Kašlete na bankroll management!

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Re: Kašlete na bankroll management!

Odoslaťod marjan556 04 Sep 2011 02:19

Takže když mám $200 na měsíc, tak si $140 pošlu na hernu a za ně budu hrát. $40 si nechám na různé nástroje typu Holdem Manager, PokerTracker, nebo také coaching, či video training stránky. A $20 si odložím na knížky. Za tuto částku si na Amazon.com můžu koupit dvě knihy o pokeru, nebo jednu lepši, více zaměřenou na určité téma co zrovna zlepšuju.

Ja kazdej mesic vkladal penize a vzdy je prohral pak jsem si koupil knizku za 15 us pres amazon moshman sng a hele docetl jsem knihu a co se nestalo zapl jsem sedm stolu 9man sng a vyhral jsem jich 5 a na dalsich dvou jsem byl druhej

Obrázok
Obrázok používateľa
marjan556

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 23 krát/30 krát

Odoslaťod magorko 04 Sep 2011 03:48

Arakas napísal:Naozaj nikto nevidi vyhody hrania s mensim stackom? Podla mna ich je hned niekolko. Ved inac by neexistovali profesionalny shortstackeri. Mne osobne napadaju nasledovne :

1. Mensie swingy a mensie naroky na BR managment.
2. Jednoduchsia hra a menej komplikovanych situacii (samozrejme, mozte mi argumentovat ze potom sa clovek nezlepsuje a ze to je poker pre donkov, ale kazdy nech hra co mu vyhovuje. Ved kolko ludi hra napr. DON-y a tie s pokrom fakt nemaju nic spolocne).
3. Pokial su na stole lepsi regovia ako ja vyrazne zmensujem svoje -EV proti nim
4. Ako shortstack na stole plneho deepstackov mam nad nimi vzdy vyhodu. Pretoze deepstack sa hra inac ako shortstack a oni musia prisposobit svoj otvaraci range ostatnym deepstackom cim nehraju optimalne voci mne. Naopak ja mam voci vsetkym rovnaky efektivny stack, takze mozem hrat voci vsetkym optimalne. (Toto je hlavny dovod preco existuju profesionalny shortstackeri.)

Samozrejme netvrdim, ze shortstackovanie nema aj svoje nevyhody, len som chcel poukazat na to, ze to vobec nemusi byt nezmyselna vec. Sam som sa casto nakupoval do cashov za 30 - 40 BI.

shorstacking ma definitivne vyssie swingy, byt 100bi pod EV za mesiac neni vobec nieco nezvycajne, ano hra je jenoduchsia a preto je dobra pre multitabling, shorstaci ziju hlavne z rakebacku, winrate dobrych shortov je okolo 0.5bb/100, rozhodne to neodsudzujem, kazdemu sedi nieco ine :)
magorko

Založený: Apr 2011
Poďakoval/li: 17 krát/209 krát

Odoslaťod Arakas 04 Sep 2011 12:18

tucniak :
1. Osobne si myslim, ze napr. hrat 40BB deep NL50 je pre dobreho hraca ziskovejsie ako hrat 100BB deep NL20. (Samozrejme ze hrat 100BB deep NL 50 je este ziskovesie, ale o to teraz nejde).
3. Ano vacsinou je lepsie odist, ale nie vzdy.
4. Vyhoda je v tom, ze deepstacky nemozu hrat optimalne proti mne, lebo sa musia prisposobovat ostatnym deepstackom. Ja mozem hrat optimalne proti kazdemu. To znamena, ze ak budem rovnako dobry hrac ako ostatni je to pre mna EV+ (ak si odmyslim rake).
Rovnako mozem povedat, ze ak budem hrat optimalne vzdy na nich budem mat edge. (prave preto, ze ako som uz spominal oni nemozu hrat optimalne proti mne).
Tato vyhoda vobec nie je zavisla na tom ci budem mat stack 20BB, alebo 40BB. Je dana tym, ze mam najmensi stack pri stole. Teda moj efektivny stack je rovnaky proti kazdemu hracovi, kym ostatni hraci budu mat efektivny stack rozdielny proti roznym hracom. Samozrejme, ze cim budu rozdiely v stackoch mensie, tym je mensia aj tato vyhoda.

all : Este raz chcem povedat, ze ja netvrdim ze shortstackovanie je najlepsie a kazdy by to mal robit, ale ze je to jedna z moznosti a je v poriadku.
Akurat sa mi niekedy zda, ze tu ma vela ludi zafixovane urcite nazory, ktore povazuje za absolutnu pravdu (napr. ze dobry hrac sa vzdy musi kupit za full). A potom ked sa vas chalan opyta, ze ako je to s kupovanim sa za menej a BR tak namiesto odpovede je skor na smiech, ze preco sa kupuje ako short.
Naposledy upravil Arakas dňa 04 Sep 2011 12:22, celkovo upravené 1 krát.
Arakas

Založený: Apr 2007
Poďakoval/li: 0 krát/19 krát

Odoslaťod Arakas 04 Sep 2011 12:22

Max : Inak co sa tyka toho BR, tak ako short nemusis mat rovnaky BR ako ked sa kupujes za full, ale neplati ani ze ti staci take iste mnozstvo v 40BB BI. Odpoved je niekde medzi. Napr. ak pri full BI potrebujes 60BI, tak pri 40BB by si mohol mat 100BI (teda 4000BB)

Za tento príspevok od Arakas poďakovali :
Max333
Arakas

Založený: Apr 2007
Poďakoval/li: 0 krát/19 krát

Odoslaťod tucniak 04 Sep 2011 13:34

ved ani ja to nestaviam tak, ze shortstacking je nutne zla vec.
ohladne toho winratu nl20 vs 50, to sa bavime o BBs/100 alebo hodinovke? Lebo ako uz pisal magorko aj najlepsi shorti (ktorych imo po nl200 fakt nestretnes) maju maly winrate a je to o masstablingu a RB a bonusoch.

ad2: takze nie je rozdiel medzi 20 a 40bb stackoch? a ty mas VZDY edge..? V tom pripade mi nejak nefunguje pokrova matematika, totiz mal som za to ze pori 20bb shortovani je to prave o vhodnom risk/reward ratio, kolko riskujes na vyhru blindov/nejakeho openu previazane s tvojou range..teda tam bezne pf shovujes 40bbs..?
Ak nie tak hras casto flopy a tam sa neda velmi hovorit o vyhode toho byt short imo.

Tak este ak teda mozes skus doplnit to info o 40bb shortovani a preco je dobrych 40bb..(mne to moc nejde do hlavy:( )
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 14 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!