky range tam na 3bet
4betujes
flatujes
foldujes

zacni s tym ze napises UTG range ktory otvaras a pohneme sa :)

ked budes mat ten flatovaci prejdeme k tomu co z neho na tom flope
flatujes
foldujes
raisujes

resp:
cekujes ak ryba cekla
a nasledne c/shovujes(raisujes)
c/foldujes

sam som zvedavy a neviem sa dockat :angel:

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod tucniak 11 Júl 2011 12:58

Chlpo1989 napísal:Podobna situacia sa mi stala dnes, len chalan namiesto OESD vytiahol 22. Myslim si, ze nit tam bude mat ruky typu AQ+, dokonca ma na jedneho poznamku, ze IP 3betoval Q9s (12/11). Takisto je to prenho scary, ale nemyslim si, ze by tam ever foldoval nejaky overpar. Ale vyzera to, ze aj tak si na tom boarde dobry vs jeho optimisticka range.

hej chlpo len je rozdiel celkova jeho range ktoru 3betoval a range ktora tam zaplati ten shove/shovne cez tu akciu sama..tam o AQ mozeme akurat tak snivat..

edit: boze preco vzdy chcem len napisat 'fold pre' a takto to skonci :P****Stars:
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod tucniak 11 Júl 2011 13:15

tucniak napísal:
Chlpo1989 napísal:Podobna situacia sa mi stala dnes, len chalan namiesto OESD vytiahol 22. Myslim si, ze nit tam bude mat ruky typu AQ+, dokonca ma na jedneho poznamku, ze IP 3betoval Q9s (12/11). Takisto je to prenho scary, ale nemyslim si, ze by tam ever foldoval nejaky overpar. Ale vyzera to, ze aj tak si na tom boarde dobry vs jeho optimisticka range.

hej chlpo len je rozdiel celkova jeho range ktoru 3betoval a range ktora tam zaplati ten shove/shovne cez tu akciu sama..tam o AQ mozeme akurat tak snivat..

edit: boze preco vzdy chcem len napisat 'fold pre' a takto to skonci :P****Stars:

edit2: po diskusii s alma mater mi bolo pripomenute ze odds mame fajn, ja by som ale asi aj tak foldoval..nvm k tym rangom sa mozes vyjadrit tak ci tak sam som zvedavy
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod dzejkej 11 Júl 2011 13:23

tucniak napísal:jednak je problem aku range repuje tvoj MP super-asi pomerne silnu ked 3betuje UTG openera s tym, ze vie ze random velryba je za nim to act.

To sa nevie. Moze 3betovanim malo bluffovat, moze tak 3betovat monster ruky a chce call, moze monster ruky callovat, nech zavola do potu aj fishku, atd.

tucniak napísal:Druhy problem je, co repujes ty, nakolko dobre ruky by si tam zrejme nesloplwayvoal pre-naco aj mame mega velrybu, ta zaplati tak ci tak a nechavat 3betorovi free vstup do potu..takze QQ+ tam prooobebly nemas right?

V danej situacii hras na to, aby si flopol silnu made ruku alebo draw. Nemienis tam len tak blbnut a zamyslat sa nad tym, ci repujes dostatocne vela preflop monster ruk. V 3way pote s fishkou budu vsetci hrat poslusne :).

tucniak napísal:dalsia vec je, ze si nemyslim ze ti tam 3betor foldne OVPs, najpravdepodobnejsie si vyfoldoval horsiu ruku, a teda congrats. Jednak tvoja value range tu ma bohovskych 9 komb (ak flatujes aj 9Ts vs mp 3bet tak viac ale....), jednak ak tam aj mas set a myslis si ze super za tebou ma OVP tak to na tak dry boarde nemas asi velmi preco raisovat, ci? hint i see a hole in a range

Ak predpokladas, ze nefolduje OVP, tak potom preco by sme nemali raisovat sety? :)

Tak bud plati jedno alebo druhe. Ak nechceme raisovat sety, lebo nam foldne, tak mozeme vyfoldovat takto lepsie a ak nepredpokladame, ze foldne, tak mozeme raisovat sety a on sa odcalluje tu, kym pride nieco, co ho moze vyplasit (sparuje sa top karta, pridu 4, 5, 9, T, vyplasi ho overkarta (najma eso), ak ma nejake JJ, atd.

Zaklad je, ze nemozu platit obe veci :).

tucniak napísal:A k tomu som sa chcel dostat ze ked si on 3betol UTG a ma tam rybu a rakety, tak po bet a raise sa ich na nl20 najcastejsie aj tak nevzda..otazka je ci by sa teda mal kedze tam repujes super-narrow... (vid reasoning vyssie).

Praveze repuje supersilny range na tomto boarde a je dost siroky - pozostava zo setov, 2 pairov, str8 a combodraws (ktore su bottom jeho range) - rakety by sa tu prilis radovat nemali :). Na tejto texture je mortyho preflop callovaci range praveze velmi silny a siroky. Dalsia vec je, ze raisuje fishku a to na sile este prida.

tucniak napísal:Dalej ma zaujima ci to mas teda balancovane a ked tam flatujes 89ss *

Balancovane na tejto texture to urcite ma :). Nema zmysel sa zaoberat, ci ma preflop range balancovany a calluje tam niekedy s AA, ked sila ruky po flope sa odvija od toho ake karty tam prisli. Ale myslim si, ze v tom spote moze mat preflop aj monster ruky kludne a nemusi tam 4betovat nic .. nevidim v tom problem, i ked to nie je dolezite.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod dzejkej 11 Júl 2011 13:36

Ked som prvykrat videl tuto ruku, tak som sa zamyslal nad tym callom a ci vie byt +EV. Problem je, ze SC na rozdiel od PP nie su implied odds ruky v tychto spotoch a cele sa to odvija od toho, co davame 3betterovi do jeho range, ci je schopny aj foldovat postflop a ci je fishka totalny drooler, co sa stackne s cimkolvek alebo az tak peniaze do potu netlaci.

Sa potom doma mrknem na to s pouzitim CR EV, ale je tak strasne vela premennych a pri roznych predpokladoch to moze byt superzly call ale aj obvious call :P .

___Mortylen___ napísal:zaroven by mal vediet, ze fishky sa zasadne nebluffuju, najma ked su ocividne commited.

No tak ja som s fiskami nieco odohral, ale toto za pravdu nepokladam. Fishky hraju casto velmi svojsky a taketo pravidla su hovadina. Moze to platit vacsinou, ale nemusi to vzdy a moze sa stat, ze ten reg si vsimol nieco, co Ty este nie .. Just nitpicking :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod ___Mortylen___ 11 Júl 2011 15:01

Moja default tight UTG PFR range je (vid priloha) 16.5% ruk. Je ale velmi pruzna. Pokial sedi fish/fishes na blindoch a relativne tight hraci za mnou, tak otvaram aj 30%.
Moja 3bet flating range OOP je uzka. Moj problem je, ze momentalne hram nieco ako 28/23/7 a ked rozbieham session a som mimoriadne focused a stol je na to vhodny, tak si casto dovolujem a nie je nic vynimocne, ze po 50-70 rukach mam nieco ako 42/36/14. Pre noveho hraca, ktory ma na mna malo ruk to posobi desivo. Vie, ze si dovolujem ale celkom dobre nevie, co s tym. Vo videu pocul, ze je dobre takychto hracov 3betovat v pozicii tak to spravi. Cize ked mna niekto 3betne, vzdy sa snazim pochopit ci je to rozmyslajuci clovek (nit/reg/skandinavska aggromonkey) alebo hrac, ktory sa este len profiluje (menej ako 150ruk).

Ale budem konkretny. Ja UTG tight MP 3bets to $1.80-$2.00 tak tu moja flatting range pozostava z dvoch ruk, AKo, QQ. KK, AA 4betujem na $5.05-$5.25, obcas to spravim s AKs. Ak si myslim, ze je villain out-of-line, tak zoberiem nieco ako KQs, AQo, A5s a 4bet bluffnem ho. Ak je to swedish mafia, 4betujem for value AQs a JJ, TT atd.
Ako sa pozicie posuvaju a ja otvorim CO a thinking BTN ma 3betne na standard size, tak tiez som velmi call reluctant. Pridam mozno len par funky comb. Najsirsiu OOP 3bet calling range mam na SB, kde callujem relativne wide, vzdy ale zalezi od supera.

Tu som 89s calloval preto, lebo som mal odds, ako pisal dzejkej, snazim sa flopnut, trips, two pair, combodraw. Nemam najmensi problem check/foldnut flop 449. Preto to povazujem za easy ruku, ziadny problem. KQs by tu bola tazka ruka, lebo mam mimoriadne velky problem foldnut 44K board. Chapes, fish tu betne pot, ja teraz co? Ak raisnem, oproti MP rangeu tuto ruku otacam na bluff ak callnem MP moze raisnut alebo callnut. Turn tam fishka nasype zvysne peniaze ja uz 'musim' callovat a villain ma vyownuje s AA, AK, KK. Cele zle, tuff spot.

A co sa tyka balancovania, tu konci sranda. Moj raise je tu takmer vysostne for value. Raisujem vsetky two pairs, sety, straights. Je sice pravda, ze straight by som raisol tak na $11.11, set na $12.34 a two pair na $15.15 :). 89s je uplny spodok mojho flop range. A aj ten sa casto da povazovat za value aj ked konretne v tomto pripade som to bral ako taky semibluff lebo rozhodne by som bol smutny, keby ma villain vycalloval s QQ. Keby som mal set, straight, tak mi to vobec nevadi. Na flope by som calloval iba TT+ a slowplayed AA aj to vyslovene proti velrybe a dufajuc, ze villain ma overs a foldne.

Inak dzejkej pekny rozbor, tazko k tomu nieco dodat. Tiez suhlasim s tym, ze karty typu A, 4straight, paired top card, mozu spomalit akciu a vsetci vieme, ako tazko sa buduje pot OOP. Dalej sa mi moja ruka zdala velmi silna na fold (resp. ak tento flop foldujem, tak sa naskyta otazka, preco to vlastne callujem pre) a hlavne, radsej spravim agresivnu chybu (e.g. zle precitam callovaciu range MP a vyownuje ma s JJ) ako po akcii call $5 MP shipne allin, ryba tiez a na mna kuka celkom solid pot s celkom solid rukou a aj tak sa ukecam na call. A ked uz teraz viem, ze sa stacknem, tak sa mi zda lepsie pracovat s fold equity nakolko moja ruka na flope je TP medium kicker co povedzme si nie je ziadna vyhra a milerad uvitam foldy od TT+
Prílohy
PF UTG.JPG
PF UTG.JPG (175.75 ) Zobrazená 2137 krát

Za tento príspevok od ___Mortylen___ poďakovali :
tucniak
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod dzejkej 11 Júl 2011 15:17

___Mortylen___ napísal:radsej spravim agresivnu chybu (e.g. zle precitam callovaciu range MP a vyownuje ma s JJ)

To vobec nie je chyba. Tvoja equity je natolko dobra, ze aj keby Ti ukazal overpair, tak vzhladom na velkost potu sa absolutne happy stacknes, pretoze je to znacne +EV :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod dzejkej 11 Júl 2011 19:07

No tak som to nahodil do CR EV, model hracov si vycucal z prsta a vychadza to ako stratovy call, aj keby nitka 3betovala AQ.

Predpoklady:
1) whale calluje PPs, Ax, broadways
2) nitka 3betuje AK, JJ+
3) whale donkuje MP+, FD, OESD a combodraws a stackuje sa
4) nitka sa stackne vzdy ak ma TPTK alebo lepsie
5) hero sa stackne, ak ma combodraw alebo 2 pair a lepsie

Pre zjednodusenie sa stackovanie deje na flope, inak by to bolo crazy namodelovat.

2 pair a lepsie alebo combodraw s 89s trafime okolo 11% casu.

Jediny, kto tam zaraba je obviously nitka :). Hero a fishka (jej range) stracaju rovnako :-D. Ak nitka 3betuje AQ alebo sa fishka stackuje miesto s MP+ iba s TP+, tak je to stale stratove. Ak chcete vyskusat nejake ine scenare, tak sem piste :).

Samozrejme namodelovat realny scenar znamena do bodky poznat tendencie nitky a aj fishky a napr. osetrit, ze na crazy drawy boardoch nitka niekedy overpair foldne (678 mono a on ma JJ bez FD) a nie vzdy sa ide AI na flope, ale to je nerealna praca, takze to treba brat s velkou rezervou. Jedine, co by tam malo ako tak sediet, je pravdepodobnost, ako casto trafime 2 pair+ alebo combodraw.

Dokaz, ze som to natukaval :D :
vypocet.jpg
vypocet.jpg (89.04 ) Zobrazená 1969 krát

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod ___Mortylen___ 12 Júl 2011 10:40

Sick analyza :) Da sa suhlasit s naprostou vacsinou, akurat ten bod 1. ryba - Tato range takmer presne sedi na vacsinu ryb, ale toto bola v skutku velryba, vid 53o :) Cize tam ta range bola o dost sirsia.
Jedno je vsak iste, tento spot rozhodne nebude nejaky sialeny moneymaker :/

Scenar, co by ma este zaujimal: ked dame velrybe fullstack, stale to bude -EV?
A ako to vidi tento soft vtedy, ked ma hero baby pairs? Lebo si pisal, ze odds of flopping stackingworthy hand s 89s je priblizne 11%. Odds of flopping set je tiez nieco malo nad 11%. Su tie ruky porovnatelne aj z hladiska equity?
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!