[SNG]elladan1's blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: [SNG]elladan1's blog

Odoslaťod elladan1 02 Okt 2011 13:34

pozrel som si to v heme, ja tam mám 55.7%, ale do úvahy by sme mali brať imo len steal success z tej konrétnej pozície, t.j. MP
A tu nastáva problém, že hemu tento údaj nezistíme, ale pochybujem, že to bude nad 50%, lebo z CO to je 47.9%.
Takže samotný steal asi nebude ziskový, ale môžeme to dohnať postflop.
Obrázok používateľa
elladan1

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 21 krát/13 krát

Október

Odoslaťod elladan1 01 Nov 2011 16:44

Október bol pre mňa celkom úspešný, neodohral som toho síce veľa (240 SNG), ale je to zatiaľ najviac od konca fulltiltu.
Čo znamená celkom úspešný? Viď graf nižšie. Sú to všetky moje odohrané STT, október začína od 200

graf_PS.JPG
graf_PS.JPG (71.42 ) Zobrazená 3659 krát

Všetko sú to Knockout 9-man SNG regular speed, zo začiatku aj pár turbín.
Prvých 350 je buyin $1,50 potom som prešiel na $3,50
Pôvodne som chcel na $1,50 odohrať aspoň 500, ale nevydržal som to keď mi bankroll tak pekne rástol :)
Ak to takto pekne pôjde ďalej, tak do konca roka mám bankroll ako som mal na fulltilte, ktorý som budoval 2 roky.
Wish me luck :gl:

Za tento príspevok od elladan1 poďakovali :
pLAYERsvk
Obrázok používateľa
elladan1

Odoslaťod elladan1 18 Nov 2011 10:48

po dlhom čase pridávam jednu ruku:

Poker Stars $2.56+$0.64+$0.30 No Limit Hold'em Tournament - t75/t150 Blinds - 5 players - View hand 1521389
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

UTG: t1940 12.93 BBs
CO: t4755 31.70 BBs
BTN: t2340 15.60 BBs
SB: t2565 17.10 BBs
Hero (BB): t1900 12.67 BBs

Pre Flop: (t225) Hero is BB with KObrázok 3Obrázok
UTG calls t150, 3 folds, Hero checks

Flop: (t375) AObrázok 4Obrázok KObrázok (2 players)
Hero checks, UTG checks

Turn: (t375) 3Obrázok (2 players)
Hero bets t150, UTG calls t150

River: (t675) 2Obrázok (2 players)
Hero bets t300, UTG raises to t1640 all in, Hero calls t1300 all in

Final Pot: t3875
Spoiler:
UTG shows KObrázok 5Obrázok (a straight, Ace to Five)
Hero shows KObrázok 3Obrázok (two pair, Kings and Threes)
UTG wins t3875

Myslím, že po river som to zahral štandartne, otázka znie:
Mal som to na jeho allin zložiť?
Obrázok používateľa
elladan1

Odoslaťod Topolman 18 Nov 2011 11:31

Mikrolimity: casto plati cim vacsi bet, tym viac value ziskas...

Na hentom boarde by som na turne betoval urcite viac, nieco okolo 280-300. Je tam vela draws ale aj made hands (rozumej TP, 2., 3. par) ktore ti myslim aj realne zaplatia. A ak nepride na river scary karta (hocijake srdce, 2, 4 alebo 5) mas vacsi pot a zase mozes viac betnut/ziskat viac value. As played, zvazoval by som podla readov, bez readov je to tesne, ale nevidim nic, co by tam raisoval, co porazame cize asi fold.
Topolman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 7 krát/5 krát

Odoslaťod elladan1 18 Nov 2011 16:23

Topolman, vďaka za názor.
Nie som som zvyknutý ťukať do klávesnice výšku bet, väčšinou je len naklikám v násobkoch BB preto tých 150.
Mohol som dať 300, ale v tom momente sa mi to zdalo veľa vzhľadom na to, že na flope len checkoval behind, a nechcel som ho vyhnať z potu.
Teraz keď si to pozerám spätne tak sa mi tiež viacej páči fold, ale v hre som to insta calloval, board sa mi nezdal dosť nebezpečný na to aby som foldol dva páry (nevšimol som si, že hrozí postupka :wall: ) celkovo jeho reraise mi nedával zmysel - ryba takto môže zahrať takmer čokoľvek.

Prihodím sem ešte ďalšiu ruku (downswing vie dobre motivovať k hand review)

Poker Stars $2.56+$0.64+$0.30 No Limit Hold'em Tournament - t50/t100 Blinds - 5 players - View hand 1521596
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: t3410 34.10 BBs
Hero (SB): t2935 29.35 BBs
BB: t3027 30.27 BBs
UTG: t1925 19.25 BBs
CO: t2203 22.03 BBs

Pre Flop: (t150) Hero is SB with JObrázok QObrázok
3 folds, Hero raises to t250, BB calls t150

Flop: (t500) 6Obrázok TObrázok QObrázok (2 players)
Hero bets t300, BB calls t300

Turn: (t1100) 5Obrázok (2 players)
Hero bets t500, BB raises to t1000, Hero raises to t2385 all in, BB calls t1385

River: (t5870) JObrázok (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t5870
Spoiler:
Hero shows JObrázok QObrázok (two pair, Queens and Jacks)
BB shows JObrázok 2Obrázok (a flush, Jack high)
BB wins t5870

Preflop a flop je štandart, ale turn som spanikáril, ako by ste to na turne hrali vy? b/f, c/c, c/f?

PS: Pre verných čitateľov je tu threadsaver :)
Spoiler:
Obrázok
Obrázok používateľa
elladan1

Odoslaťod Topolman 18 Nov 2011 18:06

Turn check/call u mna, ale iba nejaku rozumnu sumu. Toto sa hra dost tazko OOP. S takouto rukou sa to snazim hrat stylom pot controll, cize co najlacnejsie do showdownu. Takyto turn nemame moc koli comu betovat...
Topolman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 7 krát/5 krát

Odoslaťod elladan1 23 Nov 2011 00:22

Limpovanie BvB - úvaha

Ako som si tak dneska prezeral nejaké handy na konkurenčnom fóre tak som začal uvažovať.
Má limpovanie blind versus blind zmysel? Ja nie som veľmi kamarát s limpovaním, ak limpujem tak len v tom prípade. že bol limp predomnou, nikdy nie prvý. Viem, že openlimp môže byť občas správna hra, viem že existuje tzv. smallball strategy (no neviem presne o čo v nej ide, ale viem, že v HU využíva limpovanie... budem rád ak mi niekto povie kde si o tom môžem naštudovať viac)
no neviem ako limpovanie správne využívať.

Uvažujme teraz o prvých leveloch full ring SNG. Som na SB, málo kedy sa stane, že všetci predomnou foldnú, ale občas sa to stáva.
V tejto situáci vždy hrám buď raise/fold.
Povedzme, že na BB sedí loose passive hráč, ktorý mi málokedy zloží na raise. Mám handu s ktorou sa mi bude zle hrať po flope, ale nie zas takú slabú aby som mu ten blind nechal zadarmo. Áno, väčšinou stačí cbet a pot je môj, ale keď je BB calling station, takáto hra je plytvanie žetónmi.
Čo v prípade, že by som iba limpol?
Dostanem sa na flop lacno. Súper po flope pravdepodobne nebude betovať keď nič netrafí. Keď vycítim šancu môžem zobrať pot betom na flope/turne/rivri. Vždy môžem niečo trafiť a získať ďalšiu value alebo sa preckeckovať až na showdown a zobrať pot tam.
Ďalší dôležitý faktor v prospech limpu: IMAGE
Svojou klasickou hrou pri nízkych blindoch si samozrejme budujem tight image, ktorý neskôr využívam.
Ale ako mi zlepší image limpovanie BvB?
Stále uvažujeme o tight passive hráčovi na BB, presnejšie calling station. To, že ma pár krát uvidí limpovať BvB môžem využiť pri vyšších blindoch, kedy ukradnuté blindy predstavujú solídny zisk. Proti calling station sa blindy kradnú zle, často ma dorovná a často dorovná ajcbet na flope. Ale efektivitu kradnutia zabezpečí môj image 8-) Možno proti tomu namietať, že ryby nesledujú príliš hru, no typická ryba hrá len jeden stôl a aj keď je popri hre robí čokoľvek iné tak si zapamätá ako som doteraz hral.

Záver z tejto úvahy som vyvodil taký, že aj limpovanie (použité rozumne) môže byť účinná zbraň regulara :pepi:

Otázky do diskusie: Limpujete? Môže byť limpovanie za určitých podmienok správna hra? Je moja úvaha nesprávna? Aký je váš vzťah k limpovaniu?

Rád si vypočujem všetky názory na túto tému ;)

PS: Topolman, vďaka za okomentovanie predošlej handy, súhlasím s tým čo si napísal
Obrázok používateľa
elladan1

Odoslaťod foraid 23 Nov 2011 00:33

no ja osobne vyuzivam limpovanie BvB v sng pomerne casto, v situaciach ked na BB je loose hrac co casto dorovna moj pf open, ale musim mat k tomu urcite podmienky, stack nieco medzi 12-18BB, mam hratelnu ruku co casto triafa flop ale nerad by som nou dorovnal all in shove od BB, tak sa rozhodnem pre limp cim udrzim maly pot, a na flope mozem c-betovat za malo chipov a o limpovany pot vacsinou nie je moc velky zaujem takze to casto zoberem.

je to vyhoda oproti open-raisu hlavne preto, ze ked otvorim hru na 2.5-3BB pri stacku 18BB tak uz bude v pote strasne vela chipov a cbet bude velmi neefektivny, prakticky by som sa nim commitol k potu, takze pri tych stacksizes a velkosti potu ked das cbet tak uz by si mal byt rozhodnuty dohrat ten pot az do all inu
foraid

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 7 krát/17 krát

Odoslaťod ramzey 23 Nov 2011 00:39

S akymi handami by si rad limpoval so SB ?
ramzey

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 111 krát/96 krát

Odoslaťod elladan1 23 Nov 2011 13:36

ramzey, dobrá otázka.
No presnú range ti neviem povedať, ale mal som na mysli ruky so "strednou silou" čiže trash budem stále zahadzovať a silné ruky budem raisovať for value. Tie stredne silné ruky by boli napr. niečo ako 67o, 97o, 75s, T6s, Q8o a podobne.

foraid, to čo si napísal má svoju logiku, ale ja to hrám takto:
Keď mám stack 14BB a menej väčšinou hrám už push/fold. Keď mám povedzme tých tvojich spomínaných 18BB, kto povedal, že musíš raisovať 2,5-3BB? Ja často s takýmto stackom iba minraisujem, alebo raisujem nejakých 2,25BB, nikdy nie viac ako 2,5BB.
Potom na flope cbet cca 50% potu, takto ešte niesom comitnutý a v pohode môžem zložiť. Aby bol ten steal profitabilný to možno calling station nezloží dostatočne často, ale na cbet to väčšinou bude skladať a keď myslíš že ťa na nejakom konkrétnom flope často dorovná, môžeš checknúť a cbetovať na turne (ak je priaznivý).

Dúfam, že tie limpy nehráš aj proti regom, lebo tí ťa môžu veľmi pekne exploitovať.
Obrázok používateľa
elladan1

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 23 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!