od Arakas 04 Sep 2011 12:18
tucniak :
1. Osobne si myslim, ze napr. hrat 40BB deep NL50 je pre dobreho hraca ziskovejsie ako hrat 100BB deep NL20. (Samozrejme ze hrat 100BB deep NL 50 je este ziskovesie, ale o to teraz nejde).
3. Ano vacsinou je lepsie odist, ale nie vzdy.
4. Vyhoda je v tom, ze deepstacky nemozu hrat optimalne proti mne, lebo sa musia prisposobovat ostatnym deepstackom. Ja mozem hrat optimalne proti kazdemu. To znamena, ze ak budem rovnako dobry hrac ako ostatni je to pre mna EV+ (ak si odmyslim rake).
Rovnako mozem povedat, ze ak budem hrat optimalne vzdy na nich budem mat edge. (prave preto, ze ako som uz spominal oni nemozu hrat optimalne proti mne).
Tato vyhoda vobec nie je zavisla na tom ci budem mat stack 20BB, alebo 40BB. Je dana tym, ze mam najmensi stack pri stole. Teda moj efektivny stack je rovnaky proti kazdemu hracovi, kym ostatni hraci budu mat efektivny stack rozdielny proti roznym hracom. Samozrejme, ze cim budu rozdiely v stackoch mensie, tym je mensia aj tato vyhoda.
all : Este raz chcem povedat, ze ja netvrdim ze shortstackovanie je najlepsie a kazdy by to mal robit, ale ze je to jedna z moznosti a je v poriadku.
Akurat sa mi niekedy zda, ze tu ma vela ludi zafixovane urcite nazory, ktore povazuje za absolutnu pravdu (napr. ze dobry hrac sa vzdy musi kupit za full). A potom ked sa vas chalan opyta, ze ako je to s kupovanim sa za menej a BR tak namiesto odpovede je skor na smiech, ze preco sa kupuje ako short.
Naposledy upravil
Arakas dňa 04 Sep 2011 12:22, celkovo upravené 1 krát.