[CG] NL20 6max QQ stackoff s loose image

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Re: [CG] NL20 6max QQ stackoff s loose image

Odoslaťod dzejkej 26 Aug 2011 11:42

1) 3betovanie jednej konkretnej ruky a tvarenie sa, ze je to AA, nie je vzdy stastny napad. 64s moze byt niekedy dobry call, moze to byt zly 3bet OOP a napr. AJ/KQ je omnoho lepsi a 64s je zly na 4bet, pretoze nema ziadny removal proti 5bet shovom for value a aj ako bluff. Nebud prilis naviazany na nejaku ruku bez ohladu na supera a situaciu. Je to urcity sposob balancovania si monster ruky, ale nie je idealny :).

2) Ukazovat svoje moves ma zmysel vtedy, ked vies, ze si to super vsimne a mas predstavu ako zmeni svoju hru. Ukazes taketo nieco neznamemu a vobec netusis, ci to videl, ci ma tiltujuce tendencie, ci je schopny sa adjustovat a stackovat light na zaklade jednej ruky, atd. Len si do celej vasej dynamiky zaviedol premennu, ktora veci komplikuje. Tvoje "ak si toto poznaci" hovori za vsetko.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod haman 27 Aug 2011 13:26

TuKE napísal:v skratke, na jednej strane hovoríš, že nechceš call na flope, preto betuješ veľa, na druhej strane ukážeš ruku, kde borec calldownuje superlight (možno majú históriu, alebo BB je opica, to my nevieme, to vieš ty)

no s bluffom na ruke to chcem vyriesit co najskor. A supera skor presvedcia trochu vacsie bety ako trochu mensie.

TuKE napísal:ešte k bluffovacej ruke, ono bluffovať s airom, prípadne bottom pairom fakt nie je žiadna sranda, hlavne pokiaľ ľudia odmietajú foldovať, čo takto uvažovať o zmene za A4s napr.?

Jo, A4s ma removal v sebe, ale ja 64 nevymenim. je to moja handa, hotovo.

TuKE napísal:heh, 88/AT+? a myslíš, že to ti callne ten tvoj 5b, ktorý ani nie je shove a na flope sa rozhodne?
ak mu dáš takýto široký range a mal by si na to dôvod si myslieť, že teraz bude spewovať ako blázon a 4b blbosti, čo akože nemáš, ale keby bolo keby, tak môžeš flatnúť 4b a nechať ho poslať 1-2 barrely, lebo tým tvojim 5b neshoveom mu vyfolduješ úplne všetko horšie a zostane mu tam už naozaj iba AK/KK+

OK, dakujem za tip, ako nabuduce zahrat tie QQ. Cize call 4bet a calldown? Aj keby som mu zaplatil 3 barrely asi to bude lacnejsie ako stackoff. Je mozne, ze river by mozno aj checkoval.
matiapag napísal:A este si treba davat pozor na take veci, ze na zaklade nejakeho konkretneho move od fishky mu ty priradis nejaku uplne nesuvisiacu range. V tomto pripade si villaina videl open/callovat T9s z UTG a na zaklade toho mu das 4betovaciu range 88+/AT+?

Dik, precenil som historiu z 1 ruky. Treba mat vacsiu historiu.
tucniak napísal:narazal somna to, ze nemozes mat vobec relevantne informacie ( a tony poznamok) k tomu ako si to zahral, ze ty si sqznes malo lebo akoze hras aa (btw wtf?), ze tvoj super to pochopi a da ta na AA (kde si zobral ze on takto mysli...?)

Tak regulara by mohlo napadnut ze mensi 4bet = valuebet s monsterom, ale hlavne si mensim 4betom riesim vlastnu situaciu = ze mam na ruke trash a nechcem zbytocne velky pot = chcem si nechat priestor na dalsich streets.
tucniak napísal:este ked mas ''trademark'' a ukazujes ruky zdarma(not the best way to go, let people guess what your range in certain spots is..)..

Ukazujem len 64o a 64s. Ak na zaklade toho budu urcovat moj range, mozu pekne narazit.
tucniak napísal:dalsia vec, 3betujes tak LEN 64ss?dalsi trademark? to dava asi taky zmysel ako chodit do obchodu IBA v stredu, aj ked je nahodou sviatok a je zavrete...

:-D nie. 3betujem KK, AA, AK, QQ a aj niektore ine ruky podla supera a situacie (napr. AT+, KQ z BB vs button). Ale 64o a 64s su jedine trash ruky s ktorymi to robim. Proste si na tom trenujem blufy a rozsirujem svoju 3bet range.
dzejkej napísal:1) 3betovanie jednej konkretnej ruky a tvarenie sa, ze je to AA, nie je vzdy stastny napad. 64s moze byt niekedy dobry call, moze to byt zly 3bet OOP a napr. AJ/KQ je omnoho lepsi a 64s je zly na 4bet, pretoze nema ziadny removal proti 5bet shovom for value a aj ako bluff. Nebud prilis naviazany na nejaku ruku bez ohladu na supera a situaciu. Je to urcity sposob balancovania si monster ruky, ale nie je idealny :).

Nemusim prezentovat len AA, mozem aj KK :) Niekedy so 64 flatujem a snazim floatovat a vyblufovat supera later, ale vacsinou to riesim preflop. Ja 3betujem aj s inymi rukami (pozri vyssie).
dzejkej napísal:2) Ukazovat svoje moves ma zmysel vtedy, ked vies, ze si to super vsimne a mas predstavu ako zmeni svoju hru. Ukazes taketo nieco neznamemu a vobec netusis, ci to videl, ci ma tiltujuce tendencie, ci je schopny sa adjustovat a stackovat light na zaklade jednej ruky, atd. Len si do celej vasej dynamiky zaviedol premennu, ktora veci komplikuje. Tvoje "ak si toto poznaci" hovori za vsetko.

Moje "ak si toto poznaci" nemoze hovorit za vsetko. Hovori to len o tom, ze ak si to poznaci, bude mat zlu poznamku, lebo si poznaci, ze 3betujem any trash OOP a to nie je pravda. To je 1 dovod ukazania blufu - budovanie si loose image, dalsi dovod je for fun/spestrenie hry/moj trademark (je jedno ako to nazveme) a dalsi dovod je tiltovanie superov. Podla mna si hraci na stole vsimnu ukazany bluf. Minule sa mi podarilo vytiltovat regulara po tejto ruke:
NL10 6max - 4 players

Hero (SB): $20.70
BB: $18.26
CO: $10.15
BTN: $21.88

Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with 4Obrázok 6Obrázok
1 fold, BTN raises to $0.28, Hero raises to $0.94, 1 fold, BTN raises to $2.42, Hero raises to $4.89, 1 fold

Final Pot: $4.94
Hero shows 4Obrázok 6Obrázok
Hero wins $2.47

Tucniak a dzejkej, vidim, ze vas sakramentsky zaujima ruka 46 ale prosim vas o nazor na ruku QQ. ;) dik!
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod tucniak 27 Aug 2011 14:22

QQ ti uz bolo adekvatne vysvetlene vyssie myslim, skor ma zaujima, preco si tak nastojcivo tvrdohlavy a odmietas akceptovat fakty.

haman napísal:Jo, A4s ma removal v sebe, ale ja 64 nevymenim. je to moja handa, hotovo.

mas aj nejake seriozne a podlozene argumenty, ze je to dobra ruka ?ako ti uz jk napisal, niekedy moze byt, niekedy nemusi, poker je hra plna PREMENNYCH.

haman napísal:Tak regulara by mohlo napadnut ze mensi 4bet = valuebet s monsterom, ale hlavne si mensim 4betom riesim vlastnu situaciu = ze mam na ruke trash a nechcem zbytocne velky pot = chcem si nechat priestor na dalsich streets.

ach takze ty sa spoliehas nato, ze niekoho by to mohlo napadnut (co vobec ale vobec netusis ako on vnima tieto veci-moze to vnimat aha maly 4bet, to bude thrash). K druhej casti vety: takze ked mas AA tak chces velky pot a betujes viac?to znie balancovane

haman napísal::-D nie. 3betujem KK, AA, AK, QQ a aj niektore ine ruky podla supera a situacie (napr. AT+, KQ z BB vs button). Ale 64o a 64s su jedine trash ruky s ktorymi to robim. Proste si na tom trenujem blufy a rozsirujem svoju 3bet range.

skutocne si myslis ze 16 komb 64 pri cca 70-100 kombach toho co si napisal ti nejak vyznamne rozsiruju 3bet range?skutocne zrovna 64 ti dava moznosti bluffovat aspon s nejakou EQUITY postflop vs standardne superove ranges?fakt nechces mat nieco co vie flopnut TP, zaroven draws ako nejake JTs??

V ruke, ktoru si postol, si kludne mohol mat stastie (a unless si mal nejake super ready tak je to skor fishy play) a nie systematicky EV+ move. Si pre srandu vyrataj ako casto ti musi foldnut (prirad mu nejaku callovaciu range) aby to bolo EV+.

hawk, ak ti ani toto nestaci a '64 bude stale tvoja ruka, hotovo' tak prajem vela stastia s tym pristupom pokru ako takemu :gl:
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod matiapag 27 Aug 2011 14:33

Noooo, 5bet bluff 200BB deep za 50BB je tiez dobra zverina, este k tomu na NL10 :D

haman napísal:Ukazujem len 64o a 64s. Ak na zaklade toho budu urcovat moj range, mozu pekne narazit.

To co plati pre teba - na urcovanie range treba vacsiu historiu - plati aj pre nich. Takze ak ty po 2k rukach budes mat 3bet 3% (co vacsi asi mat nebudes na zaklade toho, co pises), tak ked im ukazes za tych 2k ruk mozno 1x/2x 64, tak to neznamena, ze teraz oni zacnu saliet. Mne keby ukaze villain s tak nizkym 3betom bluff, tak mi je to maximalne podozrive a vidim 2 riesenia -
-- villain to robi cielene, lebo neexistuje, aby mal po 2k rukach 3bet 3% a ukazoval kazdy bluff, takze skor ma tie 3% for value a ruku ukazuje aby som si myslel, ze vie 3betovat light
-- villain tiltuje, ale to sa da lahko za par ruk spozorovat blizsie :)

haman napísal:Jo, A4s ma removal v sebe, ale ja 64 nevymenim. je to moja handa, hotovo.

Hmmmmm, to mi pripomina repliku zo songu Ine Kafe - "U mna moja srdcovka, Volga 21-tka, nad vsetkymi aj tak zvitaziiii...."

haman napísal:OK, dakujem za tip, ako nabuduce zahrat tie QQ. Cize call 4bet a calldown? Aj keby som mu zaplatil 3 barrely asi to bude lacnejsie ako stackoff. Je mozne, ze river by mozno aj checkoval.

Pri rozumnom sizingu a 100BB stackoch by ste na riveri nemali mat pred sebou nic :)

A tucniak +1 ofc ...
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod popoBA 27 Aug 2011 14:50

matiapag napísal:
Hmmmmm, to mi pripomina repliku zo songu Ine Kafe - "U mna moja srdcovka, Volga 21-tka, nad vsetkymi aj tak zvitaziiii...."

ty naleštený mudrlant you make my day :lol2:
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod haman 27 Aug 2011 15:45

matiapag napísal:Noooo, 5bet bluff 200BB deep za 50BB je tiez dobra zverina, este k tomu na NL10 :D

ak by dorovnal, som schopny vypalit este cbet, az potom by som to vzdal.
matiapag napísal:To co plati pre teba - na urcovanie range treba vacsiu historiu - plati aj pre nich. Takze ak ty po 2k rukach budes mat 3bet 3% (co vacsi asi mat nebudes na zaklade toho, co pises)

Moje stats:
Kód: Vybrať všetko
Game   Hands Winnings bb/100 VPIP% PFR% 3Bet%
NL10   3984  $31.53    7.91  34.9  22.7 7.0
NL4    7490  $52.25   17.44  33.9  20.5 8.3

matiapag napísal:

:-D S rukou 64o/64s som minus -15$ na 11k ruk. A keby som nechytil dva deep suckouty (na flope som mal 2 pary a trips) tak som down len -7$. Mne to za tu srandu stoji. Ja neplanujem byt na tej ruke plusovy, ja si na nej trenujem pure bluffy. Viem, ze je to proti logike robit v pokri EV rozhodnutia. Ale ja si myslim, ze na tejto ruke nestoji a nepada moj winrate.
matiapag napísal:
haman napísal:OK, dakujem za tip, ako nabuduce zahrat tie QQ. Cize call 4bet a calldown? Aj keby som mu zaplatil 3 barrely asi to bude lacnejsie ako stackoff. Je mozne, ze river by mozno aj checkoval.

Pri rozumnom sizingu a 100BB stackoch by ste na riveri nemali mat pred sebou nic :)

Tak ako zahrat tie QQ lepsie? Ako by si to hral ty?
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod matiapag 27 Aug 2011 16:19

No ja som sa teraz nevyjadroval k lepsie/horsie, iba k tomu, ze 3. barrelu uz aj tak nebudes celit.

ale co sa tvojej otazky tyka, tak ja som tam za call, kedze v tej situacii je ok vsetko az na range toho utg, proti ktorej si pravdepodobne nestojime velmi dobre. ale mame poziciu, pot je dost velky vdaka tomu chalanovi medzi vami + aj tak ak ma ranhe KK+/AK, tak pary maju spolu 12 komb a AK 16 a ked budes trosku rozmyslat na flope na zaklade textury a jeho sizingu by sa to malo dat zahrat profitable :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod nelz0n 31 Aug 2011 10:28

Ja v tomto vidim este jeden zavazny problem, co preboha znamena "skusat si pure bluffy". Ja som si vzdy myslel, ze pure bluffy sa robia, ked je na to mimoriadne vhodna situacia, kde mozme sa mozme spoliehat len na folding equity. A nie vtedy, ked dostanes konkretnu ruku, s ktorou ides nieco skusat, len preto, ze si si to predtym povedal.
Obrázok používateľa
nelz0n

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 13 krát/21 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 25 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!