Phil Ivey si požičal od Full Tiltu viac ako $10,000,000!

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: Phil Ivey si požičal od Full Tiltu viac ako $10,000,000!

Odoslaťod tomiG 01 Aug 2011 02:13

dzejkej napísal:Please, klud. Nevidim dovod, aby sa diskusia uberala takymto utocnym smerom. Nechceme zacat riesit pripadne flamewars ...

tak napis svojmu zelenemu kamaratovi nech nabuduce navytrhne nieco z postu ktory nebol vobec adresovany jemu a neosiera to svojim somarikom a tuto jeho pan hovorca ma este nazve idiotom.ako ja niesom z cukru :D ved nech napisu chlapci co si myslia nemusis sa bat moderator ja sa na ich uroven neznizim ;)
tomiG

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 22 krát/42 krát

Odoslaťod magorko 01 Aug 2011 02:44

1isildur1 napísal:janobendik suhlasim s tebou. kto hovori ze poker nieje on stasti nevie ho hrat..uplne beznyu clovek ktory bud nevie absolutne hrat poker alebo vie dajme tomu uplne zakladne pravidla a aj to len okrajovo si vacsina takychto ludi skutocne myslia ze poker je len o skille..myslim si ze je to hlavne tym ako poker prezentuju vo filmoch reklamach, mediach atd...vacsina filmov o pokri je otom istom..ako nejaky hrac vedel priam nadpozemsky citat protihracov..sedel pri stole vedla neho si protihrac prd..ol a on hned vedel ze to znamena ze ma esa :DDDDD to je nadnesene ale je to tak..a aky bol ten hrac dobry a snival o nejakom turnaji a ten nakoniec vyhral . filmy ako maverick, stastie v hre, hraci atd presne takto lajckej verejnosti predostruju poker..v ziadnom pokrovom filme sa nestane ze ide hrat tento nadpozemsky hrac nejaky turnaj a v prvej hande dostane AA do KK all inn preflop..na boarde K a je v pi..i...vo vsetkych tychto filmoch sa neskutocne precenuje neviem teraz jak sa to vola ale proste jak sa tvaris a jak sa tvaria protihraci..napr. vo filme hraci matt damon hral proti nejakym pravnikom a piatim uplne presne uhadol karty jake maju na zaklade toho jak sa tvarili...toto je nemozne jednoducho...dalej reklamy- to si myslim ze zato mozu hlavne majitelia pokrovych herni ci uz online alebo live aby ludi presvedcili ludi otom ze poker je len o schopnostiach ze poker nieje hazard ako ruleta, automaty, kocky atd..co naozaj nieje ale oni lajckej verejnosti predostruju ze poker je len a len o schopnostiach..takze tak podla mna..poker je samozrejme s kratkodobeho hladiska strasne o stasti...ale zase neviem preco ty az tak strasne kritizujes online poker..akonahle niekto odohra desiatky tisic ruk online alebo snad stovky tisic tam sa uz vazne faktor stastia uplne vymazava..preto ludia co sa zivoa pokrom musia odohrat obrovske mnozstva ruk aby vymazali faktor stastia- online co sa zivia pokrom myslim..takze to je moj nazor no..poker skratka treba hrat hrat hrat a este sto krat vela hrat, ak sa chces zlepsovat, mozes precitat miliony knih nepomoze ti to ked vela nehras nezbieras skusenosti..neexistuje hrac ktory by okamzite vedel hrat genialne poker- mozno snad DURRRRR to je vazne genius podla mna....aj isildur hovoril ze pred tym ako zacal hrat online hral uz niekolko rokov s kamaratmi a bratom hodiny denne..
takze

nikdo netvrdi ze stastie nehra v pokri ziadnu ulohu, ale cim horsi hrac proti tebe stoji o to viac budes zarabat nie? takze ak stretnes hraca ktory to hraje prvy krat v zivote a nepozna pravidla, bude shipovat preflop s ATC a ty snim odohrajes hodinu a budes cakat kludne len na 88+ a AJ+ aby si obmedzil variaciu na minimum tak po hodine budes krasny plus alebo budes mat neuveritelnu smolu :)

inak staci sa pozret na grafy blackrain79 ktory ma winrate 22bb/100 na NL2 a teraz sa pozri ako casto mava minusove sessions :) ako vidis tak NL2 je plny fishiek a preto je tam nizsia variacia (nedostavas sa casto do situacii kde si mierny favorit ale casto krat su drawing dead alebo maju okolo 10-20% na vyhru) zatial co kebyze hraje NL25 kde ma winrate 0.7bb/100 tak tam uz je vysoky luck faktor pretoze sa stretava s hracmi proti ktorym nevie hrat a teda na vacsinu stola nema edge a teda rozhoduje medzi nimi casto krat luck (dostava sa casto krat do coinflip situacii proti regom a nevie dobre exploitovat leaky regov)

potom je tu napriklad vinivici9586 ktory poraza NL100-NL600 takmer bez downswingov, co som pocul tak jeho najvyssi downswing bol 10BI

alebo si mrkni hraca jrockhaf ktory ani nevie co variacia znamena, proste tableselektuje perfektne a dokaze si najst NL100 stole rovnakej urovne ako NL25

takze 1. rozhoduje skill 2. ked sa skill medzi supermi u stolu zrovnava, rozhoduje vo velkej casti luck
magorko

Založený: Apr 2011
Poďakoval/li: 17 krát/209 krát

Odoslaťod 1isildur1 01 Aug 2011 03:37

BY MA strasne zaujimalo kolko bb plus bol isildur ked za 3 tyzdne urobil s 2000 dolarov 2 000000 :poklona:
1isildur1

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod popoBA 01 Aug 2011 03:44

tak ked to zistis tak zisti kto tomu este okrem teba aj veri
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod dzejkej 01 Aug 2011 10:34

tomiG napísal:tak napis svojmu zelenemu kamaratovi nech nabuduce navytrhne nieco z postu ktory nebol vobec adresovany jemu a neosiera to svojim somarikom a tuto jeho pan hovorca ma este nazve idiotom

Ja verim, ze nemusim kazdemu pisat osobitne ako ucitel cmarajuci poznamky do ziackej knizky. Snad sa tam vsetci sa tam najdu :).

:gl:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod iLikeRawFish 02 Aug 2011 08:13

JanoBendik velky respect. Nie kazdy hrac dokaze povedat, ze poker je viacmenej o stasti, respektujem. Ak by nebol a bol len o skilloch tak uz som milionar, ale nie som :) . Odohral som vela ruk, aj na PS, aj live a ked si neni osrany tak ti to nepojde.
Poznam chlapca ktory naposledy porazil AA s AQ preflop AI, ja neporazim ani 107 s KK preflop AI, na flope 446, turn 8, river 9 :bad:
A to nie je prvy krat a nie jediny priklad. Jedinym sposobom ako eliminovat alebo minimalizovat faktor stastia je odohrat vela ruk, ale zivim sa pokrom? Nie, zabavame sa pokrom :gl:
iLikeRawFish

Založený: Aug 2011
Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

Odoslaťod michael163 02 Aug 2011 10:08

namiesto tychto prazdnych zvastov by ste si vsetci(ti, ktori v tejto diskusii prezentujete svoje skreslene nazory na poker a stastie) mali precitat nejaku kompetentnu literaturu(najlepsie poker mindset). Verim, ze by ste boli hned uvedeny do problematiky variacie v pokri a diskusia by sa uberala inymi smerom a nie hadanim sa o elementarnej sucasti pokru akou je variacia... moj nazor na vase zabomysie flamewars...

Za tento príspevok od michael163 poďakovali - 3:
dzejkej, kellerman007, sudden
Obrázok používateľa
michael163

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 63 krát/62 krát

Odoslaťod w4444x 02 Aug 2011 11:39

iLikeRawFish napísal:JanoBendik velky respect. Nie kazdy hrac dokaze povedat, ze poker je viacmenej o stasti, respektujem. Ak by nebol a bol len o skilloch tak uz som milionar, ale nie som :) . Odohral som vela ruk, aj na PS, aj live a ked si neni osrany tak ti to nepojde.
Poznam chlapca ktory naposledy porazil AA s AQ preflop AI, ja neporazim ani 107 s KK preflop AI, na flope 446, turn 8, river 9 :bad:
A to nie je prvy krat a nie jediny priklad. Jedinym sposobom ako eliminovat alebo minimalizovat faktor stastia je odohrat vela ruk, ale zivim sa pokrom? Nie, zabavame sa pokrom :gl:

podla toho co pises ak by to bolo cisto o skille tak si hocico len nie milionar :)

Za tento príspevok od w4444x poďakovali - 8:
buschle, dzejkej, keso26, matiapag, michael163, popoBA, sudden, TomMolivan
Obrázok používateľa
w4444x

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 9 krát/64 krát

Odoslaťod sudden 02 Aug 2011 18:44

iLikeRawFish napísal: ....

keby bol poker aj z kratkodobeho hladiska cisto o skille a neexistovala by variance, tak by milionar z pokru nebol nikto, pretoze by v pokri neboli ziadne peniaze

malokto si uvedomuje, ze badbeaty a "nespravodlivost", na ktoru sa skoro vsetci stale stazuju robi z pokru zaujimavu hru a formu gamblingu pre moronov, ktori do pokru sypu peniaze

ludia standardne nemaju nastavene myslenie aby dokazali robit rozhodnutia vyhodne z dlhodobeho hladiska, ale su result oriented a zaujima ich hlavne okamzity vysledok a nedokazu sa zmierit s tym, ze ked spravili spravne rozhodnutie tak aj tak prehrali, preto je tolko ludi z pokru frustrovanych a myslia si ake je to vsetko nespravodlive a o nahode

Za tento príspevok od sudden poďakovali - 2:
dzejkej, Zeltzn
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod dzejkej 02 Aug 2011 23:53

sudden napísal:...

Pekne napisane! :good:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 27 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!