Low buyin live turnaje = EV- ?

Diskusia o online MTT a SNG turnajoch, HU SNG a live turnajoch (WSOP, EPT, ECOOP...).

Low buyin live turnaje = EV- ?

Odoslaťod haman 27 Júl 2011 13:22

V nedelu som hral 20EUR+10EUR bounty v Concorde. Levely boli 3x30min do prestavky, potom 20min. Chipov 10 tisic.
Dostal som sa ako short na final table, potom v ITM sme mali vsetci 10 az 20BB. Hraci spekuluju ci pushnu, callnu alebo foldnu a 1 hra trva dlhsie ako 2 minuty. Mam 10BB, nasiel som ATo, poslal to, dostal call od AK, river T. Som chiplead. Hned ruka na to mam KK, otvaram dostavam tilt allin od toho isteho hraca s AQ. A na flope. Som short. Stealujem, rebuildujem stack a narazam s A2/button do TT/SB. Neziskal som ziadne bounty, za 6.miesto mam 52eur, Cize 22EUR zisk o 3 rano idem domov.

Vcera hram CPT v Stars 25EUR freez. Levely 4x30min a po prestavke 20min. Chipov 20 tisic. Hra sa mi vyborne, stack mi rastie, triafaju ma flopy, vyhravam flipy so shortami. mam 120K pri average 45k, blindy 600/1200. posledne 2 stoly. Trosku card dead, light otvarat sa moc neda, short neustale pushuju. Alebo je uz akcia predo mnou, nie je nezvycajne vidiet push KJ a call s TJ, tohoto sa nezucastnujem.
Zrazu su blindy 3000/6000 a ja mam 85k. Mam stale 1 z vacsich stackov, avg je 60k. sme 5handed, je final table bubble. mam ATo na utg. nepushujem, len otvaram, lebo za mnou je tight chiplead, keby pushol, viem foldnut. pushuje ale SB cca 50K, ktory pushuje a repushuje 1 ruku z troch (hocijake obrazky, A2off a pod). davam call a ma TT. som short, o par ruk nachadzam 88, pushujem a ten isty hrac ma calluje s 99 a som out o 3 rano. Ten isty hrac este pred tymito rukami prezil so mnou allin ja A9 on QJ. dostal runner runner str8.

Cize po 14hodinach hrania som -3EUR.

Low buyin turnaje su nastavene tak, ze v late faze skill ide bokom a zacina high variance bingo.

Myslim si, ze radsej ako stracat cas na takychto turnajoch (cas su tiez peniaze), je vyhodnejsie si zahrat poriadny turnaj s buyinom nad 50-100EUR, ktory ma aspon 30min level po prestavke. Penazi na buyiny by som minul rovnako (miesto troch 30EUR turnajov, si zahram jeden 90EUR a pod.), ale vdaka edge a dlhsim levelom mam vacsiu sancu hitnut dobre miesto (a pri tych buyinoch aj lepsie platene). Je pravda, ze na takychto turnajoch budu o nieco lepsi hraci, ale stale si myslim, ze je to lepsie ako hravat low buyin turnaje.

Co si myslite vy?
Naposledy upravil haman dňa 27 Júl 2011 13:41, celkovo upravené 1 krát.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Re: Low buyin live turnaje = EV- ?

Odoslaťod ferkan 27 Júl 2011 13:29

asi 95% live hracov nema sajnu co maju robit s 5-15BB preto si myslim ze tam je dost brutalna edge v tejto zaverecnej faze. Na druhu stranu mam pocit ze za svoju tupost byvaju prilis casto odmenovani, cize ista variance tam je :) :)
ferkan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 5 krát/28 krát

Odoslaťod Adam_OxO_G 27 Júl 2011 13:35

V tomto 100% s tebou suhlasim live turnaje su -EV vzdy ti bere 10% ludi to znamena,pokial budes hrat low BI turnaje s BI od 10 do 30 eur tak musis byt z 10 turnajov minimalne 2x DEEP ITM aby to bolo profitove ale to je pri strukture takychto turnajov len a len o stasti pretoze pokial stastie nemas a porazas uplne v pohode cely final table tak sa v lepsom priprade dohodnes na splite a v tom horsom zoberes 1-2BI do turnaja po cca 8 hodinach hrania a to je uplne sick.Dokonca by som povedal ze asi nepoznam cloveka co je v tychto turnajoch v BA v takom pluse aby si z toho nieco mohol dovolit... Cize je to urcite strata casu,radsej ist do viedne kazdy tyzden,pripadne si pockat na nejaky dobry turnaj ktory tu je raritou.
Adam_OxO_G

Založený: Aug 2010
Poďakoval/li: 6 krát/11 krát

Odoslaťod popoBA 27 Júl 2011 13:40

ale poznas. cca pred 2 rokmi som sa zivil len tym a v pohode som si platil vlastny byt a podobne vilomeniny, bohuzial som si v tej dobe vycerpal svoj hotrun takze teraz nato uz j***m :D online MTT su milionkrat viac +EV akurat ze aj medzi ludi treba sem tam ist ze ano
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod Adam_OxO_G 27 Júl 2011 13:51

Ja tiez ked zacal allin na spitalskej som zil iba z tych SnG co tam byvali plus z cashu plneho ryb, v tej dobe som to hral zle a beatoval som tych ludi a teraz to hram ehm ovela lepsie a proste nevyhravam cize problem je presne v tom ze v BA coraz viac hracov a neni mozne porazit proste take mnozstvo zlych hracov v kazdom turnaji aby to bolo profitove preto to uz ani neberem vazne a nemam ziadnu motivaciu to hrat aj ked to hram ale iba z toho dovodu ako si povedal treba ist medzi ludi...
Adam_OxO_G

Založený: Aug 2010
Poďakoval/li: 6 krát/11 krát

Odoslaťod ramzey 27 Júl 2011 14:16

Uprimne povedane tie turnaje su easy, staci mat troska stastia.
Ty ludia nemaju ponatie co za hru hraju, oni hraju daco typu : "Tvaris sa, ze si lepsi, alebo Mozno ma trafi".
Oni nemaju ponatie o tom v akej fazy ten turnaj je, aku maju poziciu, kolko kto reisuje a podobne, oni si len hraju svoje karty.
Na tych hracov musi mat priemerny hrac obrovsku EDGE.
Ja som posledne MTT hral tych 40E v CCC a akonahle som sa dostal na chipy tak som so stola robil trhaci kalendar.
A aby mi v last troch ludoch short zahadzoval KQ, JQ a Ax len za to, ze ja pushujem anytwo je sila :D
Mat stastie ked som isiel s lepsou do horsej tak to cele vyhram.

Mozno treba zmenit styl hry a adjustnut sa na tych superov.
ramzey

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 111 krát/96 krát

Odoslaťod cercerBTSSK 27 Júl 2011 14:24

variancia pri MTT je obrovska a ak sa dana osoba sustreduje viac na live, tak to spotrebuje enormne mnozstvo casu a mozes mat kludne obdobie, ked cele mesiace netrafis takmer nic...
Ak mas ITM v live povedzme 17-20% co je velmi slusne, ale zroven nehitnes zopar final tablov pri vacsich buyinoch s umiestneniami 1-3.miesto, tak je to stale len velmi velka strata casu...
Vela urcuje aj rozdiel v tom aky mas target - mat 5 EUR/hodinu live hrania alebo 100 EUR. Preco by mal clovek zarabajuci v praci povedzme 15 EUR/hod byt spokojny s ITM 20% pri turnajoch s nizkymi buyinom ale prepocitane na hodinu hrania ma profit 2 EUR ?!
Socializing... :D ?
Ale netreba to zase brat tragicky, musia byt turnaje aj talke aj take - kto sa chce iba ucit live hru, tak urcite zacina s nizkymi buyinmi atakdalej
cercerBTSSK

Založený: Dec 2007
Poďakoval/li: 1 krát/22 krát

Odoslaťod yegon 27 Júl 2011 14:43

ako to moze byt -EV ked su tam zli hraci? urcite je to +Ev ak si podstatne lepsi nez vacsina tvojich superov

ale ked hras 30EUR BI a mas ROI 200% tak zarobis na kazdom odohratom turnaji 60EUR, ak turnaj hras v priemere 3-4 hodiny tak to je 15-20EUR/hodinu co asi nie je velke terno ale vyzit sa z toho da

to ale neznamena ze nebudes mat minusove mesiace - z par nepodarenych turnajov nemozes robit zavery
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod cercerBTSSK 27 Júl 2011 14:59

ak turnaj hras v priemere 3-4 hodiny tak to je 15-20EUR/hodinu co asi nie je velke terno ale vyzit sa z toho da

haman asi presne myslel na toto - ze na to aby sa dostal pri existujucich buyinoch turnajov v BA do penazi, tak si vypocital, ze sa mu to neoplati - trva to podstatne dlhsie, a to samozrejme je otazka ako casto je v teda aj v ITM resp.aky ma ROI je mozno presnejsie... Na na to asi haman potrebujes este par mesiacov hrat aby si to zistil :D
asi najpresnejsim meritkom je eur/hod alebo ci sa sa isiel zabavit :D
cercerBTSSK

Založený: Dec 2007
Poďakoval/li: 1 krát/22 krát

Odoslaťod popoBA 27 Júl 2011 16:00

kto preboha zaraba na slovensku 15e/h v normalnej robote? sak to by vychadzalo na 2400 mesacne v hrubom to si trosku asi prestrelil.priemer je tak 3-6 eur
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Ďalšia

Naspäť na Pokrové turnaje

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!