TuKE napísal:v skratke, na jednej strane hovoríš, že nechceš call na flope, preto betuješ veľa, na druhej strane ukážeš ruku, kde borec calldownuje superlight (možno majú históriu, alebo BB je opica, to my nevieme, to vieš ty)
no s bluffom na ruke to chcem vyriesit co najskor. A supera skor presvedcia trochu vacsie bety ako trochu mensie.
TuKE napísal:ešte k bluffovacej ruke, ono bluffovať s airom, prípadne bottom pairom fakt nie je žiadna sranda, hlavne pokiaľ ľudia odmietajú foldovať, čo takto uvažovať o zmene za A4s napr.?
Jo, A4s ma removal v sebe, ale ja 64 nevymenim. je to moja handa, hotovo.
TuKE napísal:heh, 88/AT+? a myslíš, že to ti callne ten tvoj 5b, ktorý ani nie je shove a na flope sa rozhodne?
ak mu dáš takýto široký range a mal by si na to dôvod si myslieť, že teraz bude spewovať ako blázon a 4b blbosti, čo akože nemáš, ale keby bolo keby, tak môžeš flatnúť 4b a nechať ho poslať 1-2 barrely, lebo tým tvojim 5b neshoveom mu vyfolduješ úplne všetko horšie a zostane mu tam už naozaj iba AK/KK+
OK, dakujem za tip, ako nabuduce zahrat tie QQ. Cize call 4bet a calldown? Aj keby som mu zaplatil 3 barrely asi to bude lacnejsie ako stackoff. Je mozne, ze river by mozno aj checkoval.
matiapag napísal:A este si treba davat pozor na take veci, ze na zaklade nejakeho konkretneho move od fishky mu ty priradis nejaku uplne nesuvisiacu range. V tomto pripade si villaina videl open/callovat T9s z UTG a na zaklade toho mu das 4betovaciu range 88+/AT+?
Dik, precenil som historiu z 1 ruky. Treba mat vacsiu historiu.
tucniak napísal:narazal somna to, ze nemozes mat vobec relevantne informacie ( a tony poznamok) k tomu ako si to zahral, ze ty si sqznes malo lebo akoze hras aa (btw wtf?), ze tvoj super to pochopi a da ta na AA (kde si zobral ze on takto mysli...?)
Tak regulara by mohlo napadnut ze mensi 4bet = valuebet s monsterom, ale hlavne si mensim 4betom riesim vlastnu situaciu = ze mam na ruke trash a nechcem zbytocne velky pot = chcem si nechat priestor na dalsich streets.
tucniak napísal:este ked mas ''trademark'' a ukazujes ruky zdarma(not the best way to go, let people guess what your range in certain spots is..)..
Ukazujem len 64o a 64s. Ak na zaklade toho budu urcovat moj range, mozu pekne narazit.
tucniak napísal:dalsia vec, 3betujes tak LEN 64ss?dalsi trademark? to dava asi taky zmysel ako chodit do obchodu IBA v stredu, aj ked je nahodou sviatok a je zavrete...
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
nie. 3betujem KK, AA, AK, QQ a aj niektore ine ruky podla supera a situacie (napr. AT+, KQ z BB vs button). Ale 64o a 64s su jedine trash ruky s ktorymi to robim. Proste si na tom trenujem blufy a rozsirujem svoju 3bet range.
dzejkej napísal:1) 3betovanie jednej konkretnej ruky a tvarenie sa, ze je to AA, nie je vzdy stastny napad. 64s moze byt niekedy dobry call, moze to byt zly 3bet OOP a napr. AJ/KQ je omnoho lepsi a 64s je zly na 4bet, pretoze nema ziadny removal proti 5bet shovom for value a aj ako bluff. Nebud prilis naviazany na nejaku ruku bez ohladu na supera a situaciu. Je to urcity sposob balancovania si monster ruky, ale nie je idealny
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
.
Nemusim prezentovat len AA, mozem aj KK
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Niekedy so 64 flatujem a snazim floatovat a vyblufovat supera later, ale vacsinou to riesim preflop. Ja 3betujem aj s inymi rukami (pozri vyssie).
dzejkej napísal:2) Ukazovat svoje moves ma zmysel vtedy, ked vies, ze si to super vsimne a mas predstavu ako zmeni svoju hru. Ukazes taketo nieco neznamemu a vobec netusis, ci to videl, ci ma tiltujuce tendencie, ci je schopny sa adjustovat a stackovat light na zaklade jednej ruky, atd. Len si do celej vasej dynamiky zaviedol premennu, ktora veci komplikuje. Tvoje "ak si toto poznaci" hovori za vsetko.
Moje "ak si toto poznaci" nemoze hovorit za vsetko. Hovori to len o tom, ze ak si to poznaci, bude mat zlu poznamku, lebo si poznaci, ze 3betujem any trash OOP a to nie je pravda. To je 1 dovod ukazania blufu - budovanie si loose image, dalsi dovod je for fun/spestrenie hry/moj trademark (je jedno ako to nazveme) a dalsi dovod je tiltovanie superov. Podla mna si hraci na stole vsimnu ukazany bluf. Minule sa mi podarilo vytiltovat regulara po tejto ruke:
NL10 6max - 4 players
Hero (SB): $20.70BB: $18.26
CO: $10.15
BTN: $21.88
Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with 4
![Obrázok](http://static.deucescracked.com/images/club.gif)
6
1 fold,
BTN raises to $0.28,
Hero raises to $0.94,
1 fold,
BTN raises to $2.42,
Hero raises to $4.89,
1 foldFinal Pot: $4.94
Hero shows 4
![Obrázok](http://static.deucescracked.com/images/club.gif)
6
![Obrázok](http://static.deucescracked.com/images/diamond.gif)
Hero wins $2.47
Tucniak a dzejkej, vidim, ze vas sakramentsky zaujima ruka 46 ale prosim vas o nazor na ruku QQ.
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
dik!